91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • bettly
    mar meg kaptam il compare
  • Willenbrock
    Egyszer én is kiugrottam miután leszedtem egy P-47-est mert eltalált a társa,de megadta a győzelmet a szerver.Lehet hogy az is számít hogy az ellenség becsapódása után ugrott-e ki az ember vagy előtte?Ezekkel én sem vagyok egészen tisztában.Meg hogy fél győzelmet mire ad-ha közösen szedek le egy gépet valakivel?Mert van fél győzelmem is.
  • bettly
    mond kerlek[herr laca] hol nezhetem meg a repulok fordulekonysagi tesztet? valami il-2......... koszi
  • bettly
    muszaj volt
  • Her Laca
    mert kiugrottál ,talán azért
  • bettly
    cz_ah dedikated szerver.Ju-87-el cel elott hurricane ront ram hatulrol es mar tuzel is ,en a hatso lovesszel vissza;Termeszetesen ugranom kell de latom a Hawkert amint 1200m magasbol atfordul es porogve zuhan mig foldet erve robban, szerintem csak elkaphattam........de nagy csoda:nincs kiirva:DESTROYED ENEMY PLANE vagy a muki neve ..HAT EZT NEM ERTEM!!! nincs 2hete hogy onlin-on jatszom,ez lett volna az elso gyozelmem huuuuuuuuuuuuuh mi a franc van itt vagy meg nem mindent ertek?
  • bettly
    koszonom megjegyeztem
  • Richtofen
    Q11-es grid (szektor). Azon belül a Q11-et 3x3 kis négyzetre osztva, a numerikus billenytűzeten a 6-os gombnak megfelelő, azaz középső sor jobb szélső kis kockát jelenti.

Rádión ezt úgy is mondjuk, hogy "Q11 keypad 6", "Q11 numpad six". Chatben még szokot rövidítve leírva "Q11kp6", "Q11np6"
  • Rue East
    ha a célpotn a Q11.6-on van, az mit jelent?
  • 77PXDrebil
    Szerintem a stabil navigálás józan ész és a tapasztalat ötvözése! Ha mindent végig gondolsz és nem kezdesz kapkodni egy idő után menni fog!
    Arrol már mindent leirtunk amit tudni kell!

Adalék info: a térképen a szektorok 10x10km esek ha ráközelitesz egy kis kocka 1km!
  • Chazz76
    Ja,de azért ez kicsit reálisabb lesz,így jobban magadra vagy utalva.Ez a megkérdem és irányt ad,nem túl életszerű,nem minden reptéren volt radar vagy rádiós irányítás.
  • Her Laca
    Most is van ,kérdezed a földi irányítást és megmondja a hazafelé vezető irányt. IS.
  • Chazz76
    Ezért lesz jó az NDB navigáció,ami a 4.10 pecsben lesz,ráállsz az irányadóra,aszt szépen hazarepülsz.A valóságban sem csak látás után navigáltak,ez használható újításnak látszik,főleg a sivatag felett,ahol jellegzetes tereptárgy dettó.
  • Her Laca
    Ha tudod ,hogy hová mentél mondjuk 90 fokon kellett menned a célig,akkor értelem szerű,hogy 270 fokon kell vissza fele menned. Nos ha közben harcoltál ,és ide oda kolbászoltál,akkor is a 270 az egy irányadó.
    Arra fele veszed az irányt és közben megpróbálod belőni merre is lehetsz a térképen.
  • Zpogi
    Én is,ha eltévedek,mert egy kis forgolódásba kerülök,na és túl is élem,olyankor könnyű elveszteni a fonalat. Az erdőfoltok formája,a folyók,utak elágazásainak iránya,falvak elhelyezkedése ezekhez képest.Én is ezeket szoktam figyelni.
    Nekem a legnehezebb a Szlovákia térkép tele hegyekkel.
  • Her Laca
    Meg kell tanulni tájékozódni.
    Mielőtt elindulsz alaposan tanulmányozd a térképet,írd le hogy melyik szektorból indulsz,és azt is hova akarsz menni. Az egyszerűség kedvéért szerezz egy papír szögmérőt és mérd meg ,hogy hány fokon kell repülnöd a célig ,és persze vissza. Persze a tereptárgyakat,folyókat,erdőket ,városokat is jó megjegyezni amik útba esnek. Elsőre ez jó támpont a navigációhoz,később már nem fog kelleni segédeszköz.
  • Willenbrock
    Már át is váltott a Tobrukos pályára,azt nem szeretem:(
  • Willenbrock
    Spit vs 109 mod szerveren most 61-en vannak a 80-as keretből,nem semmi!
  • bettly
    minden jo csak vakon tajekozodok.Hogy a francba tudom megkapni a celpontot..hdg-beallitas? nezem a folyot vagy erdot keresek repereket?Vagy van valami masabb? iranytu-peldaul...eszak del..stb.Ezt tenyleg nem ertem. Most ugy repulok hogy megyek a tarsaim utan
  • bettly
    koszonom,ezt tenyleg meg irtak
  • Toby0501
    Írták, hogy UP2-vel fagyhat a játék, szóval úgymond természetes jelenség.
  • bettly
    A spit vs bf109 szerveren jatszom.Neha akadozik a jatek egyszer pedig lefagyott egeszen[kiirta:il-2fb exe...s a tobbi nyavaja:dont send /send error report.Normalis ez szervern? a gepem adatai:Intel dual core 1800mhz,2gb ram.vga:geForce8400-256mb...az alap jatek:il-2 sturm.1946-eredeti,uzletbol...a crack-internetrol volt letoltve[??]....igaz a Windowsom[sp2] mar 2 eves...-vajon ez lenne? nagyon koszonom a segitsegeteket Megj,-offline-n meg soha nem volt igy
  • VO101 tvr
    Éppen azért is lánygépek azok amik. Mert nem kell/lehet célozni velük. Csak elég sprézni bőnyállal.
  • VO101Tom
    Légcsavartengelyből, vagy szárnytőből nagyon pontosan lehet lőni, én ezért is szeretem a német gépeket. Jártam már úgy emillel, hogy olyan közelről lőttem, hogy a két nagykaliber elment a szpit jobb és bal oldalán, csak a kiskalibert kapta be . Ilyenkor "mellécélzol" kicsit, de az meg pazarlás
  • 77PXDrebil
    Azt azért a kezdők és a kiképzés miatt raktam be! De elfajult a helyzet mindenféle csatlakozók miatt!!:)))Aztán már mindegy volt!

Egyébként tanulságos volt, hogy a Messer koncentrált fegyverzetével sokkal messzebröl elkaptam a gépeket mint a lányos gépekkel...:)

• Matthew Baker
    Az én kedvencem a: "Gyönyörűűűűű ég mint a fáklya!"
  • Szepy2884
    az nem úgy van inkább, hogy: "...nem lehetségeeees"
  • szekelyland
    Az én kedvencem az: " A büdös francba! Merre vagy? " meg:
    "Itt a kettes, nem lehet!" -ennek főképp a hangja nagyon ott van....
  • Sanyo
    Yosser kollégiumi szobájában készültek a képek, talán őt kellene megkérdezni. :)
  • Solt
    Szerintem az "szilvia"... :)
  • szekelyland
    Én a wc papíron töprengtem el az első fotón.....
  • VO101Tom
    Abban én sajnos még nem vettem részt, kb. a szinkron után pár hónappal csatlakoztam a VO101-hez.
  • TG Gida
    Komolyabb dogban nincs külső nézet sem.
  • Sanyo
    Másnap már nem volt erőm sört inni. :)
  • Solt
    Hát a tej minek oda? Volt veletek kiscica? :D :D
  • Sanyo
    Jaja, mi csináltuk. :)
  • Lebowski
    elvileg a magyar hangokat ti adtátok nem?!

kedvencem az "A picsába, eltaláltak!!!" fejhangon:)
  • VO101Tom
    Magyarosításra tudom azt mondani, hogy ha megérted angolul a játék menüt, akkor magát a játékot szerintem fölösleges, pár elírásról és érdekes megfogalmazásról hallottam, mondjuk én sosem állítottam át.

Amit át lehet, és érdemes írni, az az AI-k üzenetei, és az online játék rendszerüzenetei. Talán mást is érdekelhet, felraktam a pumaszállás programletöltések közé ezt a két file-t, aki nem akarja saját maga sorról-sorra lefordítgatni ezeket, az innen töltse le:
    Magyar feliratok

A rar-t kicsomagolva az IL-2/i18n mappában lévő azonos nevű file-okat írjátok felül.
  • VO101Tom
    Azzal nincs gond, hogy ki ellenség, ki saját, de a Spit vs 109-en pölö nincs ikon, csak német felségjellel repülhetsz, és csak default skinnel. Ilyenkor egy rácsapás után qrva sok idő megy azzal, hoyg összeszedjük a többieket, ami csak úgy lehet, hogy naviznak (tré módszer igaz? :) ), billegtetnek, vagy leolvasom a számukat. Online warban mennyivel egyszerűbb, már festés alapján tudom kit kell figíelnem. Géppárban még elmegy, ha jól össze tudunk rádiózni, de ha 3 vagy 4 saját van ott, esélytelen figyelni mindegyiket, hogy ki hol van, ki mögé megy pl ellenség, kinek szólj. Ez az egy dolog, ami szerintem nagyon rossz a Spit vs 109-ben (no, meg az új, keleti frontos mapokon lévő plane-set, nemtom miért divat, hogy meszából mindíg egy évvel fiatalabbat adnak, mint a többi gépből)
  • VO101Tom
    Na ja. Churchill meg azon akadt ki, hogy az összes katonájukat a frontvonalra küldték, stratégiai tartalék nélkül, vagyis olyan hátvéd csapatok nélkül, akiket egy esetleges áttörés helyére lehetett volna azonnak küldeni. Egy ilyen hosszú frontvonalon mindíg a támadók vannak előnyben, koncentrált támadásnál mindíg lesz hely, ahol a védőket többszörösen felülmúlják. Ez akkora hiba volt, hogy Churchill nem is tért magához, mikor megtudta, és ennek semmi köze a "modern" hadviseléshez, ez azóta így van, mióta országhatárokat védeni kell...