91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • sakkay
    Szerintem készül...de nem jött még ki.
  • sakkay
    Így van..ez egy ismert reakció, volt akinek majdnem leállt a szíve annyira elhitte , hogy le lőtték. Aki azt hiszi nem lehetne belevonni a játékba, általában azok zárják ki a reális' tudatukat kb 10 sec alatt..
  • feca1229
    Sanyó oldala
  • Her Laca
    Pár éve itt volt egy olasz társaság ,és ha jól tudom a Berlusconi egyik testőre is köztük volt ,és részt vettek egy szituációs tréningen.
    A lényeg a túszt maga elé tartotta az egyik srác úgy fél takarásban,és az olasz ipse még a közelébe sem lőtt ,aki amúgy céltáblára kiváló volt.
    Mikor mondták neki,hogy bakker ez szar volt fel volt háborodva,hogy meghamisították a dolgot mert az nem létezik,hogy ő nem talál el akármit. Még szerencse,hogy volt felvétel róla:)Attila haveromék nem győzték nyugtatni az ipsét:)
  • feca1229
    A pcpilot.hu oldalon láttam, hogy a málta térkép még nem de a legutóbbi TEAM FUSION frissétesnek kijött valami LOD frissitése. Legalább is én így értelmeztem.
  • sakkay
  • Her Laca
    Mé van javítás?
  • feca1229
    Valaki tud segíteni, hogy honnan tudom letölteni a legutóbbi az Atagos pacshez a LOD javitást?
  • Her Laca
    Figyu:) Én nem kommanó voltam!:)) Eszemben sincs okoskodni,meg taktikai házba menni.
    Sima baka voltam egy távcsöves puskával,némi fürkész feladatokra ,csak nem a HM kötelékében.
    De nekem bőven elég volt amit akkor láttam tapasztaltam,lévén pont forrponton voltak a dolgok a szomszédban . Nem tudom lőttek e már rád?:)
    Na ott van pulzus növekedés,meg gatyába csíkozás! Nem kell oda taktikai ház.
  • sakkay
    Körtére nem lőttem, az ismereteim pedig jóval tágabbak-e téren,(megint csak nem bántás)nem megyek bele farokméregetésbe. Az utolsó mondat igaz, azért írtam valamelyik hozzászólásomba azt amit írtam. Azért egyszer szívesen elvinnélek egy taktikai házba, azt megnézném azt a körtét 180 pulzusnál..
  • Her Laca
    Nem . És nem is érdekel.
    De ez nem változtat a tényen,hogy qrva jól bánok a fegyverekkel.
    Legutóbb légpuskával:))) lőttem le 4 körtét egy fáról kb 20 méterről állva és mindnek a szárát lőttem el. Sógor tamáskodott és fogadni akart.
    Amúgy van egy két barátom aki a mai napig aktívan az erőszak bizniszben nyomja oszt velük néha elruccanok durrogtatni,de nagyon nem hoz lázba.
    Mint mondtam nem szeretem ezen eszközöket.
    Mindamellett nem mindenki képes emberre lőni ,hiába lő táblára tökéletesen ,erről is tudnék mesélni.
  • sakkay
    Nincsen érzelmi kötödésem fegyverhez...kivéve egy típust..
    de amúgy nem vagyok fegyverbuzi.
  • Her Laca
    Amúgy gyűlölöm a fegyvereket jelezném!
  • sakkay
    Hm...hát mit írhatnék?
    Voltál mostanában(vagy bármikor)IPSC lőversenyen?
  • Her Laca
    Testvírem:) Evvel még nem árulok el nagy titkot,ha azt mondom,hogy mi 3 hónap alatt több lőszert lőttünk el (szakasz szinten) mint egy átlagos magyar laktanya egész éveben:) Jóval többet! Ergo nekem ne mutasd be ,hogy milyen a fegyverhasználat,lévén nem akció filmekből merítek ihletet ha hozzá szólok:) És láttam mit csinál egy 7,62 es lőszer egy emberből, pláne ha több darab is eltalálja hirtelen,ergo ezt se kell bemutatni. Részletekről nem beszélnék.
    Másodsorban a mai napig járok lövöldözni ha kedvem szottyan,így a mai korszerű ,korszerűbb fegyverek sem ismeretlenek számomra.
    Mindamellett kedvenc lőkiképző törzsörmim jut eszembe ,akinél nem volt olyan,hogy nem lő a céltábla közepébe a második lövésnél ,bármilyen fegyverrel amit a kezébe adtak ,bármilyen testhelyzetből.:)
    És én se voltam a végén sokkal rosszabb:)

• sakkay
  • sakkay
    Ja és ne az ultra profi elitegységek (esetleges)videóit számítsad, mert azon kiképzés mögött valami elképesztő lőszermennyiség(és oktatási szint) van.
  • sakkay
    Maradjunk annyiban, hogy azon régi lövészetek, meg a valóság között kb annyi közös van, mint egy kresz' vizsga előtt álló egyénnek,a BP. csúcsforgalomhoz. És ez nem bántás, csak realitás. Teljesen steril. Nézd meg a legtöbb fegyverhasználatot harctereken, meg mondjuk a New y. rendőrségen, és valami brutális szar arányokat mutat...pedig jól képzettek.. Nem úgy kell elképzelni, hogy te fekszel az ellen jön, megáll, oszt alsószéleközepe'.Persze ha a lenti eset lenne, és van hozzá mersz, persze , hogy meglenne az a fejes.
  • Her Laca
    Bakker ezt se láttam még.
    V.185, 2/1 Teddy bear sqn
    [IMG][/IMG]
  • Her Laca
    Nem az oldallal van bajom ,pontosabban még azzal sem amit ír (másol)
    csak gondoltam,hogy lévén ezeket el lehet érni eredeti szerzőktől .
    Én inkább azokat olvasom:)
  • artivizsla #63601
    A körítést nem kell nézni nem volt vele szándékom semmi, az ollózásból pedig igen sokan megélnek a mai napig is még, de ezeket a dolgokat inkább többször, mint egyszer se olvassa az ember. :)
  • artivizsla #63600
    Na még ez is milyen egy "magyaros" helyzet volt, hogy a Németek elöl menekülő Lengyelek a Németek szövetségeseinél leltek védelmet.

Több más dolog között ez is hozzájárult ahhoz, hogy a háború után Horthyt kihallgatták a szövetségesek, aztán mehetett Isten hírével.
  • Her Laca
    Összeollózott dolgok.
    Persze sok újat (konkrétan semmit ) nem lehet már hozzátenni a témához,
    de én aszondom maradjunk a klasszikusoknál:)
  • artivizsla #63598
    Ezeket ma találtam.

1. rész

2.rész

• Her Laca
    Ez is ritka egy felvétel.

[IMG][/IMG]
  • Her Laca
    Itten lehet szemezgetni
  • Her Laca
    Ő még egy tekintély a VH-s magyar repülés ügyében.
  • Her Laca
    És itt van kedvenc képem:)
  • Her Laca
    Ez is remek még igaz nem ászokról ,de magyarok vannak benne.
  • Her Laca
    Látod én pl az USA pilcsik eredményeit fogadom kétkedve inkább,pontosabban amiket összeolvastam a témáról (nem kevés azért) nekem ez jött le.
    Nekik meg bemondásra meg is adták.Bár végül is nem oszt nem szoroz a dolog,a lényeg,hogy a harci szellemet magasan tartsák ,a németeknél is ez volt a cél ,talán csak a japóknál nem számolgatták ha jól tudom.
  • VO101Tom
    Ászokról ez egy nagyon jó, összefoglaló oldal. Igaz, életrajzok nincsenek, de rengeteg ország pilótái benne vannak.

• Her Laca
    Szentgyörgyi,és Tóth Lajos szerepel csak ebben az összesítésben ahogy látom és ha nem vagyok vak.
    Azért akadtak még! Kéne betenni némi javítást!
  • artivizsla #63589
    Azért a lista végén, az 5-10 gépes listát nézegetve, vagy netán összeadogatva az USA pilóták által lelőtt gépek számát, nem csekély mennyiség jön azért ki, mondhatnánk, sok lúd disznót győzött. Azért azt se felejtsük el.

• Her Laca
    Azért Iván egy kiemelkedő pilóta volt ,és az bebizonyosodott azért már,hogy nem a gép volt a lényeg.
    Ott vannak a finnek ugye mint kedvenceim példaként.
  • Feró Flex
    Áh igen?!Akkor az orosz gépek jobbak voltak mint az amcsi gépek...:O)
  • Lysandus
    Iván azt mondta, hogy tévedésből megtámadták az amcsik (a háború végén, amikor már sokat repültek közös légtérben), ő meg lelőtte őket.
  • Feró Flex
    "62 + 2 Allied P51" az orosznál ez hogy jött össze?
  • Lysandus
    És akkor csodálkozik az ember, amikor az egyszeri angol vagy amcsi megnéz egy ilyen "dokumentumfilmet", beül a CloD-ba és kiabál, hogy rossz a szim, mert a "valóság" nem így nézett ki...
  • Lysandus
    Egy angolnak vagy egy amerikainak lehet érdekes. Csak hát ugye a címe a sorozatnak "Az égi háború hősei". Akkor nézzük csak a listát:

II. világháborús ászok

Valahogy az elején állókról nem sok szó esik. Kicsit unom már, hogy az angolok és az amcsik a saját nemzeti mítoszukat megpróbálják rám erőltetni. Most ezzel nem Douglas Badert vagy a társait akarom bántani. Csak a többi pár száz német, finn, magyar ászról is kellene beszélni már.
  • Papa01 #63582
    Attól még lehet érdekes. :) Én leginkább a még élő pilóták visszaemlékezései miatt szoktam nézni az ilyen műsorokat. No és persze a korabeli felvételek miatt. :)