91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Richtofen
    Víz fölött másféle szélmozgás van? Valszeg. A napszaktól biztos függhet a szélmozgás.
  • nalyib
    Azt kész vagyok elhinni, hogy tervbe vették ezt a komolyságot eredetileg, de hogy azóta sem alkalmaztak mindent, amit ide írtál, arra fogadnék:)
    Ha szélsebesség van, már az is jó..azt tudom hogy ki lehet hozni valahogy, valaki linkelte ezt az anyahajós crosswind-et a minap.
  • kiskorúbézoltán #15593
    A víz fölött ill. a napszaknak mi jelentősége van a repmodel szempontjából?
  • Richtofen
    Előkotortam a korábban Trucker kollega által elővarázsolt forráskódot, és belenéztem a szél modellezésébe.

A flight model ismeri a következő fogalmakat:
    szélsebesség
    széllökés
    turbulencia
    réteg teteje
    víz fölött vagyunk e
    napszak
    légsűrűség (magasság kapcsán)

A tér bármely pontján ezek megadhatók(?), és befolyásolják hogyan számolja a mozgásokat. Azt viszont, hogy a mapek elkészítésénél hogyan adják meg ezeket, vagy az időjárás beállítása mit állít ezeken, számomra nem tiszta. Az is kérdés mennyire komoly a számításhoz hazsnált képlet, én nem tudom megítélni.
  • nalyib
    bocs, díszként úgy értettem, hogy az nem az "időjárásmodell" műve, hanem eléggé scriptelt a turbulencia-mozgás. FS-ben sokkal jobban meggyőzött, de azt hiszem leülök megnézni az IL2 4.08 szél-tudását, mert már megint nem egyértelmű van-e igazi, gépet elsodró szél, vagy nincsen.

Mindenesetre szélnyírásra (különböző szelek közti hirtelen átmenet süllyedéskor) gondolom nem kell számítani...

A Jumboval az volt a bajom, hogy egyrészt meg kell szokni, leszálláskor "hol az alja" annak a dögnek, meg aztán sosem ment jól a besiklás érzésből, állandó sebességgel pont a pálya végén elérni a 0 m-t nem könnyű. Kisebb géppel legalább lehet korrigálni.

Egyébként főleg azért nem éltem túl az elsőket 747-essel (FS2004), mert nagyon könnyű túlhajtani a nagy motorjaival, vagy épp süllyedés közben (nyilván a többi gépet is, de azoknál valamiért nem veszi elég komolyan), és mindig összetört a levegőben:)
  • Nohab
    Kár...akkor ez nem lesz meg.
  • panther112
    Köszönöm az infokat. Amúgy az ismerősöm lassan 40 lesz:)
  • Sanyix
    Harcoltál már il2-ben thunder időjárásban felhők alatt? Az nem éppen dísznek van. Durva oldalszél, rázkódás...

Nekem nem volt gondom az fs-es jumbo-val, csak annyi hogy ilyen izéül reagál, olyan késős. Tehát befordítom egy kicsit, és még oldalazik az eredeti irányba kicsit, így sokszor bejön a döntögetés, mert elkanyarodok arra, túlmegy, aztán vissza, megint túl megy. Ennyi. 737-essel még extrém leszállásaim is voltak, mivel a sebességtartó autopilótára bíztam magam, ami meg kb leszarta a beállított sebességet.
  • Szepy2884
    És amikor én elsőre leszálltam nálad a Messer-rel?
  • nalyib
    Minden repszimet lehet "gagyira" állítani, hogy szinte magától menjen, sose zuhanjon le, stb.

Az IL2 és az FS egyszerűen Más. Az IL2 mozgása, lendületmodellje szerintem ügyesebb (tehát légiharcra lett kitalálva), Viszont könnyítve van, mert a legtöbb játékos nem játszana, ha "vért izzadva" kéne légiharcolni...

Az FS-é egyszerű, de több minden van benne - a turbulencia, szelek pl elég jók, IL2-ben meg inkább csak dísznek vannak. A felhőzet is nagyon jó, az időjárást pedig valós időben letölti neked a netről.
    Igenis Nagyon Nehéz vezetni vagy letenni némely modelljét, szóval kihívás van benne, repülés-szimulációként még mindig Sokkal komolyabb, mint az IL2.
    15 éve is lehetett értelmes, pontos repmodellt írni, csak persze bizonyos részletekben, bonyolult mozgásokban gázos. Ha kisebb gépen megrántod a botot, dugóhúzózol stb, az elég szerencsétlenül fog festeni.
    De megnézném azt az IL2-ászt, aki az első 2-3 Jumbo Jet útból akár egyet is túlél:) (nekem nem sikerült) Vagy ott van a Spirit of St. Louis, az első gép, amivel átrepülték az atlanti-óceánt. 5-ből egyszer tudok vele Felszállni!
  • Szepy2884
    "Egy ismerősömnél egyszer próbáltam ezt a játékot, és nagyon könnyű volt vele repülni, ill. visszapattantam a földről, ha lezuhantam, azt hittem direkt állította arcade módra, ezek szerint ez ilyen?"

Nem kötekedésként, de az ismerősöd hány éves???
  • tothgyorgy
    Hallottam 1 sztorit. Megy az illető hóna alatt 1 vadi új windows-al (tán még win95 volt).
    A barátja megkérdi: már van számítógéped ?
    Miért az is kell hozzá ?
    Amerikában áll megtörtént.
  • Scottt
    Ja,illetve pl az új talaj textúrák,szebb kabinok fizetősek(Nem egy ökörára cuccok,és ezek nélkül is perfekt cucc)Nézz át a topikjába,várunk szerettel.
  • panther112
    Köszi.
  • tothgyorgy
    Beállítás kérdése. Igen széles skálán állítható offline. Online meg használod a szerver beállításait.
  • panther112
    De most komolyan, ne is várjak az Il-2-höz hasonló repülési modellt? (Egy ismerősömnél egyszer próbáltam ezt a játékot, és nagyon könnyű volt vele repülni, ill. visszapattantam a földről, ha lezuhantam, azt hittem direkt állította arcade módra, ezek szerint ez ilyen?)
  • Sanyix
    mitől ilyen népszerű a vindóz? :D REKLÁÁM!
  • panther112
    "Az FS repmodellje meg talán már 10-15 éve ugyanaz..."

Ezt csak most vettem észre:) Érdemes akkor egyáltalán az FS-el próbálkozni, ha emlékeim nem csalnak 10-15 éve, még simán lehetett nyilakkal is repülni. Mitől ilyen népszerű akkor az FSX?
  • nalyib
    Sose hallottam, hogy bármelyikat kapni lehetne, mikor legutóbb kérdeztem itt, azt mondták, legjobb a honlapjukról rendelni.
    Meg is tettem volna, de még azóta sem intéztem el bizonyos 3d-problémákat a gépemen.
  • sztoky
    Siker! Természetesen rosszat választottam a lobbyn! thx!!!!!!!!!!!!!!
  • panther112
    Köszi, jól látom, hogy ez egy ingyenes játék?
  • TG Gida
    Biztos nem.Viszont arra figyelj,hogy az útvonalat pontosan add meg(kis és nagybetű is számít 'asszem).A lobbyn biztos a forgotten battles-t választottad ki?
  • sztoky
    Eredeti játék esetén nem lehetséges, hogy a lemezről keresne valamit?
    thx!
  • sztoky
    na ezen semmi nem látszik.
  • Scottt
    Free Falcon.
  • sztoky
    Küldök még 1 képet, hátha segít!
  • Lebowski
    ne te add meg, hanem eleve a search-re kattints. hagyd hogy ő keresse és találja meg!
  • Lebowski
    friendly fire

bocsi
  • Nohab
    Magyarország be lehet szerezni az X-plane 9-et?
  • panther112
    köszi
  • nalyib
    Polgári repülésből van még X-Plane is, ez a fizikai valósághűségre és a műszerezettségre törekszik főleg (persze a grafikája is szép, a táj pedig igen részletesen modellezett), míg a Microsoft FSX kicsit olcsóbb dolgokkal hódít.

Az egy évvel ezelőtti X-Plane verziónál már attól is csak bámultam, ahogyan a betonon gurul,rugózik a gép..minden mozgást részletes, igényes fizikai modellek számolnak.

Az FS repmodellje meg talán már 10-15 éve ugyanaz...
  • sztoky
    Így: D:\Játékok\Ubisoft\IL-2 Sturmovik 1946\il2fb.exe
  • sztoky
    az exe file-ig megadtam. Utána elkezd keresni és nem találja.
  • Lacusch69
    Csak a biztonság kedvéért: jól adtad meg az elérési útvonalat?
  • sztoky
    A 4.08m, már volt fent és úgy sem műkszik. Router beleszolhat a dologba?
  • panther112
    Köszi, az FF minek a rövidítése, ill. valahol olvastam (már nem emlékszem hol), hogy van egy vietnámi háborús is, az nagyon arcade?
  • Scottt
    Modern időkből: Lock On,meg a FF generáció.
    I.vh-s nincs:(
  • Her Laca
    Hoppá! Ez ha jól látom a 09 es bétája. A 4.08 at tedd fel ,oszt azt a helyet add meg a lobby nak ahol van.
  • panther112
    Az Il-2-n kívül milyen más szimulátorok vannak ma, amikkel érdemes játszani? Semmi I.VH-sat nem találtam:( De szívesen kipróbálnék egy vietnámi, vagy akár mai gépet is. (polgári repülésből ugye csak a ms fsx van?)
  • sztoky
    ez a helyzet sajna. légyszi valaki segítsen már ez a patch van fent: IL2S_409b1m