91394

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Romeo One
    Gyerekkoromban sosem értettem, miért kell a hegyekre vadászni...
  • Romeo One
    Sztem 75 DKG.
    Egy perces gyújtózsinórral. Mellettem a csávó reszkető kezekkel nagy nehezen meggyújtotta, aztán űzöttvad tekintettel rohant a fedezék mögé. Mi a cimborával kényelmesen visszasétáltunk, és még úgy is maradt idő...
  • Romeo One
    '91-'92 "Szolnok" Vegyes Szállítórepülő Ezred (félúttól dandár), eje kiszolgáló század.
  • Solt
    1994 novembertől MH Irinyi János szállítóezred. ( kiképzés ) Majd a HMII Informatikai főnökségen a szolgálat... 11 hónap.
  • VO101Tom
    1999 Máj - 2000 Feb. Kalocsa kiképzés, majd Szentes, híradó szd.
  • Lacusch69
    '90 febr. - '90 aug.: MN / MH Sallai Imre Híradó Kiképző Központ, Vác
    '90 aug.- '91 febr.: Kossuth laktanya , Szeged
    (Szerencsére ekkor minket leszereltek a haderőreform jegyében, pedig másfél évre vonultunk be)
    '92 okt.: tartalékos szolgálat Hódmezővásárhelyen.
  • szekelyland
    Hegyivadász alakulat, 2004 utolsó széria utána megszűnt a kötelező katonai szolgálat (minket is örökké küldtek haza mert még kaja se volt....) Lőtérgyakorlatra mindig csak a fél létszám ment, mert nem volt csapatszállító, 4 ből 3 mindig le volt robbanva..)
  • szekelyland
    A tegnap volt egy baráti mérkőzés, 4,101-essel. Hát a repmodellen lehet nem változtattak, habár a fóka mintha megint lustább lenne, miután a 4.10 ben mintha élénkebb lett volna. Viszont nem tudom én voltam-e a tegnap extrafakezű, de az előretartás valahogy megváltozott, ezt Laca mester is beigazolhatja, most jobban előre kell tartani, első órában semmit se tudtam eltalálni jóformán, mire megszoktam pedig próbáltam célzóvíz nélkül, majd kis és végül extra adaggal is. A végén kezdtem ráérezni de a sok dogfight meg fogyasztás miatt abba kellett hagyjam meg mert már késő volt....
  • majonur
    Egyebkent ki hol nyomta a sorkatonai szolgalatot? Ha mar szoba jott.
    En pl. Hatarorseg/ Siklos(kikepzes),Miskolc(szolgalat) , 93-94 Novemberig.
  • messerharcos
    bocsi, ezt a retket nem válasznakjelenitette meg, elvileg a #35189 üzenet második mondatára ment:)
  • messerharcos

ez tettszett:D
  • Lacusch69
    Egyszer Vácon (pontosabban Csikóspusztán) leástunk 2m mélyre tizen... kiló TNT-t.
    Na az nem volt semmi, a nyárfák fölé repült a törmelék.
    (Köcsög rüszük meg TNT-t dobáltak a bányatóba, és vitték a halakat a konyhára.)
  • Sanyo
    A lényeg, megtanultam _távolról_ tisztelni a lőszer és robbanóanyagokat, ez utóbbit még (teljesen szabálytalanul) szállítottam is. :) Lehet röhögni, de éppen ezért még petárdát sem veszek a kezembe.
  • istikovacs76
    Vagy 75 gramm?:D Már nem is emlékszem.
  • istikovacs76
    A biztosítás egy cumi. Voltam én is biztosítani anno. Persze arra kellett figyelni, hogy a gombázók, gyerekek (mijki:) ), szuvenírgyűjtők ne jöjjenek be a területre. Az már csak a hab a tortán, hogy reggen 5-re vittek, és estig kint voltunk. Az meg egyenesen "kiály", hogy a fejünk fölött mentek el a gellert kapott skúlók. (volt pkmsz lövészet is, gondolom az volt) Rosálás volt 1000-el.
    Mi csak 25 vagy 40 grammos tortilt robbantottunk. Nem is gondolja az ember, hogy az a kis szar mekkorát robban. Egyet demonstrálás képpen rátettek egy kb 25-30 centi átmérőjű fára és robbantották. Hát, úgy szétvitte mint a sz..rt. Úgyhogy semmilyen robbanószer nem játék!
    Mikor az okostóni németek a szigeten (sziget fesztivál) sétáltak, és a duna partján találtak valamit, elkezdték rugdosni. Volt ott egy magyar srác is, aki kicsit józanabb volt, na az rúgta le őket, hogy egy hk aknát rugdonak. Jöttek is tűzszerészek egyből.
  • Vogel
    Már a 75g-os menetes préstest is szép nagyot tud pukkanni :) Kivájt vagy 50 cm átmérőjű krátert, pedig akkor volt mint egy kinder doboz.
  • Sanyo
    Én a seregben elég sok robbantáson, gránátdobáson és lőgyakorlaton kint voltam biztosítani, a világért sem csináltam volna az ő mókájukat, de nekem kellett volna mennem menteni, ha valami gond akad.
  • Lacusch69
    "Mindenki atyáskodóan osztja neki itt az észt."

Talán mert anno még ezt-azt belénk vertek egy ződruhás társulatnál?
  • zmok
    A mi városkánkban is volt egy fűrészes , aki talált egy bombát, kb. 1000kg-os volt. Valamiért késztetést érzett, hogy neki ezt meg kell bütykölni... 7 ujja bánta, szerencsére "csak" a gyújtó szerkezet robbant be.Ha ez nem így történik, most egy kicsit másképp nézne ki a település. :)
  • Szepy2884
    Jajjmááá hadjátok már szerencsétlen gyereket! Mindenki atyáskodóan osztja neki itt az észt. Már olvasni is rossz . Nem hülye az, oda rakta a smile-t is a végére. Valszeg nem gondolta komolyan. Én legalább is nem.
  • Lacusch69
    Kérdezd meg azokat, akik voltak katonák, hogy negyed kiló TNT mire képes. Aztán gondold végig még egyszer...
  • Glo
    Holnap töltök fel képeket, ha el nem felejtem. Voltunk kint mérni a KGYLP-n (központi gyakorló lőtér) Várpalota felett. Térdig másztunk a gyakorló aknavetőgránátokban :) Volt kék, meg zöld, meg egyéb színű.

Viszont elmentünk a célok mellett, amire mindig lövöldöznek. Fain hely, de amúgy nem mennék oda. Ez is csak egy melós nap volt, mint a többi. De határozottan élveztem :)
  • Nesu
    Szia Pogi !!!
    Mi újság veletek ?Már rá vagyok izgulva a Dover feletti légi csatára .
    Milyen az új kiegészítő ,a 4.101 es ?
  • Her Laca
    Én vonzom ezeket a szarokat.Legalábbis az a négy már kezd gyanús lenni .
    1 még véletlen,2 az még határeset ,a harmadiknál kicsit eltöprengtem de ez a negyedik eset mélyen megrendített.
  • szekelyland
    Akárhol bombát, lövedéket, v akármi ilyet látsz, AZONNAL 112 !!!
    Van egy jó barátom, két kezén 3 ujj van meg egyébb szörnyűségek, amit a korodra való tekintettel nem sorolok fel, egy nyeles gránát miatt amit a haveroknak mutogatott és ami eldurrant magától,valszeg a lentebbi okok miatt
  • szekelyland
    65 év után egy ilyen bomba veszélyesebb mint új korában, mert főleg pikrinsavas alapúak voltak, ami fémekkel totál instabil pikrátokat képez, amik maguktól durrannak,gyújtószerkezet nélkül is, emiatt a bombák belső falát bezománcozták, ami ennyi idő alatt elrepedezhetett rajtuk. Hidd el hogy csak a filmeken olyan fasza a robbanás, pl egy visszaesett el nem robban légvédelmi 88mm-es lövedék akkorát tud robbanni hogy két egymás mellett levő ház miszlikbe omlott + két utca távolig törtek be az ablakok még a termopan rendszerű üveg is szétreped
  • VO101Tom
    Úgy mint kandalló vagy babakocsi? Beteg...
  • mijki
    Én csak hatástalanított lőszerre, bombára gondoltam. Az jó dísz lenne pedig :D
  • Her Laca
    Miki fiam!! Te ,hogy finoman fogalmazzak most vagy kicsit korlátolt vagy ,avagy fingod sincs mit beszélsz. Mindkét eset kellemetlen,de remélem a te érdekedben ,hogy a második verzió igaz rád.Mert azon lehet változtatni! Gondolkodj el egy pillanatra osztán ha lefuttatod a szoftveren az adatokat remélem rájössz ,hogy ez nem játék,no meg nem is vicces,de legalábbis nem jó ha az ember a közelébe van az ilyen eseményeknek.:) Nincs harag azért:D
  • mijki
    Királlyyyy!!!! Én is akarok bombát! :D
  • Her Laca
    Fent a Gellért hegyen is dolgozunk ,ma felmentem megnézni hogy halad a munka,erre a bobcat kivesz a földből egy bombát:) és koricál vele .
    Futottam olyat:)) Ez a 4 . bombám már amivel találkoztam. A bazilikánál volt ,hogy a ficak vésőgéppel bontotta a falat tőlem 4 méterre és kivésett egy lövedéket de ütötte azt is derekasan. A tűzszerész utána mondta ,hogy ha 10 centivel arrébb kalapálja akkor 500m es körzetben ,nem sok minden maradt volna.
  • Glo
    Múltkor volt egy fotósorozat, ahol a 45-ös és a mai állapotok lettek bemutatva.

Készült egy videó Budapestről is
  • szekelyland
    Exklúzíve az oprendszeren múlik a dologt tudtmmal is
  • DummyBoy
    o.O ... Húúú ... érdekes egy dolog ez ...

Nekem a "Phenom II-esemre" egy ezer éves gameportos Genius kormány volt ráhekkelve és működött ...

Igazság szerint nem vagyok épp hülye az ilyen dolgokhoz, de fingom sincs nálad mire gondolhatott a költő ...

Maga a 16 bites eszköz sem teljesen kerek, meg az sem, hogy pont a Phenom II-nek mi köze lehet a dologhoz ...

64 bites win 7-el működik az MSFFB2, csak külön driver és SW (Mint a Saitek SST és a Logitech Profiler) nincs hozzá ... ennyi ... natív wines driverekkel működik.

Az adott eszközök vezérlését az oprnedszer intézni :) Nem a proci ... érdekes ... rosszat nem szeretnék mondani látatlanban, de fenntartásokkal kezelném a jövőben az ilyen infókat :)
  • Lacusch69
    Hmmm... ezt jó lesz észben tartani a következő tatarozásig...
  • whiteskull
    Azzal jó is lehet. De nekem azt mondták, hogy ne is kínlódjak, mivel az új phenom II-es már nem ismeri fel a 16 bites eszközöket. Intel fronton nem tudom mi van. :)
  • Lacusch69
    Nincs mit, csak jó is legyen... :)
  • Lacusch69
    Fantomasz kollégának E8400-asa van, és nekem is. AZ enyémmel a gameportos is pariban van.
  • whiteskull
    Nemem ezt a Phenom II már nem ismeri fel. Pedig Xp alatt próbáltam.
  • PhantomAss
    bazz Lacus az utsó pillanatban :)
    örök hála...