91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • acidrain
    Köszönöm
  • DonZorro
    Laca Úr, nekem mondjuk lenne egy 7950GT kártyám eladó! Itt porosodik már egy fél éve a polcon. Király Zalman hűtője van, komoly kis kártya... Egy 10ért a Tiéd lehet ha érdekel!!!
  • galimatika
    Szerezz gyorsan egyet azt...
  • galimatika
    Drebil kérdezte, hogy kell e a vidkari. A fórumukon megtalálod a bejegyzést. (ha még nem olvastad)
  • Her Laca
    Apropó.
    Van valakinek Gts 250 es karesza?
    Végleg megadta magát a videó kártyám,és komoly dillemában vagyok.
    Vagy veszek egy nagyon jó kártyát,ami ciki mert hetek múlva jönnek az új Ati szériák. Vagy veszek egy használt 8800 ast de a neten mindenki beütötte a fejét mert 20 körül kínálgatják. Aquaba 25 újonnan.
    Vagy ezt a gts 250 et néztem ami egy picit jobb mint a 8800 GT olyan 9800GT+ kategória. Na ezt is megkapom 25 ért.
    Ezzel mondjuk kihúzom még egy fél évet vagy akár egy egészet is.
    És aztán veszek valami aktuális komolyat,addig talán ki is forrják magukat meg az árak is mérséklődnek.
    na szóval van e valakinek ilyen 250-s ,és ha igen mik a tapasztalatok.
  • Bucser
    A trimm az már nagyon a legvégső dolog. Ha már a flaps sem segít vagy csak nagyon finom állításra volt szükséged.

de ez már az új változatokban szerintem Lostech:)

Fókát kell megtanulni jól repülni és kész:)
  • Her Laca
    Tekerentyű.
  • galimatika
    Nekem a régi logitech-en a hat switch volt a trimm, de most én is a kis tárcsás tekerőre raktam ami százszor finomabb és ami fontos gyorsabb trimmelést tesz lehetővé.
  • PhantomAss
    ezért jó az x52 :)
    van rajta egy pár tekerőgomb...
  • Glo
    A trimm nektek tekerőre, vagy 4 irányú kapcsolóra van konfigolva?
  • galimatika
    Délutános vagyok belefér. Az új joy meg már már fizikai kielégülést okoz annyira jó vele repülni. Odáig vagyok és vissza. És ezt is neked köszönhetem Lacám. Fenyitottad a szemem. Ja egyébként este a BoB-on rólad cseverésztek a lengyel és szlovák kolégák. Örömüket fejezték ki, hogy rosszalkodik a videókártyád mert most van egy kis nyugalmuk, meg hogy miért nem vagy vörös oldalon, meg az egyik a repüléseidet elemzgeti amiket felvesz esténkén. Hát hallod, dagadt a mellem, hogy 102-es vagyok
  • Her Laca
    Én inkább a flaps re esküszöm,bár a trimmet is használom.
    No meg a sebességre. Az adja a legjobb stabilítást.
    Észrevettem,hogy már akkor kiválok ha csak egy picit is kezd előnytelen lenni a helyzet,és gyűjtök kraftot. Pedig régebben aztán leálltam én miden helyzetben pörögni forogni:)
  • Her Laca
    Mikre van energiád:)
    Ez már beteges lesz,vigyázz:DD
  • galimatika
    Én is dogolás közben éreztem, hogy stabilabbak a fordulóim. Reggel négyig dogoltam a BoB szerveren két sráccal (Letka13/Col_SK és Kukulo) és alig tudtam abbahagyni úgy élveztem. Mondjuk három és fél óra harc után kihoztunk egy döntetlent mert egyikönk se lőtt le senkit. Nagyon jó volt
  • Lacusch69
    Remek céltáblák lettek volna... (Bár állítólag az egyik működőképes Maus (190tonna) prototípust bevetették a Kummersdorf melletti harcokban. Egy másik Oroszországban, a kubinkai tankmúzeumban van)
  • Bucser
    Anno mikor játszottam még akkor a magassági trimmelés dogfightban igen sokat jelentett. Nálam analógra volt állítva a magassági trim (csavarható gombra) és rengeteget segített dogban főleg ollózásnál a trimmel való folyamatos játék (na meg persze finom célzásra is totál alkalmas volt).

Elméletet nem tudom mögötte, de személyes tapasztalat, ha egyszer ráérzel sokat segít. Ugyanis a gép stabilitása a legfontosabb egy közvetlenközeli légiharcban ahol már elkopott a sebessége mindkét félnek és óllózással próbáltok a másik mögé kerülni. A túlzott trimmeléssel instabillá tehető a gép (persze megfelelő irányba) így helyzeti előnyhöz juttathat akár.

Persze ezzel folyamatosan kellett játszani. Olyan volt mint a prop-pitch.

De ugyanez volt a helyzet az egy körben röpködés közben is, ha ráhúztad a trimet akkor szűkítette a fordulót minden különösebb sebességvesztés nélkül.

De mint mondottam én az újabb ufováltozattal már nem játszottam. Pac. Fighters utolsó patchéig toltam online. (valszeg megváltozott)
  • galimatika
    Nekem nagyon tetszik! mekkora már az a tank csak a lövegtornya magassabb jóval mint egy ember Ha ezek megjelentek volna valahol....
  • kamaszaki
    Hehe, némelyiken jókat röhögtem, amugy érdekes.
  • Richtofen
    Kissé OFF
    Ezt most találta nekem a barátnőm :)
    Wonder Weapons of World War Two
  • Glo
    Sikerült megoldani a hang problémát?
  • Her Laca
    Na látod:)
    LeonSilver aláírása pontosan ide vág:))
    ""Szarból nem lehet ostort fonni, de ha mégis, nem lehet vele pattogtatni."" :DDDD
  • galimatika
    Szia! Persze, hogy emlékszek. Még az AAA-n szerveződtünk:) Üdv itt nálunk
  • Szepy2884
    Na, most jutottam el odáig, hogy a játékot online is kipróbáljam az új géppel ne csak offline. Az első észrevételem miután a betonra kerültem a felszálláshoz, hogy "bakker ez ugyanúgy lagol mint eddig! Összevissza csúszkálnak a gépek!". Aztán pár másodperc múlva rá kellett jönnöm, hogy csak annyi van, hogy semmi sem szaggat, hanem megy minden megy mint kés a vajban, csak ez nekem hirtelen úgy tűnt, hogy mindenki gyorsított felvétellel mozog.
  • Richtofen
    Üdv a fórumon!
  • acidrain
    Sziasztok, még új vagyok a fórumon, kb 2 éve IL 2-zök, 1 szájborg evo-val, általában 109 -est repülök, néha fókát.

Elvétve megtalálható vagyok a BOB1940 -en, esetleg akinek ismerős a nicknév, (csak azért írom mert itt nekem ismerős innen 1 pár)az valószínű ott látott 1edül ugyanis a géppár másik tagja ráhagyta a repülést.
    Remélem nem baj, hogy írtam magamról pár sort, mindenkinek jó vadászatot!

• Nesu
    Zsírrr!!!
  • Szepy2884
    bocs ha vótmá'
  • Szepy2884
    Nem kell félni. Valamit én baxtam el a feltelepítésnél (gondolom azzal, hogy engedélyeztem a saitek bill+egér telepítését is). Ha kell a joynak és kedvem is lesz hozzá majd felrakom.
  • galimatika
    Ja igen. Bár nem korhatáros a dolog, de egy bizonyos kor alatt a jelentkezők nem tudják még kellő komolysággal és tisztelettel kezelni a dlogokat. Nyilván vannak kivételek, de egy tizenéves ifjonc még nem egy kiforrott személyiség és pont e kiforratlanság egy idő után nagyon megterhelő tud lenni mások számára. Ez nem kritika hanem a fital kor sajátossága.
  • galimatika
    Kaptam egy privát üzenetet amire itt válaszolnék.
    Szádhoz jelentkezni nem nálam, hanem írásban annak a századnak a fórumán ahova menni szeretnél, az arra kijelölt topic-ban.
    Ami a leg járhatóbb út, egy századhoz való bejutásra, ha együtt repülsz velük. Így kéopesek felmérni a tudásod, és hiányosságaidat és ami fontosab eldől, hogy milyen ember vagy. Ez nagyon fontos, hisz ezek a századok összeszokott baráti társaságok ahova igenis be kell tudnod illeszkedni és azonosulni tudni az ott lévők elképzeléseivel.
    Megmerném kockáztatni, ez fontosabb mint az, hogy le tudsz e szállni ötből ötször.
  • galimatika
    Lehet nekem ezután fog elmenni????
  • galimatika
    Nekem is fent van az SST de semmi bajom a hangokkal. Hogy a csudában lehet az?
  • Szepy2884
    hátha valaki tanul belőle. Van már hangja az il2nek mióta letöröltem a joy SST bizbaszát (Saitek Smart Tech.)

Sejtettem, hogy ez a baj.
  • Chazz76
    Átesés határán vagy:surrogó hangot hallasz;a szárnyvégnél fehér csíkot látsz,ekkor kezd leválni az áramlás a szárnyról;elkezd rázkódni a gép.Próbáld megfogni a vasat,ha van pedálod,lépd be ellentétesen finoman,sokat segít.Tényleg fő a gyakorlás,hogy ráérezz,mi meddig.
    Kezzd Fókával,elég könnyű túlhúzni viszont szinte magától kijön belőle,ha már érzed,a többi géppel könnyebb lesz(kivéve a Cobra,ami ritka alattomos jószág).
  • Her Laca
    A játékban a joy értékeit be tudod állítani . Nos a magasságid max értékét vedd le 90 körülire és nem tudod átejteni.
  • Her Laca
    Végül is mindegy. Nem sztárolom,csak megemlítettem. Van még rajta kivűl jó pár krapek akik ellen örül az ember ha elmenekül.
  • Her Laca
    Ja néha vacakol a nete.De tény ,hogy bitangul érzi a dolgot.
    Annó még tőlem kért tanácsot ,de aztán nagyon belejött . Kérdezgettem ,,hogy használ e trimmet,meg féklapot ,de semmit. Egyszerűen pont jó időben csinál minden manővert és ennyi,az energiáját nagyon jól megőrzi.
    Mondjuk mást se csinált mint 1vs 1 dog .
  • Husimoto
    Steamen megvettem a gémet. Könnyű fokozaton nincs gondom vele. Persze kinek van.:) De már normál vagy reális fokozaton sajna kész vagyok. Tudom gyakorlás-gyakorlás. De tudok valamit ajánlani, felszállni már sikerült. De sajna a fordulóknál általában vagy átesem, vagy inkább dugóhuzóba és puff. Igy meg nem igazán frankó. Van esetleg valami oldal a Faq-n kívűl amivel tudnék tanulni dolgokat? Vagy ti hogy jöttetek bele? Multiban van olyan, hogy könnyűben mennek a harcok vayg ilyenről ne is állmodjak?
  • Szepy2884
    "Na a lényeg. Trimmet nem is ismeri. Féklapot nem használ."

Igen? És te hány éves vagy királyfi??? Csak mert hogy hiszel még a...

Találkoztam már a gyerekkel többed magammal és ő is rajta volt a ts-en. Tényleg ügyes, de amikor osztotta az észt hogy ő se nem trimmel se nem flapsezik miközben tapadt a csutkára trimmelt gépemre amin ráadásúl még a flaps is take-off-on volt hogy lerázzam magamról akkor rákérdeztem, "hogy igen? akkor hogy követed le amit csinálok" akkor hirtelen síri csend lett nála

Amúgy egyszer említette, hogy 2 hétig napi 12 órát gyakorolt, hogy 3. legyen valami dog versenyen.
  • Lacusch69
    ...körülötte, eléggé... (bocs)