91395

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • szekelyland
    Rengeteg ilyen szárnyprofilú gép van. Én végülis most nem értem mi a műszaki vita tárgya - hogy ki kiről másolt?? Vagy hogy melyik gép melyikre hasonlít?

Igazad van, Laca kollega, ha mondjuk a WM-23 ba betették volna pl a BMW 801S-et akkor már egészen másképp mutatott volna az adatlap...
    Pláne ha a gebauer helyett pár mg 151/20 v netán Mk 108 lett volna....
  • Solt
    Nyilván nem a lövészárokban kell így bűvészkedni! :) Nekünk AMD volt rendszeresítve... én őt választanám! :)
  • Her Laca

Ezt ,más fegyverrel sem lehetne gyorsabban szerintem:)
  • Her Laca
    Mondom ,hogy nem mindenki Rambó,meg Kommanó:) A fedezékben meg van rá időd,hogy jobb kézzel felhúzd:)

Tom!
    Mi a nem pontos? Nem egy mesterlövész puska az biztos,de ameddig fontos,hogy ellőjön és még szabad szemmel látod is az el is találod vele.
    Én bizti rá szavaznék:)
  • Solt
    Pedig jobb helyeken így tanítják... ( bal kézzel történő felhúzás )

IME :)
  • VO101Tom
    Nem pontos. Ez az egyetlen baj van vele...
  • Nesu
    Köszönjük ezt az élménydús hozzászólást kedves Rue east

• Her Laca
    Tudod Tom én ha választani kéne,maradnék a jó öreg AK mellet:)
    Jól jön az ha nincs időd pucerájozni a készüléket:))
    Hidd el tudom mit beszélek.
    Kíváncsi lennék arra a kütyüre ami 18 órás Fertő tavi mászkálás után tele sárral ,iszappal vízzel ,azonnal tüzelésre kész:) Próbáltuk!
  • Rue East
    szerintem hagyjuk ezt a dolgot, mert láthatóan az anekdotázás erősebb oldal, mint a tény ismeret
    igaz, a tények makacs dolgok :)
  • Nesu
    ez nagyon érdekes és élménydús beszámoló volt mindenféleképpen egyetértek !

• VO101Tom
    Sokan az stg44-el hasonlítják össze nem egy cikk volt erről, hogy ez mekkora urban legend, mert az ívelt tárat és a cső fölött visszavezetett gázokat leszámítva nincs köztük hasonlóság, még a felhúzás alapelvében sem (tolózáras, meg súlyzáras, meg ezek különbségéről beszéltek, okosnak tűnt aki írta, én hiszek neki ).
  • Her Laca
    Minden repülő hasonlít:) Van szárnyuk ,légcsavar stb:)
  • Nesu
    ez nem derül ki a sorosok között ,ez akkor jön fel a felszínre amikor mar hátráltat a hülyeség .Kalasnyikov nem volt nagy koponya ,mert a nagy koponyák mernek a tapasztalatokra támaszkodni és inkább elvetik az elméleteket .

Tom ezeket belink is igyekeztek belenk nevelni a megmaradt komcsi erzelmuek mert ok mindig csak elmeletben hasznalnak fegyvert .
    Te láttad volna nap mint nap a parancsnokainkat szerencsétlenkedni a saját elméleti faxságaik miatt végig sírtad volna a mindennapjaidat .
  • VO101Tom
    Szerintem ez szándékos. Ha beteszed a tárat, elengeded az elsütőbillentyűt, és felhúzod. Ha bal kézben fogod a fegyvert, akkor nem éred el a tűzváltó kart, kibiztosítani sem tudod. Ha bal kézben fogod, a hüvelyeket az arcod előtt dobálja át. Ha viszont azt is nézed, hogy LERAKNI nem lehetne normálisan, ha egyik oldalán a tűzváltó, másikon a felhúzókarra támaszkodna a fegyver, tök logikus, hogy így van.

(persze, szerintem is az M16 és társai a legjobbak, de az AK sem szar).
  • Her Laca
    Nesu! Volt a kezedben AK?
    És tudod miért van a jobb oldalán a felhúzó? Mert arra pöki ki a hüvelyt .
    Nehogy az arcocskádba adagolja . Ezt a baromságot :)Osztán jobb kézzel mért nem lehet azt felhúzni? Eleve nem mindenki Rambó,hogy félkézzel tartsa célra,ujja az elsütő billentyűn ,közben tárcsere majd csőre töltés. Ah hagyjuk:)
  • PhantomAss
    hát nemtom, neket kézreállt a 47-es akárhogy fogtam
    mondjuk kétbalkezes vagyok :D
  • Nesu
    kössz a linket ,viszont ha megnézed a szárnyprofilt a képen
    akkor itt latszik az egyezés .szóval van a két gépnek valami közös múltja
  • Lacusch69
    Én nem balkezesnek, hanem rossz ergonómiának nevezném.
  • Lacusch69
    Az biztos, hogy Mihail elvtársat bizonyos szinten megihlette a StG44, de az AK-47 nem tekinthető 1:1 koppintásnak.
    Egyébként én egy jól belőtt AK-47-est a világ egyik legjobb kézifegyverének tartom.
  • Nesu
    Gondolom attól balkezes ,hogy amikor megfogod bálkézben ,nem kell átnyúlnod töltő fogasnál a fegyver alatt vagy fölött .Egy jobb illetve balkezes fegyver arról ismerszik meg hogy a hasznosabb kezeddel kezeled az elsütőszerkezetet a másikkal pedig a töltő kart .A kétkezesek pedig mint a FAMAS ,M16 család ,HK-G36 család és sorolhatom meg egy darabig .
    Remélem megfelel .
  • Her Laca
    Bakker Nesu:)
    Minden tiszteletem mellett (ezt a képzavart amit összeírtál ,most hagyjuk)
    Székely barátunk által P35 ös meg 30 ban már megvolt. Ez is hasonlít az általad említett magyar fejlesztéshez nem? Akkor? Ki ,hol koppintott?
    A P47 az annyira más ,hogy aki kitalálta ezt az elméletet ,azt be kéne zárni ,főleg ha terjeszti is. Az AK különben mióta balkezes?
    Tisztelettel:) Herr
  • Rue East
    mondjuk elég vicces, hogy a P-47 egyike azoknak a repülőgép típusoknak, amelyeknek jól elkülöníthető fejlődési útjuk van az 1933-as Seversky SEV-3-tól kezdve, ami egyben pont Alexander Kartveli munkásságának első felét fedi le
  • VO101Tom
    Az ak mitől balkezes? És melyik fegyver belsejét másolta le?
  • Nesu
    Félig off :
    Végül is ,ha én valamit újként akarok eladni és azt akarom mondani hogy én találtam ki és tudatomban van a létezése egy életképes példánynak ami 1939 -ben már létezik és én csak 1941 május 9. -én bírom repülésre emellett iszonyatos nagy a hasonlóság a két gép között ,akkor olyasvalamit teszek mint Kalasnyikov .Szóval a már létező életképes bizonyított ,forgótolózárat beillesztem egy automata rendszerbe egyszerűsítem és kombinálom a tűzváltó és biztosító karokat ,majd a létező legnagyobb butaságot elkövetem egész életemben :azt ,hogy a katonaim közel 90 % -ban jobbkezes fegyverét ,átalakítom balkezes fegyverré ,ami ezt a fejlesztést egy tömeggyilkos ,terroristák által közkedvelt és egyébiránt alkalmatlannak bizonyuló vasdarabbá alakitok .A Kommunizmus legelismertebb szakeberévé valók úgy ,hogy a góré aki jóváhagyta az maga Stalin kollega .
    Emellett mint ahogy semmit sem így ezt sem saját kútfőből szedték .
    P47 Thunderbolt A Thunderbolt jelentését mindenki tudja "Villámcsapás"
    Az Ezüstnyil jelentését pedig úgy szint .Egyébiránt nincs semmi közös csak annyi ,hogy tudat alatt párhuzamot tudunk húzni a két jelentés között ,mint ,hogy mind kettő irányt mutat és ezüst színűnek lehet vélni .
    Ez viszont az én véleményem .

Köszönöm a figyelmet !
    Tisztelettel
    Nesu
  • Lacusch69
    530-at ment 5000-en, viszont 6000-re 6 perc alatt kapaszkodott fel.
    Továbbá normál felszállótömeggel 110kg/m2, max. felszálló tömeggel 140kg/m2 felületi terhelés...
  • Her Laca
    Motort ,fegyverzetet lehet fejleszteni,még a sárkányon is csiszolhattak volna. Lásd a P51 példaként.
    Nem volt rossz pl a sebessége azzal a "kis" motorral azért.
  • Glo
    A War-okon emiatt nem is érdekes, hogy kiírja-e a légi győzelmet, illetve kinek írja ki, h Enemy aircraft destroyed, mert a parser másképp számolja a dolgokat.

Ugyanez van a PK-nál is, ök mindegy, hogy ki lövi le a gépet, az kapja meg aki Pk-ra tette a pilótát.
  • szekelyland
    Igen mert mindketőnek a Seversky P-35 az őse (mármint a Héja és a P 47)

De, ne kövezzetek meg, sztem a WM-23 már eleve halott terv volt, már a prototípus idején elavult volt, 1942 ben 1000 lóerős motorral meg két 12,7 es és két 8mm -es géppuska kicsit halvány volt, G2, Spit IX meg La-5 korszakában.... mondjuk az akkoriben zömével héjával meg Cr-42 essel felszerelt magyar királyi légierőben a tehnika csúcsa lett volna....
  • Romeo One
    Rendben, köszönöm mindenkinek a válaszokat.
  • VO101Tom
    Ez sokkal inkább Spitfire szárnyra hasonlít, mint P-47-re. P-47 a Re2000-el mutat nagy hasonlóságot, ami a szárny geometriáját illeti. De az sem közép-szárnyas.
  • VO101Tom
    Ha a szerveren engedélyezve van, hogy repülés közben nyomj refly-t, akkor azt otthoni leszállásként számolja (nem számít a frontvonal). Kevés szerver engedélyezi ezt, pont ez miatt. Ha a sérült ellenfél teszi ezt, pontot ugyanúgy kaphatsz érte mintha otthon szállna le (az il2 alapjáték légi győzelemnek veszi a sérült gép bármilyen formában megsemmisül, vagy újraindul, mégha ezt otthon is teszi. Az érte kapott pontod független attól, hogy vele mi történik, akár robban, akár néhány lyukkal hazamegy és leszáll, te ugyanannyit kapsz érte. Az online warokban a weblap kiszűri ezt, ott nem kapod meg légi győzelemnek a hazajutott gépeket).
    Ha jól tudom amikor disconnectet nyom, akkor nincs érte pont. De lehet csak akkor nincs, ha mondjuk lag miatt kirúgják, ha ő lép ki, akkor kapsz. Ez ritka nagyon, nemtom.
  • Her Laca
    Ezt honnan veszi kollega?
    Az ezüst nyíl egy alsó szárnyas konstrukció,míg a P47

egy ilyen. Bár lehet igazad van ,de én az ilyen kijelentéseket nagyon kétkedve fogadom. Szerintem pont lesza..ák,hogy Csepelen milyen gépet barkácsolnak.
  • Nesu
    Nekem nagyon tetszik a videó .Ráadásul ez a WM23sárkányszerkezet amit a P47 -es -höz felhasználtak .
    A videóért külön köszönet .Ügyes .

Ui . :Na még eddig csak az eligazítóig sikerült eljutnom ,sajnos start engedély még valahol a süllyesztőben van .
    Addig is jó szelet kívánok mindenkinek mellé kéz és lábtörést
  • Amery
    Hát lehetni lehet, csak kérdés mennyi pontot ad. De majd az okosok megmondják.
  • mijki
    Off:

On:
  • Romeo One
    Nem, szerintem kiugrás nélkül is lehet reflyt nyomni!
  • Amery
    Hát ha jól értelmezem amit írtak a srácok, vérpistike saját terület fölé repül, mivel leszállni nem tud, kiugrik és gyorsan refly-t nyom. Ebben az esetben a pontjai 50%-át megkapja.
  • Romeo One
    Világos. És mi van, ha levegőben van a gép, semmi baja, és vérpistike nyom egy reflyt, hogy a pontjait mentse?
  • VO101Tom
    A gépekért annyiszor 100 pont, amennyi hajtóműve van (ööö... Sm 79 és Ju 52-t nemtom :). hajók 200-400, földi célok 100-nál kevesebb, változó pontok. Csak refly után adja meg a pontokat (vagy map váltáskor).
    Ha hazamész és géptörés nélkül leszállsz, vagy map váltásnál még (bárhol bárhogy!) levegőben vagy, akkor 100%-ot kapsz.
    Ha saját terület fölött, vagy saját területen kényszerszállt gépből kiugrasz, elfutsz, és reflyig él a pilóta akkor 50%-ot kapsz. Ha reflyt nyomsz, utána a pilóta nincs már veszélyben, sem saját gép robbanása, sem alacsonyról ugrás miatti földbecsapódás, sem ernyőn lelövés nem számít, de amíg nem nyomsz refly-t, vagy coop küldiben ki nem lépsz a szerverről addig ebbe belehalhatsz, és akkor KIA szerint adja a pontokat.
    Meghalsz, ellenséges terület fölött hagyod el a gápet, vagy a rommá tört gépből saját területen nem ugrasz ki (újabban a szerverek ezt is kia-nak veszik): 10% pont (ennyit minden esetben meg kell kapnod).
    Friendly kill -300 pont. Annak adja, aki egyébként a kill-t is megkapná (ez az, akibe belemennek, nemtom miért épp ő, lehet a szándékos ütközéseket akarták ezzel valamelyest visszaszorítani). Ha viszont ez saját ment beléd, az szívás, te kapod a negatív pontokat. Van szerver, ami saját gép lelövésekor, vagy ha a pontjaid negatívba ugranak, akkor bannol egy időre.
  • Glo
    A motorok száma alapján ad 100 pontot (motoronként), ennek egy részét kapod meg, attól függ, hogy mi a végeredményed a refly előtt:

- Leszállsz: 100%
    - Bailed: 50%
    - Killed/MIA: 10%

Vérpistikék ellen Bob-on lehetett jól matatni. Kevés a pontom? Kitorpedóztam 4-5 hajót, és egyből én lettem a leader. 2 torpedó = 2 teherhajó, az meg 400 pont darabonkén. 3 kör, és egyből 2400 ponttal ülhettem az Emilbe :)