91389
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Biza Chuck Yeager visszaemlékezéseiben meg is említi nem egyszer hogy milyen hasznos volt néha :) -
Rue East #20074 Koreai háborúban a jenkik már komplett anti-g felszerelésben nyomták, a szovjetek meg...
...nos ők vodkát ittak :)
azért elég érdekes, h ilyen dolgokat valahogy elfelejtenek megemlíteni :) -
Ez qrvajó:) -
Használták azt mindenre. Alant linkeltem egy egész jó írást róla.
DE pl az meglepetésként ért ,hogy G mellényt már 44 juniusától tömegesen alkalmaztak. -
Lacusch69 #20071 Hány francia katona képes megvédeni Párizst? (Még sohasem próbálták)
Miről lehet megismerni a francia katonát? (Le van barnulva a hónalja)
A németek a tiszteknél bevezették a vörös trikót: ha megsebesülnek ne borzasszon el senkit sem a vér látványa.
A franciák erre bevezették a barna alsógatyát (hmmm aki volt idehaza katona, az már sejt egy-két dolgot...) -
Lacusch69 #20070 Bakker, pont most akartam ezt írni... -
Szepy2884 #20069 ez most tényleg így volt, vagy csak anekdóta???
-
Lacusch69 #20068 Hüüülyeeee... 

-
És ha jól emlékeszem valami erdőt találtak el :)
Viszont a léggömbökből átjutott néhány az usába, az egyik robbanásakor néhány civilt is megölt.
A francia katonákkal kapcsolatos viccek pedig mind igazságtalanok. Mert hány sebességes a francia harckocsi? 5. 1 előre 4 hátra :)
De megemlíthetnénk a bátor olasz hadsereg harci lobogóját is. Fehér alapon fehér sas :) -
Szepy2884 #20066 Yesssssss!!!!!! Yesssssssssssss!!!!!! OTT A PONT!!!!!!! 

-
Szepy2884 #20065 Én úgy tudom, hogy a pónik magassági elfogók voltak...
Hát wazze! Könnyű volt magassági elfogónak lenni, ha már 5000 m felett lépett be egy ország légterébe, míg a honvédő pilótának a 0-ról kellett felkapaszkodnia. Elhiszem, hogy a póni jó gép volt, de magassági fölénnyel melyik nem az???
-
bucsher #20064 ;))) -
""legalább 200kg bombát dobtak az USA-ra...""
Azannya:)) -
:DD
Van egy könyvem Ralph Ingersoll: Szigorúan titkos.
Bradley egyik törzstisztje volt.
Na a lényeg,a könyve végén a konklúzió.
Minden nemzet háborús stratégiája hasonlít egy kicsit a kedvenc sportjukhoz.
Az angolok úgy háborúznak mintha kriketteznének.
Az USA olyan mint az amerikai fotball.
Az orosz úgy mintha sakkozna.
Nos a németek harcában semmi hasonlóságot nem lehet észrevenni bármely sporthoz, lévén ők túl komolyan vették a háborút.
Na most ha más nem de érdekes egy gondolatmenet:) -
Lacusch69 #20061 Sőt volt olyan is, hogy egy tengó személyzete az amcsi partoknál összerakott egy (vagy kettő) kétfedelű hidroplánt, és legalább 200kg bombát dobtak az USA-ra... -
Lacusch69 #20060 Németországban a háború előtt a legnagyobb mennyiségben eladott ital a Coca-Cola volt (a sör után, természetesen...) -
Lacusch69 #20059 Hadd ne kelljen most francia katonákkal kapcsolatos vicceket írnom...
-
Hogy és mivel is akarta bárki legyőzni az amikat ,amikor a legutolsó mezőt is lefedték acéllemezekkel,nehogy a vakond idegesítse a pilótákat.
Csóró németek , magyarok meg szambáztak a szántáson.
Biztos vagyok benne,hogy már akkor is a legelső dolog amit odavittek egy cola autómata volt. -
Patria #20057 Sztem Amerikát csak úgy lehetne legyőzni, ha a franciákkal védetnénk az országukat:)
-
ezt találtam.... -
látom te is olvasod az aranysast :)
egyébként a mustanghoz hozzászólva én úgy tudom (és a játékban is ez jön le, általában mustanggal és fókával repülök, néha messzerrel), hogy egy bf109-es vígan körberepüli a pónit 3-4 ezerig (főleg a D változatot, a B és C sokkal jobban fordul és emlkedik, a legjobb talán a mk III a játékban)
ezt mondja egyébként több veterán is, Tobak Tibor is ezt írta valahol
szóval lehet hogy a póni volt a legjobb, de milyen feladatra? elfogó vagy légifölény, netán alacsonytámadó, felderítő, stb
egy feladatra biztos jó volt, de eléggé értelmetlen a "legjobb" kategóriát felállítani, mert nincs olyan gép amely minden feladatra ugyanolyan jó, még a mai hiperszuper gépek világában sem, lásd az F22 csak és kizárólag légifölény gépnek készült, arra tervezték, és ebben (szerintem)tényleg nincs párja, mustangot meg ugye különböző feladatokra használták
szerintem
-
Ha jól tudom a japán birodalom próbálkozott az amcsik
"bombázásával"...valami szelet használtak ki, és légballonokra erősített
robbanószereket eregettek az égbe, pár tucat el is érte az amerikai, kanadai partokat és leestek! Persze szánalmas próbálkozás volt, de az usa kormánya eltitkolta a lakosság elől(tipikus)..... -
valamelyik nap telepítettem egy saitek profilozót akármit. Felmentem a saitek oldalára, azt hittem leesek a székről 224 !!!!! MByte lett a legújabb! Ezzel a saitek lazán rommáverte az m$-t a ki tud nagyobb helyet foglaló dolgot csinálni aminél egyébként messze nem indokolt ilyen méret versenyben. -
ilyeneknél a legjobb megoldás egy szerverre telepített torrent kliens lenne, és torrenttel megosztani. Tracker nem kell, mert van helyette DHT, csak valami ami folyamatosan osztja nagy sávszéllel. És akkor nem kéne ennyire darabolni. -
Emlékszem Tobak Tibi bácsi is említette ezt valamelyik könyvében, vagy írásában.
Mustang. Szó nincs róla remek gép volt. A Pumák földön égenben is hátul a képeknél ott van, és alatta az aláírás, az egyik legveszedelmesebb ellenfelünk. Voltak kiváló pilóták minden oldalon. És ebből jelkép lett. Amerika jelképe a II Vh-ban. Úgy ahogy a Messzer a németeké. Vagy ha azt mondom II Vh-s tengeralattjáró akkor mindenkinek egy VIIes jut eszébe és nem egy amerikai Narwhal vagy egyéb osztály.
Hogy a legjobb gép volt e még amerikai oldalon is? Hát, ki tudja. Sokan anyázták mikor át kellett adniuk a 47eseiket. Aztán megszokták :) -
SirArcheer #20050 Hawaii az 50. tagállam. -
Én nem vagyok egy USA fan:))) de amit el kell ismerni azt el kell ismerni.
A modern kori háborúkban félelmetes tapasztalatot szereztek,és ami fontos hasznosítsák is ezeket. A katonáik motivációja (legalábbis ahogy kívülről látszik) példaértékű.És a VH ban is ez látszott,bár ha elolvassuk a Huszonkettes csapdáját kicsit más megvilágításban is lehet látni a dolgokat. Mindamellett nem egy feladós népség . -
Glo #20048 Mondjuk fejleszteni nem volt nehéz, ők voltak az egyetlen háborúban részt vevő ország (talán az Ausztrálokon kívül) akiknek a földjét nem érte egyetlen bombatalálat sem, ha a rendes USA-t nézzük, és nem az állomáshelyeket meg a kásőbb elfoglalt japán szigeteket.
Egy mai, atombomba nélküli háborúban már azzal térdre lehetne kényszeríteni az amcsikat, ha ellenséges láb érné a partokat. Ők ehhez finoman szólva nincsenek hozzászokva :) -
Mindazonáltal visszakanyarodván a repüléshez,én azt gondolom,hogy az USA
légi ereje, bizony az egész háború alatt fejlődő tendenciát mutatott ,úgy technikai,mint taktikai szinten,és ezt könyörtelenül ki is használta.
-
Ez az:) De most komolyan! Mi ez ha nem abszurd? -
Glo #20045 A második világháborúban Magyarország hadat üzent az USA-nak. Magyarország nagykövete bement a washingtoni külügyminisztériumba, majd átadta a hadüzenetet. Ezután a következő beszélgetés zajlott le
USA Külügyminiszter: - Mi az Önök államformája?
Magyar nagykövet: - Királyság.
- És ki a királyuk?
- Nincs királyunk, hanem kormányzónk van.
- Ki a kormányzó?
- Vitéz Horthy Miklós tengernagy.
- És van Önöknek tengerük?
- Az nincs.
- Értem. Van az USA-val szemben területi követelésük?
- Nincs.
- Van valamilyen országgal szemben területi követelésük?
- Igen. Ausztriával, Csehszlovákiával, Romániával...
- Értem. És azokkal szemben is hadat viselnek?
- Nem, ők a szövetségeseink. -
De gondolom úgy voltak vele,hogy egyel több vagy kevesebb már tök mind 1:) -
Igen ,és az egyik legviccesebb esemény a II.VH történetében amikor Magyarország hadat üzent az USA nak. Ha jól emlékszem olvasmányaimra az amik kurvára nem is értették a dolgot. -
Lacusch69 #20042 Persze. A modern háborúkat az ipari kapacitás határozza meg. (Hacsak valami puhapöcsű nem korlátozza a saját csapatai hatékonyságát, pl. az USA Vietnamban) -
Azért jegyezzük meg,hogy amint belépett az USA a háborúba ,nagyjából el is dőlt a dolog. -
Glo #20040 Nameg ha a sok amcsik által ernyőn lőtt pilótáról és más rettentően sportszerű cselekményükről megemlékeznének..
De a történelmet a győztesek írják. -
Glo #20039 Voltak benne jó dolgok taktikailag is. Pl mikor kb 5 percig imitálták animációval, hogy húz felfelé a P51 után a messzer, és "Az nyert aki feljebb tudott kapaszkodni, mert utána lefelé elkaphatta a gépet". Felfelé biztos nem lőtték egymást
Hát ez a felhúzós taktika il2-ben annyira válik be, hogy felhúzás után 2 másodperccel robbanósra lehet lőni a Mustangot
-
27. A Bf-109-esen és a Focke-Wulf-on nem látom a teljes célkereszet. Mit kell tennem?
Ezeken a repülőgépeken (illetve még sok másikon is) a célzókészülék nem pontosan a pilóta előtt volt elhelyezve. A SHIFT+F1-el tudsz közvetlenül átnézni rajtuk.
Nem elég alaposan ezek szerint. -
az FAQ-t kétszer végigolvastam -
mert nem középen van.....
shift+F1 vagy FAQ