91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Lysandus
    Azt azért ne felejtsétek el, hogy a római és az angol birodalom is elhanyatlott egy darabig. Oké, voltak olyan birodalmak, amelyek egyik napról a másikra omlottak össze, mondjuk a Szovjetunió napjainkból. De azért Oroszország szépen összekapta magát. Szóval az amcsik hanyatlása sem egyik napról a másikra következik be, elég sokáig húzhatják még. A szuperhatalmi státuszának viszont valószínűleg búcsút kell mondania, és újra egy többpólusú világ következhet.
  • Johann Wind
    Hogy legyen vmi kis on is.;)
    Ma kipróbáltam az 1946 4.11-es patch-et és tetszik. Sokkal szebb lett a gépek textúrája(főleg a Messereknek) és tetszenek a repülhető bomberek is.:)
    Bár már a Hs-123-as is repülhető lenne, nagyon szép gép, valóságos mozdony kinézete van. A Kuban térképen csak most vettem észre hogy vannak többtornyú T-28-as harckocsik. Ezek régebben is voltak vagy csak ezzel a patch-el jöttek? Érdekes a Tse-tse Mosquito ágyúja is, fogja magát és néha magától elakad. Az is jó hogy ki lehet kapcsolni a bomba gyújtó szerkezeteket, én ki is kapcsolom, addig amíg meg nem tanulom használni a beállításokat. Érdekes ez az új fejmozgás is, de már meg is szoktam. Ami viszont ijesztő, hogy ma leszedtem egy Catalina-t és a zuhanó gép szárnyán keresztülrepültem, de a gépemnek semmi baja sem lett..... Kiugrásnál habár ledobom a kabintetőt de az a külső nézetben úgy látszik, hogy még mindig a gépen van, a légvédelem még mindig lő cefetül ha az ell. gép közvetlen közelében vagyok, azok a rohadt fák kaphatnának már végre ütközésmodellt és az sem ártana hogy ha összeütközöm a lelőtt géppel, de a gépem előbb ér földet attól még igazolhatnák mint győzelmet, ha már én lőttem le vagy miattam zuhant le. Ezeket még mindig nem csinálták meg, pedig sztem nem egy ördöngős dolog lenne.....
  • Her Laca
    És mi majd átvesszük a helyét:) Úgyis megérdemlünk már egy világbirodalmi címet:XD
    Jelzem ,csak annyira mennénk csődbe mint ők ,én egy igen boldog ember lennék veletek egyetemben:)
  • VO101Tom
    Ha valakinél egy szinten van a makedón meg mongol birodalom a mai usa-val, azzal nem tudok vitázni. Ez ez ez... á, leszarom inkább, igazad van, az USA is csődbe megy egyszer.
  • Szepy2884
    bakker majdnem egyet mondunk pedig Isten látja lelkemet még nem jelent meg a hozzászólásod amikor elkezdtem az enyémet
  • Szepy2884
    A mongol, római, makedón, inka stb birodalmak mind mind szétestek, felbomlottak megszüntek, mert túlnőttek egy keretet amit még kézben tudtak tartani és kontrollálni. Ez mind mi, ha nem csőd?? Pedig van pár köztük, ami annó világbirodalomnak számított. De attól, hogy egy államforma vagy társadalmi berendezkedés megszűnik vagy átalakul attól még nincs világ vége. A fű még zöld marad és az ég is kék. Amerika sem fog eltűnni a térképről és a kontinens sem fog elsüllyedni az óceán alá mint a mesebeli Atlantisz, de már sosem lesz az aminek jelenleg ismerjük.
  • LeonSilver
    vagy 8 vagy 10 <=> van 8 vagy 10

• wednes
    Minden hanyatlás pénzügyi nehézségek miatt indult. a Római Birodalom nem tudta már finanszírozni magát, nem volt pénz hadseregre. Persze öngerjesztő a folyamat a sok támadás és sarc fizetés tovább szegényítette a Birodalmat.
    Az Brit birodalom hanyatlásába is belejátszott a tőke hiány. Elég sok pénzzel tartozott az USA-nak cserébe azért, hogy beszálltak a háborúba mellé, sok támaszpontját is átadta. A franciák ugyanúgy elszegényedtek, nem tudtak fenntartani semmilyen gyarmati birodalmat. És ott a Szovjetunió esete is.
    A gazdasági és társadalmi problémák majdnem mindig belejátszanak a bukásba.

49704: Ezek nem végleges dolgok. Az államcsőd azt jelenti az állam nem tudja töreszteni az adósságait. Ekkor mélyrepülés kezdődik. Erre mondhatjuk, hogy vég. Igen egy ideig. Senki nem azt mondja, hogy USA végleg eltűnne a térképről, ahogy a 20-as évek válsága után se tűnt el, és ahogy Európa is megmaradt.
    A vezető státuszát viszont elvesztheti. Ez folyamatosan változik a történelemben, amióta világ a világ. Ez nem USA utálatról, orosz, kínai, utálatról szól vagy szeretetről szól.
  • LeonSilver
    " a világ egyik legnagyobb iparával és mezőgazdaságával"

Milyen jót is tenne nekik! Sokkal kevesebb lenne a kurvanagyseggű amcsi luvnya.
    És nem vagyok rasszista, semmi bajom a feketékkel, de az ember esze megáll, hogy 10 negroid amcsi picsából 12-nek akkora segge van mint az állat. Nálunk zömmel ezek a népbutító csatornák mennek (NGC, Diszkóveri és társai, vagy 8 vagy 10) és a nejem mit szokott szörnyülködni :D :D :D egy-egy ilyen dagadt picsán.
  • VO101Tom
    Ha ezeket kiszednék az USA alól, akkor valszeg nem tudna 300 millió embert eltartani a jelenlegi életszínvonalon, de az állam miért menne csődbe? Háromszáz millió ember a világ egyik legnagyobb iparával és mezőgazdaságával bármikor önellátó is tudna lenni - persze az életszínvonal átlaga esne valamennyit. De azt se felejtsd el, hogy kevés olyan állam van, amiben a patriotizmus annyira erős lenne, mint ott. Nem értem, hogy az USA-ról miért hiszik azt, hogy huss tönkremegy ha történik valami gazdasági visszaesés.
  • wednes
    Mindkét dologban igazad van, vagy inkább jó a gyanúd. :)
    Nem kell mindenhez érteni nem is lehet. De ha az embereknek van egy veleszületett intelligenciája azért ráérez olyan dolgokra, hogy itt azért nincs minden rendben. A devizaalapú, hitelezés megnevezésénél nem véletlenül szerepel az alapú utótag. Ugyanis ez ugyanolyan forint hitel. Hiszen a hitelt forintba kaptad nem svájci frankba. Az ELSZÁMOLÁSA deviza alapú. Ha jó az árfolyam akár még jól is ki lehet belőle jönni. HA elszabadul viszont, akkor az adósok nagy bajba kerülnek. Nem mellesleg a banknak ez nem kár, hanem extra profit. Őt nem érinti az árfolyam zuhanás, hiszen a magyar betétesek forintjait hitelezte, ki deviza elszámolással. Egyébként ez ellen indult is bírósági ügy, mintha ítélet is született volna, hogy jogtalan (első fokú). Részletesebben itt van, ha valakit ez érdekel.

A másik kérdésben is érdekes dolgok vannak. Véletlenek nincsenek, ahogy Solt is írja. Azt tudni kell mikor a nemzetközi pénzügyi befektetőket hangoztatják mindig, tv-ben híradókban, akkor egy nagyon szűk csoporttól beszélünk. Például ilyen a Goldman Sach Magyarország is tartozik feléjük nem kevéssel.
    Az ilyen tőkeerős pénzügyi társaságok úgy mozgatják az árfolyamot ahogy akarják. Például hitelt nyújtanánk egy országnak, ahol az állampapír kamata 4%. Egy kis válság egy kis leminősítés miatt a pénzügyi bizalom megrendül. Magasabb alapkamatot kell adni, hogy a befektetők hitelt nyújtsanak az adott országnak. Így már a kihelyezett hitel után nem 4% a kamatunk haszna, hanem 8-10% is lehet. Jó üzlet.
  • VO101Tom
    Csődbe? Egyet sem tudok mondani, ami csődbe ment. Volt ami szétesett, volt amit leigáztak, de egyik sem ment csődbe. Angol birodalom szétesett, de az egykori gyarmatok és az anyaország egész jól elvannak a mai napig. A Francia birodalom elvesztette gyarmatait, az anyaország egész jól elvan a mai napig. Kína évezredek óta ott áll ahol ma is. Japánt sem tegnap alapították, bár ma már ő sem világbirodalom. A Spanyol birodalmat a sok arany tette tönkre (felborította a korábbi gazdasági egyensúlyt), és a sok háborúja európa elsőségéért. Amiket tudom, hogy csődbe mentek, albánia és ergentína. Meg majd most a görögök. Egyiket sem sorolnám világbirodalomnak. Tényleg nemtom mire gondolsz...

Az viszont tény, hogy a pénz alapja ma már csak a törvény, nem pedig az arany. HA a központi jegybank, vagy ha úgy jobban tetszik a FED úgy dönt, hogy kamionszámra elkezdik nyomtatni a pénzt, akkor azt teszik. Az embereknél lévő pénz elértéktelenedhet, de az állam nem megy csődbe - hacsak valamikor ki nem találják, hogy a csőd jobb mint az infláció. Aki amerika csődjéról beszél ma, abból sokkal inkább az amerika utálat beszél, mint a józan ész.
  • Lysandus
    Nem az a lényeg. Hanem hogy az ilyen húzásaik ellenére fenn tudták tartani azt a képet, hogy ők "lovagiasak". Persze, mert általában nyertek. :-) Szóval győzni kell, és onnan már könnyű engedményeket tenni. Churchill is megengedhette magának, hogy sajnálkozzon a német tábornoki kar nürnbergi bíróság elé állításán, mondván: "nem szokás" az ellenfél tábornokait kinyírni. De azért olyan nagyon nem tiltakozott, de arra elég volt, hogy az egész az amcsik és a szovjetek fejére szállt. :-)
  • Solt
    Nincsenek véletlenek... :)
  • Feró Flex
    A történésben "ha" van az akkor már fikció és nem történelem.Ezért vannak a dátumok is amit be kell biflázní és biza ezek is "csak" számok.
    Tehát egy olyan megrendítő és történelmet formáló kérdésben mint a holokauszt,legyen az bármelyik,igenis legyünk a lehető legpontosabbak a számok ügyében IS.

Holokauszt?Örmény,kozák,palesztin vagy éppen a vajdasági "Hideg napok" és Szebrenica,sajnos ez is mind az.Mégis mintha ezekben a kérdésekben az áldozatok számát lefelé kanyarítaná a történelem kereke.A hozátartózók vagy a túlélők nem hogy kértérítést nem kapnak de még az áldozatok egy fakeresztet sem.

Igazságot akarok semmi mást.

• LeonSilver
    Én például el nem hiszem, hogy ennek nincs köze az európai szarsághoz.
    Meg nem igen értek hozzá (ehhez sem meg még számtalan dologhoz sem) de szerintem az sem véletlen, hogy a Zembereket svEjci szarban adósították el, és most az egekben van az árfolyama. Aki azt mondja, hogy tök véletlen, azt kiröhögöm.
  • Solt
    Ezért volt nagy visítás amikor Irán előállt azzal, hogy a kőolajat euróban számolná el... na az a vég kezdete lenne.
  • LeonSilver
    Igen-igen!!! A fransziák sokkal köcsögebbek.
  • wednes
    Amint, elveszti a dollár a világpénz státuszát megindulhat a mélyrepülés, ami valahol a kőkorszak szintjén fog megállni (kis túlzással) :)
    Elég veszélyes alapokon áll azért az USA gazdasága (mondjuk nem csak az USA-ra igaz). Az amerikai álom és életvitel fenntartását csak a hitelezés képes fenntartani. Amióta a 80-as években megindult a termelés áthelyezése keletre, az amerikai társadalom fokozatosan elszegényedett. Erre a fent említett hitelnyújtás volt a válasz. Így annyira nem feltűnő a "szegénység". Hiszen jóval drágább életvitelt fent tudnak tartani az emberek maguknak, mint amire képesek lennének. Fizessék a kamatokat a többi nem gond.

Ha valami gáz van nyomatnak pénzt. A lent is írt világ infláció miatt a negatív hatása jóval kisebb mint a pozitív. A dollár nem tud annyira leromlani (tud az is esni, de nem akkorát). Például azért, mert az összes ország, cég akármi mikor olajat vásárol, ELŐSZÖR dollárt kell, hogy vegyen. Ezért mindig van egy állandó és nagy kereslet a dollár után.
    És mi történne akkor ha nem lenne szükség ehhez dollárra? :) Egyébként én is azt mondom, semmi sem tart örökké. Még az 1000 éves birodalmak sem. Mert 1000 év múlva végük. :)
  • Szepy2884
    ne haragudj tom ,de ezen most én röhögtem, de nagyon
    Tudnál nekem olyan világbirodalmakat felsorolni, amik még sosem mentek csődbe?
  • Szepy2884
    mindig is tudtam, hogy az angolok köcsögök, de mivel ezt a franciákkal tették ezért csak
  • VO101Tom
    Igaz, nem jól emlékeztem, a tavalyi leminősítési mizéria körül volt a hitelállományuk 14 billio 500 milliárd dollár. Kína ebből 1500 milliárd dollár értékben vett állampapírt. Az 10%. De végeredményen nem változtat, az USA kb. soha nem megy csődbe.
  • Lysandus
    Szerintem kár agyalni ezen. A háborút meg kell nyerni, ha már oda kerül az ember. Utána már lehetünk nagylelkűek. A harcban pedig nincs tisztességtelen előny, ahogy itt ezt valaki már megjegyezte anno. Egy kis emlékeztető:

A hétéves háborúban egy francia hajóraj tartott hazafelé az Újvilágból. Szembetalálkoztak egy angol hajórajjal. A franciák átkiabáltak az angoloknak:

- Most béke van vagy háború?
    - Béke! Béke! - kiáltották vissza az angolok. Majd mikor a francia hajóraj mellé értek, kinyitották az ágyúnyílásokat, és össztüzet zúdítottak rájuk...
  • Solt
    Nem hit kérdése... csodák vannak! :)
  • Romeo One
    Hiszek egy-két dologban. Egy picit a csodákban is...!
    :))))))))))))))))))))))))))))
  • Solt
    Nálunk ez abban nyilvánult meg, hogy a magyar férfiak körében elfogadott volt, ha nem magyar nőt vettek feleségül, de magyar nőt jó ideig nem adtak más nemzet tagjához. Ez az emberibb verzió...

Kiszorultunk? Én inkább azt mondanám, hogy az a csoda, hogy még ma is itt vagyunk...
  • wednes
    Azért az nem 1-2%, hanem több. Mondjuk ez 1 éve volt.
    De nem hinném, hogy jelentősen csökkent volna ez az arány.
    A másik része az igaz, amit mondasz. Még az a dollár a világpénz, addig lehet nyomatni a FED magán bankból a zöldhasúkat számolatlanul. Hiszen az inflációs hatása az egész világra is kiterjed. Ezért nincs is olyan hatása az USA-ra, mint egy kisebb állam, ami inflációs politikához nyúl saját hazájában. Sőt EU-ban ilyet nem is lehet, adósságot rendezni csak hitelfelvétellel meg privatizációval lehet. :P
  • Solt
    Jó lesz az 8%-nak is... a teljes adósságuk 30%-a nem belső adósság. Azért ez jelentős szám.
  • Romeo One
    Igen, arra is jó.
    Ezek a módszerek gonoszak, erkölcstelenek, viszont hatékonyak. Hasonlók miatt (is) szorultunk ki a Kárpát-medence peremterületeiről. Senki le nem sza@rta sem a lovagiasságunkat. És senki sem büntetett meg senkit ezekért a gaztettekért. félreértés ne essék, a VV2 után megbüntetett államoknak nem ezért kellett bűnhődniük, hanem mert vesztettek...
  • Romeo One
    Köszi!
    Pedig eddig is ott nézelődtem, de mindegy, én voltam a vaksi...
  • Solt
    A leigázott területeken élő nők megerőszakolása a kezdetek óta a genetikai "szennyezésre" megy ki... ez elég régi "találmány".
  • VO101Tom
    Haha. Ez marhajó. Az a qrva nagy kínai-amerikai eladósodottság a teljes hitelállományuk 1-2%-a, a többivel meg a saját bankjaiknak tartoznak, szal ha bármikor szarban lesznek, akkor nyomnak egy kis pénzt, megugrik az infláció, de minden ki van fizetve. Ezért faszság a hitelminősítősdi, mert aki az USA-t leminősíti, az qrvára csak a hiszire hajt.
  • Romeo One
    Sok múlik azon, akik a parancsokat osztogatják, mit akarnak.
    Na itt van a kutya elásva.

A nemi erőszak mindig is a katonák zsoldon kívüli juttatása volt, egyfajta speciális cafetaria. A saját katonák jutalmazásán kívül az ellenség pszihés lerombolásának egyik eszköze.
    Csak a felsőbb irányításon múlt, hogy a TILT - TŰR - TÁMOGAT hármasból melyiket alkalmazta/alkalmazza.
    Ugyanez áll mindenfajta kegyetlenkedésre/gyilkolásra is.
  • PhantomAss
    ezekről a kísérletekről mind tudok, láttam a filmeket, pszichológia órán elemeztük őket
    a lényeg amit mondtam, a 2/3-ad az nem 100%
    én nem tenném meg, és ebben biztos vagyok
    és szerencsére vannak olyanok rajtam kívül is akik így gondolják :)
  • wednes
    Igen. És innen idézve ez a lényeg:
    "Más szavakkal, a kísérlet eredményei arra utalnak, hogy a résztvevők inherens személyiségi adottságaival ellentétben az adott szituáció az, ami meghatározza viselkedésüket."

Abban meg egyetértünk, hogy egy totális háborúban harcolni, vagy átélni "kicsit" más szituációkat teremt, mint a hétköznapi élet. Reagálunk a környezetünkre. Sokan gondolják, azt ők ilyen szörnyűséget nem követnének el. Nagy részük viszont megtenné.
    Ez a felismerés nem jelenti azt, hogy a kegyetlenkedést "természetes" folyamatnak tekintsünk pl egy háborúban. Ha a felső parancs (vagy félre nézés, eltussolás) képes arra, hogy kegyetlenséget szüljön. Akkor arra is képes, hogy ennek elejét vegye. Sok múlik azon, akik a parancsokat osztogatják, mit akarnak.
  • Szepy2884
    Ráadásul az irániak azok perzsák és mint tudjuk azok nem arabok...
  • Solt
    Iránba beletörne kettejük bicskája is...
  • Szepy2884
  • Szepy2884
    Ami meg Iránt illeti. Az a baja, hogy nincs nukleáris fegyverzete mint észak-kóreának. A zsidok meg jobban teszik ha a szaros seggükön maradnak és nem ugrálnak sokat ott az arabok szájában, mert amerikát nem sokáig tudják még csicskáztatni ellenük ugyanis a jenkik annyira elvannak adósodva, hogy az iraki bohóckodásukat is kínai kölcsönből fedezik!
  • Solt
    Laca! Küld át a komplett conf.ini fájlodat... kipróbálom azt! :)