91390

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Sidewinder
    Ez nagyon jó:) Én a variométert és a magasságmérőt szoktam így kopogtatni a Góbéban ha semmi nem akar összejönni "emelkedj már" bíztatás kíséretében. És volt olyan,hogy hallgatott rám a gép:) A szegény Ancsa pilótának viszont nem folyt vissza a tartályba az üza, hiába kopogtatta a műszert.
  • VO101Tom
    Ha jövő nyáron lesz megint Puma Air Rally, oda gyere ki (jakabszálláson rendezték az elmúlt években), ott találkozhatsz még élő pumásokkal (tavaly Frankó Endre és v.Szentiványi János volt kint).
  • Johann Wind
    A keleti front óriási lenne!!:)
    Igen az "amerikai szezon" benne van a légi háború 1-2ben, de azért elolvastam újra.:)
    Igen, természetesen sok idő és a szerzői jogok is gondok, meg csak úgy bemásolni sem szép dolog, le kell írni a saját szavunkkal + esetleg kiegészíteni a saját kutatásaival.
  • Johann Wind
    Nem tudja vki véletlenül hogy Gersy Tamás él-e még?Pár éve láttam őt egy újságcikkben és nagyon szépen nyilatkozott benne.Ő sebesült meg ugye súlyosan a veszprémi reptér bombázásakor és Molnár László mentette meg az életét azzal hogy vért adott neki, gyakran mondogatta is hogy így benne egy kicsit Molnár Laci tovább él.:)Az ő csizmáját kapta meg Tobak Tibor, olvastam is egy régi Top Gunban egy cikket, aminek az volt a címe hogy "Mitől véres a csizma".
    Sajnos mostanában nagyon keveset lehet hallani a még köztünk élő Puma pilótákról.:(

Csak úgy eszembe jutott hogy a kecskeméti temetőben lévő repülős emlékművön nincs rajta (esetleg én nem láttam, de ezt kizártnak tartom) Raposa Zoltán nevét, ellenben Bárány József rajta van, aki tudtommal túlélte a háborút.....
    Rövid eddigi életem egyik legszebb élménye az volt a témával kapcsolatban, hogy láttam a kecskeméti piaristák iskolájának épületében Szeverényi Kálmán emléktábláját és alatta Pumák koszorú szalagjait.:):)
  • bucsher
    lol most nézem a linket mi ez a szar :)
    én meg azt hittem TM HOTAS = COUGAR :D
  • VO101Tom
    Köszönjük. Az említett történelmi összefoglalókat Sheriff állította össze, mindegyik írás végén olvashatók a források, amikből dolgozott. A "Légi háború Magyarország felett I-II" könyvben volt hasonló felépítés, magyarországi feletti légi harcok napról-napra lebontva.

Ha minden igaz, lesz majd egy keleti frontos összefoglaló is, de hogy Sheriff mikorra végez nemtom...

Sajnos a pumaszállás tartalma egyre kevéssé bővül, pedig rengeteg új dolognak lenne helye (nem német, hanem mondjuk más magyar életrajzoknak, vagy gépismertetőknek, képgalériának, hogy csak pár félkész ötletet mondjak), de már egyre kevesebben írjuk, a frissítéseket pedig csak én csinálom. Életrajzok összeszedése is akkor kezdett kifulladni, ahogy a wikipedia egyre népszerűbb lett, aztán Csaba megírta az elfelejtett hősöket, ahol rendkívüli alapossággal összegyűjtötte az összes magyar ász életrajzát. Azt bemásolni nem lehet, esetleg kivonatot készíteni belőle, az mondjuk lehetne...

Na, de ezeket már csak akkor, ha kész az új oldal.
  • bucsher
    én win7 64 biten cougarozok.
    úgyhogy csak nyugodtan!
  • Johann Wind
    Ha majd én küldök be videó, akkor engem nyugodtan leszólhatsz minden hatag nélkü oké? :)
    Nem rossz szándékból lett hozzád szólva, én legalábbis úgy gondolom.
    Egyébként is ott a hsz végén a :)

:)
  • Sanyo
    Köszönjük. :) Készül az oldal felújított és modernizált változata, amiben már lehet keresni, kommentálni, nekünk pedig sokkal könnyebb lesz frissíteni és karbantartani.
  • Johann Wind
    Nekem nem tetszik ahogy az a Messer kinéz, olyan mintha egy Emil volna.Előzőleg egy Il-18 szerű bronz rep.gép forma volt rajta, de azt színesfémgyűjtő embertársaink ellopták.Azt olvastam hogy a temetőben (a) több(i) háborús sírról is ellopták a színesfémeket..........:(
    Mivel ott "vendégkönyv " nincs ezért ide írom:Állati jó a Pumaszállás.Főleg az a sok információ a Pumákról, ma olvastam el a "harcok napról napra" részt főleg az októbertől a háború végéig fele a nagyon érdekes, mert így összefoglalva a harcok ezen részét még sehol sem találtam meg.:) A német életrajzokból viszont elég kevés van.Ha lesz időm és erőm, akkor letöltöm és elolvasom a Harcok az orosz égen-t, régóta vadászom már arra a könyvre.:)
  • bityo
    én is erre gondolok, de biztosra kellene menni, mert drága a csere.
    X52-t nem találtam 19eFt alatt. :(
  • PhantomAss
    de a helyedben inkább néznék óccsóér vmi használt x52-t
    12 körül lehet már találni
  • PhantomAss
    ha vista kompatibilis akkor win7-en is mennie kell
  • bityo
    Sziasztok!
    Segítségeteket szeretném kérni Joystick ügyben. Sajna a Saitek Cyborgom elromlott és nem javítható, ezért újat keresek. Természetesen IL-2-höz. :)
    Megakadt a szemem a Thrustmaster HOTAS-án:
    http://www.pixmania.hu/hu/hu/03354427/art/thrustmaster/t-flight-hotas-x-joystick.html
    sajnos nem tudom kideríteni, hogy win7-el kompatibilis-e (az oldal nem írja csak a Vistat). Van valakinek ilyen ismerete?
    Második opciónak ott van a Saitek Cyborg X-je, de az annyira nem jön be:
    http://www.pixmania.hu/hu/hu/03363412/art/cyborg/f-l-y-5-joystick.html
    Melyiket ajánlanátok?
    Köszi!
  • fecska
    én vagyok a legkisebb... :);)
  • Lysandus
    Az csak egy film volt! Fikció, nem dokumentumfilm! :-)
  • messerharcos
    Ne sirj Miki téged látnak legalább a legtöbben xD Amugy meg tényleg jó hogy Lacush is leszól, hogy miért videót és nem linket teszel be erre következőnek ő is beszúr egy videót xD De szerintem, te is Laca linkeltél már be ugy hogy az nem csak link volt :)
  • Romeo One
    Egyszer lemértük Patrickot meg Keanut, amint keménykednek egymással a nyitás kapcsán (Holtpont). Valami -300 méter jött ki nyitási magasságnak.
  • sakkay
    Basszus, ez nagyon komoly.
    Volt szerencsém ugrani Ancsából(is) hát a menetszél" úgy vitte volna ki őket a kiállásnál(félig kilógva nézegették a semmit) mint a szar. A kemény kalapon meg egyszerűen nem tudok átlépni..ezt komolyan gondolták???
    Még az archúsa is hullámzik a delikvensek, nemhogy a kalap a fején.
  • Romeo One
    Igen, a második világháborús AN-2 már akkor is heveny röhögőgörcsöt okozott. A fedélzeten csendben csevegő katonák szintén.
    Bár ez utóbbit a Memphis Belle lazán überelte, amikor a zuhanó Fortressen elkezdett halkulni a rádióban a segélykiáltás...
  • Lacusch69
    Volt anno (kb. 6-7 évvel azelőtt, amikor még pajzán gondolat lehettél) volt idehaza a tv-ben egy NDK háborús filmsorozat a "Halál archívuma".

Abban volt Heiner, a csoport benjáminja. Most Te vagy az addig, amíg egy nálad (jóval) fiatalabbat be nem szervezel a fórumba, és mi befogadjuk.
    (De az is lehet, hogy örökké benjámin maradsz...)

• Romeo One
    Meg sapka sincsen rajtad...
  • Solt
    Mert te vagy a legkisebb. :D
  • mijki
    Csak egy kérdés. Miért van az, hogy ha én linkelek egy(vagy 2-3) videót, vagy esetleg írok valamit, vagy beillesztek egy képet, mindig le le kell hurrogni?

Mindenki linkelgetheti a videóit orrba-szájba, csönd van. De amint én linkelek videót, rögtön keresztre akartok feszíteni. Miért?
  • Lacusch69
    Köszi, támogatlak.
    Egyszerűen lejár a reggel klotyóidőm, mire ezt a fórumot betölti szegény SGS, a sok videó miatt...
  • PhantomAss
    zsír :)
    én is nagyon szerettem a defyt
    csak a kamera miatt adtam el, nekem kevés volt az a képminőség
    de nagyon jó telefon az biztos
  • Her Laca
    Persze. Van a prohardveren két fórum is ami atelefonnal foglalkozik,és vannak szájbarágós leírások. Olvasgattam egy kicsit:) és most már úgy váltogatom a romokat mint az alsógatyát.
  • VO101Tom
    1C-re írt egy srác, sukhoi.ru-n olvasni, hogy ezerrel megy a Battle of Moscow fejlesztése, ezért nem lesz több gép az angliai csatához (Wellington, Beaufighter, stb). Hozzáteszem, ez a 3D modellezésre vonatkozik, a peccseken, video, hang, satöbbiken csapat másik része dolgozik.
  • VO101Tom
    Ez legalább nem zene...
  • PhantomAss
    te raktad rá a romot?
  • Her Laca
    Igen. Szeretem,Cm7 63 nighty van rajta procit 400-1000 re állítottam,gördülékeny ,stabil süt,főz:) Nekem nagyon bejött,és bírja a melómat is. Még nem karcos:)))) pedig az nálam alap egy hét után,ez meg már hónapok óta megvan.
  • Johann Wind
    Eltalálták Domján gépét és az kigyulladt, de Domján nem vette észre, az amerikai pedig a gépe mellé repült és figyelmeztette mutogatással, hogy nézzen hátra, mert ég a gépe.Mikor Domján kiugrott véletlenül belerúgott a botkormányba és a két gép összeütközött, Hudson pedig meghalt.Domjánnak pedig igazolták a Mustangot mint légigyőzelmet.Domjánt 45 elején a légvédelem szedte le és elesett.
  • PhantomAss
    hejj Laca milyen telefonod van? Defy?
  • Her Laca
    Miki fiam! Hogy a görcs állna a kezedbe amikor tömegével, nagyipari mennyiségben teszel be videókat. Elég csak a link,az okostelefon az még nem teljes értékű pc. Én jelenleg most azt használok. Meg amúgy is:)
  • mijki

• zmok
    Rosszul emlékeztem, Domján Pálnak sikerült kiugrani.
  • zmok
    Összeütköztek, és sajnos mindketten meghaltak. :(
  • mijki
    Mi történt velük?
  • VO101Tom
    Na, volt kis időm, bepótoltam pár elmaradt frissítést a pumaszálláson, kitettem az Okt. 28-i, v. Szentgyörgyi Dezső sírkőavatásán készült galériát.

galeria
  • Sidewinder
    Itt az előzetese: