91389
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Romeo One #66421 GRAT! -
artivizsla #66420 Szerintem ez grafikus kártya driver gond lesz, próbálj feltenni egy másikat. -
zmok #66419 Gratula!!!
-
artivizsla #66418 Gratula, mérnök úr, de tényleg !
-
Gratulálok! -
artivizsla #66416 Repülős lelet. -
Sziasztok.
Kérdésem lenne. Édesanyám hagyatékának rendezése közben találtunk egy WWI olasz fronton íródott hadi naplót. Kézzel írott de jól olvasható. Van valakinek tippje, hogy hol avagy kinek kellene megmutatni? Tippeket előre is megköszönve sziasztok.
Drebil
-
Meg úgy általában mindenhol. -
Johann Wind #66413 Gratula!:) -
feca1229 #66412 Miért viszel oda Aranysas újságot??? XDDD
Őszintén gratulálok, és sok sikert! -
Gratulálok! :) -
Szepy2884 #66410 Gratulálok! :D
Egy nagyon kedves jelenlegi is kollégám szintén repülő mérnökként végzett. -
sakkay #66409
Hadnagy úr gratula.(ha főhangya akkor is)
-
Gratula! :) -
Naná! Kékben, tányérsapkával, aranysassal. -
Lysandus #66406 
Tisztavatáson is ott leszel? -
Gratulálok hozzá!
-
Solt #66404 
-
A tegnapi napon sikerült kiváló minősítéssel abszolválnom a katonai repülőmérnöki szakot :) Papíron már repmérnök vagyok, de az oktatóm szerint ez akkor igaz, ha én is és a beosztottaim is ezt így hiszik. Szóval folyamatosan kell tanulni és bizonyítani. Egyébként a gyakorlati államvizsga MiG-21-en történt :) -
Szép repcsi 
Gyerek koromban nekem is volt szerencsém vitorlázón repülni egy iskolakört :) mondjuk az egy góbé volt, iszonyatosan jó élmény az is.
Vezetni eddig egy Z 142-est;egy Cessna 150-est és ezt a Cessna 152-est volt szerencsém. -
GálTomi #66401 Minden "szobapilótának" nagy élmény amikor tényleg lehetősége nyílik ilyesmire! Át tudom érezni az örömöd! http://gyarm.hu/e107_plugins/pviewgallery/gallery/album61/resize_magassg_1220_mter.jpg
-
-
VO101 tvr #66399 Az egy bizonyos ország nyilván Izrael volt
kb azt csinálnak a légtérben amióta kimentek az oroszok, amit akarnak
-
zmok #66398 Ferihegyen?!
A Pirézek?!
-
Szepy2884 #66397 nem tudok dátumot, de a közelmúltban lehetett az elmondása szerint.
Sok kérdésem lett volna még hozzá, de nem akartam sokkolni sem :) Példáúl nagyon mocorgott bennem a kisördög, hogy megkérdezzem, hogy akkor mi volt, amikor egy bizony ország bizonyos kémrepülője touch and go manővert hajtott végre egy bizonyos betonon.
Rendes tag volt nem akartam zavarba hozni, pláne nem provokálni. -
Szepy2884 #66396 akkor neked tudom ezt ajánalni Szállj velem
Most olvastam ki. A csóka, aki írta, il-10-essel kezdte az '50-es években, majd végigment az akkori gépeken és a mig-21-esen ment nyugdíjba.
szimpatikus volt tőle, hogy nem volt ős kommunista és nagyon tisztelte a 2. vh-s pilótákat akik kiképzői voltak egy darabig. Viszont számomra megbotránkoztató volt, hogy mennyire egy alkoholista társadalom volt akkoriban. És ebben a pilóták is élen jártak!!!
Nem is csoda, hogy a fele könyv a tivornyákról meg a bajtársak tragikus halálairól szólnak... -
Pl ilyen?
-
Ez mikor volt? Dátum is van, vagy csak a sztori? :) -
Szepy2884 #66393 Ritkán irogatok már ide és inkább read only fokozatban vagyok, de engedjétek meg hogy kicsit újra offolgassak kicsit :)
Megismerkedtem a miskolci rep. klubban egy városaunk fiával, aki már kanadában kiképző tisztként tevékenykedik az NFTC keretein belül és Gripen pilótákat nevelget kicsiny hazánknak.
Nagyon közvetlen manus, aki szívesen mesél ha feltesznek neki kérdéseket és sok így sok érdekes történetet lehetett tőle hallani.
Példáúl elmesélte, hogy eléggé gyakori, hogy kis sport és magángépek előszeretettel feledkeznek meg a rádiózás szabályairól és mint a gazdag luxus kocsi tulajdonosok, hajlamosak azt hinni, hogy a géppel a légteret is megvették. Ilyen esetekben kecskemétről min. 2 gripent indítanak elfogásukra hogy kicsit észrevegyék magukat.
Ezeket a gépeket általában jómódú külföldi magánszemélyek vezetik. Pl német vagy holland nyugdíjasok stb.
A legutóbbi esetnél a lokátoron feltünt egy gép. Földről próbáltak vele kapcsolatba kerülni, de rádió hívásokra nem reagált, és mivel így nem azonosította magát, automatikusan potenciális terror veszély jelentenek (thx to 911...). Amikor persze elhúz mellette egy gripen majd felzárkózva mellé elkezdi villogtatni a rakétáit, az rögtön kijózanítólag hat, de ekkor meg esetek túlnyomó részében bepánikolnak és elkezdenek hibákat hibára halmozni. A bénázásaik legfőbb okai, hogy nincsenek tisztában az egyezményes jelekkel amiket a gripen pilóta mutogat nekik a gépével és a kezével. Ha esetleg még is sikerül megtalálni a megfelelő frekvenciát a gripennel, akkor már kicsit könnyebb a helyzet persze, de addig is komoly bajba sodorhatják magukat, mert ha túlzottan megközelítenek valamilyen stratégiai fontosságú objektumot, akkár le is lőhetik őket különösebb magyarázat nélkül.
Szóval ez történt a legútóbb is. Egy jómódú holland nyugdijas bácsika magángépén a mamával és a kisonokákkal erőteljesen hatolt paks irányába zéró rádiózás mellett szerbia felől.
Amikor egyszer csak a semmiből egy gripen nőt ki a 3 órájában, akkor volt ott minden, csak egyen repülés nem :) Amikor végre lenyugodott, akkor pedig mértani pontossággal megcélozta a paksi erőmű légterét
A 2 gripen nem tudja tartani huzamosabb ideig tartani ezeknek a gépeknek a sebességét ezért elkezdenek körözni körülötte úgy, hogy amig az egyik pont előtte van fordulóban, addig a párja a kisgép mögött. És ha elkerülhetetlen, akkor ott a 20 mm-es.
Szerencséjére hollandus barátunknak, végre sikerült megtalálni a megfelelő hullámhoszt és a világ minden létező nyelvén -de legalább is amelyiken tudott- sűrűn elkezdett bocsánatot kérni, németül, franciáúl, hollandúl, angolúl, sőt még magyarúl is
Kiderült, lövése sem volt, hogy éppen paks felé tart amerre nagyon nem kéne, ő csak a zivatar felhőt akarta kikerülni.
Végül felvetették vele a debreceni reptér irányát, és amig kisérték, megkérdezte tőle a gripen pilóta:
-szép gép. saját?
-ööö igen.
-az jó. lehet hogy elkéne majd adni.
Mert hogy egy ilyen baki és a 2 gripen üzemideje olyan 15-20 milla szokott lenni függően a távolságtól és az eltelt időtől.
Szó mi szó, a holland gép potenciális terrorista státuszt kapott és amikor leszállt a debreceni reptéren (mert a budapestin nagyon bekavarna a forgalomba) már 2 tűzoltó kocsi várta habbal töltve és egy osztagnyi TEK-es. Amint a gép leszállt és taxizott, a két tűzoltó körbevette megcélozva a habbal. Az egyik mögötte, a másik pedig előtte. Ha esetleg ki akarna törni, akkor befújják a hajtóműveit meg a plexit habbal. A TEK pedig nem szarozott, kiszedték a két "kisnyugdíjast" meg az onokákat és miután kifektették őket a betonra gúsba kötve elcipelték őket a rabomobilal. (megnem erősített hírek és rossznyelvek szerint a maminak a betonon maradta protkója az akció után amikor cipelték mint a rönk fát
)
-
Nekem bejön:) Akkor még volt légierőnk:) Na meg azokkal is repülni kellett ,és ezek az arcok elég jó hatásfokkal tudták kezelni azért őket:)
Volt ott minden 21,29,Alba, szuholy .
Na meg azért is szeretem mert Magyarok:)
Magyar Grippenről van fent valami? Mondjuk TB playbojos motoros videóján kívűl:XD -
Ja ja, régi klasszikus, megvan nekem is. De valahogy ez a 21-29-es éra nekem nagyon nem fekszik, sem a technika, sem a korszak. -
-
Nekem EZ a topp.
Megvan eredetiben CD-n az egész:) Úgy kaptam a készítőtöl annó:)
-
Ha már csövesek, jó zene és qrvajó felvételek, akkor szerintem ez a top :)
-
-
-
-
Szepy2884 #66384 Ebben egyet értünk, hogy zenében egyet sosem értünk 
Csak az vígasztal, hogy az én ízlésem legalább annyira sokkol téged mint a tiéd engem
Vagy, legalább is remélem hogy te is érzed a fájdalmamat
-
Testvírem:) Az már régen bebizonyosodott,hogy zenei téren nem egyforma az ízlésünk, és ugye erről nem nyitok vitát (mint Virág elvtárs) de az megjegyezném ,hogy az általad kedvelt műfaj azzal az atyával egyetemben ,szőrnyű és borzalmas nem utolsó sorban káros az egyed fejlődésére is:)De hát kinek a pap kinek a neje :)
-
Szepy2884 #66382 This Must Be the FUTURE!

http://gyarm.hu/e107_plugins/pviewgallery/gallery/album61/resize_magassg_1220_mter.jpg