91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • galimatika
    Javaslom elolvasásra a "Gulág" című művet. Az élve kettéfűrészeléstől, az üres töltényhüvely felybekalapálásán át a nők nyitott hüvellyel való hangyabolybaültetésén át a saját kifordult méhével való megetetésen keresztül stb stb. Tudom hogy a háborúban az ember kihozhatja a legrosszabbat magából, de az erőszaknak ez az öncélú használata számomra gyomorforgató. Miért nem köztudott?
    Mert a történelmet a győztesek írják.
  • Lacusch69
    " Az eset -forrásaink szerint- nem volt általános." (Ungváry)
  • TG Gida
    Miért?A magyar hadseregben meg a munkaszolgálatosokat terelték az aknamezőre.Az se valami humánus eljárás.
  • galimatika
    Egy olyan politikai vezetésről aki a saját tisztjeit végezteti ki tömegével, simán el tudom képzelni.A vörösöknél mocskosabb emberfajta nem nagyon volt abban az időben.
  • Richtofen
    Vannak olyan feltételezések, vagy inkább mende-mondák, hogy az említett statisztikák miatt az il-2-esek lövészei többnyire renitens, vagy rendszer-ellenes elemek közül kerültek ki. Több helyen olvastam, de nem tudom mi a valóságalapja. Mindenesetre el lehet hinni.
  • Chazz76
    "A statisztikák szerint egy Il-2-es lelövéséig általában 6-7 fedélzeti lövészt fogyasztott el."
    "Mivel a gép repülése igen nagy áldazotakkal járt a repülőszemélyzet részéről,ezért egy Il-2 pilótája vagy lövésze általában már 10 sikeres bevetés után megkaphatta a Szovjetunió Hőse kitüntetést" (Wikipédia)

Megdöbbentő számok.Képzelem,milyen morálja lehetett annak a lövésznek,aki előtt már kilőttek 4-5 lövészt a gépből,amivel ő ment bevetésre.
  • magor77
    ja igen ez ö
  • magor77
    Köszönöm a könyv meg van ezért megpróbálom azt a srácot akit javasolsz.
  • Her Laca
    Vagy a roncskutatók honlapján érdeklődj Becze Csabánál.
    Ha ő nem tud egy komplett életrajzot róla hát csodálkoznék:)))
    Mit csodálkoznék. Egyenesen kétségbe esnék.
  • Her Laca
    Hirtelen ezt találtam róla.
  • Her Laca
    Van egy könyv a címe A Magyar Királyi Honvéd Légierő.
    Nem egy képes könyv, ellenben tele van adatokkal,a kormányzó helyettes halálával meg elég terjedelmesen foglalkozik. Ott nézz utána ha megvan,én most nyaralok így nincs a közelemben a könyv.
  • magor77
    Na igen ez simán meglehet bár mi is megérnék ilyesfajta kalandokat mégha néha nem velünk történik is meg. :)Bár nem sokat mondott még el mert nem sokszor találkoztunk,és akkor is inkább a repülés technikák érdekeltek mintsem a legendák a bátor és ez valóban bátor lovagias hazaszeretet, honvédelem AduÁszairól "de azért elhallgatnám szívesen egy ice bor mellet azt is" viszont nem találok olyan oldalt ahol fellelném a nevét valami listán.
  • Her Laca
    Ó nehogy félre értsd. Csak én már hallottam veteránokat mesélni .
    Néha keverik szerintem a velük történteket,a másokéval.
    De megbocsátható véleményem szerint:) Pont tegnap beszélgettünk erről galibával.
  • TG Gida
    F.A.Q.
  • andras120
    Helló a segítségetek kéne ,hogy valaki le írná hogyan tudnám meg csinálni az Il-2 1946ot internetre mert már több patchet is leszedtem de egyik kell sem megy.
  • RedRiot
    "És nemrég (+ - 1év) kb 3éve repült Besenyeivel amiről szintén vannak fotók meg tv felvételek."

Azt a felvételt láttam a tévében. Nem szoktam nézni a fókusz/aktív jellegű szarokat, de mikor kapcsolgattam a csatornákat felkaptam a fejem a "második világháborúban volt vadászpilóta" szavakra.

"Sőt talán a dereka szokott fájni egy kicsit de amúgy fitt :) nekem beszámíthatónak tűnik."

Örömmel hallom. Éljen soká!
  • magor77
    A propelleres téma az messeren! volt még mikor elkezdtem az il-2 öt akkor kérdeztem. De a papi héján kezdet vagy azon az olasz csodán!? és nem valami sokat repült meszesen.Legalább is azt mondta láttam fotókat az állomány jelzőjét a repülési engedély valami híres olasz pilóta írta neki alá vagy mi a szösz. És nemrég (+ - 1év) kb 3éve repült Besenyeivel amiről szintén vannak fotók meg tv felvételek. Sőt talán a dereka szokott fájni egy kicsit de amúgy fitt :) nekem beszámíthatónak tűnik.
  • Richtofen
    Forrás
  • Richtofen
    "A héján autómata Prop volt?"

A neten utánaolvastam, ézt azt írták, hogy a korai típusokon változó állásszögű légcsavar volt (variable prop pitch, ami azt jeletni hogy manuálisan lehetett állítani), viszont később állandó-sebességű légcsavart kaptak a gépek (constant speed propeller, ami viszont azt jelenti, hogy automatika tartotta egy előre beállított fordulatszámon a motort a prop. pitch vezérlésével).
  • Her Laca
    A héján autómata Prop volt?
    Csak kérdezem?
    ""ja az öreg úr is ezt mondta hogy nem kínlódtak vele.""
    Ha hallgatod a bácsit azért kezeld a dolgot fent tartásokkal,javaslom.
    Hány éves az öregúr?
  • magor77
    ja az öreg úr is ezt mondta hogy nem kínlódtak vele. De mesélte hogy repült együtt a Horti gyerekkel és talán vagy háromszor verte oda a madarat a Horti srác. Leszálláskor vagy a taxizáskor talán hajlamos volt fejre állni vagy mi a fene. Meg egyszer ö is összeütközött egy német csapatszállítóval a földön! És kiesett neki vagy 6-7 nap az emlékeiből, mutatta a fotókat rendesen legallyazta a héját.Egyébként Juhász Lászlónak hívják és Balassagyarmaton lakik ha valaki esetleg ismeri.Ha ritkán eljutok hozzá szoktam vele diskurálni.
  • Sanyo
    Ugyanezt írta Tobak Tibi bácsi is, sőt mi is kérdeztük a veteránokat. Ugyanezt mondták, az automata rendesen végezte a dolgát, soha nem kellett hozzányúlni. Különleges vagy vészhelyzet esetére ott volt a lehetőség a manuális módra, tudták hogy ott van, de nem volt rá szükség.
  • Vogel
    Messzeren ne basztassátok propot, többet veszítesz vele mint nyersz. Csak fékezésre jó a nulla gáz+100% prop. Többit bízzátok az automatára.
  • Lacusch69
    "Annyi kell itt meg, hogy kezzel kell editalni a configfile-t, mert hiaba allitod el a control panelnal a joystickok prioritasat mindig a kisebb Id-vel rendelkezot latja csak. "

Hmmm... én kísérletképpen "összeházasítottam" az X52 gázkarját egy Cyborg Evo-val illetve egy Microsoft Sidewinderrel és az ID2 prioritás ellenére hibátlanul ment minden.
    Egyszer pedig egy autós kormány pedál részét "párosítottam" egy Cyborggal, és működött... (igaz, a pedál kialakítása miatt nem volt jó repülni vele)
    Annyit hozzáteszek, hogy a "hardver beállítás" menüpontban valóban nem látja, de a játékban használható.
  • Gab920926
    Elolvastam amit dcs topikjába írtál de nekem az kínai :) azért köszi!:)
  • RedRiot
    "Jut is eszembe csak azért kérdem mert a pilóta bácsikát is kérdeztem az állásszőget illetőleg erre azt mondta( egyszer kézire rakta felbőgött a motor ezért visszakapcsoltam) és ennyi. :) "

Pár éve egy német il2-rajongó készített interjút egy Bf109-es veteránnal. Volt pár kérdése, ami kifejezetten a játékra irányult, pl. hogy a való életben állítgatták-e manuálisan a légcsavarszöget. Az öregúr azt felelte, hogy tök jól működött az automata funkció, így nem piszkáltak bele, ráadásul légiharc közben nem is volt rá idejük ilyesmivel szórakozni. Már nem találom sehol az interjút, pedig igen érdekes volt.
  • Scottt
    Csak egyben ha jól rémlik^^
  • alma2
    ha ket tengelyes akkor a dcs topikjaban leirtam, bemasoltam a modjat, hogy lehet ravenni egy ket axisu pedalt a mukodesre.
    Annyi kell itt meg, hogy kezzel kell editalni a configfile-t, mert hiaba allitod el a control panelnal a joystickok prioritasat mindig a kisebb Id-vel rendelkezot latja csak.
    pl
    AXE_X JoystickDevice1=aileron
    AXE_Y JoystickDevice1=elevator
    AXE_Z JoystickDevice1=-power
    AXE_X JoystickDevice2=rudder -> ami a ppjoy
  • magor77
    Simán belehelyeztem a lemezt és felment az egész. Nem próbáltam meg külön felrakni őket
  • Chazz76
    www.free-track.net ezt ajánlom neked.
  • Richtofen
    Huhh, ez gond. A pacific fighters csak 4.04m-ig patchelhető.
    Már a 4.05m is külön fizetős kiegészítő volt, a 1946 pedig 4.07-es verziótól kezdődik; a 4.04-ben nincsenek meg azok a tartalmak amik a 4.05-4.08 patchekben vannak.

Egyébént gyüjtői célzattal nézegettem ezt a kiadást. Áruld el lehet külön telepíteni belőle a 3 programot vagy csak egyben az összmergelt FB+AEP+PF-et?

Köszi
  • Lacusch69
    Semmi gond vele, működik. Egyszerűen dugd a gépbe, majd a játék hardver konfigurálásánál állítsd be.
  • magor77
    Na ennek útánna járok már csak egy kérdés valami Cam2Pan vagy freelooc vagy valami kamerán keresztül működő pragramot tudsz e nekem ajánlani vagy honnan szedhetném le?
  • Gab920926
    Sziasztok ismét!
    az lenne a kérdésem hogy van e valaki aki megbuherált pedállal játszik?
    csak mert van egy kormány pedálom és átszeretném alakítani rudders pedállá!
    csak hát a tengelyek nem egyeznek.meg hát persze hogy ez lehetséges e és ha igen hogy lehet megoldani?????köszi.
  • galimatika
    Lehet akkor az a baj. Én azt hittem, hogy az 1946 van meg. Szerintem az a legjárhatóbb út ha szerzel egy 1946-ot és utánna dobálod fel a már ismert patch-eket. beírod egy torrent keresőbe és gyorsan leszeded.
  • magor77
    Az nem lehet probléma hogy nekem valami (három játék egy dvd-én Forgotten Battles, Ace Expansion Pack, Pacific Fighters) van a borítóra firkálva és már vagy 8-szor telepítem rá a patch- ot de akkor sem történik semmi ugyan úgy indításkor V4.04m van fenn
  • galimatika
    A 4.08 és az AAA-patch-ek maguktól települnek mert van saját exe-jük.

1. Il2 sturmovik 1946
    2. Patch 4.08
    3. sound mod 93 (azt hiszem)
    4. Wrapper exe
    5. 4.09
    6. AAA Community installer

Nekem ez a sorrend műkszik. Kérdezz meg azért másokat is mert biztos van egy egyszerűbb útja a dolognak.
  • magor77
    Királyságos akkor én sem lesem csak néha. Már a téboly határán álltam hogy nem bírom középen tartani.Ami viszont aggaszt hogy még mindig nem tudtam patch-elni szerintem überbéna vagyok a számítógépekhez.Ha megvan a patch hova másoljam be?
  • galimatika
    Én magam a játékban nem figyelem már a golyót. Nem teljesen autentikus a működése. Góbén kezdtem én is repülni de az az azért más. Ott számít. Abban rejlik szerintem is a dolog nyitja amit Richtofen írt.
  • TG Gida
    A állásszöget azért kell állítani,mert a légcsavar csak bizonyos fordulatszám-tartományban adja a legjobb teljesítményt.Ezért az automatika megpróbálja a magasság és a motorteljesítmény függvényében mindig ezt a fordulatszámot tartani.
    A másik pedig,hogy egy 100÷200 lóerős iskolagép és egy majd 2000 lóerős harci gép
    motorjának precessziós nyomatéka között van egy kis különbség.Utóbbi kicsit jobban csúszik.(Mint a soproni)