91389
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Nekem minden mag 4.4 re van beállítva külön külön,de ha nem játszok mondjuk akkor visszaveszi magát.Annó megkérdeztem egy okos srácot ő elmondta mit ,hogyan.Lehet játszani a fesszel is ,mert a 2500K az valóban túl van feszelve,én lejjebb tudtam venni.
Na megtaláltam a levelezésünkből valamit.
"LLC: Load Line Calibration: ez hivatott ellensúlyozni a terhelés alatt jelentkező Vdroop-ot, úgy hogy növeli a feszültséget. Az intel specifikáció szerint ez Disabled, azaz nincs kompenzáció, vagyis terhelés alatt a feszültség visszaesik bizonyos mértékben. Indok: bekapcsolt LLC mellett terhelés változáskor pillanatnyi feszültség csúcsok keletkezhetnek amik károsíthatják a CPU-t. Ez nyilván erősen függ a lap feszültség szabályozásának milyenségétől is. Persze van értelme az LLC-nek, hogy minél "stabilabb" feszültséget érjünk el ezáltal. Bizonyos órajel elérése már nem megy LLC nélkül akkora lenne a Vdroop.
Konkrétan ezen a lapon több fokozatban állítható az LLC, első az "Average" ez 0%, azaz kb. nincs LLC. 4,4GHz-ig én így használom. Alapértelmezésben ez is "Auto". Azt nem néztem, hogy ilyenkor mit állít. Én javaslom, hogy ne hagyd "Auto"-n, tedd át "Average"-re
Ezután első körben én megnézném, hogy "Average" LLC mellett mekkora feszültséget ad a lap terhelés >pl.: prime95 alatt 4GHz-en. (Offset -0,004V on nézd!) Szinte biztos, hogy túlfeszeli, szóval ez lesz a felső határ. Alsó határ meg 4GHz-en kb. az lehet amit írtam, 1,175V körül. De ez nyilván nem minden procival érhető el, elég nagy a szórás.
Valahol e két érték között kell megkeresni azt amin a konkrét proci még stabil.
Ha van időd és kedved szórakozni vele, akkor elindulsz -0,004V-ról Offset módban, és mész lefelé -0,008V, -0,012V.....stb. Offset módban az üresjárati feszültséget is visszaveszi bőven 1V alá, úgyhogy elvileg talán az is lehet, hogy nem a terhelés alatti érték lesz kevés a stabil működéshez hanem az üresjárati. (lehet, hogy lemegy 0,7V környékére is). Persze ez lehet, hogy hülyeség, nem próbáltam csak feltételezés.. Mindenesetre ha a win nem tölt be akkor onnan irány visszafelé.
Megkeresheted úgy is, hogy manual módban fix feszültséget adsz és szépen lefelé haladsz a legkisebbet értékig amin még stabil. Használható így is, de ilyenkor nem veszi vissza az üresjárati feszültséget. Azt Offset módban teszi. De ha már meg van a stabil legkisebb feszültséged a 4GHz-hez akkor nincs más dolgod, mint a CPU Offset Voltage értékét úgy beállítani, hogy ugyanazt az értéket adja (terhelésen kell nézni) amit kiteszteltél.
Egy példa teljesen hipotetikus értékekkel, hátha így érthetőbb:
tegyük fel, hogy stabil 4GHz-hez fix 1,2V kell
Offset -0,004 mellett a lap pedig 1,264V-ot ad neki
akkor az Offset érték legyen -0,064V, és így szintén 1,2V körül lesz a vége
Sokkal egyszerűbb csinálni mint így leírni. Szerintem egy óra alatt be lehet lőni. Én nem próbáltam "-" Offset Sign mellett, mert nekem a 4,4GHz-hez már + kell, igaz csak +0,005V.
Azt olvastam korábban, hogy a ram feszültséget is visszavetted 1,5V-ra. Mindenesetre célszerű a két dolgot egymástól függetlenül csinálni, nehogy esetleg a ram bezavarjon és amiatt legyen instabil. Tehát amíg a procit nem lövöd be, addig a ramot használd 1,5V 1333MHz-en. És utána keresd meg a stabil 1600MHz-hez tartozó ram feszültséget."
Na ebből már semmit sem értek ,de jó volt az biztos:) -
Mindegy nem vitatkozom fölöslegesen, látom nem érted mit magyarázok... anno én is azt hittem hogy az tényleg a szorzózár mentes tuning, közben meg köze nincs hozzá. -
Nem, én képzelődök és csak káprázik a szemem,mert amiket látok értékeket meg szavakat a biosban azok valójában ott sincsenek. -
Ok, akkor az intel hazudik bizonyára.... -
@Hecker007 Én is tudom miről beszélek, mert az előző lapom is H-s volt meg ugye ez is az. Az igaz hogy nem lehet rajta minden apró szart beállítani, de itt egy egyszerű szorzózár mentes processzor tuningjáról van szó, aminél ugye nem kell foglalkozni az fsb-vel, sem a memória órajelével,amit hozzáteszek még ez a lap is tud.
@Sakkay Jelölést nem írtál ugyan,de mivel a hozászólásod előtt én írtam erről a két dologról gondoltam nekem címezted. Amúgy nem az ebéddel van a gond, hanem azzal, hogy annyira nem vagy képes hogy utánanézz a google-n, de ha írok valamit akkor kioktatsz"Vigyázat a feszkó és a voltage control nem ugyan az!" vagy legalábbis nekem úgy tűnt,de javítsatok ki ha tévedtem.
-
@Hecker007 Én is tudom miről beszélek, mert az előző lapom is H-s volt meg ugye ez is az. Az igaz hogy nem lehet rajta minden apró szart beállítani, de itt egy egyszerű szorzózár mentes processzor tuningjáról van szó, aminél ugye nem kell foglalkozni az fsb-vel, sem a memória órajelével,amit hozzáteszek még ez a lap is tud.
@Sakkay Jelölést nem írtál ugyan,de mivel a hozászólásod előtt én írtam erről a két dologról gondoltam nekem címezted. Amúgy nem az ebéddel van a gond, hanem azzal, hogy annyira nem vagy képes hogy utánanézz a google-n, de ha írok valamit akkor kioktatsz"Vigyázat a feszkó és a voltage control nem ugyan az!" vagy legalábbis nekem úgy tűnt,de javítsatok ki ha tévedtem.
-
sakkay #68145 Srácok, ötlet!
A fiam gépén-nem lakok otthon úgyhogy minden szemét felmegy rá gondolom-már nem tudom mióta, lejárt a nod...okosan nem foglalkozott vele. Na most van az, hogy nem érzékeli a net kapcsolatot, alig köszörül, plusz tele van szarral. Meg lehet ezt valahogy úszni win csere nélkül? Gondolom vagy 100 vírus éldegél rajta vígan.
-
Akkor megnyugodhatsz:)
Én felhívtam az Aquat-t van neki bőven,úgy hogy holnap úgyis a pólus fele megyek ,és akkor megveszem. Komolyan lustulok,régebben kitaláltam valamit és azonnal hatoltam:) -
sakkay #68143 Na megvan a 4.4GHZ..0.70. -
Játékhoz nincs értelme igazából. -
Ja ha mán megyek. Lehet vennék még memóriát. Bár 8 giga van benne nem tudom van e értelme beletenni még 8 at. -
Ezé jó az öreg P8P67es ASUS Motherboard:) Én ezt le se cserélem amíg bírja szusszal a cucc. Egyszer megnéztem az 5 gigát tudja . -
Ha Lacának ment volna akkor: jókat linkelt mindegyik Sata3-as 6GB/s-es az 840EVO most bestbuy egyébként, én is azt vettem volna, de sajnos helyben csak sima 840 volt :( -
asw27 #68138 Most nézem, a SATA3 az 6Gb/sec. -
asw27 #68137 Én ragaszkodnék a SATA6-oshoz, hisz van a gépedben 3 port is. -
sakkay #68136 Ja! Na eztet nem tudtam.
-
asw27 #68135 Nekem OZC Agility4 SATA6 60Gb
OZC-Vertex3 120Gb SATA6 van.
-
Start->minden program->kellékel->parancssorra jobb klikk futtatás rendszergazda ként és oda bepötyögöd majd enter.
Chrome van nekem is azt hiszem ennél nem lehet elpakolni sehova.
Sakkay: 2500k ilyen, gyárilag túl van fesszelve :D -
Qrva jó:)
I5 2500K:) -
sakkay #68132 Há' milyen processzora van magának?
-
Kösz.
"konzolba beírni hogy powercfg -h off "
Ez miez? Hova kell ezt írni?
Amúgy Cromot használok -
EVO-t az a leggyorsabb mind közzül, berakod feldobod rá a win7-et oszt csókolom, a virtuális memóriát érdemes átrakni egy hhd-re, konzolba beírni hogy powercfg -h off ezzel kapsz annyi helyet rajta amennyi memóriád van, de ezt csak akkor ha a hibernálást nem használod! Ha Firefoxot használsz akkor annak a cache szarjait és érdemes átrakni hdd-re hogy netezésnél ne az ssd-t gyepálja, így lehet kímélni egy kicsit és vagy 5-6 évvel kitolna az élettartamát. -
Ja és kell bűvészkednem vele ,vagy csak bebaxom a gépbe ,rá a win oszt jónapot. -
Egyáltalán ez a Cache számít valamit SSD nél? -
Van itt ez
Meg ez
És ez
Most mennék venni ,melyiket vegyem? -
Az én procim mínuszba van feszelve és úgy megy 4.4 et. -
sakkay #68125 Húú annyit ne merek így egyben, inkább szép lassan megyek felfelé! Már nincsen kék halál csak hibázik..0.060-nál. -
Adj neki 0.1V pluszba az biztos nem öli meg még a procit és inkább valami játékkal próbáld ami zabálja a procit, pl BF3. -
sakkay #68123 Na 4.4 ghz, de a linx proci teszt 20. sec körül mindig kék halál...most már 0.045 fesznél tartok, a core voltage 1.2 alatt van még bőven 1.4 valamennyi.
De nem az én idegrendszeremnek való ez a sok kék halál. Erre nagyon érzékeny vagyok..
-
sakkay #68122 Ja ja köszi éppen egy ilyet nézek. -
Na hogy egyszerűbb legyen: Youtube a lapra aztán rákeresel ugyanígy a procidra úgy hogy mit tom én 4.5GHz tuning ott már mindegy milyen lapban van kb, csak az értékek számítanak hogy miket állít be. Én anno így álltam neki a tuningnak.
Szerk.: Jah hogy 3570K, azt ne is akard nagyon fentebb húzni, az Ivy-ket nem lehet annyira meghúzni mint a Sandykat viszont kicsivel kisebb órajelen ugyanazt a teljesítményt hozzák kb, lődd be 4.2-re aztán annyi, úgy kb azonos a teljesítmény egy [email protected] procival. -
sakkay #68120 Amúgy meg arra utaltam csak , hogy nagyon soknak találom az 1.4-et! Valaki amúgy meri itt ilyen magas voltege-val használni?
Mondjuk ez most nézem csak nem i53570k.
-
Abból hogy hivatalos álláspont szerint a H jelű chipset nem támogatja a tuningot. Tuninghoz K-s jelű proci kell Z-s lappal. Valamennyit lehet húzni rajta, de azt alapból is állítaná a lap ha szükség van rá. Egyébként nekem is volt H-s lapom tehát tudom miről beszélek :) -
sakkay #68118 Figyelj Pogi..valami gondod van?!
Látsz neked szóló kis jelölést? A 68112 hsz. linkjén megadott adathoz írtam. Amúgy meg köszi a segítséget..nem volt még ebéd mi?
-
Na nem mondod, hogy nem ugyanaz, mik vannak, beszarok még a végén én leszek a hülye. Cak segíteni akartam, de vedd úgy hogy nem mondtam semmit. Amúgy, ha elolvastad volna az utolsó 3 hozzászólást rendesen, akkor nem írnál ekkora baromságot nekem. -
sakkay #68116 Na most a fesz meg a voltage nem ugyanaz! Én a cor voltagénál' nem akarom átlépni az 1.2v! Szóval akkor szerintetek is elég a cél ghz,-jelen esetben a 4.4 és a fesz állítás! -
Nem tudom ezt miből gondolod,hogy nem lehet tuningolni. Csináltam rajta egy BIOS frissítést és máris lehet feljebb állítani az órajelet, nem cak a turbó álltal engedélyeztt mértékben ami 3,8GHz. Amúgy a turbo nincs is engedélyezve. -
De ebben a lapban nem is lehet tuningolni :D amit neked állít az a Turbo amit egyébként is állít ha szükség van rá, ha folyamatosan 4.2 ketyeg akkor ott valami nem jó, vissza kéne vennie a teljesítményt, ha meg lefixáltad biosban akkor jobb kivenni, fölöslegesen fogyaszt, ha kell úgy is emeli a frekit meg a feszültséget. -
Nekem egy Gigabyte H87-HD3-as lapom van. Ezen én simán auto-n hagytam a CPU voltage controlt, ezáltal hozzá igazítja az emelt óra jelhez a feszkót. Most pl. 4,2GHz-en ketyeg amihez ~1,2 voltot állított. -
Én EZT találtam, nem tudom mennyire jó itt 1.4V-ot írnak neki, de lehet hogy nem elég csak a procinak feszt adni, szerintem ha most megy 4.3-on akkor fölösleges 4.4-4.5re felhúzni.