91396

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Richtofen
    "Beobachtung: 'megfigyelő, figyelő' (na ez micsoda?)"

Azt találtam róla a neten, hogy becsapódáskor villanó lőszerről van szó, hogy lásd eltaláltál é valamit. Cserébe biztos nehezebb/lassabb a normál változatoknál.

"Übungsmunition: gyakolrólőszer (nem tudom mit akarnak ezzel mondani)"

Ezt kétféleképpen lehetett angolra fordítani:
    - dummy ammo: nincs benne sem puskapor sem mag, csak a fegyverek funkcionalitását lehet vele tesztelni
    - practice ammo (gyakorló lőszer): puha magot (pl plasztik) tartalmaz, nem okoz valódi sérülést/rombolást.
  • Zoli105
    Sajnos az összes nagyhírű pilótát elhívta a Cliffs of Dover nevű vadiúj il2 csak ahhoz 3db Paksi atomerőmű és 2db komlett NASA felszerelés kell !
  • Zoli105
    Jah és UP3 kell hozzá nem Up2.01 ! :)
  • Zoli105
    Én is röppenek neten , de inkább haverokkal összeülünk és amiket csináltam pályákat azokon reppenünk :P te is jöhetsz nyugottan , meg a többiek is :)
    csak azé kéne ellen tudjátok veres pilóták :)
  • Willenbrock
    A legtöbb szerver az Ultrapack nevű mod aktuális verzióját használja,néhány pedig csak a legújabb patchet ami mosta a 4.10.1 azt hiszem.4.08-assal kell kezdeni a pecselést,érdemes a főkönyvtárról másolatot csinálni előtte.Én a másolatot szoktam peccselni.
    Peccs innen is letölthető úgy látom.
  • Romeo One
    Még én is 1946-ot nyomom.
  • Willenbrock
    Egyedül szoktam repülni,valószínűleg azért sem vagyok túl eredményes.
    Hyperlobbi nevű kis szerverkereső progi kell hozzá,letölthető a netről ha beírod a keresőbe.Abban nevet kell adni magadnak meg kódot és már lehet is repülni.Minden szerverhez mutat egy kis infót is hogy milyen patch kell hozzá.Patch nélkül nemigen mennek szerverek.
  • Pettersson
    Azt szabad megkérdeznem, hogy benne vagy valamelyik "netes közösség" csapatában, vagy egyedül repülsz?

Illetve, mik kellenek ahhoz, hogy esetleg én is tudjak online repülni? Köszi előre is. ;)
  • Willenbrock
    Én szoktam de kevés sikerrel :/ 18 repült óra alatt 8 győzelem amiből 1 saját-utóbbiért kaptam -300 pontot :(
  • Pettersson
    Sziasztok!

Régebben próbálkoztam a neten játszani, azonban akkor az érettségi miatt sajna nem volt sok időm. Most a diplomázás után... :D már volna, de azt szeretném kérdezni, hogy vannak olyanok, akik még a '46-al repkednek a virtuális égen?
  • Zpogi
    Kár érte :(

Lezuhant egy B 17-es...

• Zpogi
    Ilyesmire gondoltam,de azért köszi.
    By Vogel

7.92mm MG 17 géppuska:
    Spitzgeschoss mit Kern: Acélmagvas, hegyes lőszer
    Spitzgeschoss mit Kern, hart: ua. de keményebb mag, ma már páncéltörőnek hívnánk a megnövelt magméret miatt.
    L'Spur (Lichtspur): fényjelzős
    Übungsmunition: gyakolrólőszer (nem tudom mit akarnak ezzel mondani)
    Phosphor mit Stahlkern: gyújtó acélmaggal, magyarul páncéltörő-gyújtó
    Beobachtung: 'megfigyelő, figyelő' (na ez micsoda?)

20mm MG-FF gépágyú:
    Panzerbrandgranate: páncéltörő-gyújtó
    Brandsprenggranate: Robbanó-gyújtó (nem a Minengeschoss), a többi jelző a gyúelegyre vonatkozik
    Brandgranate: gyújtó

Bemásolok még pár igen érdekes részletet:

A RAF korán megtapasztalta, hogy a gépeiken alkalmazott géppuskák a vártaknál gyengébben teljesítenek. Kezdetben a fegyverek összetartása 365 m-ben volt meghatározva, de a találatok többsége jóval kisebb távolságon történt, ahol a lövedékek a nem megfelelő összetartás miatt szétszóródtak, függetlenül az igen nagy 160 rps-től. Mivel az öntömítő rendszerű üzemanyagtankok megjelenése, és a páncélzat vastagodása általánossá vált az 1940-es évekre, szükséges volt az összetartás áthelyezése rövidebb távolságra.
    A probléma gyökere a kis méretű puskalőszerekben rejlett, mivel nem volt lehetséges ezen a kaliberen robbanó lőszert gyártani, és e mellett a páncélátütése is kicsi volt. Földi tesztelések sorozatát hajtották végre a britek kiselejtezett Bristol Blenheim gépeken, amilyekre 180 m távolságról, hátulról tüzet nyitottak különböző brit és német fegyverekkel, vizsgálva az átütést, rombolást. A .303-as gyújtó B Mk VI öt lövedékéből egy ért súlyosabb találatot a Blenheim szárny-üzemanyag tankjára nézve. Harci körülmények között az ilyen típusú lövedékekből csak egy vagy két gépfegyver volt töltve a nyolcból. Más típusú, nem gyújtó lövedékek, csak feleakkora rombolást okoztak. Összességében, a német és a brit acélmagvas páncéltörő (armour piercing - AP) lövedékek nem tudták átütni a 12 mm-es acéllemezt 180 m távolságból, a lőszerek többsége lepattant, vagy belefúródott a szárny anyagába. Ennek következtében csekély számú lövedék érte el a Blenheim szerkezeti elemeit, és nagyon kevés ütötte át.
  • LeonSilver
    Ez legalább akkora foskupac mint az eredeti.
  • Lebowski
  • PhantomAss
    új peccs
  • VO101Tom
    Hú, találtam egy nagyon király oldalt, igaz angolul van. Összegyűjtött élménybeszámolók, visszaemlékezések Messzer pilótáktól a messzerről...

• VO101Tom
    Mire gondolsz? A manualban benne van a lista, hogy melyik rövidítés micsoda (56-57. o.) (Beobachtung alattiak nincsenek Emilhez).
  • Zpogi
    Srácok!

Valaki nem tudna adni egy pontos leírást a CoD-ban szereplő német lőszerekről,hogy melyik milyen,mert nem teljesen egyértelmű számomra.

• Szepy2884
    jól van bammeg, én is szeretlek...
  • VO101Tom
    b+ leolvadt a monitorom...
  • Lacusch69
    Laca és Szepy kedvéért: izgalmas, eredeti felvétel!

ITT
  • Willenbrock
    50-en vannak a spit vs 109-en
  • Sanyo
    Lényegében nem szabad lelassulni. :)
  • Willenbrock
    Mi a jó megoldás a "túlfutásra"? A német gépek S fordulókkal néha előre kényszerítenek,ilyenkor válik nehézzé a helyzet.Nagy sebességfölénynél leemelkedem a másikat,de ha nincs nagy sebességfölény és mögémkerül akkor általában lelő.
  • Willenbrock
    2 olyan győzelmem lett Musztanggal ma hogy észre sem vettem a enemy destroyed feliratot.Már igen bosszantott hogy mindíg a célzást rontom el,megszoktam a Bf 109 nagyobb kaliberét-a 12,7-es csak csípkedte a német gépeket,füstöltek stb de nem estek le.A végén visszanéztem a statot és mégis volt 2 kill amiről nem is tudtak-némileg lenyugodtam ettől :)
  • Feró Flex
    Őőőh,hát igen és Olegéknek nincsen elég infója a valós műszakí adatokhoz..(?)
  • Zsolt7411
    Köszi a válaszokat.
    akkor leveszem megpróbálom mert ugy veszem észre hogy melegszik egy kicsit a processzor meg a vga.
  • sublancher
    Nekem évek óta le van véve az oldala, így sokkal jobban szellőzik, viszont hangosabb, és védtelenebb a külső behatásokkal szemben. Tiszta por az egész egy pár hét után, és lehet takarítani, ráadásul egyszer belefröccsent a kiboruló ásványvíz. Akkor morcos is volt egy kis ideig.
  • Sanyo
    www.kurfurst.org
  • Her Laca
    Az attól függ.
    Milyen a ház,milyen szellőzése van mennyi ventilátor van benne ,
    Ha megreked benne a meleg levegő akkor érdemes levenni az oldalát,ha rendesen ki van építve ,és megvan a megfelelő légáramlat akkor nem.
  • Zsolt7411
    Sziasztok.

Egy müszaki kérdésem lenne.
    Hogy jobb a gépnek ha le van véve az oldala vagy ha rajta van?
    Válaszokat előre is köszi.
  • sublancher
    Ja és a wikipediától kíméljetek meg. Köszi! :))))))
  • sublancher
    Hali! Ha tudna valaki küldeni nekem e-bookokat e-mail címre, vagy weboldalakat linkelni, ahol komplett leírások (típusok közötti különbségek, történetük, stb...) vannak, azt nagyon megköszönném. Elsősorban a Bf-109-esekről szeretnék megtudni még több mindent, részletekbe menően. Láttam a neten, hogy árulják A Bf-109-es története c. könyvet, de nem tudom hogy mennyire hiteles, és hát a könyvesboltokban sem volt raktáron. Na lényeg a lényeg, ha vagytok olyan jók, hogy elláttok ilyesmikkel, az nagyon jó lenne. Mail címet adok majd ha kell. :)
  • Voronyezs
    akkor vissza az egész, köszi még 1x ^^
  • VO101Tom
    A ...DS a dedicated server-t jelenti, hacsak nem akasz 7/24-ben hostolni, ez nem kell neked.
  • Voronyezs
    csak mert látok 410.exét, 410_DS.exét, 410_RU_exét...de gondolom az első kell :)
  • VO101Tom
    4.10m kell, nemtom mi másra gondolsz...
  • Voronyezs
    :D oké :D
  • istikovacs76
    Gergő, a 4.10 exet:)
  • Voronyezs
    még egy kérdés: a 4.10nél melyiket szedjem le a felsoroltak közül? mert több 4.10 is van :)