91390
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Annó Il2 ben jókat röhögtünk warokon amikor a BF et ,de még inkább a Fókát orra állítottuk ,oszt a lelkes (és valszeg tapasztalatlan ) veres kollegák utánunk nyomták a facsodákat. Osztán csak néztük ahogy szépen elhagyja a fele gépet :) -
feca1229 #73055 Én megnéztem zuhanásban a Lagg kb. 800 km/h kezd nálam szétesni a Jak kb. 830 km/h, a Messer pedig úgy 900 km/h -nál kezdi elhagyni a kormányfelületeket. Hát ez nem 650 km/h. Végül is még nincsen kész a játék, viszont a sebesség érzet, na az szerintem nagyon jól megcsinálták -
Tudni kell a finnekről,hogy kimagasló volt a pilóta képzés és a kiválasztás is. Nagyon nagy sújt fektettek a légi harc gyakorlásra,a technikát nem tartották a legfontosabbnak,de ez meg is látszik a teljesítményükön,félelmetes eredményeket produkáltak.
Mondjuk a Finnek a földön is szívatták az oroszokat derekasan. -
Solt #73053 Jaaaaj, imádom az ilyen sztorikat! :) -
sakkay #73052 Jól van azért tudod te hogy értem.
"Ám azt is megállapította, hogy az oroszok légilövésztudásában már nincsenek olyan komoly hiányosságok, mint az első két évben. Ennek ellenére pilótáik egyéni tudását és a kezdeményezőkészséget még mindig a létszámfölény nyújtotta előny mögé sorolták." -
Az átlag az kicsit hamis képet fest azért:)
A német átlag pilcsi se volt egy hartman,de a magyar se,meg az angol se ,meg sehol semelyik nemzet átlagja. Lévén az oroszok sokan voltam (mint az oroszok:)) ) így a nem átlag németnek jutott cél bőven. Míg az orosz nem átlagnak kevesebb ,de azért akadt nekik is. -
Mik mik? Mersu az messzer:) Finnek így hívták ha erre gondolsz. -
sakkay #73049 Én meg azt amit írt a szovjet pilóták képességeiről-utalok itt arra, hogy az átlag mennyire nem volt képzett 41-ben..amúgy mik ezek az elnevezések? -
Csak kiemelném:))) Ja G2 vel vitézkedett.
"Örömmel nyugtázta, hogy az új, nagyon fordulékony és szívós orosz típus lelövése, mely a Jakovlev Jak-9-essel együtt éppen elég fejtörést okozott a "Buffaló"-kkal felszállóknak, a "Mersu"-knak nem jelent különösebb nehézséget." -
sakkay #73047 Akkorát fagyott a netem mint az állat..ment a gép is vele..nem semmi a csávó! -
-
"Mersu"-ra átszállva
'43 február 8-án vezényelték az újonnan létrehozott 34. századhoz. Az alakulat pilótái 2 nap múlva keltek útra Németországba Messerschmitt-átképzésre. Első "Mersu"-val, vagyis a Messerschmitt Bf-109 G-vel aratott légi győzelmét egy Lavocskin La-5 felett augusztus 31-én könyvelhette el. Örömmel nyugtázta, hogy az új, nagyon fordulékony és szívós orosz típus lelövése, mely a Jakovlev Jak-9-essel együtt éppen elég fejtörést okozott a "Buffaló"-kkal felszállóknak, a "Mersu"-knak nem jelent különösebb nehézséget. Ám azt is megállapította, hogy az oroszok légilövésztudásában már nincsenek olyan komoly hiányosságok, mint az első két évben. Ennek ellenére pilótáik egyéni tudását és a kezdeményezőkészséget még mindig a létszámfölény nyújtotta előny mögé sorolták. Miközben légi győzelmei számát olyan különlegességek lelövésével gyarapította, mint egy-egy vörös csillagos North American P-51 "Mustang" vagy Lockheed P-38 "Lightning", a szovjet légierő derékhadát jelentő ottani gyártású típusokat is ritkította. Végül összesen 59 ellenséges gépet lőtt le Messerschmittjével felszállva. A típussal vívott légi harcok sorából kiemelkedett az 1944. június 30.-i, mikor egy bevetésben 6 vörös csillagos gépet - 2 db Bell P-39 "Airacobrá"-t, 2 db Jak-9-est, valamint 1-1 db Iljusin Il-2-est és La-5-öst - semmisített meg. Ám mégsem ezt tartotta a legemlékezetesebbnek, hanem azt, amelyikben egyetlen lövést sem adott le.
'44 március 8-án kis magasságú felderítésből visszatérőben voltam, mikor az irányítás 4, a bázisunk felé tartó orosz vadászra figyelmeztetett. A raj magassága 4000 m volt. Gyorsan emelkedni kezdtem abban reménykedve, hogy megvárnak. Ritkán fordult ugyanis elő, hogy ilyen mélyen bemerészkedtek volna légterünkbe. Már 3800 m-en voltam, mikor megpillantottam a közeli vasútállomás és repterünk között a La-5-ösöket. Csinos alakzatban, enyhe siklásban repültek, úgy 500 m-rel alacsonyabban. Lévén mögöttük és felettük, azonnal akcióba lendültem. Mialatt feléjük száguldottam, néhány másodpercet elidőztem kecses vonalaikat és naptól csillogó festésüket tanulmányozva. A vezérgépet vettem célba. A biztos siker tudatával szorítottam a botot. A lőbillentyű megnyomása előtti másodpercben, mintha gránát vágott volna közéjük, szétspricceltek. Négyen négy irányba, miközben teljes gázzal emelkedtek. "Tőrbe csaltak!" - villant belém. Nyilvánvaló, hogy már előbb észrevették jövetelemet, és most azon vannak, hogy fölém kerekedve lepuffantsanak, mint egy kövér vadkacsát. Nem lepett meg, amit később felderítőnktől megtudtam. A négyesfogatot ugyanis a 15 légi győzelmes Matvejev ezredes, a 275. vadászezred parancsnoka vezette. Némi sebességtöbbletemmel azonban sikerült náluk magasabbra feljutnom. Őket viszont ez cseppet sem zavarta, és folytatták az emelkedést. Közben azonban szemmel tartottak, mert valahányszor gépem orrát egyikük felé fordítottam, az zuhanásban keresett menedéket, mialatt a másik három azonnal felém lódult. A gond az volt, hogy megtámadásuk pillanatában villant fel üzemanyagmennyiség-mérőmön a figyelmeztető piros fény. Ami azt jelezte, hogy utazósebességgel kb. 20 percre elegendő a benzinem. Teljes gázzal viszont, mint ebben az esetben, sokkal kevesebbre. Az irányító figyelmeztetett, hogy Matvejev erősítést kért. Ezért az emelkedő-spirálozás közben fél szemmel mindig kelet felé sandítottam, ahonnan a többi "vendég" érkezése volt várható. A magasságmérő már 6000 m-t mutatott, mikor eszembe ötlött, hogy nem vettem fel az oxigénmaszkot. Oldalra nyúlva sikerült megnyitnom a csapot, de a maszkot már nem tudtam rendesen felcsatolni. Csak az arcomra nyomtam a csutorát, és fogaimmal szorítva próbáltam megtartani. A kényszermegoldásnak roppant kínos következményei lettek. A kilehelt és oldalt elszökő, páradús levegő egyből a plexire fagyott. Fél perc sem kellett hozzá, és már csak előre láttam ki a szélvédő golyóálló üvegén keresztül. Az oroszokhoz erősítésként megérkező Lavocskinra a fülketetőn átderengő villogás - gépágyúinak torkolattüze - figyelmeztetett. Az orra alá fordultam, mialatt a másik kezemmel kétségbeesetten kapartam a jeget. A lyukacskán egy másik orosz gép orrát pillantottam meg. Ez is lőtt veszettül. Gépágyújának lövedékei olyan közel húztak el "Mersu"-m alatt, hogy akaratlanul felpattantam volna, ha nem vagyok bekötve. Szinte észveszejtő volt mind az ötöt szemmel tartani, miközben úgy döngtek körülöttem, mint a darazsak. 8000 m-ről lepillantva észrevettem, hogy repterünkön vadul kavarog a porhó. "Végre elstartolt a készültségi raj!"- nyugodtam meg kissé. Már csak azért imádkoztam, hogy a mohó orosz farkasfalkát addig távol tudjam tartani, amíg bajtársaim felérnek. Az irányító rossz hírére, hogy Matvejevékhez egy hatodik gép is csatlakozott, már meg se rezdültem. Akkor már negyedórája tartott a halálos fogócska. A csontig hatoló hideget nem is éreztem, hiszen valósággal fürödtem az izzadságban. Miután leráztam az egyik támadót, kapkodva másik lyukat kapartam, és megláttam, hogy az éppen soros La-5-ös már lőtávolon belülre került. Gépemet széttépő sorozatának robbanásai helyett azonban motorom köhögése hangzott fel. "Kifogyott a benzin!" Gyorsan a lőni készülődő Lavocskin alá nyomtam a fűrészt, és csaknem függőleges zuhanásban kerestem menedéket. Tudtam, hogy az orosz típus zuhanósebessége hasonlóan az enyéméhez, 950 km/h körüli maximumra korlátozott, ezért hagytam, hadd nőjön az 1100 km/h fölé. A magasság villámsebesen 6000 m alá csökkent. A kormányokat mintha bebetonozták volna, jóformán mozdítani sem lehetett se a botot, se a pedálokat. Füleim úgy pattogtak, zúgtak, mint a rossz telefonvonal. 2000 m-en kezdtem nagyon lassan felhúzni, miközben a trimmet tekertem. Az orr csak centiméterenként emelkedett, miközben a föld veszedelmesen gyorsan közeledett. Voltak olyan pillanatok, mikor úgy éreztem, leszakadnak a szárnyak. Az őrült sebesség azonban érezhetően kopott, mialatt egyre hatásosabb lett a magassági kormány. A botot egyre jobban hasra tudtam húzni. 150 m-en, 900 km/h sebességgel sikerült végül egyenesbe hoznom. A sebességet akkor magasságra váltva, futót nyitottam, és álló motorom ellenére szerencsésen leszálltam repterünkre. Odalent aztán megtudtam, hogy jól látták, amint 2 Lavocskin is utánam veti magát, de 1500 m-nyi zuhanást követően inkább kiválnak, felhúznak, és odébbállnak. -
Kicsit bővebben. -
Én amúgy mindig a Finn ászt Ilmari Juutilainnen-t és a többi finn pilcsit hozom fel példaképp ,hogy nem a technika a döntő légi harcban. -
The real Claus von Stauffenberg who was behind the 1944 plot to kill Hitler. He was executed and deemed a traitor until later years when Germans build a memorial to him and the others behind the attempt to save the destruction of Germany from Hitler.
-
Adolf Hitler's pants after the failed assassination attempt at Wolf's Lair in 1944.
-
sakkay #73040 Hát ez az. Alapvetően pont egy vezetés irtás(minden szinten szinte mindet), plusz egy általános létszámnövelés közben tört ki a háború(bár alapvetően ezen utóbbi homályos). Ráadásul akkor cserélték a típusok zömét, és nem volt meg a vadászoknak a megfelelő tapasztalat. Erre jött rá a maximális meglepetés és az azzal járó irtózatos veszteség. Azt nem tudom, hogy vajon hány tapasztalt pilóta halt meg ekkor, de hiába sok gépet a földön semmisítettek meg, szerintem a visszavonulás káoszában is sokan elkeveredek..mondjuk a túlvilágra. -
Solt #73039
-
Náluk a természetes kiválasztódás dívott. -
Gyakran (nem minden alap nélkül azért) előjön,hogy az orosz pilcsik képzetlenek voltak.
Pedig nem. A Szovjeteknél a háború előtt szinte népi sport volt a repülés ,rengeteg fiatal ment megtanulni (csak meg kell nézni mennyi repgéppel is rendelkeztek amikor megtámadták őket) ,plusz Spanyoloknál ők is vitézkedtek rendesen ,tehát tapasztalat volt bőven,csak a gépek,no meg a felső vezetés nem tett jót nekik. -
sakkay #73036 Ha esetleg valakit érdekelitt van róluk szó. -
sakkay #73035 Az eje alapvetően az volt. Mit ahogyan a tengerészet bizonyos egységei is. Viszont alapvetően én úgy látom, hogy először volt a teljesítés aztán a cím. Pl a gárda elnevezés. Persze hadosztály szinten nem ugyanaz, de alapvetően érdekes. Azon egységek kapták
akik valamit nagyon beszoptak de kitartottak.
-

-
VO101 tvr #73033 Szovjet különleges harcértékű erőkről nem nagyon lehet olvasni. Mint a német Waffen-SS vagy az amerikai 101-esek.
Az viszont eléggé elhíresült, hogy ha kiderült, hogy Waffen-SS alakulatot kell megtámadniuk, inkább vártak, míg 10x túlerőt felhalmoztak. -
Laca Neked! -
sakkay #73031 Tengeralattjárósok. -
sakkay #73030 A harcok során kialakult az orosz serege belül is a veteránok tömege. És egy ekkora hadseregben az nem semmi, nem néhány 10000 ember. Még pilóta is volt aki végignyomta a háborút-mondjuk pl. az ő esetükben vigyáztak is egy kettőre az oroszok mint a hímes tojásra. Ebből a szempontból pl. pont a német volt a legembertelenebb. Meg is lett az eredménye a háború végére..lett az 1% superman, meg a 99%célzsák. Amúgy ember arányban tudod kik vesztettek a legtöbbet a fegyvernemek szerint? -
Csak qrva kevesen élték túl a harcokat.
Emlékeim szerint minden egyes csatában kb 1:4-5 arányú volt a veszteségük,még akkor is amikor a németek visszavonulásban voltak.
Mondjuk volt utánpótlás dögivel,sztálinék szerintem nem is vették emberszámba a bakákat.
Aztán ott voltak az NKVD sek azok is szorgalmasan irtották a sajátjaikat.
Persze,hogy nem vonultak vissza. -
Még jó:)A lagg mint mondtam egy retek gép volt. Asszem minden motorindítás előtt szinkronizálni kellett a hengereit, az orosz pilcsik is rühelték. -
sakkay #73027 Na mesza jóval jobban emelkedik, legalább ez megnyugtató. A Laggal könnyebb átesni is. -
sakkay #73026 Zsukov kurvára nem ilyen volt, de nem akarok mélyen belemenni. Persze hideg számításból használta a végtelen ember tartalékot. DE nézd meg mennyi mindent csinált. Pl 30 évek végén a japánokkal. Pedig ott nem kicsit volt hátrányba. Az orosz baka pedig elképesztő sokat fejlődött, mert aki túlélte a harcokat továbbadta azt-mondjuk ez alap. Nagyon leleményesek voltak,és nagyon kemények. Persze a németeket nem is mondom, csak hát az a nem kicsi aránytalanság ugye nem volt egészséges..a számok tekintetében. -
Na ott nem volt kiképzés.
Az oroszok hihetetlen emberdömpinget toltak oda,eleve a háború kezdetekor asszem volt 20-22 millió katonájuk és a háború végére is 20 -22 millió volt.
Csak olvastam,hogy 1910-30 közötti korosztály 3% élte túl az egészet.
Köszönhetően a remek "hadvezéreiknek" ,mert a szememben azok nem többek mint mészárosok. Zsukovék semmi mást nem tudtak ,mint tömegtámadás szemből.Pont leszarták mennyien haltak meg. -
Tom nem ír ide. -
sakkay #73023 Csináltam egy kis emelkedés tesztet. Tom ti ezt , hogyan tesztelitek?(vagy aki tudja) -
Sztálingrádi csata -
sakkay #73021 Alapvetően a városi harc, az igazi mai értelemben vett közelharc,az ilyen. És mégis ott ér a legtöbbet a kiképzés és a morál. Szóval csak részben értek egyet-de mivel masszív anyagcsata volt persze igaz is.. A "hős" fogalmilag nagyon tág. Ilyen szituban aztán tényleg lemennek a harcok kis csoport-ha jobban tetszik raj szintre. -
Valahol olvastam,hogy Sztálingrádnál az egyénnek semmi jelentősége nem volt ,és ez nem csak fizikailag értendő.
Érdekes is ,hogy kevés HŐS ről beszélnek onnan.
Hihetetlen gyilkos mészárlás volt az mindkét oldalról,volt is egy vicc asszem valahogy így szólt.
"A konyha már a mienk ,de a nappaliban még harcok folynak." -
sakkay #73019 Mi az a "gamma correction"? Ha leveszem nincsen keréknyom a hóban. Azt hittem eddig, hogy a fényekkel van kapcsolatban. -
sakkay #73018 Amikor-bár én a szárazföldi oldalról nézem a témát inkább-utána jártam a dolgoknak, leginkább az tűnt fel, hogy olyan a végletekig volt fokozva a küzdelem, hogy szinte már már az értelmetlenség határát súrolta. Persze mindenki tudja az okát, de akkor is furcsa. Az orosz veszteségek egyértelmű elcsalása pont ezért nem csak direkt van-hanem egyszerűen volt időszak, amikor mindent toltak át a folyón ami a csövön kifért. A másik , sok adat olyan tág (beleszámítja szinte az egész déli frontot), hogy teljesen más adatokat összegez. -
mit találtam a könyvjelzőim között!