91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Sanyo
    Sajnos nincs időm rá.
  • Solt
    Sanyo Mester!

A Flight Gear-t nem tervezed szemrevételezni? :)
  • Sanyo
    Ugyanez a légcsavartollakra is igaz, nem lehet a végtelenségig növelni a fordulatszámot, mert hang felett nagyon csökken a hatásfokuk. Az amcsik kísérleteztek ilyennel, de nem vált be.
  • Sanyo
    A szárny feletti áramlás felgyorsul.
  • he111
    Hogy miiicsoda?

'a szárny átlépi a helyi hangsebességet, de a gép még nem'

A szárny ilyenkor elválik a géptörzstől és eltávolodik,vagy hogyan is működik ez? :))

ezt a "helyi hangsebesség témát is kifejthetnéd mert nagyon érdekelne

köszi!
  • Vogel
    Nem tudom, hogy tudjátok-e de nem a hangsebesség átlépése a kritikus, hanem már elötte a kritikus Mach szám. Már 0.7-8 Machnál a szárny átlépi a helyi hangsebességet, de a gép még nem. Itt már a szárnyat olyan mértékü terhelés éri ellenállás formájában, ill a csavarodás is annyira megterheli, hogy szakad a szárny )téglalaphoz hasonlo szárnyformák esetén). Ezt megelözheti a flatter jelenség is. Szóval érdekes az egész, de hosszú leirni mindent :)
  • Szepy2884
    basszus! jártatom itt a pofámat azt most látom, hogy már mindenki leírta hogy volt
  • Szepy2884
    ezt kb mindenki eljátszotta nem csak Tobak. Ő is leírta, hogy a sebességmérő mutatója végkitérésbe volt így saccolni tudta, hogy mennyivel zuhanhat. Leírta, hogy a süllyedés nagyon fájdalmas volt. A füle és a feje fájt különösen. A felhúzásnál vagy inkább kivételnél pedig majd le szakadt a karja annyira küzdött, hogy a botot hasra húzza. Az öreg Puma (most nem jut eszembe a neve) egy ilyen manőver után a földön vette észre, hogy a szárnyai elcsavarodtak. Addig csak a levegőben érezte, hogy valami nem 100-as a géppel a zuhanás után. Csoda, hogy nem szakadtak le a szárnyai...
  • sakkay
    Itt,oldalt.
  • sakkay
    Pumaszálláson találsz minden ilyesmit.
  • rudii
    Hello! Szeretnem kerdezni tudtoke olyan linket adni ahol van kis harcaszati leiras. Manoverek, trukkok illetve az alapok, hogyan tudjak hatekonyabban jatszani. :)
    Barmi kis iras vagy tapasztalatott orommel veszek. Igaz nem ezzel a repulos jatekkal jatszok, de a legjobb pilotak me'g mindig az IL2-be vannak. ;)
  • Johann Wind
    Azt hiszem akkor a kabintető is leszakadt. Láttam egy fotót egy meggyötört Spitről amivel a pilótája túllépte a 900km/h-t.
  • Lysandus
    Igen, az az Öreg Puma volt, Heppes Aladár, aki egyszer így lépett meg a Mustangok elől. A földig zuhant, nem is merték követni. Csak hát a szárnyak majdnem lecsavarodtak (illetve tuladdonképpen "fel"), így amikor leszálló állásba tekerte a fékszárnyat, akkora állásszöge lett, hogy majdnem átesett a gép.

Egyébként nem tartom lehetetlennek az 1000 km/h-át, a háború végén több gép is megközelítette a hangsebességet zuhanórepülésben, volt is ebből probléma. Vannak erről feljegyzések is. Ehhez viszont át kellett lépniük az 1000 km/h-át.
  • Johann Wind
    Állítólag egy Guido Mutke nevű pilóta 262-el átlépte az 1000 km/h-t. Sztem a háború végi gépek, persze súlyos sérüléseket szerezve, de kibírtak olyan 800-900 km/h-t. Sztem.
  • PhantomAss
    írta is egy helyen a könyvben hogy szemmel láthatóan elcsavarodtak a gép szárnyi, alig lehetett leszállni vele
  • szekelyland
    Lehet h a messzer sebmérőjét optimistán állították be a mérnökök hogy a pilóták bátrabban menjenek harcba - gondolj bele, ha látod h a géped óra szerint 700-al tud menni és az ellenről hallottad hogy csak 550 a vége, máris sokkal nyugodtabban mész harcolni. Ha valakit mégis utolért az ellen az vagy nem tudta már elmesélni, vagy az ellen zuhanásból ment rá vagy csíítelt....
  • Sanyo
    Tobak Tibi volt, volt néhány pontatlanság a könyvben, aligha ment ~1000 km/órával, mert már jóval kisebb sebesség mellett is lecsavarodtak volna a messzer szárnyai.
  • Willenbrock
    Ez nekem is rémlik.Gyerekkoromban olvastam,azt hiszem a Pumák Égen Földön c. könyvben volt.Hihetetlen sebességből jött ki a Bf 109,8-900 km/h-ról,a mutató az utolsó osztásig kiment a leírás szerint.Már nem tudom ki volt a pilóta,de magyar volt és menekült éppen.
  • Tokman666
    Hali.

Van valakinek egy eladó trackIR-je?
  • sakkay
    Na akkor majd holnap.
  • Her Laca
    Van titkos technika :)De nagyon titkos.
    Gyakorlás ,gyakorlás ,gyakorlás elvtárs:)
    Amúgy van pár okossag de telórol írok ahhoz meg hosszú lenne majd holnap leírom.
  • sakkay
    Na elolvastalak titeket!
    Köszönöm a segítséget, azt azért halkan merem csak mondani, annyira nem vagyok béna, általában többször győzök mint nem. Atagon meg csak párat repültem, aszt hiszem 5-0 eddig a javamra. Szóval a me 109 alap repülés taktika megvan, csak csiszolni kell. Én konkrétan arra voltam kíváncsi ha dogolni' kell,(mert így jártam pl.) van-e valami titkos technika..hát gondoltam , hogy nincsen.
  • 77PXDrebil
    mé raktam szmájlit vagy nem raktam szmájlit?:)
  • Her Laca
    Most hogy mondod
    De inkább meghagyom ezt a gyönyört az ellenfeleknek. Ezek szerint akkor meg van fejtve ,hogy sokan miért is repülnek tengerszinten ,körbe körbe karikába a csatorna felett. A szépséget helyezik előtérbe! Én az hittem ,hogy csak szimplán gyakorlatlanok még ,de most már értem:)
  • VO101Tom
    Te is csak eredményhajhász vagy, semmi több. Mennyivel szebb egy szép palástorsó, aminek a végén gyönyörű lángot húzva borul a géped a csatorna sötétkék vizébe, fehér habokat verve a lemenő napsütésben...?
  • VO101Tom
    Nem tudom, hogy most azért beszélsz hülyeséget, hogy engem heccelj, vagy mert tényleg komolyan gondolod...?
  • Her Laca
    Ez már az Il2 ben sem volt azért így,egy jó pilcsi egyedül is el tudott intézni egy közepes géppárt ha megvolt az előnye.
    A CLOD ban meg de pláne igaz . Amit leírtál manővereket azok ebben a játékban egyenlők az öngyilkosággal. Ebben a játékban a spit az nem az a spit amit te megszoktál. Ha ilyen manőverekbe kezdesz ,úgy elbaxa az energiáját ,hogy utána csak vergődni fog. Nem véletlen ,hogy a szövi oldalon repülő jó pilcsik sem így repülnek.Itt nagyon fontos ,hogy megtartsa az energiát az ember legyen az Hurri ,vagy spit,vagy BF.
    Ha téped akkor rábaxtál.Oyan szinten elkoptatod a sebességedet,hogy ha a másik semmi mást nem csinál csak tovasuhan finoman felemelve ,te már csak alulról rángathatod a botot bízva abba ,hogy fakezű az ellen és nem talál el.
    Higy nekem ,de majd rájössz te is ha nekiállsz játszani vele.
    Amúgy én jószerivel egyedül császkálok a légben és nem ritka,hogy komplett 4 gépes társaságot leamortizálok,két titka van. Magasabban lenni és aránylag jó lőni.És kibaszottul örülök magamnak olyankor:)
  • VO101Tom
    Te sem repülsz a cloddal igaz? :) Régen a háborúban ez lehet, hogy így volt, sőt, még az il-2-ben is lehetett variálni a kettőt az orosz gépek ellen, a clod viszont ezzel a planesettel teljesen más. Hidd el, sem pszichikai, sem fizikai fáradságot nem jelent az a két kör, amennyi idő alatt mögötted lesz a Spit bárhonnan :) A Hurkány már szarabb, de fordulni az is jobban fordul (6000-en meglepően jól!), kiemelkedni meg egyik elől sem tudsz annyira, hogy utánad ne lőjön bármelyik. A nyolc kiskalával pedig lehet locsolni rendesen...
  • 77PXDrebil
    Kedves Tom!

Ki akar meszába ülni ha mondjuk P40 vagy ha más nincs spiti áll a rendelkezésre. Tudom hogy más a filozófiánk, ezért írtam neki hogy: "Jól akarod magad érezni? Repülj ahogy jólesik!" ebbe beletartozik az is ahogy ti nyomjátok! És azt is igazoltad, hogy ti eredményhajhászok vagytok és attól érzitek magatokat jól ha 5-6 gépet lelövöldöztök és nem a szép manőverektől. De ezzel sincsen különösebb bajom, csak engem ez annyira nem motivál.
  • Johann Wind
    Függ attól is hogy te vagy az ellenfeled meddig bírja fejben, mikor fárad el és követ el hibát. Sztem. Egyébként a magyar ember dogol, a német pedig rácsapásból operál, általában.:)
  • VO101Tom
    Jól néz ki, le is töltöm
  • VO101Tom
    Drebil, ez vicces. Miért gondolod, hogy az ember csak akkor érezheti jól magát, ha nullán, 5 másikkal a seggében tépi neki mint egy bolond? Szerinted az, ha ÉSSZEL repül valaki az nem szórakoztató? Szerinted mi a repüléseink után, amikor 5-6 gép lelövése után leszállunk, akkor úgy lépünk aki a játékból, hogy "deszar volt ma is, de szívesen lemennék egyszer megdögleni"? Vagy ezt most hogy? Sakkay azt kérdezte, hogy élheti túl. Az EGYETLEN lehetősége a 109-esben egy ennyivel jobban forduló gép ellen, ha nem engedi, hogy fordulózásra kerüljön a sor.

Azért mint ős dogfightos, szívesen megnézném egy meszával mire mennél a megszakított palástorsóddal, ha egy Spit van a seggedben...

Sakkay. Ne hallgass rá, csak összezavar :) Előnyben támadj, hátrányban lépj le. Ha feletted vagy mögötted vannak, arra nincs tuti módszer, akkor csak a másikon múlik, hogy túléled-e. Már a harc előtt is helyezkedj, és azt keresd ki lehet rád a legveszélyesebb. Azt támadd először. Az 1v1-et meg gyakorlolni kell, azt fórumon úgysem lehet elmagyarázni.
  • Solt
    Jól néz ki... ki kéne próbálni! :)
  • Szepy2884
    OFF

Ezt ismeri valaki?
    Tök ingyenes. A neve, Flight Gear.

Itt egy videó is róla:
  • 77PXDrebil
    Üdv Sakkay!

Ja-ja ezek a fiuk csak "hullámvasutazni" szoktak. És ez a csillagok háborúja filing, mármint emelkedj 20km fölé és akkor biztos nem lesz senki fölötted dolog meg csak az eredmény hajhászoknak való. Jól akarod magad érezni? Repülj ahogy jólesik! Egyébként amíg nem vagytok 4-5 en de minimum 2 en összerádiózva úgy sem lehetsz más csak HŐS! Egy közepes géppár vagy két közepes géppár ha kicsit is összeszokottak és fegyelmezettek minden ász egyénnél eredményesebbek, akár melyik technikát repülik!
    Komolyra fordítva a szót mint ős dogfightos azt javaslom az általad leírt esetben: Kiszámíthatatlanság! Ha elindítasz egy palástorsót szakitsd meg a leg váratlanabb helyzetben és indíts egy másik figurát. A lényeg, hogy ne mozogj síkokban se vízszintesen se függőlegesen mindig vagy emelkedve vagy süllyedve csináld a figurát mozogj 3D-ben.

De ahogy olvasgatok a clod ról az a legcélszerűbb ha lemész bokor szintre és irány az erdő!
  • Vogel
    Sose trimmeltem, csak az elején belöttem utazóra aztán nem piszkáltam. Hátránya ha valós életet nézzük, hogy csökkenti a maximálisan kitéritett trimm a kormány ellentétes irányú max kitérését. Igy könnyen lehet olyan dolgokat csinálni, amiból nem tudsz kijönni (zuhant is le emiatt repülő sok áldozattal) Trimmet kormányerö csökkentésre használtam.

Sry az ocsmány irásért de közös gépen vagyok, és vki felcserélte a billentyüket :/
  • VO101Tom
    Nem igaz, hogy mindig van aki feljebb van, mert ez csak a te döntésed . Ha magasabban vannak, akkor hátra arc, és emelkedsz. Ha olyan magasan vagy mint a legfelső, akkor visszafordulsz, közben tovább emelkedsz. Mindig csak a legfelsőt támadd, ne ess be senki alá. Ha LÁTOD hogy magasabban van, és mégis alá repülsz, akkor ne csodálkozz

A "csúsztatott orsónál" nemtom mire gondolsz, ilyen manőver nincs. Az orsózás nem sokat segít, mert a gép hossztengelye körül forogsz csak, abba könnyű belelőni. Csúsztatni a gépet nem szabad, sok energiát vesztesz, és dugó veszélyes is. Ha te is elég magasan vagy, akkor enyhe szögben gyorsítva (ne leborítva, azt ritkán követik) magad után tudod csalni. Ilyenkor a sebességetek kiegyenlítődik, és az energiafölénye lecsökken arra a pár száz méterre, amennyivel fölötted marad. Hogy aztán 6 órából hogyan szeded ki az ellenfelet, az a legnehezebb feladat, akkor próbálj ollózni, palástorsózni, belassítani. Ezt 1v1-ben meg tudjuk mutatni, tudunk gyakorolni, elmondani nehéz. Sok mindentől függ, az ellenfél manővereitől, a magasságtól, a távolságától stb. 100%-os tipp akkor sincs, különben nem lenne kunszt :)
  • sakkay
    Egy kérdésem lenne.
    Ha nincsen mag. és sebességi előny. És kénytelen vagy harcolni(pl repkán mindig van aki rád csap ha harcolsz, mert mindig van aki feljebb vanszóval, mit erőltessen az ember? Ahogy eddig néztem, védekező manővernek a "csúsztatott orsó" jött be úgy ahogy, meg az , hogy folyamatosan az ellent néztem, és úgy csináltam mindig a lehetőség szerinti a manővereket, hogy elém csússzon. De mégis mit van ezen kívül?
  • VO101Tom
    Én nemtom mennyit reppentél clodban, de itt a meszát hasonlóan kell repülni mint a fókát az il-2-ben. Magassági vagy sebességi fölényt megtartva meglövöd, eltávolodsz. Dogolni nem szabad, a fordulózásban sokkal jobbak.
  • VO101Tom
    De. Pedálnak használni nagyon utáltam emiatt. De trimmelésnél nem volt annyira zavaró. Azt úgyis csak akkor használtam, amikor nagyon kellett tépni neki, olyankor meg nem szívesen csűr az ember, mert egyből dugózik.