91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • artivizsla #48752
    Egy utolsó link a Dora-król. Mondjuk, a vörös csillaggal furán néztek ki.
  • artivizsla #48751
    A Fóka fordulékonyságáról beszéltünk előtte és mivel volt pro és kontra vélemény is arra linkeltem ezt be.
  • Solt
    Ha most március, április lenne, el is adnám szó nélkül! :)
  • Johann Wind
    Én nem adnék érte annyit az tuti. Én kb. ennyit szántam a gépem felújítására mint amennyibe az az egy VGA kerül. :D
  • Her Laca
    Mert nem értettem kinek szólt :) Most sem értem.
    Tudod van az a válasz gombocska.:)

Solt mester.
    Aszondom kezdjünk el nyerészkedni:)))
    Eladok mindent annyiért amennyiért vettem és ,még jót is játszottam.
    Ez is ritka az ámítás technikábn:)) Sőt! többért.

Johann Wind

Igazad is van. Épeszű ember ennyit ki nem ad egy VGA ért. Mondjuk most ez a jó hufnágelnek köszönhető.
  • Solt
    Én is csak lestem, hogy az enyémnek milyen ára lett! :D
  • artivizsla #48746
    Ezt most miért kaptam ?
  • Her Laca
  • artivizsla #48744
    Ezt most találtam, talán segít.
  • Her Laca
    Mondasz valamit:XDDDDDD Most hogy így jobban átolvastam:))

Johann Wind!
    A beszarok!!!! Mingyá eladom van nekem is:)) De ez hihetetlen ami itt megy,én meg sem mondom mennyiért vettem az enyémet.Ha most eladnám ,még hasznom is lenne rajta pedig használtam már.
  • Johann Wind
    Neked milyen VGA-d van?
  • Richtofen
    "Knighton " Manyscalps" Warbeck, volt FW-190A9-es pilóta írását fordította le Tóth "V101_Balazs" Balázs."

Kedves kollégák. 99%-ig biztos vagyok benne, hogy az illető szerző nem "volt FW-190A9-es pilóta", csak addig amíg az il-2-tőt tolta... Ugyanolyan szimmer mint mi itt. ;)
  • Her Laca
    Gondolom szűkítette az ívet a féklap kieresztésével,aztán jó Fókáshoz illően lebukott és irány az egyenes:))
    Orosz vasak nem nagyon szerettek gyorsan zuhanni,lévén hamar elhagytak ezt azt a szerkezetből.
  • artivizsla #48739
    A könyvben írták, hogy jobban fordul én csak idéztem belőle, de igazad van, hogy keveredik a szögsebesség meg a fordulékonyság fogalma, amit meg tetéztem az orsózási sebességgel. Akkor valaki helyreteszi ezt normálisan ?

A Warbeck idézetből is megmagyaráznátok még valamit ?

"..Tisztán láttam, hogy ha tovább követem a Yak-ot a fordulóban és még tovább veszítek a sebességből, akkor az előbb utóbb a végemhez vezet. 350-nél kiraktam a landing fékszárnyat, ekkor már..."

Ennél a manővernél és sebességnél a fékszárny nyitására miért volt szükség?
  • Her Laca
    VGA.

Beszarok!!!! Mingyá eladom a VGA mat bakker:) Hol élnek már ezek?
  • Her Laca
    Ne küszködj már.
    Hol laksz Kri amúgy.
    Mintha mondtad volna,hogy van ismeretséged olcsóbban beszerezni alkatrészeket ,vagy rosszul emlékszem?

Vegyél egy ilyen procit
    Egy ilyen lapot alá
    Ilyen ramot
    Tápot valami hasonlót
    Ház kb
    Vinyó
    A maradékból meg valami VGA-t.
    Fingom nincs ez mennyi add össze.

Na ez 110 körül van gyorsan fejbe.Ha olcsóbban beszerzed akkor marad 50 pénzed VGA ra.
  • Her Laca
    Il2 ben az A3 al bátran leálltam fordulni a korabeli spitekkel.
    Persze ez nem mérvadó azért :)Utálták is az A3 ast a szervereken a veresek:)
    De ahogy olvastam ez az életben is valami hasonló volt.
  • PhantomAss
    igen csak te írtad így előtte hogy "jobban fordul, mint a Spit. XIV. és a P-51A, viszont mindkét gép fordulóköre kisebb, mint a Fókának. Viszont, azt is írják, hogy olyan gyorsan orsózik a Fóka, amit nem tudnak követni"
    tehát itt más a fordulás és az orsózás, és nem egészen értettem hogy itt hogy értik

Lac tudom h nem ugyanaz, csak arra akartam rávilágítani hogy nem biztos hogy előbbre vagyok vele ha szűkebben fordulok 2mp.ig 400 fölött, de hamar eldobom a sebességem, mert onnantól meghaltam, ez főleg a fókára igaz
    sokkal egyszerűbb az élet ha minél kisebb sugarú körben tudok fordulni akár lassabban is és tartani is tudom a fordulót, mert azt nem tudják sokáig lekövetni
    ez persze csak az újoncokra igaz, aki pl il2-ben egy kicsit is tapasztalt az nem áll le egy fókával fordulózni egy spit ellen
    szal csak azt mondom hogy én nem tudom értelmezni a jobban fordul jelőzt a fókára
  • zmok
    "Pont, az előbb említett Skua lőtte le a B26-ost."
    Na jó, nem bánom!
    (Nem bírtam kihagyni!)
  • zmok
    Az a ronda gép elbánt ezzel a gyönyörűséggel..., volt szívük lelőni?
  • artivizsla #48732
    Összetartozik, aminek össze kell tartoznia.

"...Do 26D típusjelet kapták. A gépek az 1940-es norvégiai invázióban csapatszállítóként is részt vettek, kevés sikerrel. Két példányát három Hurricane lőtte le, eggyel pedig az Ark Royal repülőgép-hordozóról felszálló három Blackburn Skua vadászgép végzett,..."

Pont, az előbb említett Skua lőtte le a B26-ost.
  • zmok
    Az én kedvencem a DO 26,dízel(!)motorokkal.Húzó-toló légcsavarokkal... A motorburkolatok egyenesen szexik. (szerintem)
  • Willenbrock
    Ez a gép sem valami esztétikus,igaz ez nem vadász.
  • kri1219
    Szerintem a legszebb az Ar234 volt és a Me262, mondjuk kicsit más kategória mindkettő:)
  • Johann Wind
    Sztem a legszebb gépek közé tartozik a 109-es, a Ta-152-es és a P-51A Apache, annak is a 4 db. 20 milis gpá-val felszerelt változata, a P-61-es is nagyon tetszik, főleg ha fent volt rajta a felső lövész torony. De egyébként rengeteg szép gépet fel lehetne még sorolni.:)
    De az én nagy kedvencem a Hurricane. Több gépet lőttek le vele az angliai csatában mint az összes többi bevetett gép, a lgv tüzérség és a léggömbzár együttvéve. Igaz több Hurri is volt mint Spit.:)
    A Hurri fordulóharcban legyőzte mind a Spitet mind a messert.:)
  • kri1219
    Bocs az offért, de (aki tényleg ért hozzá) ezen az oldalon miket tenne egy gépbe 150.000 ből, ha csak egér, monitor, billentyűzet nem kell. Hát ez elég magyartalan lett, na mind1:), itt a link:
    http://www.gepbolt.hu/egyeb/geposszerako/pag_geposszerako.aspx
  • artivizsla #48726
    OFF : A Bokros csomag óta napirenden van az ingatlan adó bevezetése Magyarországon. A baloldal megváltásnak tekinti a jobboldal pedig felesleges sarcnak, de a ma esti kiszivárogtatás nyomán, miszerint mégis csak kikényszerítik Magyarországtól, hogy vegye fel az IMF kölcsönt ( persze cserébe a bank majd beleszólhat egy elméletileg független ország belügyeibe ) - nagyban megnő annak az esélye, hogy lesz még itt ingatlanadó. Az világos, hogy a mai világban adó nélkül már nem működik semmi, de a magyar helyzet mégiscsak speciális abban az értelemben, hogy az ingatlanok több mint 90 %-a magántulajdonban van, ráadásul az emberek zömének ez az egyetlen jelentős vagyona is. Egyik unokaöcsém a főagronómus az egyik TSZ-ben és ő mesélte, hogy az erdők zöme már banki jelzálog alatt van, majd most sorra kerülnek az ingatlanok is.
  • artivizsla #48725
    Közben megtaláltam ugyanott a programot én is. Köszi.

Az, hogy melyik repülő szép, vagy nem szép, nem hasonlít egy kicsit ahhoz, ahogy a férfiak néznek a nőkre? Van a természetes szépség, ö a mindenkori nőideál, ami azért koronként más és más, de azért a maga módján, a legtöbb nőt végül is szépnek találja valaki, ami nem árt, ha az aktuális párja az.
  • messerharcos
    szerintem az aircobra olyan szép ez tényleg szubjektív. Bár nekem kb nincs ronda repülő. És a fóka is gyönyörű.
  • Willenbrock
    A La-5,La-7 is szépek voltak szerintem.A P-39 volt az egyik legrondább vadászgép de ez nagyon szubjektív.
  • TG Gida
    http://war.by-airforce.com/downloads/newview.html
  • Lacusch69
    Használtam, nekem nem tetszett.
  • artivizsla #48720
    Régen még fent volt a Pumaszálláson a "New View" program. Már nem használja senki, ill. nincs meg valahol még?
  • V43 1105
    Ő az bizony ! :)
  • sakkay

Nem ugyanaz az biztos.
  • Lacusch69
    A legkisebb sugarú fordulókör és a legnagyobb szögsebességű fordulás nem azonos!
    Az angliai csatában is szűkebb íven tudott fordulni az Emil a Spitnél (bizonyos sebességnél), de kisebb szögsebességgel.
  • artivizsla #48716
    Nagy sebességnél, még együtt fordult vele, a gondok a sebesség csökkenésekor keletkeztek.

A teszteket a könyvből idéztem, de vszeg a fordulékonyság esetében az orsózási sebességre gondolhattak, abban fürgébb volt mindegyiknél. Valahol írták is, hogy a fordulózás közben, ha gondba kerül a Fóka, egy ellentétes irányú leborítással meg tud lépni, mivel azt olyan gyorsan tudja elvégezni, hogy az így megszerzett előny a gyorsulási előnnyel együtt elég neki arra, hogy biztonságosan meglépjen.
  • PhantomAss
    húúú Laca hát sztem a legszebb (brutális szépség :) gép a 2vh-ban az A-fóka volt
  • PhantomAss
    de egyébként mit jelent az hogy a fóka jobban fordul de a spitnek kisebb a fordulóköre?
    akkor miért fordul jobban?

• PhantomAss
    nekem ez pont úgy hangzik hogy nem tud együtt fordulni a fóka a jakkal, illetve csak egy bizonyos sebesség fölött és nagyon kis ideig, mert gyorsan veszti a sebességét
    ezt a tesztek és a könyvek (fw190 szolgálatban nekem is megvan), sőt az il2 is alátámasztja
    kedvencem a fóka volt, elég jól kiismertem, sőt a többi gépet is (póni pl)
    ezek alapján szerintem a fóka sztem nem fordulóharcra való, de ezt már 1000x kitárgyaltuk