91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Her Laca
    Ja én kipróbáltam a népautó család 1.2 esét. Menni megy az de az biztos,hogy nem egy takarékos. Akkor mán inkább egy 2.0 benyás. Vagy 1.6 VTI.
  • Her Laca
    Mit lépnének?
    Aszondja az orosz mittudoménki,hogy az Ensz határozat nélkül az USA nem csinálhat semmit ,mert juj irgum burgum. Az Usákokat meg hú de meghatja ez:) Különben fingom sincs minek az ENSZ egyáltalán.
    Afrikában komplett népírtások folynak ,lényegesen több áldozattal ,oszt pont szarik rájuk mindenki.
    Hogy én hogy rühellek mindenkit ezek közül.
    No de végül is nem minket baxogatnak . Amúgy találtak olajat arrafelé vagy mi van ott?
  • Szepy2884
    "a turbomotor könnyebb is és kevesebbet is fogyaszt ugyanakkora teljesítmény mellett."

Nem akarok szakértőzni de ezt nem tudom szó nélkül elengedni a fülem mellett. A turbó teljesítmény növelésre van kitalálva. Úgy növeli a teljesítményt, hogy a motor égéstermékét hasznosítja + levegőt ad hozzá. Ez a levegőtöbblet keverék feltöltés, márpedig a feltöltésből csak akkor lesz teljesítmény, ha üzemanyagot fecskendezünk be a levegőtöbblethez amit eléget. És minél több gáz+levegő keveréket adunk hozzá, annál több benya is kell. 1 szó mint 100 a turbó rohadtúl eszi a benzint. (direkt nem a dízelekről beszélek.) Ezért úgy próbálnak okoskodni, a fogyasztás többlet kiküszöbölésére, hogy kvázi kis motorokba raknak turbót. Pl 1,2 tsi 1,4 tsi stb. De ha összehasonlítunk azonos űrméretű motort az egyikben turbóval a másik meg simán, akkor ordító külömbségek lennének fogyasztásban! Igaz, teljesítményben is...
  • artivizsla #67338
    Erre csak azt mondom, hogy látott valaki mostanában boltban szívlapátot ? Gyerekkoromban minden háznál az volt, ma meg már gyártani sem merik, mert üresen is gond lenne vele rohangálni.
  • Her Laca
    Igen.
  • VO101 tvr
    Nekem is pont ez jutott eszembe a híradó láttán. Megtalálták a szíreket. Várom, hogy az oroszok mit lépnek. Mernek-e keménykedni?
  • artivizsla #67335
    OFF.

A híreket nézve, tényleg azok a nyugati titkosszolgálati állapították meg, hogy a szíriai kormányerők vetettek be mérges gázt Szíriában, akik megtalálták a nem létező iraki vegyi fegyvereket ? Mellesleg ugyan azon nyugati országok emberjogi érzékenységét sérti a gáztámadás, akik segítettek hozzájutni Irakot szintén ezen fegyverekhez és amikor ezt bevetették Irán ellen, nem nagyon akaródzott ezen nekik nagyon felháborodniuk ?
  • Her Laca
    Mondjuk veseköve egy sofőrnek sem volt :) Na meg volt kar meg mindenféle izom rendesen dolgoztatva:)
  • LeonSilver
    Az még más idő volt! Én platós, benzines Zilen tanultam :)
    Ráadásul nagygenerálon volt és utána én voltam rajta az első tanuló. Mint a távirat, úgy ment!
    Nyíregyen a Tiszavasvári úton... apukám!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • artivizsla #67332
    Nálunk nagy építkezések voltak gyerekkorunkban, szintén Zil billencsek hordták a földet, mi meg állandóan bekéredzkedtünk hozzájuk és egész nap furikáztunk velük. Persze otthon nem tudtak róla semmit, de nem is volt semmi baj belőle.

• Her Laca
    Én elég sokat pályáztam az utóbbi években ,nem csak itthon,de nekem pont az a tűnt fel,hogy pl a mostani 1.4 es el is teljesen korrektül tudok pályán haladni,lévén egyre szigorúbbak a retorziók és a legtöbben betartják a korlátokat. 130 -140 et ez is elmegy vígan (igaz előzni nem állok neki :XD) . Bár 130 -140 nél már szippant rendesen ,a horvátokat 7.2 vel jártam meg ,igaz klímáztam végig. 140 fölött meg 9-10 lityi és visít mint a tengerimalac:)Szóval a fene se tudja . Városba meg hótmindegy mivel mászkál az ember,főleg BP en. Most akarom lecserélni a vasat ,voltak ötleteim (mertem nagyot álmodni) de aztán mégis úgy döntöttem maradok a 90-120 paci mellett ,az untig elég nekem. 1.4-1.6 . Turbó nem kell.
    Pediglen majdnem megvettem egy jó kis 2.0 D Mondeót ,aztán mégse. Nem akarok én problemát magamnak.
  • VO101 tvr
    Gyerekkoromban ilyen kék Zil-ek jártak nagymamáméknál az utcában. A rövid billencs. Nem g.ciztek a sofőrök. Egyedül nem is mehettem ki a ház elé
  • VO101 tvr
    Normál használat mellett (értem ez alatt a 20-30ekm/év futást és nem a céges autó 130ekm/év ...) nem a motor futásteljesítménye lesz a leggyengébb láncszem a rendszerben. A szar utak, a téli sós latyak, a csillaggarázs, az esőmossa-napszárítja, a kavicsfelverődés, a sérülések szakszerűtlen javítása stb) fogyasztja a karosszéria élettartamát. 10 év után lehet arra is költeni.
    Már én is szembesültem azzal, hogy manapság ugyanaz az autó nem lehet jó e városban és a pályán egyaránt. A városi közlekedés lelassult, bedugult (már a vidéki nagyvárosokban is egyre inkább) az autópálya erősen felgyorsult (valós 140-él ha nem tudsz érdemben gyorsulni, letolnak stb) Nyílik az olló, nem lehet megfelelni mindkettőnek.
  • artivizsla #67328
    És akkor a hangjukról nem is beszélve. A kis motorokba hangkártyát kell tenni, hogy rendes motor hangjuk legyen.

Ez a válasz a kis turbósokra :

• Her Laca
    Nem is bírják addig mint a jó kis szívó olajkályhák:)
    Csóró Fiat Doblómba van már vagy 600000 ,,mondjuk most hengerfejes lett:)
    Megnézek én egy turbós dajzelt ennyinél:)
    Vagy volt kis 1.5 D citroen. 250 ezernél,még motorhoz nem kellett hozzá nyúlni. Várjál:) Még a vezérű szíj se lett cserélve:))
    Bár egyik sem egy paripa az igaz:)
    Viszont a kis turbós motorok szerintem életképtelenek.
    Városban még ok,de pályán ugyan mennek de fogyasztanak is. Egy 2 lityis szívó benyás is megy és pályán még kevesebbel is elvan ha belegondolunk.
  • artivizsla #67326
    Csak el ne romoljon. Mazda 323-as turbósról volt egy cikk nemrég,60.000 km alatt volt már egy turbó javítás, cirka 500.000 ft-ért. Árulják is az autót, mert így nem hozza be a kevesebb fogyasztás a javítási költséget.
  • VO101 tvr
    Hát éppen ez az, ami nem kérdés, hogy a turbomotor könnyebb is és kevesebbet is fogyaszt ugyanakkora teljesítmény mellett.
    Az sem véletlen, hogy sok éve csak turbodiesel motort gyártanak.
  • Willenbrock
    Az is számított a közel keleti háborúknál,hogy az export Mig változatok gyakran nem ugyanúgy voltak felfegyverezve,mint az oroszoké,butított változatok.Ez manapság is így van az export gépekkel,ehez jön a kevesebb repidő és rutin,rosszabb kiképzés,aztán gondolom a légi harcászatról is kevesebb tapasztalata van az egész vezérkarnak.Ha pl Irakot nézzük.
    Belegondolva amúgy a legtöbb Mig változat védelmi célból lett megtervezve,a Mig-3 nagy magasságú többmotoros bombázók ellen,a 15 a B-29-esek ellen,a 21 a 2 mach sebességű bombázók ellen.(amik sosem kerültek sorozatgyártásra.),a 25-ös az U-2 és sr-71 elfogására készült.Talán a 29-es volt az egyetlen,amit légifölény vadásznak terveztek.
  • artivizsla #67323
    A technika tényleg fejlődik, de azért egy 4 literes motor + 1600 kg-os önsúly mellett 6,8 l fogyasztás országúton elviselhető és nincs akkora szervizköltség mellette, mint egy 1,3-as lada motor+turbó esetében.
  • Her Laca
    Az arab pilóták akikről szó volt az egy külön dolog szerintem.
    Akkoriban lehet nem volt jó a kiválasztásuk ,ki tudja mi alapján lehetett vadászpilóta ott akkoriban valakiből. No meg a fegyelem sem volt az erősségük ahogy annó olvastam. Azért megnéznék én most egy emirátusi F15 ös pilcsit:) Gondolom nem kell spórolniuk a lónyállal :) Ők is arabok nem?:)
  • artivizsla #67321
    Van középállása a pronak, bár tényleg nem könnyű érezni.

Van olyan gép, ahol az "akadás"-nál van a 100%, tovább tolva már a wep van.

A tűzgomb 2 állású, kicsit húzva "tűz1", tovább húzva "tűz2".
  • VO101 tvr
    Az arabok is? Csak mert felmerült, hogy miattuk volt sikertelen a 21-es és a 23-as.
  • Her Laca
    Persze ,hogy az állt a legközelebb,hiszen az alapja ennek ugyanazon német technika volt mint a korabeli Usa gépeknek F86 asszem. Mi több ugyan úgy németek tervezgették mindkét oldalon őket . Akkor még nem volt szakadék ebben a szegmensben .
    Osztán az oroszok saját kézbe vették a dolgot:)
    A pilótáik ugyan olyan jók ,sőt tovább megyek.
    Minden nemzet hasonló foglalkozást űző krapekjai is képesek lennének kimagasló eredményekre ,ha megkapnák a feltételeket ,a sok sok repidőt stb.

• Willenbrock
    Ott volt a koreai háború,ahol orosz pilóták elég nagy számban repültek amerikaiak ellen,és a vadászgépeik is kb azonos technikai színvonalon álltak,rakéták és fedélzeti radar nem volt.A háború legeredményesebb ászai orosz Mig-15 pilóták lettek,még ha a nyugat által elismert,megerősített eredménylistákat nézzük úgy is.Ez bizonyíttja,hogy ha kiegyensúlyozott feltételek mellett az oroszok is lehetnek ugyanolyan eredményesek mint a nyugati ászok.Egyébként a Mig-ek közül talán pont a 15-ös állt legközelebb a nyugati színvonalhoz saját korában,a későbbi változatok általában elmaradtak tőlük.
  • Deviome
    És Lacusch69: Köszönöm szépen a segítségeteket. :)
  • LeonSilver
  • acidrain
    Csííter! :)
  • PhantomAss
    ha kifizetted akkor küldenek egy emailt, abban lesz egy link, és ott lesznek az aktivációs kódok
    én paypallal fizettem, de lehet megfelelő bankkártyával is
    az origint it telepíteni kell a gépre előbb
  • LeonSilver
    Az első Pay with Credit Card.
    Nekem az OTP-s csomimhoz van ilyen netbankos bizbasz. Azt használtam.
  • LeonSilver
    Én simán bank kártyával csengettem.
  • lala42
    De úgy látom, hogy csak PayPal-al lehet fizetni? Más bankkártya nem jó?
  • LeonSilver
    Ez qrva jó!!!!

Én rohadtul nem értek ehhez a szítmhez. Megvettem, most mit kell elkövetni?
    Hogy kerül a gépemre?
  • LeonSilver
    Én ezelőtt megoldottam.
    Mielőtt eladtam az X52-t, kicseréltem ezeket az x52 pron levővel :)
    És tudod mit??? LETT középen egy kis akadás!!! Bizony!

A gázkarra X52-nél is az volt a megoldás, hogy szét kellett szedni és két ilyen kis bizbaszt ki kellett szedni belőle :)
  • VDomino
    Az EA-nak most sok mindent megbocsátottam.1 $ a pakk 6 játékkal,és be tudod állítani,hogy kinek és mennyit akarsz jótékony célra adományozni,lassan 10.000.000-nél járnak.Az Origin vagy Steam-es kulcsokat meg el is tudod ajándékozni,mert mindegyik játékhoz van 1-1.
  • PhantomAss
    OFF:
    ha valakit érdekel van egy akció az originen (ua. mint a Steam), mindössze 5 dollárt kell fizetni (1200ft) és adnak egy csomó játékot (pl. BF3, Medal of honor, Dead space 3. stb)
    Én tegnap vettem meg és faxán működik minden. Itt a link ha érdekel valakit:
    https://www.humblebundle.com/
    (sajnos csak így tudom, linket nem enged betenni)
  • lala42
    Nekem is az alsó gomb kellene. Beszart.
    Az akadást ki lehet védeni, ha kiveszed a kis gumipöcköt.
  • VO101 tvr
    Ez az 'egész ügyesek' azért szerintem erősen nosztalgiától fűtött megállapítás. A 21-est gyakorlatilag ember vezette légvédelmi rakétaként üzemeltették, huzamosabb ideig nem merték a levegőben tartani, nem is lehetett a kevés üzemanyaga miatt, bevetési profilja is olyan partizános robinhúdos lopakodós sunyulós volt. Rendesen kötelékszinten nem igazán szerettek szembemenni az amerikaiakkal. Ezzel nyilván nem is tudtak hadászati szinten eredményt elérni. Persze egyéni sikerek voltak. A légvédelmni sikereket Vietnam-nak a rakéták hozták.
  • PhantomAss
    nekem sajnos nincs, de arra emléxem hogy nagyoh utáltam az x52 pro-t , pont ezek miatt.
    -nem volt rajta 2 állású tűzgomb
    -a gázkar akadt 90%-nál mer az jó...
    -a tekerőnek nem volt középállása

el is adtam és vettem egy sima x52-t. Szerintem jól elcseszték a pro-t ezek miatt
  • LeonSilver
    Alóha!

Skacok!!
    Nincs valakinek tök véletlenül egy roncs x52 joya félredobva a szekrénybe?
    Egész konkrétan a gázkaron lévő két "tekertyű" kellene. Az X52 pro-n ami van az egy rakat *****, szeretném lecserélni őket.

A bekarikázott cucc kellene. Nem a poti, csak ez az izé

• Zpogi
    Egy kis off, hö hö...