91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Her Laca
    Látod ezért jó nekem:) Lehet az ügyfél öltönyös bankár ,kitartott qrva,de ha köll a melóm akkor biza nagyon kedvesek tudnak lenni. Hogy a hátam mögött mit gondolnak azt meg lexarom:)
    De mint már annyiszor bebizonyosodott amit mondtam ilyen vigéc arcnak,hogy biza ha neked nem jönnek be az okosságaid akkor éhen halsz ,míg én a két kezem munkájával mindig el tudom tartani a családomat. És lám ,lám az egyik ilyennek most vitték el az egész céges ingatlanját ,teniszpályástul,oszt már ajudira se telik,meg bmw re se :)
    De tudok ilyet jó párat még:)
  • artivizsla #68635
    "...ül az irodájában baszott sokat keres..."

"...Öreg vagyok én már ,hogy más seggét fényesre nyaljam egy is apróért..."

Így már értem. :))
  • artivizsla #68634
    Egy kisvárosban, ahol ismer mindenki mindenkit, a gyerekek egy suliba járnak, nincs szükség távolságtartásra. Ez beléjük van kódolva. A HR-esünk nemrég még a Lidl-ben volt pénztáros, akkor most milyen távolságot kell tartani? Mikor fizikai melós voltam, éreztem ezt én is, most vezetőként meg már nem annyira.
  • Her Laca
    Ez így nem igaz azért. Csak ti úgy veszitek le ezt . Ott a nejem,vagy a kolléganői.
    A cégüknél a tulajdonosok után ő a góré,ül az irodájában baszott sokat keres . Minap (jóban vagyok ott mindenkivel) pont a raktáros srác kb ugyanezeket mondta mint te. Mondom neki,testvírem,ha így gondolod akkor szerinted mi a lófaxnak él velem együtt az asszony immár 30+ éve ha lenéz?
    Mert én aztán nyakig szutykosan ,porosan trógerul szoktam megjelenni .
    Csak távolságot tartanak szerintem,és nem azért mert fizikai melót végeznek a kollégák.
  • artivizsla #68632
    Tulajdonképpen leírtad egy ideális cég felépítését, jó is lenne egy ilyen helyen dolgozni, csak nem tudom, hogy hol van ilyen a környéken, hogy tudjak jelentkezni, de biztos szerencsés, aki ilyen helyen dolgozhat.

Lehet, hogy a mi cégünk kivétel és nálunk mennek rosszul a dolgok, de pl. a bérszámfejtés úgy megy, hogy én leadom az embereim jelenléti ívét és a túlórájukat lebontva műszakokra és egyénekre, amit csak bepötyögnek egy programba, nyomnak egy entert és a progi kiszámítja a bért mindenkinek. Van anyagbeszerző, akinek figyelni kell a készletet, de ha nem figyelem én is és nem szólok, ha valami előbb elfogy, akkor max. annyit mondanak, hogy elnéztek valamit, de engem húznak karóba a hónap végén, ha nem jön össze a havi program. A technológusok legnagyobb gondja, hogy jobb, vagy bal kézzel csinálják egymásnak, de le nem jönnének az üzembe, mert nem derogál nekik és már ott tartunk, hogy az új termékek legyártása után jönnek le megkérdezni, hogy hogy is lett elkészítve, mert utólag megcsinálnák a termék törzslapját...Anno kezdtünk 60-an, 1/3 / - 2/3 arányban a szellemi / fizikai állomány, ami felment 200 főre, viszont az arány 50-50 % lett. Persze, ha leépítés van, az mindig a fizikai állományt érinti, mert az természetes.
    Igazából nem a bérszámfejtő, mukaügyis, kereskedő beosztásokkal van a bajom, hanem az olyan faszokkal, akik elücsörögnek a klímás irodába és úgy néznek a műhelyben dolgozókra sokszor, mintha leprások lennének, mert ők csak egy egyszerű "fizikai" dolgozók.
  • Her Laca
  • Her Laca
    Besírtam:)
  • Her Laca
    Tom pl.
    Ő végig tesztelte az egész folyamatot.
    Kérdezd őt ha valamit tudni szeretnél, de elvileg mindjárt ki is adják a cuccost,most folynak az utolsó tesztelések a "végleges összerakott " patch al. Ha nincs semmi hiba akkor hajrá. Amit olvastam ,jelenleg csak pár apró problem volt de semmi komoly.
  • Her Laca

És ami még ezek után fog jönni:)
    Istencsászárok a srácok.
    Azok az éjszakai keresőfények pl.
  • Kurfürst
    Elég jól hangzik! :) próbálta már valaki?
  • Feró Flex
    Na igen szív és lélek,persze a tudás is ott van a szeren!
  • Zpogi
    TF 4.00 Readme
  • acidrain
    Patch 4.00 promo video
  • Kurfürst
    Hát, nem nagyon tudok mást mondani rá azon túl hogy ezért (is) van ott az ország ahol. :/ Na, elég is lesz az offból.
  • Lacusch69
    Én vállalkozó vagyok (23 éve), de jól ismerem a helyi cégeket.

Van például a városunkban egy fémkandallókat gyártó KFT. (Egy rendszerrel korábban fater volt a vezetője, a kandallógyártást is ő hozta ide)
    Korábban úgy nézett ki a dolog, hogy felveszik a munkanélküli, legbénább, szakképzetlen embereket a környéken, majd felveszik az utánuk járó támogatást.
    X idő (törvényben meghatározott) múlva ezeket kirúgják, majd jöhet a következő turnus.
    Addig is kapják a minimálbért olyan robotért, amit senkinek sem kívánok.
    Az ott dolgozó KFT tagok sok százezres fizetést adnak maguknak, de a nem ott dolgozóknak nincs számottevő részesedése, mert nem jut nyereség...

Vállalkozók is dolgoznak be nekik.
    Egyszer szarul álltam melóval, fater beszélt a főnökkel (aki anno a helyettese, kvázi a tanítványa volt), hogy adjanak ki valamit.
    Kandalló hátlapra kellet hegesztenem ezt-azt, meg 4 lyukba menetet fúrni.
    Dolgoztam mint a barom egész nap, másnap megkérdeztem az árakat (mert ugye azt nem tudták előre...)
    Mondtak egy összeget, megszoroztam 25 munkanappal, megkérdeztem a könyvelőmet, hogy mennyi nettó?
    Röhögtem egy jót (valami 65ezer jött ki úgy, hogy a huzalt is és a CO2-ot is én adom, meg általában a komplett rezsit, ráadásul másfél óra anyag le-fel pakolás a teherautóról...), aztán "Megcsináltam nektek grátisz!" felkiáltással elküldtem őket a búsba...
    Eszük kb. annyi, hogy 4-es lemezbe vágnak lézerrel 4-es lyukat.
    Abba vágjak én 5-ös menetet. De a lézer megedzette a lyuk szélét, és valami üveges lerakódás is volt rajta.
    Egy nap alatt megdöglött a zsír új, 2.500Ft-os menetfúróm.
    Szorozd össze a munkanapok számát a menetfúró árával, megkapod a fizetésemet.
    Hát hülye vagyok én????

Tavaly bevállaltak 32ezer kandallót egy évre. 300 emberrel, inkl. irodisták. Fele kész is lett...
    A termékük milyen? Jönnek vissza a kamionok selejtes árukkal megrakva...

Miből tartják fent? Pletyka szinten tudom: (jelzálog?) hitelből...
  • Willenbrock
    Igaz is,ha szép és okos lennék lehetnék 5 milliárdos végkielégítésre jogosult sztármenedzser is.Persze dehogy sajnálom tőle-ő szép és okos is,és biztos beszél legalább angolul,ha magyarul gondolom nem is.
  • Kurfürst
    Nem akarok belemenni, mert offtopic, de az a 100 fő a másik ingyenélő száz fő nélkül mire termelne, raktárra? Honnan szedné az ügyfeleket, nyersanyagot? Hogyan menne csődbe a cég két hónap múlva, mert vállalati jogász nélkül iszonyat szívás szerződéseket kötnének, pénzügyes nélkül iszonyat káosz lenne a kifizetésben, hol kapnál fizut hol nem, tenyérbemászó sales-es nélkül kinek adnád el, amit termelsz? Kiáll az aranykezű esztergályos, a józsi az ecserire és csaptelepet árul egyenként? Persze lehet ezt csinálni mind egy személyben, ahogy sok magyar vállalkozó teszi, de az egy bizonyos szint fölött egyszerűen nem működik.

Én nem kétlem hogy az irodisták között is rengeteg léhűtő van de azért a marxi alaptételt, hogy a melóst a gonosz tőkés kizsákmányolja, meg kell haladni.

A bérkülönbségek meg igen, borzasztó igazságtalanok lehetnek, de senki sincs odaláncolva a munkahelyéhez, ha máshova is felveszik és többet fizetnek/jobbak a körülmények. Én részemről hülyeségnek tartom a mutagatást, hogy bezzeg a szemét titkárnő/fusis kőműves mennyit keres. Miért nem mész akkor te is annak..? A válasz persze leginkább az hogy voltaképp a) nem értesz hozzá b) nem vagy rá alkalmas, mert ronda vagy, buta vagy, nem bírja a gyomrod, nem beszélsz nyelveket stb. Ha még elhivatott is vagy a munkádhoz, és mindenképpen azt akarod csinálni, amit, ez persze rém idegesítő, de mondom, szigorúan gazdasági szempontból semmi igazságtalan nincs benne. Kelet magyarországon, vidéken ahol nincs ipar, persze hogy annyi a fizetés, amennyi. Ha 10-en ugranak egy helyre és nagyjából mindenki el tudja végezni, betanítható rá stb., persze hogy a legkevesebbért is dolgozót, kiszolgáltatottabbat veszik fel. Ezen persze jó lenne javítani, de az még sajnos több generáció..
  • Szepy2884
    ja a piros betűs szürke ankereseket még sem említem
  • Lacusch69
    +1
  • Szepy2884
    Volt szerencsém testközelből megismerkedni a 4 karikásokkal közel 2 éven keresztül. Rend van, fegyelem és tisztaság. Azért vannak ott is érdekes dolgok...

Nem mondtam, hogy bántani kell őket, de azt se hogy szeretni. De azt se felejtsük már el, hogy a profitot egy az egyben kiviszik és ez nem a magyar gazdaságot gazdagítja. Tudjátok hány százalékát fordítják bérre?

Inkább nem is mondom meg! Lehet tippelni.

Annyit elárulok hogy ez is a gyarmat tartás egy bizonyos változata...

• Her Laca
    Ó:) Van nekem kiket szidni. A sok "vállalkozó" lehet idegesítőbb mint egy főnök:)
    Épp a minap küldtem el anyjába az egyik arcot akinek szoktam dolgozni.
    Este ,hétvégén,nyaraláskor képes rám telefonálni ha eszébe jut valami,no meg marhaságokkal traktál. Mert munkát ad és mert rendesen fizet!!!
    No tegnap előtt mondtam pár cifrát neki,oszt valószínű többet nem kóperálunk:)))Öreg vagyok én már ,hogy más seggét fényesre nyaljam egy is apróért,régen se voltam ilyen ,amióta meg közeledek az 50 hez úgy meg egyre agresszívebb is leszek ahogy nézem. Nem jópofizom.
  • artivizsla #68615
    Viszont neked nem adatik meg az az öröm, hogy a kollégákkal együtt szidhatod a főnöködet, pedig milyen jó dolog is az !! :))
  • Her Laca
    No ezért vagyok immár húszon akárhány éve a magam ura:)
    Mindig meg tudtam beszélni magammal a fizetésemet:)
  • Her Laca
    Éredekesség
  • artivizsla #68612
    Lehet, hogy egyedi eset a mi cégünk, de a fizu a beosztáshoz jár sok esetben, nem a tudáshoz.
  • Willenbrock
    Akkor egyes sztármenedzsereknek annyira pótolhatatlanok,hogy egymagukban többet érnek tudásúak mint egy műszaknyi dolgozó,vagy mint egy miniszterelnök? Mivel milliárdokat raknak zsebre fizetés és végkielégítés címén.
  • artivizsla #68610
    Az audit esetében külön kéne venni a saját és a bérdolgozók esetét. A saját dolgozók esetében én is úgy tudom, hogy átlag felett keresnek, míg a bérdolgozók tulajdonosa is vastagon megkapja az emberei után járó lét, de hogy abból csak a minimál bért adja tovább az embereinek, arról nem az audi tehet. Mondom ezt úgy, hogy nálunk is ez a helyzet és látom, hogy mennyit fizetünk a külsősök után. ( Abból 2 sajátot tudnék felvenni. )
  • artivizsla #68609
    Én konkrétan arra gondoltam, hogy a mi esetünkben a 200 fős cég havi szinten 200 millát állít elő, de ebben effektív 100 fő fizikai vesz részt. A másik 100 fő felét simán szélnek ereszteném, a havi 200 milla így is meg lenne, tehát szerény véleményem szerint nem állja meg a helyét, hogy egy fizikai 100.000 Ft-ot keressen, míg egy szellemi 2-300.000 Ft-ot és ebből az is látszik, hogy egy fizikai melós nem csak a saját bérét termeli ki vastagon.
  • Kurfürst
    Félreértés ne essék, én nem próbálom egymás alá-fölé helyezni a kék/fehérgalléros urakat, nagyon tömören csupán arra kívántam rávilágítani, hogy a fizetést nem az emberi érték, a dolog szépsége vagy az erőfeszítés keménysége, hanem a a kereslet-kínálat határozza meg.

Ha valamihez egyvalaki vagy kevesen értenek, ők annyit kérnek el amennyit nem szégyellnek. Ha sokan, akkor egymással versengenek és ez lenyomja az árakat. Tökmindegy miről van szó, fizikai vagy szellemi munkásról. Jó CNC esztergályosra nagyobb kereslet van, mint kínálat, ergo jobb a fizetés, vö. pl. tanárokkal vagy pl. kezdő orvosokkal. A fizetésük egy vicc, de ez meg azért van mert limitáltak a helyek és sokan jelentkeznek rá.
  • Willenbrock
    Már nem szaggat,így néz ki az Over Flanders Fields

• Willenbrock
    Látszik,hogy földközelben beszaggat a fraps videó közben.Hely pedig van még kb 16 giga,az fps 50-re van állítva.

• Willenbrock
    Szégyen,hogy ilyen összeget mernek adni,a mai árak mellett,egy takarítónak sem szabadna 120 nettó alatt kapni.Munkaközvetítőkön keresztül meg nem szabad dolgozni,szemetek,mindent lenyúlnak és mindig sokkal jobban hajtva vannak,mint a törzsdolgozók.
  • Lysandus
    Közben utánanéztem. Azt írják az ATAG fórumon, hogy most kell majd a TF 3.01, hogy telepíthessük a 4.00-át. Dolgoznak azon is, hogy legyen egy olyan verzió, amellyel az utolsó hivatalos verziót egyből 4.00-ra lehet upgradelni, de az legfeljebb később jön. Most mindenki a 4.00 utolsó simításaival van elfoglalva.
  • Gundark 1 1
    Köszönöm mindenkinek :)
  • Lysandus
    Mintha valahol az ATAG fórumon úgy olvastam volna, hogy külön kell majd felrakni. Tehát először az eredeti CloD, az felpeccseli magát a steamről vagy már eleve az utolsó hivatalos verziót telepíti, aztán rá a TF 3.00 patch, vagy mod (ki hogy nézi), utána a 3.01-es TF minipatch, és arra lehet rakni a 4.00-t. De szerintem a readme-be benne lesz ez is.
  • sakkay
    Nekem is dolgozik ott elég sok ismerősöm...mást mondanak. Van aki biorobot(szar a meló de kb 2* annyit keres mint máshol ugyanilyen munkakörben),van mérnök-szerűség(nem tudom mit is csinált pontosan), és van valami számítógépekkel kapcsolatos is, na ők konkrétan 1 órát ha aktívan dolgoznak..nem keres rosszul. Persze alapvetően abban a gyárban ő a kivétel az biztos. Én magam csak párszor jártam ott, hát csili villi volt minden. Aztán az is lehet, hogy a külsős cégeknél más a helyzet.
  • Lysandus
    Inkább harmadszor! :-) A második kiadás szerintem inkább a TF 3.00-ás mod volt. És az az érdekes, hogy tulajdonképpen most lesz "kész". Ahhoz képest, hogy a Team Fusion önkéntesekből áll, a profikat megszégyenítő teljesítményt mutat.
  • PhantomAss
    az Audihoz még annyit, hogy ott dolgozik egy ismerősöm, sajnos nem audis állományban, hanem logisztikai kiszolgálást végez, munkaközvetítőn keresztül.
    2 műszakban jár, a délelőttösbe (6-14 ig) hajnali 3-kor indul hogy 6-ra ott legyen (60km-re lakik), este 5-re ér haza. A délutánosba (14-22 ig) délelőtt 11-kor indul és hajnali fél 3-ra ér haza.Mosdó, zuhanyzó nincs. (2 csap kb. 50 emberre), és egy keskeny szekrény.
    Mindezt 90e ft-ért. Iszonyat hajtás van, ha leborítasz akár egy üres ládát is akkor viszont látásra.
    Ez a modern kori rabszolgaság.
  • sakkay
    offAz Audi Hungaria Motor Kft. (AH) esete kissé más. A cég az ide vonatkozó törvények, valamint a 3078/2000 számú kormányhatározat alapján 2011. december 31-ig mentesült a társasági adó fizetése alól. Ugyanakkor, amint a vállalat lapunkat tájékoztatta: a társaság 2011-ig az elért eredményt a vezetés döntésének értelmében tartalékolta. A cég tavalyi adózott eredménye 759,18 millió euró, ám a társaság osztalékot nem fizet, hanem az éves eredményt az eredménytartalékba helyezi. Az AH eredménytartaléka az év végén 4,357 milliárd euróra rúgott.

Jövőre már 125 ezer négyajtós A3-as limuzin gépkocsi hagyhatja el az Audi új győri járműgyárát, ahol a nyár folyamán már megindul az első modell próbagyártása. A modellnek eddig csak ferdehátú karosszériás változata készült. A húsz éve egy kisebb kapacitású motorgyárral indított társaság ma a legkorszerűbb gyártástechnológiával ellátott, a teljes gyártási folyamatot lefedő járműgyárat épít Győrben, ahol az első negyedévben 522 ezer motor készült és 11 253 sportkocsit szereltek össze.

A folyamatban lévő több mint 900 millió eurós beruházás részeként a járműgyár mellett járműfejlesztő központot is kialakítanak. A 2 milliárd forintos költségvetésből jármű-szimulációs berendezéseket vásárolnak, illetve különleges tesztlaborok létesülnek, ahol a mérnökök üzemi körülmények közötti hajtáslánc-és járművizsgálatokkal és az Audi modellek tartóstesztjével foglalkozik majd. Vizsgálataik eredményét a már piacon lévő modellek módosítására is felhasználják.

Hirdetés
    Május végén adták át a szervezeti egységként két éve elindított kísérleti motorgyártó központ szintén új épületegyüttesét. A hárommilliárd forintba került, 8 ezer négyzetméteres komplexumban az anyacég fejlesztési részlegének megbízásából olyan erőforrások készülnek, amelyek sorozatgyártása később Győrben történik. A vállalat az Audi mellett a Volkswagen konszern többi márkája számára is szállít motort, 16 új motortípus sorozatgyártását kezdte meg az elmúlt évben. A 2010-es évet még 6100 fővel zárt AH már több mint nyolcezer embernek ad munkát, hiszen csupán idén több mint 600 új munkahely létesült a vállalatnál. Az új járműgyár már 900 munkatársat foglalkoztat és a gyárbővítéssel 2013-ig összesen 2100 új munkahely jön létre az Audi Hungáriánál.
    forr.világgazdaság
  • sakkay
    Holnap leírják szerintem. Eddig 2 patch volt. Gondolom amúgy nem..de majd meglátjuk.