91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Hecker007
    Teljesítményben mekkora különbség van a 6990 és a 680 között?
    Persze olyan játéknál ami használja a 2GPU-t.
  • Solt
    A gyári mókuskerékkel nem megy 80fok fölé, igaz a define xl-ben van hely bőven! :D Ja és a hangját sem hallani... mondjuk ez lehet, hogy a hangszigetelés miatt van! :)) Egyébként egy 650-s táp van alatta... mondjuk kíváncsi lennék mennyit vesz fel a komplett rendszer, amikor az i7 4.4GHz-n fut, a 6990 meg ilyen 70-80% körüli kihasználtságon fut... :)
  • Her Laca
    Mert kend az alig tengeti a mindennapjait avval a 2 magos szörnnyel ,amihez paks köll és fillérekbe került:). Persze a fűtésen megspórolod az is igaz:)
  • Solt
    Nem kétlem... én is szívesen megvettem volna, de már a HD6990-n is száguld! :)
  • Solt
    A 660 a minimum... azzal menne normal-high felbontáson... a 670-l menne a high...
  • Her Laca
    "kurva drága... :))"
    És jóóóóóóóóóóóóó!
  • Solt
    Na megkaptuk a választ... mondom én, hogy burzsuj... :DDD
  • Solt
    Csak használtban... :) Ha mindenképpen NV vonal érdekel, akkor GTX660, 670, 680... a 680 kompromisszum mentes és kurva drága... :))
  • Her Laca
    Is:) Megvan mindkettő ,de a 680 at használom. A 680 annyiban különbözik,hogy sose megy 50 alá az fps de inkább stabilan 60 környékén van míg az 580 nál 40 fps is volt . De abszolút játszható avval is akadás mentesen fullon.
  • Lysandus
    Elvetettem ugyanis a három monitoros ötletet (egyelőre). Nem fér bele a költségvetésbe. Meg nézegettem a legtisztább megoldás erre a Matrox (vagy Matrix?) TrippleHead2Go lenne. Csak az megint vagy 80-100 ezer forint. Azért viszont már egy újabb nagyon jó videókártyát kapni, és crossfire-ben vagy SLI-ben elviszik a három display-t. Meg van rajtuk elég dugó is, amire a képernyőket rá lehet rakni. :-)))

Addig viszont elég egy kisebb kártya is. Szerinted a CloD-hoz melyik több, mint elég? A GTX 650 vagy 640? Vagy kell a 660?
  • Hecker007
    Lacának GTX680 van emlékeim szerint.
  • Lysandus
    Üdv!

Olyanokat már nem is kapni. :-))))
  • Solt
    Tom-nak GTX560, normal - high, Lacának GTX580 és gondolom very high... :)
  • Lysandus
    Igen, sárkányrepülőkön egy időben halálos jelenség volt.
  • Lysandus
    Tom, Laca!

Nektek milyen videókártyátok van, és milyen beállításokkal megy rajta a CloD?
  • VO101Tom
    Ma el vagyok havazva eléggé, de holnap szakítok rá időt.

Egyébként szép meg jó ez a könyv, de van ennél jobb is :), ami a borítón is látszik, elég sötétben lefotózták pár ismert gép műszerfalát (mondjuk ezek éles, szép nagy képek), van egy rajz, hogy melyik műszer micsoda, meg 1-2 oldalon a gép története nagy vonalakban. Vegyesen szövi és tengely gépek. A könyv egyébként német nyelvű.

Ami szerintem jobb könyv, az a Deutsche Flugzeug Cocpits 1935-1945. Ez is német nyelvű, de ebben van egy nagyon jó galéria, amiben az egyes repülőműszereket fotózták végig. Műszerek, botkormányok, Revik nagyon nagy felbontású, remek fotókon. A gépekről, kabinokról műszaki rajzok, fotók is vannak természetesen, meg rövid történet. Nagyon jó, hogy a korai meszákról is van benne szó, a V-1 prototípusról meg a B, C, D szériákról is (bár kabinfotó ezeknél nincs), és persze a háború végi típusokról is.

A harmadik könvy, ami megint csak ilyen "must have", az a Luftwaffe Diary 1-2. Az első kötet a luftwaffe pilótáiról szól (századok rövid története, életrajzok), a második kötet a pilóták kiegészítőiről, egyenruháiról, felszereléséről (olyan szintig, hogy pl milyen sapkát, csizmát vagy épp jelzőpisztoly használtak). Ez angol nyelvű könyv.

Akit ezek érdekelnek, dobjon privit.
  • majonur
    Udv! Engem is erdekelne. Fel tudnad rakni valahova?
  • VO101Tom
    Ez évek óta létezik pdf-ben is, ha érdekel.
  • Solt
    Upsz... hát ez nem olyan mint a videón! :)) Köszi az infót...
  • repvez
    Vogelnek teljesen igaza van és részben He111-nek is.
    Mert valóban nem válik ketté a 2 alkatrész,de a tankönyvekben és a köznyelvben igy használják ahogy Vogel irta.
    Ez olyan mint amikor a Bödöcs Tibor mondta, hogy bevezették a faluba a szennyvizet (csatornáztak).Mindenki tudja miröl van szó igy is.

ÉS ha hozzáteszem hogy a szárny alatt meg lassabban megy a levegő mint maga a gép akkor meg aztán teljes a káosz :)
    Aki tudja mitöl repül a repülö az megérti a helyi hangsebességet is.ÉS a gép körül több lökéshullám is kialakul nem csak egy ,Sőt amikor visszavált hangsebesség alá az áramlás ott is kialakul.
  • Her Laca
    Ja és nem tudom, Nejemnek olyan laptopot vettünk kb és a Diabló III az szépen megy rajta,de a clodot nem próbáltam.Tedd fel aztán vagy vagy.
  • Her Laca
    Minap olvastam origón egy cikket valami felmérést félét csináltak az a címe,hogy " A Troll is csak ember" Érdekes és tanulságos,hogy az emberek százalékosan lebontva miért és miket irkálnak a fórumokra.
  • szekelyland
    Off:
    Állatkertben tilos etetni az állatokat, fórumon tilos etetni a trollokat....
    Tudod jól hogy van ez - a monitor mögött mindíg 4 mérnöki diplomás, 2 méter magas 120 kilós díjbirkózó igazi férfinek szeret látszani minden pattanásos fotelfizikus kölyök...
    már megszoktam, minden félévben jön valaki tanítani ide az il2 fórumra is.
    On:
    A múltkor kérdezettet kiegészíteném:
    I7 3632 cpu, 8 giga ddr3 és egy nvidia gt635 elég-e kisebb felbontáson clod-nak?
    Tudom h notebook nem számítógép hanem kozmetikai cikk, de ezt kaptam a cégtől, nagy duzzogva ezt fogadtam el.

• Her Laca
    Na látom nem érted miről jártattam a pofámat ezért megpróbálok némi világosságot gyújtani a sötétségben senyvedő szürkeállományodban.
    Tehát! Szó sincs arról,hogy neked nem lehet igazad,vagy hogy Vogel a mindentudás egyeteméből jött volna közénk és megkérdőjelezhetetlen tudással rendelkezne.(mindamellett ha jól tudom ő ilyesmit tanul)Ő is tévedhet ,vagy pongyolán ,nem teljesen egyértelműen fogalmazhat,ha te ezt észrevételezed akkor tedd szóvá,ne adj isten vedd a fáradságot nézz utána a témának és akár több oldalas értékes hozzászólást produkálva helyesbítsd . Mi szívesen olvassuk!
    DE! ne kezelj ledegradálva senkit,mintha a seggedből rántottad volna ki,
    ( pl: vogelnek lehet rémlett valami az 1995-ös aranysas valamelyik számából amit a fizika kettesért kapott, Vagy : ugyanis vogel repülődinamikai szakértő úr ) mert ez itt visszatetsző ,és nem toleráljuk,főleg egy ismeretlentől nem ,meg amúgy sem.
    Remélem lejött mondandóm lényege. Attól,hogy ilyen stílust veszel föl nem leszel okosabb a szemünkben,mi több eléred azt,hogy rövid úton elküldünk a picsába. Na ez asszem egyértelmű volt.
    Ha úgy érzed,hogy meg tudsz felelni annak a minimális elvárásnak amit vázoltam ,akkor nagyon szívesen látunk itt a repülést az Il2 -őt kedvelők körében ,ámde ha nehézséget okoz az elsajátítása ezen normáknak ,szerintem ne is erőlködj tovább az ide írogatással mert hidd el verbálisan fogsz olyat kapni amit még öreg korodra is emlegetni fogsz:)
  • artivizsla #59158
    Jó ára van a könyvnek.
  • VDomino
    Szerintem ez Vogel valami haverja lehetett a koleszból.Lehet otthagyta a gépet bejelentkezve,aztán lecsaptak a keselyűk HAHAHA:)
  • VO101Tom
    Ja ja, a flatternak nem feltétele a hangsebesség, vitorlázó gépeken pl. sokkal alacsonyabb sebességen is jelentkezhet.
  • VO101Tom
    Hát öreg, te tuti nem vagy 100-as. Amióta olvastam ezt a kommentet, azóta nem jövök rá, milyen összefüggés lehet Vogel, az aranysas, és egy fizika osztályzat között. Hogy viselkedni nem tudsz, olyat láttunk már, az hosszú távon biztos nem lesz gond (Leon, közelben vagy?), hogy a fizikához sötét vagy, az is oké, van ilyen, de bakker, ennek totál semmi értelme. Nulla. Ha iszol vagy szívsz valamit, NE menj internet közelébe, kínos lehet ha másnap visszaolvasod (mármint ha másnapra elmúlik).
  • VO101Tom
    Tom már feltette, letörölte :)

Ami videókat Szepy mutatott, azon pofásan néz ki. Nálam viszont bűnranda volt (mindent feltoltam maxra pedig) az alapjáték azonban ősrégi Flight Simulator szinten van (grafikában). A joyt és kontrolst beállítani nem tudtam (pedig kerestem, esküszöm). Végeredményben egy újabb FS, repülgettem kicsit úgy, hogy pedállal kellett csűrni, de sok időt nem tököltem vele ezek után. Az FS sincs fent, nem tud lekötni az a szim.

Lehet, hogy modokkal, különböző keigészítőkkel (vannak fizetős és nem fizetősek is) érdekes dolgok hozhatók ki belőle, de alapot feltéve kb erre számíthatsz:
  • Nohab
  • Nohab
    OFF:
    Alacsony vérnyomásban szenvedőknek.

Ezt meg csak úgy:
  • Solt
    A stílussal van a gond! Ez a nyegleség itt nem divat, és nem is megtűrt magatartás forma. Az ellenvélemény elfogadott, de azt tessék korrekt formában vázolni. Már, ha óhajtasz ide írogatni...
  • Szepy2884
    A flutter hatáshoz nem kell feltétlen hangsebesség közeli állapot. A flutter hatás olyan mint a rezonancia csak azt hang okozza, ezt pedig egy közeg (jelen esetben levegő) áramlása. Magyarán az frekvencia ami megegyezik egy szilárd test saját frekvenciájával. Ékes példa erre a Takoma Narrows híd esete.
  • he111
    ááá nem mondok semmit mert úgyis legyőztök, IGAZATOK VAN!!

vogelnek lehet rémlett valami az 1995-ös aranysas valamelyik számából amit a fizika kettesért kapott,de nem jól írta,ez a lényeg,a többi mesebeszéd
  • Lysandus
    "de akkor nem a szárny lépi át a hangsebességet HANEM a szárny feletti légáram,a kettő között van kis különbség"

Jelen esetben nincs. A hangsebesség ugyanis nem állandó. Függ egy csomó dologtól. Konyhanyelven: más lesz a géptörzs körül, és más a szárny körül. Így lehetséges az, hogy Vogelnek igaza van.
  • Sanyo
    Nos röviden: a szárny feletti légáramlás miatt a szárny elkezd flatterolni (fel-alá lengeni), amit elég nagy másodpercenkénti rezgésszámmal fog csinálni. Mire felfogja a pilóta, már szárny(ak) nélkül zuhan.
  • Her Laca
    Szerintem most fejezd be mielőtt még belekezdesz! Mármint ezt a HAHAHA stílust,ha tudsz valamit akár jobban akkor nosza ne fogd vissza magad,oszd meg velünk a tudásod ,de a HAHAHA az itt nem szokás .
  • he111
    de akkor nem a szárny lépi át a hangsebességet HANEM a szárny feletti légáram,a kettő között van kis különbség

ugyanis vogel repülődinamikai szakértő úr azt mondta,hogy a szárny átlépi, de a gép nem,de mivel a kettő dolog össze van csavarozva ez csak úgy lenne lehetséges hogy a csavarkötések megnyúlnak mint egy rágógumi...HAHAHAHAHA
  • Her Laca
    mindig mondom,hogy a googli a haverja az embernek:) Olvasgass
  • Solt
    Akkor majd zaklatom Tomot... :)