91389
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Flugwerk által épített fóka:
-
artivizsla #65300 Lenne egy kérdésem.
Clod esetében mi a legújabb elérhető frissítés, a Version Team Fusion V1 ( 3.00)?
-
sakkay #65299 Köszönöm, igazán megválaszoltad amire kíváncsi voltam. -
A német gépekben a sárga szín az üzemanyag, a barna az olajjal kapcsolatos dolgokat jelzi (benya mennyiségjelző is sárgával van festve, benya pumpa (hand pump) is, az olajhőfok barnával pl. A vízhőfok az zöld akar lenni). Értelemszerűen annak a kettős műszernek a baloldala a benya, a jobboldala az olaj. Az üza és az olaj nyomás akkor jó, ha a jelzett (¬) értékek között vannak (ha számszerűen akarod tudni, akkor egyszerűen leolvashatod: üza: 0,5–1,6 kg/cm2, olaj: 1,5–9,0 kg/cm2).
Ahogy a hajtómű olaja túlmelegszik, az olajnyomás esni kezd, a határérték alatt egyszer csak oil gasket leak-et kapsz és vége (de ugyanezt jelzi az olajhőfok (max. 105), vízhőfok (max. 100) is). Az olajnyomás felső limitnek a játékban nincs értelme, pl hajtómű hidegindításkor kellene nézni, hogy a nyomás nehogy 8 kg/cm2 fölé menjen, akkor azonnal le kellene állítani, de a játékban ilyesmi hiba nincs. Egyébként ezek a műszerek egész jól működnek, pl a benya nyomásmérő is ingadozni kezd, majd leesik nullára amikor az épp kifogy).
Ami nem működik a játékban, hogy az olajhőmérőn van egy gomb, amit megnyomva az olajhűtő kimenetén (motorba visszatérő) olajhőfokot jelezné (alapból a motorból kilépő, hűtőbe belépő hőfokot jelzi), ezzel látnád, hogy mennyire hatásos az olajhűtés.
Mielőtt túlmelegedés miatt megdöglene a hajtómű, feltűnő még, hogy jelentősen veszít az erejéből, és a fordulatszám full gáznál is esni kezd, nem húz a gép. Ha erre felfigyelsz, és lekapod a gázt, talán van pár másodperced megelőzni, hogy szétmenjen (néha bejön). Meg persze azt se felejtsd el, hogy a hűtővíz hőfoka, kenőanyag nyomása, hőfoka egy dolog, de a hajtómű üzemeltetéséhez tartoznak időkorlátok is (ezek a TF wiki oldalon egész jól le vannak írva). Ha ezeket túlléped, minden előzetes jel nélkül szétmehet a hajtómű. Ha egy mód van rá, közlekedj 80% gázzal (1.3 ata környékén, inkább alatta), és csak akkor nyomj rá full gázt, ha mindenképp muszáj.
Egyébként a Pumaszállásról letölthető a DB 605 hajtómű üzemeltetési és szerviz utasítása, teljesen magyar nyelvű, háborúban a 210-esekhez kapott gépkönyv (kvázi ugyanaz mint ami a 109-esekhez kell. DB 601-estől is csak pár dologban tér el a 605). A hadtörténeti múzeumban volt egy ideig, de onnan sajnos eltűnt, én egy fénymásolt változatát kaptam meg pár éve az egyik roncskutatós sráctól, beszkenneltem, és az tölthető le onnan. Emellett a 109 G-2 kezelési is üzemeltetési utasítása is leszedhető, a hajtómű üzemeltetési értékei persze mások, de az eljárások itt is kb ugyanazok mint az Emilnél. Német nyelvű, Emilhez kiadott gépkönyvet innen szedhetsz le. -
sakkay #65297 Amikor haldoklik a motor az egyik leesik nullára. Viszont van , hogy meg sem lőnek, minden hőfok optimális, és mégis meghal a motor. Gondolom az említett műszer mutatja meg, hogy növekszik a nyomás, jó lenne tudni mik a határértékek...elkezdett komolyan érdekelni ez a selejtes clod
.
-
feca1229 #65296 múszer=műszer )) -
feca1229 #65295 Igen van, középtájékon lentebb egy köralakú órában van két darab mutató ami mutatja ezeket az értékeket. Mi az optimális azt nem tudom, figyeld mit mutat mikor rendben repülsz, és hasonlísd össze azzal mikor meglövik a motort, akkor a nyomás esik az biztos, és nem húz úgy a motor. Szerintem lesznek akik pontosabban megtudják magyarázni, viszont én repülés közben nem nagyon figyelem mit mutat. Ha ráviszed az egér cursort úgy biztos megtalálod melyik múszer az. -
sakkay #65294 Van egy mutató egy órán belül(?) mutatja az olaj és az üzemanyag nyomást(?) a motorban. A kérdésem az , hogy így van e és az , hogy mik az említettek kritikus határai. Mármint számszerűen. -
Nem a hang a baj (bár nekem fontos a csend is. ) hanem a hőfokok.
A ref kártyák mind +10-20 fokkal melegebbek.
Az összes bálnám,pl ez a 7970 es is,játék alatt max 65-67 fokos. 70 sose volt egyik se. A gtx ek azok halkabbak ,de azt tudjuk mért.
Na most nézz meg egy ref 7970 est? 80-90. Azért én nyugodtabb vagyok ha hűs a cucc:)Ha a reffel akarom ugyanezt elérni akkor pont olyan mintha reptéren lennék. Visít mint a tengerimalac:) -
Solt #65292 Elképesztően nagy barom tudok lenni, de ez már nekem is sok(k) jelenleg! :D Mondjuk nekem a referencia kifejezetten tetszik... ha nem lesz túl hangos, akkor engem nem zavar... :) -
Nem beszélve arról,hogy most csak ref kártyák lesznek minimum egy két hónapig. Azt meg vegyen akinek 2 mamája vagyon:)
Bálna nélkül nem élet az élet:) -
Én max de nagyon a max 200 nál többet nem adok érte.
Szerintem az alatt meg fogom tudni szerezni de biztos nem az első héten.
180 az mán elfogadható a szememben.
Nem kell rohanni:) -
Abban az esetben lehetséges hogy ha hajlandó vagy a megjelenésekor kiköhögni érte több mint negyed millát:) -
Valamivel lassabb. -
Solt #65287 Nehogy én vigyem át a 780-t!!! :D -
Egyik srác most tesztelgeti.
Simán 1000 ponttal többet csinál mint pl egy 680 vagy egy 7970 . -
sakkay #65285
-
Nem nem:))
Kipróbáltam ezt is.
Na meg várok a 780 ra ,de szerintem azért az majd kb 2 hónap múlva lesz esedékes,én meg addig nem akarok radeon tulaj lenni:)Most elég jól tudtam bótólni így inkább rádobok egy pár ezrest oszt megint lesz béke és bodottág:) Unom már a csíkos tengert.
Solt mesternek meg elviszem ,hogy tegye be a gépébe ,oszt lásson már egy igazi VGA-t is az életben:XD -
sakkay #65283 Ez már perverzió Laca.
-
No testvérek ,hétfőn menek egy 680 ért:))De micsoda 680!!!!! Eddig bírtam.:)) -
nem baj:) Én 3/4 re nyitom úgy repkedek ,és csak akkor nyitom fullra amikor kell. -
sakkay #65280 Nekem mindig úgy van..az baj? -
Nincs. Az alapból állat. De ha spirálozol nagy magasságba akkor nyisd a hűtőt csutkára mert megdeglik a technika:) -
sakkay #65278 Mert valamelyiknél működik de az "n"-nél nem. -
sakkay #65277 E4-nél már nincsen harci fokozat? -
Jól.Elvileg.
De ha rászúrja a boostot akkor baxhatod,mert utánad megy és szarrá lő:) -
sakkay #65275 Jól érzem , hogy ha szintben találkozok egy spittel, spirális emelkedésben le tudom emelkedni? Mert többször működött. Vagy ők voltak csak bénák
?
-
GálTomi #65274 Aranyos ez a kis habcsókfóka csak reptetni nem lehet rendesen és az elektronikája is hagy kívánnivalót maga után. Szép szép de csak olcsó tömegcikk amit arra terveztek hogy mihamarabb összetört gyakorlat hiányába és vegyél másikat. -
Nem Safi kell neked, bannolásokat visszavonni Sanyónak és nekem lenne jogom (engem is megkerestek ezügyben e-mailen), de ez nem fog megtörténni. A TS az nem a nicket bannolja hanem a felhasználót, hogy ezt nem tudtad, és másik nick-el jöttél elváltoztatott hanggal baromkodni a TS-re, az már legyen a te bajod. Két hónapja pont ezek miatt kellett új szerverre vinni a TS-t, ezek miatt állt több napig, és az ilyen faszságok miatt lett teljesen zárt, meghívásos az egész. A tiltás marad. -
artivizsla #65272 -
Zoli105 #65271 Szép estét mindenkinek !
Safi kollega úrat keresem,mert beszélnék vele ! Esetleg privátban írhatna ! -
Második világháborús német lőszerek, és működésük.
Jó anyag!:
http://www.slideboom.com/presentations/292375/German-ammunition,N%C3%A9met-l%C5%91szerek-13mm-50mm
-
Ja, lehet gyújtólövedék is, nem tudom mikhez volt sorolva, én azt olvastam róla, hogy becsapódáskor egy kis fémgolyó megütötte a gyúelegyet és az "robbant" fel. Az éles villanást külön említik, hogy szerették a pilóták, mert messziről, és látványosan jelezte is a becsapódást. -
Kurfürst #65268 A deWilde az gyújtólövedék - a korábbiakhoz képest annyi volt tudtommal a különbség hogy a régi gyújtólövedékeknél a lövéskor egyszerűen meggyulladt a foszfor és az egész repülés közben égett (így kisebb gyújtóhatása volt becsapódáskor) a deWilde pedig csak becsapódáskor aktiválódott. -
artivizsla #65267 Kiállítás.
-
Szepy2884 #65266 Uraim, ha valaki megdobna privátban egy ts3 címmel ahol cseveghetnék önökkel azt megköszönném
-
sakkay #65265 Reptéren állok bekapcsolom a motort, gondoltam kimegyek csinálok egy fehérjét..1 perc múlva hallom nagy robbanás! Rám rakott valakit? Vagy valami állat belém jött?
Ok alap, hogy nem kell kimenni shaket csinálni..
Viszont nagyon szép rácsapás hullámot csináltam egy messerrel, 2 spit ellen...csak amikor láttam , hogy kiengedett futóval leszállni akar nem volt szívem lelőni...azt amíg ezen gondolkodtam el is vesztettem..de jó volt.
-
Savikám:) 
Megtisztelsz :) De te is tudod :XD -
Nincs gond azzal a robbanással. A "De Vilde" lőszernek nincs nyomjelzője, és az volt az angolok válasza a német M-Geschoss-ra - csak persze .303 kaliberrel - de ugyanúgy robbanó lövedék. -
Szerencsém volt, az MM-ben a PC-s részen nem volt normális 3D filmjük hozzá (utólag azt mondom, talán nem is véletlen), azonban a TV-s részlegen is ki volt téve pont ugyanez a cucc, és ott már volt normális film is. Avatar 3D, Prometheus 3D, meg pár 3D techdemo. Hát, mit ne mondjak elég rossz volt, nem csak a 3d nem tetszett, de egy tableten nagyobb képet kapok, mint egy 27 colos monitorról 2 méterről. Közelebbről meg egyszerűen nem volt 3D hatás, csak az az elmosódott kép. De nincs nagy dráma, már keresem mi lesz helyette :)