91397

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Her Laca
    Köszke Tom:) Ez hiányzott !Hogy valaki le is írja pontosan ,amire én a hanyatló intelligenciámmal csak úgy éppen hogy ráéreztem:)))
  • fecska
    Ezen hágy FPS-en menne a CloD?
  • Scottt
    Az új peccs elérhető valami fájl megosztón?
  • VO101Tom
    Az új 77-es TS-t.
  • Nohab
    Este röppenésben én is benne vagyok. Mostanában milyen ts címet használtok?
  • VO101Tom
    Ja, Laca. ovastad a javítás listában ezt?
    "Fixed Bf. 109 gunsight misalignment;"
    Kipróbáltam, a 20-as most már sokkal feljebb megy, oda ahova a kicsi... este tesztelhetnénk :)
  • VO101Tom
    Én csak megnéztem benne pár javítást, sebességtesztet nem csináltam.
  • Hecker007
    Más is észrevette hogy gyorsabb lett a CoD vagy csak én érzem így a patch után?
  • VO101Tom
    Több dolog is van, amit forrásanyag hiányában tévesen modelleztek le, a lényeg, hogy ha szólunk nekik, akkor azt kijavítják. És ebben teljesen pozitív a tapasztalat, ugyanez volt a legelején az ívelőlap állítás sebességével, vagy most olyan jelentéktelen dologban is, hogy a junghans óra stopperje ne 30 másodpercet számoljon a kis számlapon, hanem 15 percet (ezeket pl. én tettem fel fórumra). Ez a prop pitch állításról is kb egy hete ment a fórumozgatás, ezt is megcsinálták. Oké, elkúrták a kapcsoló irányát, de ez lényegi dolgon már nem változtat, animációt kell felcserélni. Amiben még győzködni kell őket, a hűtőradiátor visszajelző pöcök állása, azt is sikerült fordítva leprogramozniuk (ezekkel az irányokkal bajban vannak az animátorok ), de fórumon már téma ez is.
  • Solt
    Jaj, csak ellenkezem ám... :) Nekem is van "főnököm", átérzem! :))
  • VO101Tom
    Na, a PP-hez kis adalék, hogy is nézett az ki valójában :)
    (és igen, tényleg elkúrták, használható így is, de majd kijavítják).
    Van ez a pikcsör: http://www.cockpitinstrumente.de/instrumente/katalog/schalter/gross/Fl18502-2.gif

Ezen látni, hogy a feliratok a következők (fentről)
    - nagyobb
    - fordulatszám
    - kisebb
    - vitorla állás (Segelstellung lenne, de rövidítették Segelstllg-ra, ez ne zavarjon meg senkit :) )

A kapcsoló tényleg így működött, hogy rugó húzta középre, ha feltoltad, akkor növelte a fordulatszámot (EZT qrták el odakint, ők a légcsavar állásszöget emelik ebben az állásban, ami a fordulatszámot csökkenti ugye), ha lehúzod akkor csökkenti. Legeslegalul volt a vitorla állás, amibe be is tudtad akasztani, ha leállt a hajtómű. Az E4-től ezt a kapcsolót a gázkarra építették át, és ott használták, és még automatikus PP állításnál is meghagyták.

Meghagyták, mégpedig azért, mert 2000-es fordulat alatt - azt írja a manual - az automatika nem működött. Az egész szerkezet elektromos (angol gépekkel ellentétben, PP nem szállt el hidraulika hibánál, de sokkal lassabb annál), ezért ez nekem furcsa kicsit. Nem termelt elég áramot a generátor, vagy kímélni kell az akkut? Passz. Lényeg, hogy felszállásnál pl. manuálisan kellett 12:00-ra állítani, vagy ha a hajtómű leállt, akkor meg vitorlába (azért volt ott a pöcök, ne kelljen több mint egy percig tartani).

Egyébként tényleg az a poén, hogy most már faszán lehet óra szerint variálni a PP-t, már csak azt lehetne átverni rajtuk, hogy ez 1,5 fokot fordít a lapáton másodpercenként, nem 1-et. Forrásanyagokban ez is az is benne van, bár jobban belegondolva, légi harcban ha finoman kell állítgatnod, akkor meg az a jó, ha lassúbb kicsit, de legalább pontos... mindegy, a sebesség nem is téma egyébként.

Apropo fokok. Akkor most már azt is érdemes tudni, hogy az órán 10 perc az 1 fok a lapáton, 1 óra pedig 6 fok. Elvileg 12:30-tól (22 fokos beállás) 08:30-ig (46 fok) lehetne állítani, de a srácok a vitorla állást (90 fok környékén) is fokozatos állításként hagyták benne, ezért az óra letekeredik teljesen. Ha a PP-nek más hibája nem lesz, akkor ezzel én már nem foglalkoznék :) Úgyis fordulatszám szerint használjuk, de ezt mégiscsak jobb ha érti is az ember :)
  • Her Laca
    20 év múlva egyenesen könyörög ,hogy gépezzél:)))
  • Her Laca
    Nono!!! Várjál mán :XD
    Én nem tudom,hogy ez így volt e. Csak próbálgattam ,hogy mi az isten csudája lett a PP vel ,és erre jöttem rá.
    Szerintem ez az állítási folyamat közelebb áll a valósághoz,lévén az akkori technika kb ezt tette lehetővé. De még egyszer mondom ,halvány lila pukim sincs róla,hogy ilyen volt e. Utána kéne olvasni .
    Minden esetre kezelhető , megszokható,éppen most dogoltam egyet így és rendben levőnek találtam.
  • Sanyo
    A páromnál voltam, az is csoda, hogy megengedte, hogy gépezzek egy kicsit. Legközelebb lefordítom, ok? :)
  • LeonSilver
    Ez is felvet ám egy kérdést faterkám. Ha ez így fasza meg így volt anno, akkor miért nem ilyen volt már az elején. Akkor "hazudtak" vagy most? Vannak még illetve lesznek ilyen kis turpisságok?
  • PhantomAss
    mondjuk ha azt veszem hogy ebben az időben javában repültek az e4-es messzerek automata proppal, és spitek manuális proppal, akkor ehhez képest tök jó hogy van egy messzerünk amin gépészkedni+odafigyelni kell, és van egy spitünk amit nem kell állítgatni
    tudom kicsit sarkítok de kb ezt érzem
  • Her Laca
    Cliffs of Dover:) Mit keresne ott a La7?:) Dover fehér szikláinál érdekes jelenség lenne:) Az majd a Berlin of hirig nevű kiegben:)
  • Willenbrock
    Nekem a Bf 109G és a La-7,La-7 hiányoznak a COD-ből,ezért remélem lesz majd később keleti front is.Persze előbb javítsák ki az alapvető hibákat.
  • lala42
    Most próba.
  • lala42
    Tudom ám,hogy kell kinyitni.
  • Her Laca
    Összefoglalom amit PP állítás ról kiderítettem.
    Alant leírtak ,helytállóak,abszolút kezelhető így,egy apró szépség hibája van,hogy eddig a 100 pp hez mérten odafigyelés nélkül kicsit állítottam a tekerőn akkor kb tudta az egyszeri szobahuszár,hogy hová is állítja.
    Ha kellett lekaptuk ,stb. Most már figyelni kell a műszert,és úgy állítani.
    Mondjuk reálisabb szerintem.
  • Her Laca
    Revidiálom az álláspontom. Elég jól kezelhető ez így ,ha jobban belegondolok a valóságban is kb íggy lehetett. Szokni kell:)
    De bármit találnak is ki akkor is lelőjük a spiteket na.
  • Her Laca
    No ! Repülés közben gyorsan beáll. Tehát lent van 100% on ,fenti állásban az ellenkezője.
    Középső állásban fixálja azt ahol éppen van ,repülés közben mondhatni azonnal meg is áll,,tehát ha PP -t állítunk akkor elkezdjük a kívánt irányba állítani és a megfelelő értéknél középállásba a kart.
    Kb ezt szűrtem le. Spitinél semmi ilyesmit nem véltem felfedezni:))))
  • Her Laca
    Most nézem éppen.
    Van egyszer 12 óra állásban,és van egy 2H 40 állásban. Bármerre állítod ha közben középre teszed a kart akkor egy fél óra fordulat után megáll az állítás,tehát elméletileg így kéne gépészkedni vele. Ha ez így volt valóban akkor sorry,ennek utána kéne nézni.
  • LeonSilver
    Ezt a gémet lassan-lassan át kellene nevezni. Il-2 Szarma(honapis)vik -ra.
  • Her Laca
    Spitet kipróbáltam.Semmi baja:)
  • PhantomAss
    hurrá hurrá
    már vagy egy hónapja nem játszottam, de akkor még várok tovább...
  • Her Laca
    Semmi olajfolyás ,semmi túlmelegedés egyszer csak szépen leesik a fordulat ,én meg pislogtam mint ponty a tesco akváriumban.
  • Her Laca
    A futót kétszer kell megnyomni ,mármint a gombot egymás után. Csak akkor jön ki. Nekem kijött.
  • Her Laca
    Na VO101_HWick: mondja ,hogy már téma az 1C fórumon Luther valami villám javítást igér hozzá.
    Így repülhetetlen a vas,egyszer csak minden jel nélkül elgyengül a motor és sanyi.
  • lala42
    Na ez egy rakás xar. Mármint a patch. Prop el lett baszva. Nem jön ki a futó, stb.stb. Ha nem tudnak javítani, akkor mi a fasznak rontanak. Hagyták volna úgy, ahiogy van. Még az is jobb volt.
    Vesz a tököm mégegyszer szimulátort, de az összas UBI-s játékot teszem be a mikro-ba.
  • Her Laca
    Ahogy nézem a PP nek már csak 3 állása van. Kivették ezek szerint,hogy lehessen játszani vele:( Megint sikerült a vereseknek kisírni?
    Akárhogy bűvészkedek ,semmivel sem lehet finoman állítani. Egyelőre még nem kezdek el anyázni várom ,hátha másnak más a tapasztalata és én vagyok az idióta.
  • Her Laca
    A prop vezérlőjének a mozgása fordított lett!!
    Most akkor mi a helyes?:) Alul vagy felül kell állnia 100 on?
  • Zpogi
    Na letöltötte a patch-et,nem túl nagy méretű,kb 1,5 perc alatt lejött(500kb/s). Este majd teszteljük.
  • Solt
    Én sem, megsértődtem... kakáljanak sünmalacot... :D
  • Her Laca
    Én már nem várok. Majd 2 hét múlva:))
    Holnap is lesz nap ,hogy szüljenek sünt:)
  • Solt
    Most akkor ez a tapasz káming szúúún vagy mi a kék eres méteres lókuki van?
  • Szepy2884
    Ott a pont :} Moby van Kenoby mestert szeressük :)))
  • sakkay
    He he...csak a félelem beszél belőletek!
  • Solt
    Jótól kérdezed! :D Én csak egy célpontot látok... :D