91389
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Romeo One #26796 Condor tényleg jó, és pontos. Szoktam azzal is, csak a MG-k picit hiányoznak néha... Meg ugye ott offban tök egyedül kell menni, és hosszú idő után kicsit uncsi tud lenni. -
Attól függ hol :) A főggőleges vezérsík tetején volt a forgáspont elé lógó kis sarok, ami kormányerő csökkentést végzett, volt az oldalkormányon egy földön állítható trimmlap, ami a motor forgatónyomatéka elleni lépést segítette (illetve maga a függ vezérsík is alig láthatóan, de asszimetrikus volt ez miatt).
A csűrő trimm is csak a földön állítható lap, repülés közben nem.
A magassági trimmet az E messzerekig az egész vízszintes vezérsík mozgatásával állították (aminek a skálája fel is van festve a függ. vezérsík tövébe). Az F szériától a magassági kormányra tettek huzallal vezérelhető trimmet. A magassági trimm állító kerék az ülés mellett baloldalt, az üléshez közelebbi volt (a másik az ívelő). -
Aki 5000.- Huf-t utalt névtelenül azt kérem hogy dobjon nekem egy privit.
Már csak pár darab ezres kell!!!!!
A hiányt én kipótolom addig. vasárnap hozzák a joyt.
Kitartás!!!!!! -
Kferro #26793 "Az Il-2 mai napig szerintem az egyik legjobb szimulátor (Flight modellben talán csak a Condor jobb ;)"
Na azért az X-plane-t se felejtsük... :) -
Kferro #26792 Így van. A brazil pilóták Olaszországban állomásoztak, s P-47-tel repültek. Három kép róluk, ha megengeditek:
-
Nem számol szerkezeti elemeket, azt majd a SOW-BOB fogja :)
Az Il-2 mai napig szerintem az egyik legjobb szimulátor (Flight modellben talán csak a Condor jobb ;) , ezért is repülünk vele annyit, a sérülésmodell nagyon látványos tud lenni, de sok hiányossága van: A G-2 legrosszabb sérülése, amikor a szárnyvég kap találatot. A progi felrak 3-4 kis lyukat, de szinte koppig ellencsűrve lehet csak vezetni. Ezzel szemben a Hurricane pl elvesztheti a koplett szárnának a külső negyedét (van ilyen sérülése), és repül tovább. Vagy másik: a faszerkezetes ruszkik azért bírják jobban a sérülést, mert a "vászon, vagy rétegelt lemez csak borítás, ezért kilyukad, nincs gond, a mesza borítása viszont teherviselő elem is, ezért ha sérül, sokkal jobban sérül". Ezért olyan erős a sztyeppei fa, kiskaliber nem árthat neki :/ Lagg-3 pl egy legenda, többszáz kiskaliber találattal is vígan repül (CR-42-vel ha nem adsz neki PK-t, akkor konkrétan lelőhetetlen).
Zavaró az is, hogy sok ütközés pl a földön a mozgási energiától függetlenül aránytalanul nagy sérülést okoz. Vagy amikor közel repül egymáshoz két gép, már azelőtt letörik a szárnyuk, hogy tényleg egymáshoz érnének.
Hogy találatot hol kap a gép, és hol számol sérülést, az is sok dologtól függ, de az "arcade móddal" kipróbálható. Conf.ini -ben ha átírod 1-re az értékét, akkor minden egyes lövedék találatot úgy jelöl meg, mintha nyílvesszőt lőttek volna a gépbe. Robbanások, vagy páncéltörő lövedékek hatása is meglátszik. Tök fasza tűpárnát lehet csinálni a Laggból, az bírja a sérülést :) (itt is volt árdekes dolog, három nyílvesszővel a fejében a Pe-2 lövész például még vígan lőtte a támadóit. Valaki feltette youtubera is, lett is nagy botrány ebből pár éve, még olyan legendák is keringtek, hogy Oleg apja a háborúban lövész volt, ezért kilőhetetlenek azok a játékban :)
Kicsit off, ami még nagyon királyul meg van csinálva, az pl a bombázás. A pumaszállásról letölthető egy bombázóknak írt tankönyv, abban van többek között egy irányzékszög táblázat (sajna csak 1000 és 700 méteren oldáshoz), ami minden német revin teljesen jól használható. Hidat keresztbe eltalálom azzal :) (nekem pl ez volt egy nagyon kellemes csalódás, hogy egy teljesen a játéktól független, még a háborúban írt tankönyvben lévő adatok is teljesen jól alkalmazhatók a játékban) Sajnos - újabb apróság, ami valóságban működött, az IL-2-ben nem - a revit nem lehet zubó módba, 3 fokkal megdönteni, így lapos szögben zuhanásnál már nem tudsz rendesen elétartani. (A revin az osztások egy fokonként vannak, így + - 3 fokot mér csak). Ha mondjuk hat fokot kellene elétartani, azt a játékban csak két lépésben tudod megcsinálni. Ráviszed a revikör alját, kinézed hol a teteje, és utána oda teszed a revi közepét. De ez a célpontáthelyezés pontatlanabb, mert ha egy mezőn a nagy semmin kéne tartanod a revit, az gáz. -
Romeo One #26790 Nálam okosabbak. Az igazi Messzernek aerodinamikai, vagy mechanikus (rugós) trimmje volt? -
Romeo One #26789 A légcsavarszélben igazad van. Az elébb tárgyalt eset miatt tűnt fel, hogy másik gép mögött szorosan repülve sem érzem a légcsavarszelet. Pedig mondjuk egy Sturmovik mögé beülve, alacsonyabban, légcsavaron függeszkedve viszonylag kisebb sebességgel ennek érezhetőnek kellene lennie. -
A két gép fordulóban, közeli elhúzásakor tényleg van ilyen turbulencia, ami beboríthatja az egyiket, már régen is volt. 1v1-ekben rendszeresen előjött. Légcsavarszél viszont tényleg nincs, csak MOD-ban. -
Romeo One #26787 Vanilla Sturmovik, 1.2 -
Romeo One #26786 Nos, ezzel valószínűleg azt akarják szimulálni, hogy a szárnyon lévő lyuk sem mindegy, hogy hol van. Mert ugye egy főtartónál azonnal letörik, (én is lőttem le így IL2-t), a segédtartók, merevítőbordák környékén drasztikusan rontja a szilárdságot, a sima borítás sérülése meg éppen csak több-kevesebb aerodinamikai galibát eredményez.
Persze az megint más kérdés, hogy ezt a szándékot hogy sikerült leprogramozni, és mennyire élethű a dolog. -
modpack van a gépeden? -
Romeo One #26784 Tartottam a forduló ívét, közvetlenül a kabin fölött húzott el a Jak, a Messzer megrázkódott, és leborult. (Ez nem az átlőtt szárnyas repülés volt.) Nem határértéken húztam, előtte még csak nem is remegett.
-
Nomeg ez az átlőtt szárny is elég izé, tudják a veteránok, hogy a drága jó yak és lavór, sőt még a spit is méteres lyukakkal gond nélkül fordulózik, igaz ezek a modellek már nem az aerodinamikai hatás révén repülnek, hanem egy kis antigravitacionális hajtómű van a piloótaülés alatti vodkásüvegek aljára ragasztva.
il2 ban a lyukak azok sokszor csak grafikai effektek, pl a fóka szárnyán pár apró lyukacska és egyből katasztrofális lesz a reptulajdonsága, mások mint ahogy fentebb írtam sokkal nagyobb látható sérüléssel mennek tovább. Kedvenc szórakozásom volt régebb amikor nem votl netem, hogy egymás mellé letettem egy tb3-at és egy messzert a földre, a tb3 ból lőve a messer farkát és a törzsét a szárnya lyukadt ki előre, érdekes módon..... majd az olajhűtő kezdett füstölni, majd váratlan pk-t kapott apilóta...
ezen sokszor órákon át törtem a fejemet mint friss végzős fizikus hogy ez hogy lehetséges.....
-
Zoli105 #26782 Hát nem tom hogy mikor és hol repültek de feltettem azt a az UP201cuccot és ott van csomó mod na én ott a Zuti-s modot meg a missionpropal-t választottam és a pilótai életútnál adott Olasz,Brazil, Vichy francia , meg valamilyen Raf-ot is de itt sajnos nem lehet válaztani semmit sem ha meg ha rámész hogy start visszakerülsz a főmenübe!Pedig nagyon kíváncsi lennék ezekre a nemzetekre is! -
Turbulenciától??? Véletlen nem rántottad túl a gépet? Gyári IL2 ben nincs turbulencia modellezve, csak az ultrapackes modcsomagban van egy ilyen turbulencia opció. -
Romeo One #26780 Az aerodinamikai modell számítása kőkemény. Átlőtt bal szárnnyal a balforduló szinte magától ment, a jobb meg nehezen. És ha jobbra túlhúztam, teljesen logikusan balra borult be.
A másik eset, fordulóban szemberepültem egy Jakkal. Közel volt, úgyhogy csak a turbulenciától le is borultam! -
Itt megnézhető egyben az egész továbbá még egy nagyhalom II. Vh-s dokumentumfilm: link
A p47-es videót innen tudod letölteni: link A mininován újabban csak szabad tartalmú dolgok vannak,d e van egy nagyhalom szuper dokumentumfilm, azok is jók, nem csak Avaszarból áll a világ... -
readswift #26778 olasz front ha jól emlékszem, bombázták az infrastruktúrát p47 ből.
operésön strangle -
azért, mert be kell menjek a bankba, hogy utána tudjam használni a netbankot -
Szepy2884 #26776 braziloOOOoooooooooooOOOOOOOOooooook?????????????????????????? Azok meg hol és mikor repültek???????????? -
Szepy2884 #26775 OFF. Kár hogy Messer hangot nem tud
-
Zoli105 #26774 Üdv újra mindenkinek!!!A Jsgme kifogástalanul működik!!!Hála nektek!
De azért lenne egy két észrevételem: kár hogy nincs benne az Angliai csata ,kevés lengyel gép van benne! És pilótai életútnál lehetne választani az olaszokat, brazilokat stb. de ezeknél nincs semmi miért?,vagy lesz még estleg!?De hozzá kell fűznöm nagyon jópofa gépek vannak benne!:)(főleg az atom bomba az nagyot dob xD) -
Szepy2884 #26773 Miért nem netbankot használtok? Azzal nem kell bemenni a bankba sorba állni, szerencsétlenkedni stb. Felmész a netre a bankod oldalára és sms-ben elküldik a belépési jelszót és utalsz, lekötsz, csekkolod az egyenlegedet meg mindent amit amúgy csak sorban állással tudnál csak elintézni. -
holnap utalok, ma bezárt a bank mire odeértem -
az tényleg jó, csak gondoltam ha ebből lehet alkudni és nem jön össze a lé akkor talán ez is megérné -
Írtam neki. Ha jó állapotú akkor megnézem. A másikban az a vonzó, hogy bontatlan és garanciális és csak egy ezressel drágább. -
és ez?
x 52 -
Mi lesz ez?Szekrény vagy asztal? -
Sikerüklt beszélnem a sráccal.
Bontatlan x52 garanciális minden papírral számlával, stb
19.000.- HUF az alja azt mondja. Szerintem korrekt.
Mivel az eladő győri és hogy ne kelljen még az idepostázás költségeit is állnunk, ezért úgy egyeztem meg vele, hogy vasárnap jön fel pestre és akkor venném át. Amúgy is jönne így ez nem jelent plusz kiadást.
Ha vasárnapig nem jön össze a szükséges összeg, akkor én a hiányzó részt kipótolom és majd bevasalom utánna.
Tehát még kerek 10.000.- HUF-ra van szükségünk!!! -
zmok #26766 Most utaltam!
-
Meg is jött!!!
Jelenleg 9000.- HUF az összegyűlt összeg.
Ma beszélek az eladóval. Bontatlan x52 remélhetőleg 15.000.- HUF-ért elhozható.
Amint lebeszéltem vele jelzem. -
Kferro #26764 Erről tud valaki valamit?
http://www.youtube.com/watch?v=7KbdK0EsvQg -
Én úgy tudom, hogy az a cég évekkel ezelőtt csődbe ment, nem lesz belőle semmi... -
A győri mesza? Azzal mi van? Szerintem annál fent áll a lehetőség, hogy szerepelni fog egy két magyar eseményen. :) -
Pénteken adtam fel, kb. ma meg kellene érkeznie. -
Eddig a számlára érkezett 7000 Huf.
Ebben van aki 2000 -et küldött + az én 1000-em.
Beérkezés sorrendjében:
Pogi
Tom
Solt
PhantomAss
Szepy
Ehez jön majd még akié csak a héten érkezik be.
-
Sajnos nem valószínű, hogy magyarországra valaha repképes mesza eljöhet. Nagyon kevés repidő van már csak bennük, és ezeknél a nagyjavítás nagyon drága és körülményes, azon egyszerű oknál fogva, hogy amikor készültek, nem foglalkoztak az elöregedéssel (nincsenek szabbványok, eljárások, mindent ott helyben találnak ki. Oké, megoldják valahogy, de ez mégsem cessna :) ). Repülőgépekről lévén szó, az üzemeltetési költségébe ezeknek a nagyjavításoknak arányosan leosztott árát is beleszámolják, ehez jön a nem kevés fogyasztás, és persze a tiszteletdíj, amiért bemutatókon fellépnek. Ez több tízezer euróba került volna, ha Kecsóra elhívták volna őket :( -
Thenx mindkettőtöknek -
Nem néztek TV-t? :D
Ez LÁTVÁNYOS: Légiparádé gép-veteránokkal (nem nagy szám)
Na EZ tényleg látványos!