91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Glo
    Nálam meg az történt, hogy próbálgattam az il2-ben a fényerőkkel játszani, hogy jobban látszódjanak a gépek. Viszont mikor DirecX-re váltottam, elment a hang. Azóta se jön vissza. Minden működik, TS, Winamp, egyebek, csak a játék kussol.

Ötlet?
  • Szepy2884
    meg végre :) Ata testvér segített. annyi volt a baj, hogy párhuzamosan futott a beállítás az általános hangvezérlés az Auido Managerrel.
  • RedRiot
    Óda a Me262-höz :)

Me-262

Nem gondoltam volna, hogy a "Junkers Jumo 004" szóösszetételt egy motoros boogie dalszövegben fogom viszonthallani :)))

• Nesu

• Lacusch69
    Issszonyúúúú beteg flash game...

Itt
  • Her Laca
    Na asszem kb ezt mondtam,csak a szakszerűségben volt némi bibi:))))
  • Lacusch69
    Trimm ügyben korábban (2-3éve) már kértem segítséget Tomtól (Puma), és ezt a választ adta:

"Ami a trimmet illeti, valóban, ha használod, minden gép jobban fordul, az egyik legfontosabb a közelharcban, így nekem is egy plusz tengelyre van téve. Tengelyre azért fontos, mert ha mögé tudtál férkőzni, a full farokra trimmelés miatt negatív manőverrel könnyen lerázhat, és engem zavar a célzásban is. Egyszerűbb, mint a neutral bill.-t nyomkodni. Az il-2 ben még azt vettük észre, hogy a gép kevésbé is dobja el fordulóban a sebességét, ha trimmel téped, ami viszont már ellentétes az aerodinamika törvényeivel, mivel a trimm csak a kormánykitérítéséhez szükséges kormányerőt csökkenti, aerodinamikailag nem javít semmit a gépen, mert a légellenállás nagyon nagy része a szárnyon keletkezik ugye, az kap sokkal nagyobb állásszögben megfújást, így neki rohadt mindegy, hogy mi történik ott hátul :) "
  • acidrain
    Wingman attack 3at vettem először, kb fél órát játszottam vele, azután szaladtam a Saitekért a boltba.
  • acidrain
    Hát azt tudnám javasolni, hogy első körben cserélj joyt.
    Keress valami olyat, amin van oldalkormány (a bot jobbra-balra forgatható a tengelye körül.)
    A szétnézéshez szükség van a hat switch-re ami a bot tetején egy nyolc irányú nézőpont választó.
    Tapasztalatból tudom ajánlani a Saitek Cyborg evot-t ami ténylegesen használható cucc.
  • Her Laca
    Szerbusz.
    Nos a nézelődés az egy örök probléma.
    Ha joy -odon van hat swits akkor könnyedén tudsz vele nézelődni. Az az a kütyü amit minden oldalra tudsz nyomkodni,és általában középen van.
    A poti ,a potmeter rövidítése .
    A joy od szerintem nem a legjobb ,de ha neked megfelel ,és jól tudod használni akkor a világért se vegyél másikat.
    Én egy Saitek joyt ajánlanék ,már ha nem okoz nehézséget.
  • Husimoto
    Pár napja olvasgatom a fórumot. És pár napja IL-2 zöm ujra. Sajna nagyon gyatrán megy még. :) Olvasgatás közben csak kapkodom a fejem a szakszavakon amit használtok. Pár kérdésem lenne és elnézést kérek túlzott tudatlanságomért, de semmiképpen sem szeretném feladni, pedig néha a fenébe szeretném dobni a joyt és vissza menni inkább COD2 zni.:)Mikor a 20-djára zuhanok dogóhúzóban a földbe. :)

Szóval, azt veszem ki az írásaitokból, hogy a harc közbeni szétnézésre a joy-t használjátok? Ha igen melyik gombokra kiosztva?

Mi az a poti?

Illetve nekem egy nagyon régi 6 éve vásárolt Logitech WingMan Attack 2 joy om van. Az mennyire jó IL2-zni vagy fektessek be egy kicsit komolyabb joy ba?

Köszönöm előre is a válaszokat és sry a túlzott tudlanságért.

Üdv minden légiharcosnak!
  • Her Laca
    OK:) Ha én lennék (bár ezt kétlem) az első magyarországi tulaj ,csinálunk egy hasonlót Lacika ujj videó kártyája címmel:)
  • Her Laca
    No no!! A hátsó vízszintes vezérsíknak gondolom van egy mozgástere.
    Trimmel ez a mozgástér nem nőhet,ha jól gondolom.
    Azokon a gépeken ,huzallal ,netán rudazattal mozgatták a kormányszerveket.
    Tehát légi harcban maximum annyi előnye lehetett ,hogy nem kellett koppig húzni a botot a pilótának,így kényelmesebb volt vagy lehetett a dolog.
    Gondolkodjatok csak el egy pillanatra. Na most jutott eszembe. Nem tudom ,hogy az akkori gépeken a magassági ki volt e bővítve külön trimm lapokkal ,amely külön vezérelhető volt ,mert ha igen akkor valóban lehetett vele operálni. Utána kéne nézni.
  • galimatika
    Szerintem nem olyan bonyolult. Emlékeim szerint ez annyit jelentett, hogy ha trimmelte a pilóta a gépet akkor olyan tartományba hátra tudta húzni a botot ahova normál esetben nem. Mintegy felülírta a trimmel az irányítószervekre gyakorolt erőhatásokat. Abban viszont tökéletesen igazad van, hogy az IL2-ben köze nincs a valósághoz. Tudod mi kéne? bepattannunk egy G2-be és repkedni vele pár hetet, hogy érdemben tudjunk eszmecserélni a kérdésben. Addig minden csak fikció.
  • asw27
    Sajnos nem ilyen egyszerű ez a kérdés. Valójában fogalmam sincs, hogy miként programozták le, mire hat pontosan a trimm a játékban, de az tény, hogy hibásan van megcsinálva. A trimm használata nem hathat ki forduló sugarára. Ez kb. olyan mintha a gép tömegét tudnád változtatni kedved szerint egy potméterrel, vagy a szárny felületét és profilját változtatnád meg.Képzeld azt, hogy mikor magasan vagy egy D9-essel harcolsz, de ha lekerülsz és fordulózásra kényszerülsz egy spitbe varázsolod magad.
  • galimatika
    Biztos szuperul érezné magát még mindig röhögök...
  • galimatika
    Egyem a szíveteket, hát mindkettőtöknek igaza van. A botra ható erők csökkennek és egy ideig szűkebb forduló is végrehajtható.
    Hol itt a baj?
  • Lacusch69
    Hát Lacám, kívánom, hogy a tiéd legyen az ország első 5xxx-es kártyája, és egy ilyen ünnepség keretében adják át!

link
  • asw27
    Emlékeim szerint Tobak Tibor azt is említette, hogy a gépen nagyon nagy kormányerők voltak. A trimm, a kormányerőket csökkenti, és nem a forduló sugarát. Mielőtt túlzott óvatosságra intenél, nem árt némi aerodinamikai és szerkezettani ismeret.
  • galimatika
    Jaja. G2, de még nem láttam ilyen megoldást.
  • galimatika
    Vagy mégse
  • galimatika

Egy kép az őszi Map-ről.
  • Lacusch69
    Ha jól emlékszem, ez egy kísérleti G2-es, nagy bombához.
  • Lacusch69
    Ez legyen a legkisebb eltérés a valóságoshoz képest...
  • galimatika

És miután felszállt....
  • acidrain
    Köszönöm az invitálást be fogok kukkantani megígérem. :)
  • Lysandus
    Óvatosabban kolléga!

Tobak Tibor írja a Pumák földön égenben, hogy a trimmet ők (azaz a pumások) is használták a forduló további szűkítésére.
  • galimatika

Ilyet még nem láttam!
  • galimatika
    Van már a "csatorna" map-hez őszi, javított változat. Letölteni innenn lehet.
  • galimatika
    Igen! Laca jól mondja. A weboldalunkról be is lehet lépni. Mindíg találsz valakit. Esténként mostanában nagyon jó, vidám kis társaság szokott összejönni.
  • asw27
    A játékban a trimm kezelésének nincs köze egyáltalán a valósághoz. Mondhatni egy bug, vagy csalás, vagy egyszerűen elbaszták. Aki ezt manőverező légiharcban használja, az egy programozott csalással él, mégha azt jóhiszeműen is teszi. Ez pont olyan, mint a menekülő gép koppig nyomja, húzza a botot, csak azért, hogy el ne találják. Holott ha ezt a valóságban próbálná, akkor rövid úton elájulna és annyi.
  • Nesu
    VGA ???
  • Her Laca
    De mért nem jössz be Ts re ha fent vagy. Szoktunk látni ,Togyó jókat nevet a neveden. És akkor nem kell szerveződni:))
  • Her Laca
    Köszönöm,köszönöm:))
    Olyanom nekem is van a szekrény tetején:))
    Csak nem vagyok hajlandó kompromisszumot kötni a látványvilágban:))
    Minden fullon,maxon. De köszi még egyszer.
  • Her Laca
    Drebil 37 körül tud. De mint írtam jönnek az új 5000 es sorozat kártyái,állítólag egész más dimenzióba fognak tartozni mint a mai kártyák.
    Azért félévente én se akarok 40-50 pénzt kiadni videó kártyáért:)
    Most Mercire gyűjtök,kitaláltam ,hogy veszek egy CLK 230 ast:)
    Természetesen Coupet!
  • acidrain
    Laca tudom hogy nem 8800GT, de van 1 eladó Inno 3d 8600GT 256ddr3-al kicsit zajos ventivel, CD-vel dobozában itt nálam a polcon ha érdekel.
    Il2-t egészen kultúráltan vitte csak aztán váltottam ATI-ra. 5000 kemény magyar forint.
  • Lacusch69
    40-ért láttam a MM-ban 4870-est
  • Lacusch69
    Tekerőre, természetesen. Középállásban semleges.
  • acidrain
    Igen szerveződtünk, csak miután te beléptél a Ricsibe szét is hullott a társaság, mármint azóta semmi nem változott.
    Egyébként grat a belépéshez, biztosan jó a csapat.
  • Her Laca
    Köszönöm:)
    De fontos ,hogy minimum a 8800GT szintjén legyen.
    Az ár csak annyiban érdekes,hogy nem akarok nagyon sokat kiadni mert tervbe vettem egy felső kategóriás kártyát ,de hát mire ideérnek az új ATI-k az még jó pár hónap.
    És ugye addig se IL2 se Rise of Flight,se Loc On:(((((