91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Her Laca
    Nem. Én ezt most csináltam hirtelen ,de Tom aszongya ,hogy érzésekre meg egyéni véleményekre nem lehet alapozni,ő valami méréseket akar meg ,hogy együtt menjen egy spit és messza amit track en megörökít ,meg grafikonok kellenek ,meg az isten tudja mik:) Szerintem egyértelmű a dolog ,de annyira én nem akarok belefolyni,csak Tazar felvetette ezt tegnap ,oszt én is tapasztaltam érdekességeket már és ezért jártam kicsit körbe a dolgot.
    Gondolom azért másnak is fel fog tűnni a dolog ,előbb utóbb csak csinálnak vele valamit. Ha meg nem akkor ez van. Így is le lesznek lőve ,csak kicsit macerásabb lesz a dolog:XD
  • Papa01 #63500
    Jössz újra repülni? :)
  • Papa01 #63499
    A készítőknek ezt felvetettétek? Ez a videó többet mondana minden szónál.. :)
    Ha igen, mit reagáltak?
  • Her Laca
    Ha most van akkor részemről is:)
  • acidrain
    Boldog születésnapot Lacusch!
  • Her Laca
    Ezen a tényen mindig átsiklom:) Pedig ja:)

Én nem gondolok semmi rosszat az ATAG os srácokról ,ezer köszönet,hogy foglalkoznak a dologgal,és még azt is elfogadom,hogy egyes dokumentumok így mások úgy írnak le teljesítményeket mifenéket,és ők megpróbálnak korrektek maradni. De ez a G erő mizéria egy kicsit egyoldalúra sikeredett ezt a vak is látja.
  • Svenhassel
    De, csak nem azért, mert az összes messzer ledobálta a szárnyát :D
  • artivizsla #63494
    Hát, de a valóságban nem ők győztek amúgy ? :D
  • Her Laca
    Ez nem a hátrányról szól szerintem,hanem a korrektségről.
    Az egyikre hatnak a G erők,a másikra nem,vagy nem annyira. Azért azt nem hiszem,hogy nem próbálgatták mielőtt kiadták a nagyközönségnek.
    Ha meg mégse akkor itt az idő,hogy azt a csúszkát tolják csak fel a spitnél is:)
  • LeonSilver
    Köszönöm szépen!
  • Papa01 #63491
    Szegény Messzer pilóták, jó kis hátrányba kerültek..
  • artivizsla #63490
    Küldj egy pü-t a címeddel, amúgy ingyé, én már nem használom.
  • Her Laca

Azé ez istenkirály:)
  • Her Laca
    "(Amúgy mé' nyomkodod repülés közben a kerékféket?)"

Mert tornáztatom a lábacskáimat közben és mert nekem úgy tetszik:)
    Meg közel volt a pedál:)
  • Lacusch69
    Mi van, már megint tápos Shitfire kell, hogy győzhessenek?

(Amúgy mé' nyomkodod repülés közben a kerékféket?)
  • Her Laca
  • LeonSilver
    És hogyér adnád bajtársam?
  • i robot
    Tavaly nyáron volt nyílt nap Pápán. Megnézhette az ember kívül belül, kivéve a pilóta fülkét. Brutál méretű üzemanyagtank van a raktér felett.
  • Her Laca
    Egy C17 es most ment el a ház felett pár száz méterrel:) Igen impozáns egy madár azt meg kell hagyni:)
  • artivizsla #63482
    Sorban kerülnek elő újabb repülős leletek.

• artivizsla #63481
    Nekem lenne egy. Logitech 3D Force Wingman.
    A középállása bizonytalan, amúgy rendben van.

• LeonSilver
    Srácok. Nincs valakinek elfekvőben, egy kidobásra ítélt, ámde még használható, USB-s joya?
  • artivizsla #63479
    Kávé mellé.

Modifikációk.

• artivizsla #63478
    Szintén lelet.

• artivizsla #63477
    Luftwaffe emlékmű.

• artivizsla #63476
    Lelet.

• artivizsla #63475
    Találtam egy katonai témával foglalkozó blogot, linkelek be róla pár idézetet egy kis feszültségoldásnak, ha már úgy is szóba került a katonaság a napokban.

"...Az öreg D-944 típusú „Páncélozott Szállító Harcjárművek” igazi öreg csótányok módjára viselkedtek; nem szívesen mozdultak, akkor is inkább olyan lassan és betegesen, hogy még a magamfajta táposnak is megesett rajtuk a szíve. Volt olyan hákáesz, amikor a telephelytől a kapuig máris 25 százalékos veszteséget szenvedett a csapatfelderítő század, mert a FUG-ok és PSZH-k negyede vagy be sem indult, vagy néhány méter után lerohadt. Valahogy nem nagyon tudtuk elképzelni azt sem, hogy a magyar hadiipar remekein hasítunk át az Alpokon a Pó-síkság irányába.

Ráadásul a gázolaj a jellegzetes hangú Csepel-motorokhoz már akkor is drágának számított, ezért a hatékony, egyszersmind gazdaságos kiképzés kedvéért úgynevezett "gyalogkezelői köteléket" alkottunk. Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy – akárcsak a rezi síelésen, ahol a lécet kellett a lábunkra, a havat pedig a léc alá képzelni, – egy PSZH-t kellett magunk köré vizionálni.

Harcászati gyakorlaton tehát összeálltunk egy kupacba, valahogy így: vezető, járműpk., toronylövész, két terepkutató, és vagy egy RPG-s vagy egy Dragunovos mesterlövész. Szabályosan meneteltünk a győrszentiváni földúton, a sofőr hangosan berregett, hogy életszerűbb legyen a jelenet. A toronylövész azt nem szerette, hogy ha ő volt a fcs. hátsó (virtuális) járművében (elől PSZH, aztán egy FUG, végül még egy PSZH), akkor ugyanis a hátrafordított géppuskatoronyban kellett volna ülnie, onnan fedezve a csoport haladását. "Gyalkesz" kötelékben ezért nagy távokat gyalogolt hátrafelé a valósághűség kedvéért.

Ez ismerős!
    Ilyet mi is csináltunk, “komplett” (vagyis hát nem komplett) lövészraj BMP-t imitálva szaladozott össze-vissza.

A birkák oktatására is alkalmas volt, ha kézbe fogott egy lövedéket és a röppályát imitálva kifutott a céltábláig.:))

Tüzérek, harckocsizók hátrányban:))

Riadó esetén le kellett rohanni a körletből a virtuális teherautókhoz, felmálházni és felugrani rá. A virtuális teherautó a bejárat előtt az aszfaltra festett 6 x 2,4 m-es négyszög volt. Az egész Ügyal felfért rá.
    A másik: az utánfutóra szerelt generátor nem indult be, a Tőrm. kitalálta, hogy toljuk be. 4-5 kört futottunk vele a telephelyen, mire rájött, hogy a kerekeknek nincs semmi köze a fölé szerelt motorhoz.

Nálunk nem volt drága a gázolaj és a benzin. A tisztek hordószámra hordták el, olyan olcsó volt. Vagy rosszul tudok valamit?

A világ végére elgyalogoltam egy piros zászlóval és adott jelre meg kellett lengetnem..a század pedig hasra vágta magát és kúszni kezdett, mert én voltam “az ellencsapást végző ellenség”…

Nos, azóta sem lett kisebb Isten állatkertje..

Amúgy én egy HKSz-en vettem csak részt. Le kellett menni a járműhöz, és járó motorral kellett várni a parancsot. Tél volt. Üvöltés reggel 5-kor, hogy HKSZ, (persze mindenki felöltözve várta), lementem a benzines Zil-hez. Beindítottam, és elaludtam benne. De 10-kor ébresztettek, hogy akkor most vége a HKSz-nek. Addig a Zil megevett 120 liter benzint. És ez csak egy volt, a többi jármű is végig járt. Biztos jó volt valamire.

Kurva jókat röhögög gyerekek! Én a főállású díszelgőknél szolgáltam, a helyzet ott is hasonló volt. A szürke hétköznapjaink koszorúzással, temetésekkel teltek, de ezekre is fel kellett készülni. Minden fontos emlékműnek – Szabadság tér, Hősök tere, állami zászló, stb. – meg volt építve a pontos, méretarányos mása. Gyakorló koszorúra azonban nem tellett, ezt egy szálszakadásos Csepel-gumi helyettesítette. Beszarás volt látni, amikor a srácok “gyászvigyázzban” – ez egy lelassított, sajátos vigyázzmenetnek a szakzsargonja – cipelték a gumit. A temetés imitálása sem volt sokkal különb. Mivel hullára nem futotta, az életszerűség kedvéért az egyik társunkat (Kempesz honvéd, 120 kg.) ráültették lovaglóülésben a koporsó tetejére – hogy legyen súly -, a négy koporsóvivő meg a század maradék tagjainak harsány röhögésétől kisérve gyászvigyázzban hordozta körbe az alakulótéren. A Kossuth téri állami zászlónak is rendelkezésre állt a mérethű mása. Erre fura módon 8 hónapos rendszerességgel felkúszott egy-egy leszerelő-zászló. “F”, az ezredpéká ilyenkor napokig őrjöngött…

Nálunk nem volt biznyára ilyen drága a gázolaj. Az kihelyezett őrség (61km-re!) őrházában 1 azaz egy db olajkályha duruzsolt. Ehhez a javadalmazást hordónként szállították ki. Gondolom nehogy sefteljünk a többivel. Minden alkalommal egy dízel Ural hozta le az egy darab hordót. Gazdaságosan, mert az úton oda-vissza nagyjából megette mégegyszer azt a mennyiséget. Egyébként ha mást hoztak, ahhoz volt Gaz-66, Zil, stb.

Az olajkályhában mi is sok mindennel tüzeltünk, ugyanis az egyhavi gázolaj mennyiséget eltüzeltük egy két nap alatt. Ha nem tudtunk lopni gázolajat a BMP-ből (amikor a mienink adták a tároló ügyeletet), akkor eltüzeltük az olajkályhában a cipőkrémet (jól égett), meg szereztünk vegyvédelmi köpenyt elégetés céljából. Jó büdös lett, de meleget adott.
    Az olajkályha néha vöröslött és komolyan féltem, hogy elolvad..."

• VDomino
    Asszem' visszarakom én a Rof-ot.Amúgy is már herótom volt ettől a kanáliscsatától,sose érdekelt történelmileg,de ezek a kis aljasságok még jobban elveszik az ember kedvét.
  • sakkay
    Csúnyán hangzik, mert nettó csalásnak tűnik, ami megölheti ezt az(amúgy nemes) próbálkozást. Egyszerűen nem értem meg, hogy ezt miért csinálják.Túl azon , hogy hosszútávon nem éri meg szarozni ilyennel, ez egy szimulátor..nem igaz?! Akkor mi a tököm ez az elfogultság.
  • Her Laca
    De aszondom más is essen neki,csak sikerül valakinek legalább egy vászondarabot elhagyni belőle. Én akármit csináltam egyben maradt,és ez még csak az egyik amit észrevettem:)
  • Her Laca
    Ez nem csúnyán hangzik ,hanem tény.
    Egy órát bíbelődtem vele ,gondolom nem kérdőjelezi meg senki ezzel kapcsolatban amit mondok,valami csekély tapasztalatom azért van ezen területen:)
    Sajnos a vereseknek kellett adni valami előnyt . Ez van.
  • Solt
    Derék...
  • sakkay
    Ez nagyon csúnyán hangzik...
  • Her Laca
    Ide is beteszem amit a pumáknak.

Teszteltem a spit IIa -t.

Egy a lényeg.
    Spit nem törik.
    Próbálgattam,de nem akarja elhagyni a szárnyát:)
    Hiába ,az angelus járművek mindig is a precíz összeszerelésükről és anyagminőségükről voltak híresek,mint az autóik:)

Most megnéztem megint.Remegésig toltam neki zuhanásban,és beletéptem.
    Még egy alátétet sem hagyott el. Mondjuk a pilóta tehetetlen lett ,de a gép az bírta:)
    És! Lenyomod az orrát már nem fulladozik,csak egy pillanatra de az sem jön elő mindig:)
    Csináltak nekik egy dodzsemet megint.

450 nél ,no nem km /óra :) hasra rántva,oldalra rántva koppig semmit sem csinál. 10x néztem meg 4-5 K ról meredeken zuhanva össze vissza rángattam ami belefért. Semmi olyan nincs ami a messzerrel meg van. Ennyit erről az oldal semleges hozzáállásról.

"
  • Her Laca
    Nekem is szakadt már le párszor,olyan hektikus ahogy néztem ,leginkább akkor jelentkezik ha fel és oldalra is húzod,és még olyan kibaszott nagy sebesség sem kell. Szerintem ezt elbaxták egy kicsit , bár mostanában nem hagytam el egyet sem az utóbbi 1-2 napban így nagyon nem tudom.
    Spit biztos jobban van összerakva ,mert azokból egyenek sem láttam,hogy leszakadt volna ,pedig 700 nál húznak bele olyat ,hogy szemmel nem tudom követni:) Szvsz mint Tomnak is mondtam ,tegnap erős ez a veres "lobby":)
    Pl Atagon van olyan map,hogy nincs N es messza persze spit IIa az van dögivel:)
    Ne baj,ezt is bírjuk:)
  • Lysandus
    Laca, ezt a szárnyszakadást te hogy tapasztaltad? Mi van rá hatással? Sebesség, G-erő, sérülés?

A múltkor két nap alatt háromszor hagytam el a fél szárnyam, rácsapás utáni felhúzásnál. Azt tudom, hogy lecsökkentették a G-limitet, de mielőtt tört a szárny nyoma sem volt blackoutnak. Tehát olyan nagy G erők nem hathattak a gépre. Meg eddig sem úgy húztam fel rácsapás után, mint a bolond, hanem finoman, az ember nyilván nem akarja eldobni az energiát. A pontos körülményeket nem tudom, mert akcióban voltam mindháromszor, de olyan 600-700 km/h között lehetett a sebességem mindháromszor.
  • Lysandus
    Szerintem is tovább bírja.

Az viszont igaz, hogy 6000 környékén jobban kell figyelni. Szokásos 50 százalékig nyitott olajhűtővel közlekedtem eddig (felszállásnak kinyitottam 50 százalékra, és utána nem is figyeltem rá), de a múltkor sokat cirkáltam hatezren, és az olaj túlmelegedett és kinyírta a motort. Pedig nem is voltam lassú, 300-400 között járőröztem.

Egyébként a mod leírásában szerepel valami olyan, hogy nem fog azonnal tönkremenni a motor, ha túlmelegedik valami, hanem van egy 5 perces limit.
  • Her Laca
    Ezek szerint akkor tovább.
  • feca1229
    Clodban a 109E/N fullgázon csak öt percig bírja? Ezt olvastam a TEAM FUSION WIKIn a manualsban. Nekem úgy tünt, hogy tovább nyomtam neki mint öt perc és semmi gond nem volt és nem voltam 3k-tól magasabban.
  • VO101Tom
    Igen, ugyanezt írja bugtrackerben is.