91394

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Sanyo
    Hát akkor ezzel mellényúltam.
  • Lacusch69
    PÜ ment...
  • sakkay
    Abszolút nem akarok politikai, vagy gazdasági vonalakra menni(főleg mert ez az IL2)...De a hideg tények amiket eddig leírtak, nagyrészt igazak, a negatívumok is megvannak , de...ár-érték arányát tekintve nagyon! jó fegyver. Ennyi.
  • TG Gida
    A sisakon még így is könnyedén átmegy szerintem.
  • Scottt
    Eritelaz témára:Szerintem elég megkérdezni róla cifut,valahova írt 1 hosszabb szösszenetet.. Dobj neki 1 privit,tuti elmondja :D
  • Nesu

A KGST tagállamokban kötelező volt mindenkinek AK -val felfegyverezni az országának katonáit .
    és ott van ez a Fegyvernepper című mizéria ,valós megtörtént eseményből készült .
    Gondold el egy ingyen megszerzett több százezernyi vagy többet AK -t mennyi idő alatt lehet eladni és behálózni vele az egész földet ?
    Azok a helyek ahova került ez a nagy mennyiségű vasdarab ,ott olyan igénytelenül élnek ahogy azt latod a TV -ben Ja és itthon az igénytelen katonák ezreit lehet mutogatni a Tv -ben . Ez elszomorító ,mert olyanok köpködnek másokra akik sokkal jobb körülmények között sokkal igénytelenebbek .

• sakkay
    Teljesen jó elemzése az AK változatoknak.
    Hiányosságai:viszonylag lassú tűzgyorsaság
    a nagy átütő hatás' miatt bizonyos helyzetekben nem ajánlott használni A mérete miatt (és ezen igazából nem segít semelyik verzió-pl."D")
    nagyon nem használható beltereknél, városi harcon belül.
    Viszont alapvetően elképesztő , hogy ilyen idős fegyver, és a világon a legelterjedtebb karabély.
  • PhantomAss
    azért azt nem szabad elfelejteni, hogy Vietnám és Afganisztán a gerilla harcmodor miatt volt szenvedés a szervezett katonaságnak. Egész egyszerűen nem erre voltak kiképezve.
    Én kb úgy látom, hogy a helyzet hasonlít a "melyik a jobb gép" témára: a pilóta a legfontosabb tényező, nem a gép.
    Ugyanígy a fegyvereknél is: az ak ebben jobb, az m16 abban. Ha rá tudod erőltetni a fegyverhez való harcmodort a másikra akkor jobb helyzetben leszel.
    Gondolom sokan olvasnak közületek Aranysast. Abban most megy egy sorozat az amcsik szomáliai akciójáról (black hawk down).
    Pár amcsi az m16-okkal jó ideig kitartott az ak-val felfegyverzett tömeg ellen, pedig nem nagy távolságból tüzeltek, nem volt szükség különösebb célzásra, stb. Viszont olyan kiképzést kaptak, hogy az utsó töltényig kitartottak, és a "csürhe" csak a túlerő miatt győzött.
    Svsz jó fegyver mindkettő de a lényeg a katona aki kezeli.
  • Sanyo
    Hogyan kell elhasalni, ha eltalálnak. :D
  • Glo
    Mire oktattak benneteket vele?
  • Vogel
    Ez oktató video volt anno nekünk :D
  • Vogel
    Nem vagyok legendaírtó, csak adatok vannak különböző anyagok, fedezékek átlövéséről.
  • Sanyo
    Pár éve kapták el, az utolsó áldozata annyira nem halt meg, hogy az kötözte be az iraki sebeit amikor elfogták. A számok a végén enyhén tulzóak, a szar felbontás miatt nem láttam pontosan, 400 korüli amcsit írt. Nah akkor tartottak 1500-2000 halottnál, de az egész Irakra vonatkozott és nem a bagdadi puffogtatóra. Az index katonai topikjában volt róla szó, eritelaz elég jól leírta (nyugodjon békében). Más kérdés, hogy Erik sem volt az igazmondás bajnoka, de nagyon szerettem az írásait olvasni.
  • mijki
    15 nap és itt a CoD. Egyre lassabban telik az idő.
  • Lacusch69
    Igazság szerint nekünk is így kellene csinálni a BnZ-t.
    Régebben eljátszottam ezt a WarCloudson meg a WoE-n, hát nem sokszor lőttek le.
  • Glo
    Igaz, és ő csinálta jól. Pedig nagyon adta magát a 2. (3.) lövés lehetősége pár esetben. De ez a hosszú sniper élet záloga.
  • Lacusch69
    Tény. Viszont Juba arról (volt) híres, hogy 100m-nél messzebbre nem lő, és mindig csak EGYET. Ha talál, ha nem, eltűnik onnan.
  • Glo
    Egy hangtompító mondjuk elég sokat levesz a lövedék energiájából..
  • Lacusch69
    Hogyan alakítsd át Kalasnyikovodat Juba-módra:
  • Solt
    Azaz! Nem semmi a csóka...

+18
  • Lacusch69
    Lehet, hogy amatőrök voltak, elfogták őket.
    A náluk talált Dragunov viszont (ilyen környezetben) elég profi szerkezet, ráadásul jóval erősebb a lőszere a Kala 43M-jénél.
  • Lacusch69
    Juba.
    Nem hallottam róla rég óta semmit sem.
    Lehet, hogy véletlenül elkapták (szándékosan nem hiszem, tele lett volna vele a sajtó), vagy abbahagyta.
  • Solt
    Bubba, vagy buba, vagy valami ilyesmi volt a neve... asszem! :)
  • Her Laca

Ez nem az de jó:)
  • Glo
    Nézd meg ezt a videót, mennyit kell piszmogni a kis kefécskével :)

Vietnamban is szívtak az amcsik, olyanok voltak, mint a macskák. A napjuk 2/3-át tisztálkodással töltötték.. csak ők a fegyvert pucolták ennyi ideig :)
  • Nesu
    Persze nem csoda hogy nem nyertek pl Vietnamban Afganisztánban
    de ez az én meglátásom
  • Glo
    Volt fent egy videó régebben youtube-on sikeresebb mesterlövészekről is.. Csak azt pl üldözte az amcsi kormány, leszedette mindenhonnan :)

Ez egy amatőr sniper..
  • Glo
    Megnéznék egy ilyen összehasonlító videót az orosz parancsnoki UAZ meg az amcsi Hummer között is
  • Lacusch69
    "Hülyék lennének ennek az ellenkezőjét mondani (elismerni), még akkor is ha így lenne.. :)"

• Her Laca
    Az a nagy büdös helyzet,hogy az AK azért sikeres,mert
    1 egyszerű mint a faék
    2.igénytelen de nagyon!! Ismét személyes tapasztalat,a rozsdát nem lekaparod ,hanem lelövöd róla:D
    3. olcsó
    4. Mégy egy idióta is tudja használni
    5. Nagy romboló erő.
    Biztos van több is

A nyugat azért képtelen hasonló eszközre,mert a képzett szakembereik egyszerűen nem tudják azt a hányaveti ,pontosságot nélkülöző technológiát elsajátítani:)
    Ez a fegyver a tömegek fegyvere,a kommanók,az elitek ,persze,hogy nem ezt használják,de nem is arra készült. A kezibe nyomom valakinek és öt perc alatt megtanítom szétszedni ,összerakni,de végül is fölösleges,mert minek:)
    Az utolsó AK-m az konkrétan 6 hónap alatt sem rongyot ,sem olajat nem látott,néha lőttem egyet vele,hogy tisztuljon.
  • Glo
    Hülyék lennének ennek az ellenkezőjét mondani (elismerni), még akkor is ha így lenne.. :)

Laca által linkelt videó top kommentje:

"Olcsóság=AK, Hatékonyság=AK, Megbízhatóság=AK
    Ami az M16-osnak egyetlen előnye az a távoli lövésekre is jellemző pontosság. De a tűzharcban általában nem a nagy távolságok jellemzőek"

Az oroszok úgy terveztek fegyvereket, hogy minden körülmények közt működjenek, és baromi nagyot szóljanak, így ha nem is oda esik a rakéta ahova kéne, akkor is betakarjon mindent :)
    Olvastam erről egy jó cikket a lemil blogon, az egykori Kínai-Orosz határfolyón levő kis sziget hovatartozásának rendezéséről. Egy nap jöttek a kis Kínaiak, és aszonták, ez az övék. Ezért át is vittek rá jópár kis kínai határőrt, akik megszórták a folyó jegén járőröző határőröket. Na, az oroszoknak se kellett több, hoztak pár tankot, tüzérséget, ezt azt. A kulcsmondat:

- 19:00-kor megindult a tüzérségi támadás a szigeten levő kínaiak ellen. A kínai gyalogság sorsa 20 másodperc alatt eldőlt, ennyi időbe került ugyanis, hogy a katyusák belőjék a szigetet, és a mindegy 2 négyzetkilométeres szigetre 6 négyzetkilométer beterítésére elegendő repeszgránátot szórjanak. Az épületekben nem esett nagy kár, viszont szinte az összes kínai odaveszett.
  • Her Laca
    Ja végül is logikus, általában azzal lövik őket:) Mármint 7,62 vel. Ha az ellen nem védene akkor felesleges is lenne.
  • Lacusch69
    Az amcsi mellényben levő páncéllemez a 7.62-es puskalőszert is megfogja.
  • Her Laca
    ezt nézd meg
  • Her Laca
    Az Ak ban az a jó,hogy nem kell bemenned egy házba, hanem falon keresztül is fel tudod bosszantani a bent lévőket. Csak legyen elég javadalmazás:)
  • Her Laca
    Látod azt nem is tudom,hogy a rendszeresített védőfelszerelések,megállítják e az AK lőszerét. Már a 7,62 est.
    Állítólag a modernebbeket már kisebb kaliberrel gyártják.
  • Glo
    Tudod Vogel, irigyellek rendesen :)
  • Glo
    Vadász puskával át lehet :)

Nekem a 30-06-ossal (annak is 7,62mm az űrmérete) sikerült, igaz a vadászpuskában több a lőpor, mint az AK lőszerben.

Volt a Spektrumon régebben egy sorozat, aminek az egyik részében összehasonlították az M16-ost az AK-val. A pontosság tekintetében az M16 nyert. Viszont az AK úgy átvitte a téglafalat, meg a 30x30cm-es gerendát, mint a huzat.. ellenben az M16-tal :)
    Nem véletlen szeretnék jobban az amcsik, ha az Afgánoknak nem az oroszok adtak volna el fegyvert.. a vasmag áthúz a kevlárbetéten is, ha úgy adódik..
  • Her Laca
    Vasúti sínt azt nem tudom:) pedig mondták,de házgyári panelt,téglafalat volt vagy 40 centi,és egy jó 50 cm -es átmérőjű fát személyesen lőttem át vele.
    Mondták is ,hogy a fedezék az minden esetben a jó anyaföld mínusz 20 -30 cm er:)
    Ebből az aspektusból nézve szemét egy fegyver.
  • PhantomAss
    most már csak azt az urban legendet kell kitárgyalnunk, hogy az ak-val át-lehet-e lőni a vasúti sint
    szerintem ez hülyeség, de majd mindenki elmondja a véleményét
    Vogel, légyszi addig menjél ki a legközelebbi állomásra és próbáld ki
    köszi