91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Lysandus
    Igen, de az nem lesz olcsó...
  • VO101Tom
    Szerintem ez lesz a következő nagy dobás: valós 3d képet biztosító, széles látószögű virtuális sisak kifejezetten játékokhoz. Erről egyre többet cikkeznek, ezt most fejlesztik:
  • sakkay
    Mondjuk pl. a fej és az egész test (pontos követésére még + 2 szenzor kellene), de utána nem látom lehetetlennek a trir szerű használatot. De 1000 ötlet lehet, az a dolguk , hogy agyaljanak.
  • sakkay
    Én úgy képzelem ezt el, hogy ezek az új kütyük teljesen új utat nyitnak, aztán a (játék)programok követik. Ha szerencsénk van, szoftveresen megoldják a kompatibilitási problémákat,talán.
  • Lysandus
    Annak idején az volt. Volt aki egérrel nézelődött. Hogy is hívták azt a progit, ami a hat swichtből csinált egeret?
  • VO101Tom
    A trackIR az külön hardware, külön driverrel, amit a program egérmutatótól függetlenül kezel. Ha itt egér szimulálással akarod a fejed mozgatni, akkor egyrészt nincs 6DOF, másrészt nincs kabin klikkelés. Az egér szimuláció nem lehet a trackIR alternatívája szerintem.
  • Her Laca
    Nem éppen a clodra gondoltam. De akár kurzor mozgatásra ott is mint írtátok. Jó ha lesznek ilyen kütyük , a szimeket más perspektívába helyeznék.
  • Lysandus
    Szerintem erre gondolt ő is. Mármint, hogy az egérkurzort rakja rá. Egérnél nem lehet állítani az érzékenységet? Szerintem igen, tehát akkor nem biztos, hogy a 180 fokos fordulathoz nem elég mondjuk 10 vagy 20.
  • VO101Tom
    A clod nincs felkészítve arra, hogy a kezed térbeli mozgását a kabinban kapcsolásra felhasználja. Tehát ha mondjuk lenyúlsz a széked mellé, hogy te most tekered a fékszárnyat, hiába érzékeli ez az eszköz ezt a mozdulatsort, azt a programnak is tudnia kellene, hogy te ezt mire akarod használni. A clodban ilyen nincs.
    Az érintőképernyő viszont most is használható fícsör lehet, ott egyszerűen az egérkurzort helyettesítve lehetne klikkelni egyszerű rámutatással :) (De pl azt már nem lehet megcsinálni, hogy a kabinvilágítást vagy a futóművet csavaró mozdulattal kapcsold be, ez csak szimplán az egér klikkelést helyettesítheti itt).
    Olyan van benne, hogy bizonyos kézmozdulatoknak egyedi tengelyt vagy kapcsolást rendel (ahogy látszik, hogy az ujjával pisztolyt formázva lő a srác), ezt valamilyen szinten fel lehet használni, de ehhez ismerni kellene a progi felhasználói felületét...
  • sakkay
    Ja...bár tuti, hogy itt most valami nagyon el fog indulni..
  • Amery
    Kösz, megvan a megoldás :)
    TIR marad fejmozgásra, wii freetrack-el egér módban bal kézre.
    Ez így valszeg nem ütközik.
  • VO101Tom
    Nyugodtan vedd meg azt a TrackIR-t :)
    Most olvasom a hivatalos fórumot. Az eszköz kb 1 cm és 1 m közötti távolságbaól érzékeli a dolgokat, de az érzékelési terület elég kicsi (kb amit a videón is látni). Az eszközt elsősorban a kéz és az ujjak szimulálására van kifejlesztve. Viszont ahogy egy tollat vagy más eszközt kézben fogva kezel, ezt fel lehet használni arra, hogy mondjuk egy szemüvegre "ráfókuszálva" annak mozgását fejmozgássá alakítsa át (az elheylezését elég jól lehet variálni, ). Viszont a trackIR-ben tudod az érzékenységet variálni, hyog ne kelljen tényleg 180 fokot fordulnod, hogy hátra nézz. ennél ilyenről nincs szó.

Ami viszont nagyon fasza, hogy bármilyen monitorból érintőképernyőt tud csinálni. A klikkelős kabint ez egy kicsit átértékeli :)
  • sakkay
    tulajdonképpen simán meg lehetne oldani, ha én egy wii-t használok trir-nek ne ám már ezt nem oldanák meg??
  • Her Laca
    Le is van írva ,hogy egy teret képez a monitor előtt és az abban mozgó kéz ,ceruza stb mozgását követi le. A fejhez nem tudom ,hogy lehetne alkalmazni.
  • Her Laca
    Ez másik videó róla.
  • Her Laca
    Ez csak a kezet fogja. Nem rossz mondjuk klikkelhető kabinban.
  • Amery
    Szerintem nem csak fejmozgásra lesz használható.

Már most is azon gondolkozom, hogy két TIR-t kezel-e a gép egyszerre, az egyiket fejmozgásra, a másikat meg a bal kezem elé raknám, egy fényvisszaverő pötty mutató ujjra és egér módban használni.
    Ez az igazi klikkelhető kabin :)
  • Solt
    CloD alatt nem, de, ha kompatibilis lesz mondjuk a DCS-l, akkor elég komoly lesz egy ilyennel kapcsolgatni a kütyüket a cápában! :))
  • Lysandus
    Igazad van. Ha működik, akkor a jobb szememre rakom a géppuskákat, a bal szememre pedig az ágyúkat. És amikor mindkét szemem behunyom, akkor össztűz! :-)))

Egyébként a tréfát félretéve: ha használható trackIR-nek, akkor megéri. Elég érzékenynek tűnik a ketyere. Másra nagyon szerintem nem lehet használni a CloD-ban.
  • Solt
    Szerintem igen... mindenképpen érdemes lesz kivárni, hogy mit tud valójában... :)

@Tom: Ha a kezedet érzékeli, akkor a fejedet is... a videón a kéz van prezentálva, mivel azzal jól fel lehet kelteni az érdeklődést. A kinect is érzékeli a fejmozgást, és erre azt írják, hogy érzékenyebb nála...
  • VO101Tom
    A fejmozgást érzékeli? A cikkben csak a kezedről volt szó...
    (edit: a videón egyértelműen látszik, csak a kezet veszi)
  • Lysandus
    Azt mondod, hogy most már várjam ki, ne vegyek trackIR-t? :-) 80 dolláros árral lényegesen olcsóbb lesz! :-)
  • Solt
    Ezt lessétek! :)
  • Lysandus
    Ezt jól meglőttem:

***** Damage Caused *****

Plane: HurricaneMkI_100oct
    ---- Inflicted:
    Machine gun failure
    Machine gun failure
    Machine gun failure
    Machine gun failure
    Machine gun belt broken
    Machine gun belt broken
    Machine gun belt broken
    Machine gun belt broken
    Machine gun line damaged
    Ailerons disabled
    Flaps failure
    Machine gun line damaged
    Controls generic damage
    Elevator disabled
    Cockpit damage
    Engine damage
    Cockpit damage
    Fuel tank tiny leak
    Engine damage
    Rudder disabled
    Electrical generator damaged
    Electrical battery damaged
    Hydraulics pump failure
    Engine damage
    Engine damage
    Engine damage
    Engine damage
    Engine damage
    Engine damage
    Engine oil cooling/lubrication damage
    Engine water cooling damage
    Fuel tank tiny leak
    Plane: SpitfireMkIIa
    ---- Inflicted:
    Machine gun failure
    Machine gun failure
    Machine gun belt broken
    Machine gun line damaged
    Machine gun line damaged
    Ailerons disabled
    Plane: BlenheimMkIV
    ---- Inflicted:
    Fuel tank tiny leak
    Fuel tank small leak
    Fuel tank large leak
    Fuel pump damaged
    Under carriage damage
    Fuel tank tiny leak
    Fuel tank hose perforated
    Elevator disabled
    Rudder disabled
    Under carriage damage
    Under carriage damage
    Plane: HurricaneMkI_100oct
    ---- Parts cut off:
    Right flap
    Right wing
    Right wing
    Right wing
    Right aileron
    Right aileron
    Right wing
    Right wing
    Right wing
    Miscellaneous part

**** Stationaries Damaged *****

**** Stationaries Destroyed *****

**** Buildings Destroyed *****

***** Your plane has these damages: *****
    Fuel tank tiny leak
    Illumination failure

***** Your plane is missing these parts: *****

Ráadásul szegény Hurris PK-t is kapott. Engem meg egy 109-es lőtt meg. Valami ATAG-os srác E4-ben. Biztos reflexből nyomta. :-) Mindegy, elnézést kért.
  • sakkay
  • VO101Tom
    10 ből 9-szer? És én vagyok aki csúsztat? Remek...
  • Sanyo
    Oké, akkor azt írom, hogy a sérülések befolyásolhatják a működését.
  • sakkay
    mind..
  • Sanyo
    Nagyon sok minden képlékeny még, de abban biztos vagyok hogy nem MMO lesz.
  • sakkay
    ""a rádiózásnál ahogy a játék többi eleménél az il-2 a minimum, és megpróbálnak mindenhez majd hozzáadni még valamit". Na, majd meglátjuk..."
    Szóval tartom magam az álláspontomhoz. 10-ből 9* azt mondják mint a rofnál, mint a clod-nál is jobb lesz. A il-nél csak jobb lesz.
  • Lysandus
    Tudom, hogy új azért linkeltem be. Csak ez az MMO-zás kavart be, mert rémlett, hogy megígérték már a saját dedicated szerver indításának lehetőségét.
  • VO101Tom
    Szerintem ennél az ominózus üza résznél nem azt mondja, hogy sérülésnél bele lehet nyúlni, hanem csak azt, hogy a rendszer automatikus lesz, a játékos nem kezelheti, de természetesen a sérülés "módosíthatja", vagyis ha ellövik, folyni fog.
    Ha lenne kezelőszerv amivel belenyúlsz sérülésnél, mondjuk átszivattyúzhatod a sérült tartályból másikba, vagy ideiglenesen elzárhatod az ép csapokat, hogy a sérültből fogyasszon minél többet, akkor azt kezelhetnéd (kezelned kellene) alapból is.
  • Sanyo
    Délelőtt weboldalt csináltam és híreket fordítottam, délután pedig befejeztem a ma megjelent fordítást. Az én erőm is véges, de igyekszem azért. :)
  • VO101Tom
    Délután erről beszéltem, hogy az eddigi számokhoz képest 100 fölötti játékosra tervezik a szerveren egy időben repülhető gépek számát, ez új dolog. Eddig az volt, ahogy amit tud ROF, azt tudja majd a BoS is (bár arról nincs szó, hogy az AI-k és a földi cuccok annyira visszafogják-e ezt a számot mint a ROF-nál).
  • Sanyo
    "Ha megnyitnánk a saját szerverünket, akkor 100 vagy több pilóta is lehetne egy légiharcban".

Nem csak egy szerver lesz, a korábbi kérdez-felelekben benne van. Lehet hogy írok egy összegzést az egészről, hogy érthetőbb legyen, de két résszel vagyok lemaradva.
  • Lysandus
    A legutóbbi fejlesztői posztban (II. 22.) érdekes dolgokat írnak, arra a kérdésre, hogy mennyi lesz a játékosok maximális száma multiban:

"This will depend on the capacity of the server. If we would open our server, I think there would have been 100 or more pilots in one dogfight session. We'll pay attention to optimization and improvement of all parameters associated with the work of the network. We would like to build the servers for you, including a common for all scenarios, but it will depend on the success of the project on the market. There are concerns that it is too hardcore for the MMO project. But I'm an optimist and we consider this possibility."

Most akkor csak egy szerver lesz ("our server")? Amin lesznek különböző dogfight sessionok?
  • Sanyo
    A tőlem telhető legnagyobb alapossággal fordítottam le, ennek ellenére lehetnek benne tévedések. :)

Ha valami nem oké, szóljatok és javítom.
  • VO101Tom
    Egyetlen szerveren mind a 125? Vagy 125 volt a lobbyn (az kit érdekel)?
    Azokat a számokat nem én találtam ki, akik szervert üzmeltetnek a kezdetek óta, azok írták:
    - Ive just been and asked a group which has succesfully ran a server in RoF since its release about the current state of the engine. The answers were pretty grim. 75 players, 60-70 ground and if you have fewer players, say 35, you can have 8 - 16 AI aircraft. Apparently its to do with multi-threading and cores.
    (ehez képest megy a clod egy szerveren ~90 játékossal, 50 AI-val és ~2000 földi cuccal)

Nem lesz il-2 szintű? Mármint miben? Grafikában elvileg jobb lesz. A térképei még szarabbak az il2-nél is, de higgyük el, hogy majd az is javul (ahogy mostanában mondták, hogy lesz kabinsérülés is). A csatorna térkép nem sok reményre ad okot, de majd ha screenshotokat látunk, akkor eldöntjük. A játék szimulátor része azonban, az hogy miket kezelhetsz a géppel, mik működnek majd a kabinban, az bevallottan il-2 style. Ha szerinted soha de soha nem példálóztak il-2-vel, akkor javaslom olvasd át ezeket még egyszer (minden kérdés-válasz a dev diarykból van).

- 13) Can we expect the clickable cockpits?
    - No. We create a simulation of air combat (this includes attacking ground targets). The pilot will only receive critical systems, propeller pitch, boost, altitude control, different mechanization, weapons and more. Procedural training device it will not be, it will be a game simulator. We would like to return to the original idea of ​​the "IL-2 Sturmovik", because we believe that it was great.

- 15) But what way or how will the BoS be better that original IL2 (including mod) other than graphical and special effects? as it is stated that "Would like to return to the original IL-2 [1946] idea. (LOFT)"
    - ...
    When I said "would like to return to the original "IL-2", I didn't mean graphics or physics, I mean only the perception of the players. We would like to make a project that would be difficult and realistic from the inside, but clean and easy on the outside, which you would want to go back and play over and over. ... We want new IL-2 series to be the reliable and user friendly sim for WWII pilots that delivers much fun.

A fegyverzet variálása is érdekes lehet. De ez nem is fontos kérdés na:
    - 9) Whether additional configuration is implemented for the course weapons (in addition to the existing in the "IL-2", RoF)?
    - We think about it, but it is certainly not a priority.

- 12) Will there be an adequate fuel system? Pumping, feed tanks, fire hydrants.
    - Fuel management system will be make correctly and optimally for each aircraft. But the players don't need to manage this system, everything will happen automatically. Of course, the damage will be to make amendments.

Itt azt írja, hogy "a rádiózásnál ahogy a játék többi eleménél az il-2 a minimum, és megpróbálnak mindenhez majd hozzáadni még valamit". Na, majd meglátjuk...
    - 2) How will be modeled the system of radio communications and control the AI? Will it be done as in "IL-2" or it will be something new?
    - This will be done as in other aspects of the game. We rely on the "IL-2" as the necessary minimum, but almost everywhere trying to add some new elements. This is evolutionary movement. Radio commands to the AI ​​will be duplicated voice and AI itself will report some information. For atmospheric we'll add voices for the front ground gun players who will communicate with you, while your group will reach the target. Airfield services also become more sociable. Of course, details and examples will be in the future.

nos...?
  • Her Laca
    Gondolok itt erre pl.

"Milyen lesz az üzemanyag rendszer? Szivattyúk, kifogyasztó tartályok, tűzcsap.

Minden egyes típusnak megfelelően készül el majd az üzemanyag rendszer. A rendszer automatikusan működik, a játékosnak nem kell kezelni. Sérülés esetén természetesen bele lehet nyúlni."

Gondolom majd a jakot meg a lavort is csak tövig a gázt oszt húzni a botot módon képzelik el. PP ről meg ne is beszéljünk.
  • Her Laca
    Na most mért? :)
    Nagy volt az étvágyuk (kb már tiszta minden ,hogy is volt a dolog) valszeg torkukon akad a falat. Ha nem lesz közönsége a játékuknak akkor kibaxtak egy raklap pénzt és ennyi.
    Ha árkád lesz,márpedig nekem és sokaknak minimum a Clod a mérce és az sem az az ihaj azért ,akkor kell a fenének,lehet az csili villi mifene.
    Tépni a botot rászúrni a gázt ott a régi il is.