91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • mijki
    VFAT 2013 jövőhéten :)

• artivizsla #69569
    Katonasághoz még annyit :

pénz :

Szerintem megoldható 2-3 laktanya felújítása a pénz egy része - adó, engedélyeztetés, áfa, illeték, tb...- úgyis az államkasszába menne vissza, pár milliárd nem lehet gond.

sorállomány :

A fiatalok egy része úgyis munkanélküliként kezdi, amiért még talán kap is valamit, akkor már nem egyszerűbb egy részüket kiképezni honvédelemre, katasztrófavédelemre...?

tisztikar :

Ez úgyis adott, max. most nem csinálnak semmit, ill. a külföldi szolgálat miatt van is egy csomó katona, aki gyakorlati tapasztalatot is tudna átadni.

• Willenbrock
    Ezeket mind megadtam,a 4x4 szám szóközzel írandó be,vagy egybe? Mondjuk sehogy nem fogadta el.Vásárlás jóváhagyásakor azt írta ki ellenőrizzem a címem,e-mail címem,meg a kártya adatait.Az e-mail cím élő,most regisztráltam vele.Egyébként innen a szimmarketről akartam rendelni,K&H visa kártyával,egy letölhető gépet.
  • Zpogi
    Én virtuális kártyával szoktam vásárolni csak az enyém OTP-s. Meg kell adni a kártyaszámot(16 jegyű) + a lejárati dátumot(hónp,nap pl.: 03/21) és egy 3 jegyű kódot amit a bank adott a kártyámhoz.
  • Willenbrock
    Mindegy is,sehogy nem sikerült vele fizetni :/
  • Willenbrock
    Bankkártyás rendelésnél az ezüst színű részben lévő utolsó 4 számjegy is beleszámít a bankkártya számba? (K@H-snál)
  • lala42
    Én ezzel

Csak amivel én menetm az 311-volt
  • artivizsla #69563
    Bocsi, de reggel megcsúsztam magamhoz képest.

Akkor, a délutáni kávé mellé.

1.

Egyébként, van aki még nézi ezeket vasárnap reggelente?
  • Her Laca
    én évvel párosítottam
  • Fürtös
    És a kávém mivel igyam?
  • Her Laca
    Éhen halna a sok honvéd:) Meg megfagyna így télvíz idején:)
    Van egyáltalán még kaszárnya (már mint jó állapotú) az országban?Mondjuk olyan ami 4-5 ezer embert ellátni képes.
  • Kurfürst
    Tudomásom szerint a sorkötelezettség mint olyan nincs eltörölve, csak nem hívják be az embereket.
  • Nesuten
  • Solt
    Dettó! ;)
  • artivizsla #69556
    +1

Erre gondoltam én is. Nincsenek már nagy családok, max. egy-két gyerek, azok is a gép előtt ülnek egész nap. A sereg - még a szívással együtt is, vagy pont azért - összekovácsolta az újoncokat. Nem elég, hogy el kellett jönni otthonról, még ráadásul mindenki baxtatta is őket, és ha volt eszük, elég hamar rájöttek, hogy együtt könnyebben át lehet vészelni az egészet. Nem egyedül, hanem együtt.Ez a lényeg, nem "ÉN", hanem "MI". Nekem ez maradt meg pozitívumként legjobban az egészből, hogy "Mi voltunk, akik együtt húztunk surranót !"
  • Lacusch69
    Vagy legalább annyi időre, hogy szét tudjanak szedni (persze összerakni is) egy nyomorult AK-t, némi alaki meg gyalogsági kiképzéssel együtt.
  • Willenbrock
    Apám is pont ezt mondta anno,hogy 2,5 évet vettek el az életéből.Én "megúsztam" mert 1999-ben fősulira mentem,közben pedig eltörölték,mégsem lettem semmirekellő,meg páwa.Azt hiszem,az alap nevelést a családban kell megkapnia minden gyereknek,mert az pótolhatatlan.A seregben a bajtársiasság,meg egyfajta "keménység" az amit meg lehet tanulni,ami családban nincs.Apám úgy mondta,arra nevelték őket,hogy az égvilágon minden leperegjen róluk,ez volt a lényeg.De az idióta alkoholista tisztek mindenhol ott voltak.Nem vagyok alapból a sorkötelesség ellen,de felmereül a kérdés,hogy most tényleg ez kéne ez ide? Mert szerintem nem,mivel a visszaállítás sokba lenne,talán többe mintha el sem törölték volna,másrészt egy lerövidített alapkiképzés annyi lenne mint halottnak a csók.Vagy normálisan kéne csinálni,vagy sehogy.A harmadik kérdés,hogy ki ellen,milyen harcászati koncepciók szerint képzelik el? Mert az,hogy "felkészültek legyünk ha jön az ellen" nagyon amatőr politikai lózung.Itt azt hiszem az történt,hogy egy képviselő valahol valamit elejtett,aztán a facebookon felkapták.Érdekes megfigyelni azt is,hogy gyakran nők (tehát akik nem érintettek) illetve keménykedő tizenévesek ujjonganak erre az álhír megosztásra.Főleg arra hivatkozva,hogy ez megszűntetné a buzi,páwa divatot.Hát én sereg nélkül is utálom a buzi divatot,szóval ez indoknak nagyon karcsú.Off vége.
  • Fürtös
    3 hónapra nyugodtan be lehetne őket zupálni,egy jó alapos inenzív kiképzésre.
    Én sajnos az öcsémen látom a sorkatonaság hiányát.
    Valóban értelmetlen volt úgy abban a formában,de azért mikor együtt vagy jóban rosszban 60 másik emberrel az azért erősen jellemformáló tényező.
    Mondom ezt úgy,hogy én mindent megpróbáltam,hogy elkerüljem a bevonulást.
    5 évig sikerült is,majd 22 évesen mégis bezupáltak.
    Tudjátok mit? Rámfért a dolog, kicsit helyretették azt a marha nagy arcomat meg irányba állítottak,hogy igenis felelős vagyok a másik 59 társamért.
    Én már csak 6 hónapot voltam,de a Kecskeméti őrszázadból annyi is elég volt,hogy helyretegyenek minket
    Szóval 3 hónap simán ráférne mindenkire.
  • artivizsla #69552
    Én azért a mai fiataloknak megszavaznék egy kb. 6 hónapos elvonulást a külvilágtól. Ezt nem rejtem véka alá, meg is szoktam mondani a fiamnak, sőt én küldeném a lányokat is, bőven ráférne mindenkire és nem csak a háborúra való felkészülés miatt.
  • mijki
    Egy kis nosztalgia :)
  • VO101 tvr
    Ma még jobban kiröhögnék...
    Sorkatonaként mi is kiröhögtük a szzd pk helyettes főhadnagyot... mondván társasjátékozás közben ne zavarjon semmivel, haladjon tovább. Itt van a baj. És ez nem pénzkérdés. A lezüllött alkoholista jellemtelen tisztikar nem tudott jó példát mutatni.
  • sakkay
    Alap sorkötelesség visszavezetése annyi pénzbe kerülne, amennyi itt nincsen. Viszont limitálva, önkéntes alapon, fél éves komoly alapképzést el tudnék képzelni. A gond ezzel az, hogy felépítenek egy rendszert, és mi van ha éppen senki nem jelentkezik.
    A háborúk amúgy nem jönnek csak úgy, de abban teljesen egyetértek , hogy készülni kell rá..mert hiába látja már egy állam , hogy közeledik a nagy hadelhad', mert 1 év alatt nem tud behozni semmilyen állam sem 10-15 éves lemaradást. Ennyi.
  • GPx8
    1987-ben.
  • VO101 tvr
    Ezzel össze is foglaltad a hadsereg színvonalát és az emberek hozzáállását: " csatakiáltás ->döbbent csend ->röhögés"
  • GPx8
    Az nálunk még az ünnepélyes eskün is volt! :)
    Ott állt a sok családtag, barátnő, mindenki, erre elhangzott a csatakiáltás ->döbbent csend ->röhögés. Elég ciki volt így 19/20 éves fejjel. :)
  • Her Laca
    Nem:) Csak rájöttek,hogy nagyobb érték a képzett katona mint annó a tömeghadseregek idejében.
    Van ugye a kétfajta koncepció.
    Az egyik a jó kis Szovjet amit még mi is lelkesen követtünk:)
    Emlékeztek a hurrááááááááá kiáltásra?:)
  • GPx8
    Hát mer' elpuhultak, meg röpdösődnek a drónokkal. Úgy könnyű! :D
  • Her Laca
    Na ja:) Bár a mostani modern hadviselésben nem tudom,hogy feltűnt e az a sok könyök,térd meg minden védő felszerelés használata . Gondolom a sok hülye hobbiból viseli őket:) Kiképzésen meg kisgatyában mászkáltatják a tengerészgyalogosokat pl,mert had szokják:)
    Jelezném éles helyzetben meg pont lexarod a körülményeket ,pontosabban az egészséges életösztön felül ír sok mindent. Ez biztos:)
  • Hecker007
    Azon az oldalon kamu hírek vannak csak, az oldal alján írják is, hogy azt írják le ami kéne az országnak és ezek a hírek nem valósak.
  • GPx8
    Persze igazad van, de erre meg azt mondhatja a kiképző, hohy ha éles helyzetben leszakad az inggújjad, akkor megadod magad, mert innentől kezdve ez már impossible mission? :D
  • VO101 tvr
    Azért az Unio segítségében ne bízz túlzottan. A lemészárolt bosnyákok is abban bíztak. És mégis az EU és NATO szeme előtt történt...
    Magyarországot elfoglalni napok kérdése volna. Mire a NATO és az EU reagál, addigra lehet, hogy itthon minden második 20-30 éves nőt megb.sztak....
  • VO101 tvr
    Nyilván mást volt.
    Arra céloztam volna, hogy a háborús szituáció kipattanása a "köznépnek" mindig váratlan.
  • Her Laca
    Az más volt.
    Azt ne felejtsük el ,hogy itt az Unio a Nato mögöttünk. Senkinek sem érdeke agressziót csinálni ,no meg a még kevésbé barátságos Szlovákok -Románok is EU tagok.

Ott azért merőben más volt a helyzet ,nem egy idegen országot támadtak meg.
  • VO101 tvr
    Ezzel azért csínján kell bánni.
    A 90-es évek szerb-horvát-bosnyák népirtással kombinált laza nézeteltérése sem volt betervezett, várható esemény.
    Néhány évvel korábban még Sarajevo felé mentünk le Dubrovnikba a tengerpartra... Aztán meg mi jött szerencsétleneknek...
  • Solt
    Egyetértek... kivéve azzal, hogy háború nem nagyon fenyeget. Erre akkor is készülni kell, pontosabban felkészültnek kell lenni, ha semmi nem utal arra, hogy fegyveres konfliktus várható. Mi itt ajrópa közepén ennyi jóakaróval körülvéve soha nem mondhatjuk, hogy nyugi van... :)
  • Her Laca
    Nem értek egyet veled.
    A kiképzés az arra való,hogy okosan felkészítsenek ,nem pedig arra,hogy szopassanak.
    Ha éles helyzetbe mész akkor meg nem feltűrt ingujjban kóricálsz ugye.
    Nem a kényeskedésről van szó,de a figyelmed elveszi a feladatról ha avval kell foglalkoznod,hogy ne álljon beléd mindenféle. Persze lehet én gondolom rosszul:)
  • VO101 tvr
    Nyilván nem arról van szó, hogy topmenedzseri fizetéssel feltölteni a sorkatonaságot. Ilyen sehol nincs. Nálunk nagyságrendekkel gazdagabb országokban sem fér bele. És soha sehol nem is fért bele. Max engedték a fosztogatást, zsákmányolást, emberrablást...
  • Her Laca
    Egyetlen egy jó megoldás lenne.
    Nem kell feltalálni a spanyol viaszt nekünk , ott a Svájci példa.
    De ahhoz is pénz köll az pedig nincs. És lévén háború az nem nagyon fenyeget mostanában errefelé ,így szvsz ez a legutolsó amin törik a fejüket a górék.
  • Solt
    Pedig egy ilyen kis országnak az értelmes sorkatonaság jó alternatíva lehet! :) Nyilván nem 1 évig, és nem úgy ahogy mi is voltunk... :)
  • V43 1105
    Olvastam, olvastam.. csak valami mindig közbejött .. zh-zni kellett, vagy ide-oda menni .. :D