91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Kurfürst
    Egyébként hitetelen hogy a csavarós joynál (pedál híján) mennyit dob ha az ember bállítja a rudderen a deadzone olyan 0,25-re.

Teljesen stabilan repül a gép, lehet húzni, eddig nekem folyton kipörgött (valszeg szűk fordulókban gyakran kapott egy random rudder input "tüskét" és úgy érzékelte mintha hülye lennék és rúgdalnám a kormányt közben). Dugóba be, nem próbléma, dugóból ki, nem probléma.

Így már nem akkora szopás a mesza, bár tartom hogy elvileg egy borzasztó nehezen dugóba ejthető gép volt.
  • VO101Tom
    Ennek csak 1:1 méretű replika kormányoknál lenne értelme, viszont akkor már nem csak a kitérést, hanem az adott sebességen a kitéréshez szükséges erőt is szimulálni kellene. Kizárt, hogy a játék készítői a világviszonylatban is csak pár tucat ember miatt – akik ilyet építenek – foglalkoznának ilyennel. A hagyományos PC joyokon meg nincs értelme, eleve más a szár hossza, az érzékenység, FF, nem FF, stb. A különc angol megoldások, vagy a különböző szarvkormány konstrukcióknál még a mozgás jellege sem azonos :) Én nem érzem problémának, hogy ezek a finomítási lehetőségek léteznek.
  • Vogel
    Érdekes ez a bot és kormányszervek közötti mozgástulajdonság változtatása. Ezt átültetve úgy működhetett (vicc), hogy megkérdezi a műszaki:
    Milyen szögemelőt kérsz a rudazatra? Lineárisat, vagy parabolikusat? És beszerelte a pilóta által kívánt eszközt :)
    Lényeg, hogy jó volna tudni, milyen áttéttel volt vezethető egy korabeli gép, hogy mi volt a jellemző botmozdítás-kormánylap kitérés diagramja. Ha már szim, akkor ráállítható, mint ahogy a Hotas belső kormányszerv lecserélése KG13-ra.
  • PhantomAss
    a saitek pedál nem rossz, 25-körül tudsz venni
    egyből szédszedtem és kivettem belőle a kis pöcköt ami középen tartja, így még picit pontosabban lehet adagolni
    amúgy újra kell tanulni repülni pedállal, legalábbis én iszonyat béna vagyok
  • VDomino
    Akkor indulhat a licit,de csakis felfelé.:)
  • Her Laca
    Szemész esetleg?:)
  • artivizsla #61255
    Én előbb felrakom az RC2 és RC3-at is a biztonság kedvéért.
  • SgtChris
    Csak, hogy egy kis konkurenciát csapjak! :-)

OFF:

Eladó egy HD4850 512MB DDR3 PCIe-es VGA! (Extra, Accelero L2 Pro coolerrel megtámogatva, halkan, stabilan teszi a dolgát 2008 óta nálam a mai napig.

Az utód 7850 a hét végén érkezik, ezért fájó szívvel, de új gazdit keresek neki! Ésszerű és reális áron! De ezt már priviben! :-)

ON:
  • acidrain
    Nem olvastam végig a hozzászólásokat, de....
    AMD-Ati forevőr! :)
    A Clod szőrös, mint a bolti tepertő, a kontaktokat sem látom, mert szar a szemem. Intel-Nvidia kombóra nincs stollverk a tárcámban. Plusz, mert szeretem, hogy fűti a lábam a PC repülés közben (meg a szobát is, így kevesebb a gázszámla :D), igaz nyáron kissé kényelmetlen, hogy vízipólóznak a lábujjaim ,de akkor egyébként is meleg van.

• mijki
    Újra raktam UP-t. 4.10.1-re elég ha felrakom az UP3-at+RC4-et a többi RC patch hozzáadása nélkül?
  • Lysandus
    Ámen!

Azaz tényleg nem értem, és tényleg hamarosan meg fogom látni! :-)))
  • Her Laca
    Más mint az IL. Amíg nem harcoltál ember ellen itt ,nem is érted meg igazán miről beszélek. Teljesen más szempontok szerint megy minden mint a régi IL2 ben ,már csak a gépek a repülés tulajdonságai miatt is. De majd meglátod:)
  • Lysandus
    Hé, nem vörös oldalon szállok fel! :-) Hanem a kéken.

Szóval max. néhányszor lőnek le! 10 percet meg simán túlélek, különösen, ha az ellenkező irányba, Párizs felé indulok el. :-D Azért Il-2-vel qrva sokat nyomtam, online!
  • Her Laca
    Jó tanács. Felszállsz ,majd a szárazföld felett szépen felemelkedsz 3-4 ezerre ,de inkább 4 legyen az. Tenger felett ne forszírozd azt az emelkedést ,főleg ne Anglia irányába,mert hamar kiszúrnak fentről és onnantól már harangoztak is neked. Folyamatosan kémleld az eget ,minimum annyit nézz hátra mint előre,de döntsd a gépet és alád is .Na meg felfelé.
    Ha magasabban látsz nem azonosított gépet akkor fújj visszavonulót és emelkedj fölé ,persze szemmel tartva nehogy meglepjen. Mindig tartsd meg az energia fölényedet,ne állj le forgolódni. Ha gondolod eljössz velem egy két körre és ott egyszerűbben megérted. Feljössz TS re és lesz öröm meg bodottág.
  • Her Laca
    Nem . Steam elindít ,majd onnan a játék szintén, menüben multi rákatt utána client és kiválasztod a neked szimpatikus szervert. ATAG pl ott mindig sokan vannak. Eleinte felszállsz ,majd hamarosan lelőnek,ezt megismétled jóóóóó sokszor ,majd rájössz ,hogy mit kell tenned a túlélés reményében (vagy megunod és letörlöd az egészet) .Nos ha már túléled az első 10 percet akkor mondhatjuk elég ügyi vagy ,és hamarosan te is le fogsz kalapálni valakit az égről:)
  • Lysandus
    CloD-ban is Lobbyn keresztül érdemes multizni?

Mennék már én is. Hétvégén voltam úgy, hogy még két-három estét elszöszölök offline, aztán irány Surány, erre nem megrántottam a jobb vállam? Most már javul (kopp-kopp-kopp), de két napig csillagokat láttam, akkor is ha nem mozdítottam. Hétvégére csak megérkezem valamelyik szerverre.
  • Lysandus
    Nekem is CH pro pedálom van. Szeretem.

Egyébként azt már én is leszűrtem, hogy a CloD-ban sokkal jobban szimulálták a pedált. Il-2-ben nem számított ennyit, és nem is volt reális.
  • VDomino
    Akkor először itt hirdetem meg,mielőtt feldobom apróra:

-GIGABYTE GeForce GTX 460 1GB OC:25K(októberig Ipon gari)
    -Samsung SyncMaster 225bw :17K
  • majonur
    Nem hiszem hogy a memoria miatt van, szerintem a GPU csinalja, nalam csak a Flight Simulator X inditasanal szokta csinalni, lehet hogy azzal van osszefuggesben hogy a windows 7 alapbol leveszi a processzor, videokartyaproci, videoram orajelet, majd mikor inditom a jatekot akkor rakapcsol, lehet hogy neha kessobb ugrik fel 100% ra az orajel, emiatt kapcsol nalad vissza az aero. Ezen elvileg segit az energiasema beallitas, pl. legyen teljesitmenycentrikus, bar en most az istenek se tudom valamiert atallitani, most probalok rajonni, miert.
  • VO101Tom
    Nem kevés.
    Amikor néztük a játék futása közben, max 1.5-2 GB-ot használ a játék, a windows alapból 1-et, a többire ott van a TS, trackIR, satöbbik. Persze minden futó programot, főleg internet böngészőt (azok akár 5-700 MB-ot is foglalhatnak) érdemes kilőni a játék futása alatt.

A 4 GB memória akkor volt kevés, amikor azok a "memory leak" hiba miatti fagyások voltak vele, még a régi video engine-el. De akkor a 8GB is kevés volt.
  • Indi69
    köszi. a 4gb ram nem kevés?
  • VO101Tom
    Nekem is be szokta adni. A windows Aero felülete használja a GPU-t is, annak kikapcsolásával próbál javítani a programok futásán, ha azt érzi, hogy a videokártya kihasználás nagyon magas. Pár fps-t hozhat csak, nem jelentős.
  • Indi69
    sziasztok. tom nekem rendszeresen beadja az egyszerű színösszeállítást, viszont a gépem nem rossz ( i5 2500, gtx 570, 4gb ram ) miért lehet ez?
  • Her Laca
    [IMG][/IMG]
  • Her Laca
  • majonur
    Koszi, ki fogom probalni, vagy 280 orat repultem igy vele, remelem segit majd razuhanas kozben celozni, mikor van vagy 1-2 masodperced korrigalni.
  • majonur
    Laca megadta a vegso lokest, megrendelem akkor :), Tenyleg szar, hogy mikozben eletartasz, ovatosan korrigalsz, meg csavarni is kell a botot.
  • VO101Tom
    Ha ezt már használtad egy ideig, az a legjobb. Állítsd 1-re, azonnal érezni fogod a különbséget. Sokkal lomhábban fog reagálni a gép.
  • VO101Tom
    Nekem CH Pro pedálom volt, a G940 sajátja miatt kellett letennem, de sajnálom, mert az elég széles, sokkal precízebben vezethető volt mint a mostani. A joytekerős megoldás az nagyon rossz, normálisan pedált kezelni nem is lehet úgy, pedig clodban az nagyon fontos. Főleg fordulózásnál.
  • majonur
    Ertem. Akkor engem becsaptak az erzekszerveim, de mar igy szoktam meg, azert kiprobalom fele-fele aranyban is.
  • Her Laca
    Vegyél pedált. Ha jól beállítod és megszokod akkor iszonyatos előnyt ad azzal szemben akinek nincs. Már egy dogolásnál is előny,aztán ha finoman kell a célra vinni a keresztet akkor is. Mindenképpen ajánlom.
  • majonur
    Jaja pihenjel, kicsit hagyad mar oket is jatszani :)
  • VO101Tom
    Azzal vigyázz, a sensitivity a logikustól eltérően nem az érzékenységet jelenti, hanem a linearitást. A sensitivity 0 az teljesen lineáris kapcsolat a bot és a kormányszervek között (érzékeny), a sensitivity 1 pedig nem-lineáris, sokkal lomhább, nagy kitérésen meglóduló beállítás!

nekem boton a sensitivity 0.3, pedálon 1. dead zone minimális, de van.
  • majonur
    aha, en is kezzel csavargatom a pedalokat, csak nem szeretem ha tulreagalja a mozdulatokat, viszont ha mozfitom akkor menjen, ezert nincs nalam holtjatek.
  • Her Laca
    Ez volt a második . Megyek pihenni.
    ***** Damage Caused *****

Plane: SpitfireMkIIa
    ---- Inflicted:
    Machine gun failure
    Machine gun failure
    Machine gun line damaged
    Machine gun line damaged
    Machine gun line damaged
    Machine gun line damaged
    Flaps failure
    Electrical generator damaged
    Electrical battery damaged
    Elevator disabled
    Propeller broken
    ---- Inflicted:
    Machine gun failure
    Machine gun failure
    Machine gun belt broken
    Machine gun line damaged
    Machine gun line damaged
    Machine gun line damaged
    Machine gun line damaged
    Elevator disabled
    Flaps failure
    Cockpit damage
    Engine water cooling damage
    Machine gun failure
    Machine gun belt broken
    Machine gun line damaged
    Machine gun line damaged
    Machine gun line damaged
    Machine gun line damaged
    Flaps failure
    Machine gun failure
    Engine damage
    Plane: BlenheimMkIV
    ---- Inflicted:
    Wheel brakes failure
    Wheel brakes damage
    Electrical failure
    Fuel tank tiny leak
    Flaps failure
    Electrical generator damaged
    Engine damage
    Engine damage
    Engine damage
    Engine damage
    Engine damage
    ---- Inflicted:
    Fuel tank tiny leak
    Fuel tank small leak
    Engine damage
    Engine damage
    Elevator disabled
    Under carriage damage
    Engine damage
    Engine damage
    Engine oil cooling/lubrication damage
    Pneumatics container perforated
    Engine damage
    Engine damage
    ---- Inflicted:
    Fuel tank tiny leak
    Fuel tank hose perforated
    Fuel pump damaged
    Wheel brakes damage
    Fuel tank tiny leak
    Engine damage
    Engine damage
    Engine damage
    Fuel tank small leak
    ---- Inflicted:
    Engine damage
    Engine damage
    Engine damage
    Ailerons disabled
    ---- Inflicted:
    Fuel tank tiny leak
    Pneumatics hose perforated
    Fuel tank tiny leak
    Fuel tank small leak
    Elevator disabled
    Flaps failure
    Controls generic damage
    Ailerons disabled
    Wheel brakes failure
    Wheel brakes damage
    Machine gun failure
    Fuel tank small leak
    Wheel brakes failure
    Pneumatics container perforated
    Fuel tank tiny leak
    ---- Parts cut off:
    Left elevator
    Left flap
    Left wing
    Left wing
    Left wing
    Left wing
    Left aileron
    Left wing
    Left wing
    ---- Parts cut off:
    Left aileron
    Left aileron

**** Stationaries Damaged *****

**** Stationaries Destroyed *****

**** Buildings Destroyed *****

***** Your plane has these damages: *****
    Machine gun failure

***** Your plane is missing these parts: *****
  • Kurfürst
    Én a dead zone-t a ruddernél kicsit kevésbé érzékenyre veszem, "csavarós" stickem van és nem igazán lehet akaratlan belépés nélkül kezelni a cuccot (pláne hogy nem is mai gyerek). Így csak akkor baszkurálja az oldalkormányt ha tényleg akarom.
  • majonur
    Egy kis hazi felmerest szeretnek vegezni: ki milyen joy beallitasokat hasznal?
    Nekem valamiert ez fekszik: az Axes: Aileron/Elevator/Rudder sensitivity 0.00, dead zones szinten 0 (X-52Pro), igy az out/in kilelzo egyutt mozog, tehat kevesbbe erzekeny.

A masik dolog: nagyon gondolkodom egy saitek pedalon. aki pedalt hasznal, mi a velemenye, megeri?
    (eddig csak egy logitech momo pedallal probaltam ki a repulest, de az eleg aszimetrikus, a feknek rovidebb az utja, es nagyobb ero is kell hozza mint a gazhoz, vagyis nem az igazi. viszont borzaszto szokatlan volt labbal pedalozni)
  • majonur
    1 felszallas 7 kill. Grat! "kezdotol nem rossz"
    (Johnny Crunch/Ford Fairlane)
  • Her Laca
    Ja a nap mondása. Épp kényszerszállt a vízre az uccsó spit erre jön egy gyerek és még belelő. Mondom neki tolvaj vagy tesó. Erre csak vigyorog.
    Na akkor beírtam,hogy ok nem baj ,én sas vagyok te keselyű,én vadász te dögevő. Kell a konc neked is:) 0,21 pontot kapott eme csodálatos rácsapásért:)
  • Her Laca
    Na jó:) Én lexarom már a hibákat:) Most 7 volt egy menetből atagon. 2 bomber ,2 hurri ,3 spit. Ezen menjen inkább a versengés kollegák ,ne azon a retek akármilyen színű hardveren:) Én úgy látom ,most mindenkinek jó a game ,már aki akar is foglalkozni vele ,(színtől függetlenül) ,akkor meg tessék enemiket lőni,meg mindenfélét lebombázni.