91389
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Koreában elérték a Mig-15-ösök hogy a B-29 esek bevetéseit ideiglenesen leállítsák a jenkik.A korai Sabre-ök felett bizonyos fölényük is volt,és Koreában az orosz ászok érték el a legnagyobb számú győzelmeket.Pl Jevgenyij Pepeljaev meg még jópáran voltak akik 5 körüli győzelmet értek el.Az amerikaiaknál tudtommal kevesebben lettek sikeresek.Végül itt is leradírozták őket az égről mert kevés volt az orosz pilóta és sok az alultáplált újonc koreai-kínai. -
Vietnam szerintem közel sem egyértelmű.. -
Solt #50194 M1 a T72 ellen... nem nehéz céllövöldét tartani... :) -
Dehogy :) Komolyan nem.Mi több irigylem sokszor őket,több okból kifolyólag is.
De amiről "értekeztem":) az asszem elég tényszerű.
A harci repülésben semmi olyat nem tudtak felmutatni amire felkapná az ember a fejét.
És nem csak amerikai típusokkal szemben,de a francia mirage is elpicsázta a migeket.
De ez igaz a harckocsikra is. Mindig jött a duma,hogy húúúúú,meg haaaa,osztán amikor összekerültek egy kis csetepatéra ,mindig csak a sírás volt. Az utolsó öböl háborúról már ne is beszéljünk.Ott céllövöldét játszottak velük.
-
Szegény szovjeték. Te nagyon rühelled őket Laca :D -
Komolyan töprengtem,de semmi nem jut eszembe ahol domborítottak volna.
Korea,Vietnám,Közel kelet,Öböl háborúk.
Mindenhol le lettek gyalulva.
Persze a kiképzés meg minden,de ez számomra nem indok.
A gép és a személyzet egy egészet alkot,ők együtt jók ,eredményesek,vagy nem.
Öreg pilóta barátom mondotta egyszer.
Az oroszok a szamováron kívül semmit sem tudtak kitalálni maguktól.
Kicsit sarkos ,de van benne valami.
Ugye a híres T34 esük is ,nagyban Usa találmány.
Légi harc rakétájuk is úgy lett ,hogy egy kígyó beszorult egy mig be ha jól emlékszem.
Nem degradálom őket ,de a tények azok makacs dolgok. -
Ma nem rendezünk egy kis Clod-os dogot? -
Persze! Bár itt (sem) a gép a hülye.
-
Repülőnapokat is beleértve?
-
Johann Wind #50187 Sok múlt a kiképzésen is, pl. az izraeli légierő gépei minden háborúban laposra verték őket. -
Johann Wind #50186 Vázsonyi könyvei elég hírhedtek.:) Az igazi/ál Rejtő autogramja lehet 1x még sokat fog érni.;) -
Tényleg. A második VH óta Orosz rep gépek tudtak valamit felmutatni .
Mert én akárhogy gondolkodom , nem nagyon jut eszembe ,hogy sikeresek lettek volna. Bár tudom,remek gépeik vannak:) -
Itten annyi csak a különbség,hogy sem Villi,sem más német konstruktőr nem írt könyveket a gépeikről:)
Minek is tették volna a cucc magáért beszélt:)
Én messzemenően respektálok minden nemzetet,és annak technikáját,de azért megnézném én a jakok veszteségi arányát azért:) Persze tudjuk,hogy remek gépek voltak XD De azért csak hullottak,ahogy tudom.
Eleve ha megnézünk egy bármely Orosz vs Német összecsapást ,kb 1:3 -1:4 arányú a veszteség az Oroszok "javára" Ez a repülőknél sem volt máshogy.
Nem véletlen az a magas számadat amit a német expertek produkáltak arra felé. -
artivizsla #50183 A könyv egy bizonyos korszak repüléstörténet memoárja, egy befutott tervező szemszögéből, elviselhető mértékű, kötelező politikai színezettel. Azért legyünk tekintettel a könyv kiadásának az idejére is, ahhoz képest egyáltalán nem túlzó ez az arány.
De akkor itt van még pár könyv :
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Megmondom őszintén, Vázsonyi könyveiben (2.) is legalább annyira, ha nem jobban fel lehet fedezni az ideológiai túltengés következményeit, mint Jakovlev könyvében, pedig sokkal később íródott.
Johann Wind : Nem, az általad említett két könyv nincs meg nekem. -
-
Ezen az oldalon rengeteg II.Vh-s,főleg repülőkről szóló kép van.
Ha volt már akkor sorry.
LINK -
Jó volt a tegnapi dog,sűrűbben kéne ilyeneket összehozni. -
Ha engem kérdezel,szerintem ezt számítógéppel készítették,már mint a helit. -
Lebowski #50178 Drunk Billy copterdriver :D -
-
Lacusch69 #50176 No, azért ne feledkezz meg a jó öreg Artyom bátyóról sem, aki a tesójának, Anasztaznak köszönhette, hogy MiG-éktől senki sem nézte meg közelről a Gulagot... -
nekem megvan ez a könyv, ha szeretnéd akkor nagyon szívesen elküldöm postán
(ha megtalálom, meg kell keresnem)
elolvastam, de nekem nem akkora kedvencem
valami régi könyvtári kiárusításon kaptam ingyen :)
ha gondolod írj privit és megbeszéljük!
egyébként Jakovlev erősen csókos volt Sztálinnál, míg a többi tervező nem. Ezért tudta nyomni a saját gépeit a háborúban. Hiába voltak pl a La7-ek jobbak, ő el tudta érni Sztálinnál amit akart. A könyv maga amúgy egy élettörténet, a pilótaképzéstől az űrkorszakig nyomon követi az eseményeket. Semmi fölösleges politikai maszlag, csak a szokásos. -
:D
Ez is nézőpont kérdése. A tigrincs mérföldekkel jobb, de nehezebb gyártani és túl precíz műszer.
A 34-es csörög, zörög, szétesik de könnyű gyártani, kezelni és annyi volt belőle mint a szemét. -
Ez is olyan téma, mint melyik a jobb: a T-34, vagy a Tigris...? -
Itt meglehet újra nézni. 23 perc -
Lehet el kellene megint olvasni mert én nem emlékszem már rá. Egyébként meg (szerintem) természetes, hogy a konkurens gépeket köpködi. Véleményed szerint ha mondjuk Willy Messerschmitt írt volna egy hasonló könyvet, akkor ajnározta volna az orosz gépeket? Ugye, hogy nem.
Én ugyan nem értek hozzá, de szerintem a 262 mérnöki szempontból egy korszakalkotó gép volt, ugyan akkor mint gép nem volt éppen maga a tökély. De mondom, nem értek hozzá szóval még az is lehet, hogy nincs igazam ;) -
Lacusch69 #50170 Állandóan a könnyű, fordulékony gépek koncepciójának fölényét hangsúlyozta az energiaharcos gépekkel szemben.
Ha jól emlékszem (nem biztos) a 262-est is köpködte, hogy milyen sz@r gép (a 109-esről nem is szólva).
Megjegyzem, én is kb. 30 éve olvastam... -
Én nagyon régen olvastam (1980-82) és nem emlékszem már annyira rá.
És hát azért Jakovlev nem egy szar tervező, a gépei pedig nem éppen az utolsók. Szerintem persze. De a kérdés az volt, hogy politikai maszlag-e és szerintem, emlékeim szerint nem az. -
Lacusch69 #50168 ... terében... (természetesen) -
Lacusch69 #50167 Gyerekkoromban olvastam és az ragadt meg, hogy szerinte ő milyen jó gépeket tervezett, a németek meg milyen sz@rokat.
Féloff.
Ma volt a HörrTV-n az Ősök terébe szó a magyar pc.-okról a 2.vh-ban.
Az egykori pc. tiszt nagyon dicsérte a Nimródot.
-
Johann Wind #50166 Krascsenics Lajos könyvének kivételével mind megvan, Pokriskiné, Jakovlevé is csak azokat még nem olvastam. P.M. Mihajlov Száz éjszaka a jugoszláv hegyekben és az Utolsó ellenség megvan? -
Semmi politika nincs benne ahogy emlékszem. Jakovlev élete, munkássága a téma. A géperk tervezése, mit hogyan merre. Ilyenek. És rengeteg kép van benne. -
Mert nekem van egy Repülés Története c. könyvem a 60-as évekből és minden 2. bekezdésben elkezdik szídni az imperialista hódító szellemet stb,és minden 3. bekezdésben a szovjetúnió józan politikáját dícsérik.A köztes részeken szó esik azért a repülésről is :) -
Repüléstörténetileg is érdekes vagy tisztán politikai maszlag az egész? -
artivizsla #50162 Itt van még egy példányban.
Az is meg van nekem, de biztosíthatlak, hogy nem én kértem kölcsön tőled.
Én Pokriskin könyveire vadászok, de nem egyszerű feladat. -
Régebben sok könyvet kölcsönadtam, amit aztán persze zömmel szartak visszahozni.
EZ az egyik, ami nekem nagy veszteség. Persze megvehetném, de az nem ugyan az.. -
Huhuhuuuuuuuuuu!! A sólyom család??? Még gyerekként olvastam! -
artivizsla #50159 Egy kicsit pakolásztam és előkerült pár könyv is.
1.
2.
3.
4.
A 2.-at lehet vinni a vaterán ráadásul, akinek nincs még meg. -
Csak a Rata tetszik a Csajka nem. -
Szerintem is szép.Duci de formás :)Landoláskor milyen könnyen elpattan,lehet látni hogy 1X át is startolt vele a pilóta.