91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Her Laca
    Vízbe fulladt Whitney Houston
  • kri1219
    Nem tudom mennyire igaz, de én azt olvastam, hogy azért nem vittek/vihettek magukkal főleg a háború elején mert így "ösztönözték" őket arra, hogy muszály győzniük. Meg ott a szamuráj gondolkodás is, hogy a legyőzött inkább meghal.
    Rádiójuk sem volt először, még az IL2 FMB-ben is van úgy emlékszem olyan beállítás, hogy legyen e a gépen ejtőernyő meg rádió.
  • Johann Wind
    Ilyen is csak Kínában van, ja meg nemsokára ott lesznek a Nokia gyárak is. Tisztára mint az Utca királyai című amcsi filmben.:)
  • Johann Wind
    +Nem volt önzáródó üzemanyag tank sem és az is előfordult, hogy a japán pilóták nem vittek magukkal ejtőernyőt, 1x a 64 győzelmes ász Szaburo Szakai és a pilótái is kidobták gépeikből az ejtőernyőijeiket.
  • LeonSilver
    Igen. Nem is háborog senki, hogy jól keresnek ezekkel a cuccokkal. Bár csak a CloD is így össze lett volna rakva...
  • zmok
    Nagyon tetszenek ezek a Mistel repülőgép-kombinációk.
    A német mérnökök kísérleti, vagy kis szériás gépei érdekelnek a legjobban.
    Dornier,Blohm und Voss, és a Horten fivérek munkássága nyűgöz le igazán.
    Köszi a linkeket!
  • Her Laca
    Jelzem bárcsak minden játék fejlesztő ilyen komolyan venné a dolgot ahogy a Blizzard. Most nyomattam végig a Starcraft II őt ,és azt kell mondjam hibátlan. Az meg van csinálva. Ahogy az összes Diabló is.
    Emlékszem az I es intrójára. A hátamon felállt a szőr annó.
  • LeonSilver
    A kurva Blizzard megint akkorát fog kaszálni mint az állat. Hogy rá fog cuppanni mindenki :D Nem győzik majd nyomni a lemezeket a gyárban.
    Én megint kettőt veszek belőle, egyet magamnak egyet meg a kölkeknek :)
  • Her Laca
    Diabló III.

Hú de szép bakker
  • Her Laca
    Ezt olvassátok el.
  • zmok
    Köszi!!!
  • Her Laca
    De lelőtték őket. Volt radarjuk,ez többet ért bárminél. Egy vagy két hordozó elvesztése semmin nem változtatott vona,csináltak helyette négyet.Míg a japánoknak minden veszteség komoly érvágás.
  • Her Laca
    Most utána néztem. 18 hordozó volt 45 re az Usa nak. 43-ra haditengerészete meghaladta az összes hadviselő fél eggyüttes számát. Ezek írózatos számok.
  • kri1219
    Azért az MXY7 tudott volna meglepetéseket okozni az anyahajók ellen, ha le nem lődözik még amikor a Bettyk alatt van, nem tudták volna elfogni. Meg a németektől kapott fegyverek is, bár azokhoz meg sok nyersanyag kellett volna, ami nem nagyon volt Japánban. Szerintem ha sok anyahajót elsüllyesztenek akkor ki tudtak volna harcolni egy kedvezőbb békét mert máshogy nem nagyon tudták volna támadni a szigeteket, csak nagy flottával.
  • Her Laca
    A Ki84 felvette a versenyt bármelyik korabeli géppel. Ez tény.De későn jött.
    És ne felejtsük el,hogy a japán ipar még véletlenül sem vehette fel a versenyt az amerikaival,sem termelésben,sem fejlesztésben.Gondolj bele, hogy 3 év alatt az Usa akkora flottát csinált amivel átvette a hatalmat a világ tengereken.
    És ezt azóta is féltékenyen őrzi.
    Ezt a japánoknak köszönheti.
    Ezt annó Yamamoto is megmondta,a japánoknak egy kis esélyük volt, ha a kezdetekkor sikerül kiütni az Usa haderejét a térségben. Nem jött össze,és onnantól már csak idő kérdése volt a dolog. Csinálhattak volna bármit akkor sem változott volna semmi.
  • V43 1105
    A Gallandos könyv kurva jó! Volt szerencsém többször is elolvasni, nagyon jól leírja, mit és hogyan csinált mikor harci bevetésen volt !
  • artivizsla #51020
    Ha hétvége, akkor megint egy kis könyvajánló :

1.

2.

3.

4.

5.

Végül egy pár nem háborús, de azért érdekes lehet.

1.

2.

3.
  • kri1219
    Nem tudom ilyen szempontból az IL2 mennyire hiteles, de ott a Ki84 nagyon jól fordul meg gyors is és jól emelkedik, a többihez képest nem ég annyira könnyen, úgyhogy ha tényleg ilyen volt igazából is, akkor a japánok is tudtak jó gépeket csinálni, főleg a háború végére. A Zero meg már 1941 ben lassú volt, az F4F is utol érhette. Szerintem nekik is a kezdeti sikerek miatt szállt el az eszük és nem fejlesztettek időben, mint a németek pl a Me262t, aztán amikor már kellett volna mondjuk egy jó tengerészeti gép, akkor már nem volt anyahajó amiről fölszálljon:)
  • sakkay
    Tegyük hozzá a legtöbb légi harc után a térségben még több 100 km kellett megtenni. Nem volt kényszerleszállási lehetőség az óceán közepén. Ez még + szorzó az esély történetben.
  • Her Laca
    Köszi. De ezt én is tudom:) Szerintem a srác is tudja,csak mindketten máshonnan közelítettük meg a dolgot.
    Kiegészíthetjül még avval is, hogy a japók megszállottan műrepültek és ha valaki, mint pl az ausztrálok is spittel leálltak velük fordulózni akkor csúnyán ráfaragtak.
    Azt kell látni,hogy ahogy minnél nagyobb teljesítményű gépek kerültek hadrendbe ,megváltozott a légi harc is. Asszem ez volt a vita tárgya,hogy a fordulékonyság mint olyan, fontos pont volt e a tervezésben.Mint kiderült a japóknál igen,de pl a németeknél,usákoknál nem volt szempont. Végül is az események eldöntötték szerintem melyik fél csinálta okosan. Ott van pl a Corsair. Gondolom egy zero körberepülte, már ha utolérte volna. Én mikor élőben közelröl láttam megmondom őszintén nem egy vadászgép jutott róla eszembe. Az valami akkora egy monstrum. De hatékony volt.
  • artivizsla #51016
    Laca :

Egy másik fórumon volt egy kis vitád a Zero-val kapcsolatban valakivel, itt egy kis anyag hozzá :

"...A US Navy10 igényei szerint 1941 nyarán – egy kicsit talán megkésve – a Grumman
    F4F Wildcat – 68 kg páncélzattal a fedélzetén került a csapatokhoz, míg a nagy ellenfél, a
    Mitsubishi A6M Zero egyáltalán nem rendelkezett passzív védelemmel. A japán tervezők csak
    az 1944 őszén szolgálatba állított A6M5-ös változatot vértezték fel amerikai lövedékek ellen.
    Az F4F Wildcat repülési teljesítménye, manőverező képessége elmaradt ugyan az A6M Zéróétól,
    viszont több lövéssel is hazavitte a pilótáját. A Zéró azonban rendkívül sérülékenynek
    bizonyult, ami később nehéz helyzetbe hozta a hadvezetést, hiszen a háború vége felé már
    nem volt tapasztalt pilótája a Japán légierőnek. A későbbi intenzív fejlesztések hatására a
    Wildcat felülmúlta repülési jellemzőiben japán ellenfelét, és közben sikerült passzív védelmét
    is javítani, így az ellenállt a 12,7 mm-es, sőt a 20 mm-es lövedékeknek is....."
  • artivizsla #51015
    Jó reggelt, jó szurkolást !

Zmoknak küldöm a reggeli mellé :

Bf-109

Mistel

Classics hangar Fóka

FW-190 cocpit

FW-190 képek

Katonai repülők páncélvédelmének fejlődése
  • VO101Tom
    Ez install hiba lesz. Ebben a sorrendben mentek fel a patchek?
    Il-2 verziók
  • Svenhassel
    Igen, mert kifogyott az üzemanyaga...
  • Matthew Baker
    Sziasztok! Lenne egy kis problémám, felraktam a játékot arra rá az 4.11-es patch-et és a hotfixet is de amikor indítanám 5% betölt és kidob az asztalra.
  • Fürtös
    Ezt meg csak az Alfa miatt,meg a tepsi Volvo miatt:D
    DTM

• Fürtös
    Motorsport:
    Every second count.
    Life in high gear.
    Tribute
    A multkori linkek után remélem ezek is tetszeni fognak.
    A legkifejezőbb az utolsó.(számomra).
    Na de fogok én még versenybenzint szagolni
  • artivizsla #51009
    Erről lehet tudni valami közelebbit ?

"...Hoover egyike a repülés még élő legendáinak, élete is igazi kalandregény. A második világháborúban a Szicíliából operáló 52. Fighter Group egyik Spitfire-ét repülte, ám Dél-Franciaország fölött lelőtte egy FW-190-es, s 16 hónapot egy német hadifogolytáborban töltött. Végül sikerült megszöknie, elkötött egy FW-190-est (kiegyenlítve a számlát) és épségben földet ért Hollandiában...."

Hoover repülése.
  • Szepy2884
    és Marseille is eleinte bénázott párat, hogy szerencse hogy eljutott afrikáig...
  • messerharcos
    de igen, egyszer 8 mustang ugrásra kényszeritette
  • Svenhassel
    A vicc az, hogy a legnagyobb német pilóták közül legtöbb túlélte a háborút. Sőt Hartmann-t pölö egyszer sem tudta lelőni senki sem...
  • bralph
    Biztos csak a pipafüst a kabinból, kiszívja az áramlás amikor néha a gázt is tologatja! :D Profik ezek no. Jöttél volna inkább kísérni minket, két humán egy 110-esben... most a csatorna fenekén lessük a halakat. :)
  • artivizsla #51004
    Akkor már két oka is van annak, hogy Yeager miért érte meg a háború végét.
  • Lacusch69
    Természetesen ismerem M. halálának körülményeit.
    De az addigi stílusából az következik, hogy előbb-utóbb elkapta volna valamelyik ellenséges vadász egy sokszoros túlerejű kötelékből, ha nem is Afrikában.
  • mijki
    De Marseille motor hiba miatt halt meg, nem az ellenség lövedékétől.
  • Willenbrock
    De Marseille balesetben halt meg,az új Bf 109G2-eséből elfolyt az olaj állítólag és mikor kiugrott elcsapta a vezérsík.
  • artivizsla #51000
    Valszeg ezért érte meg a háború végét Yeager is.
  • Lacusch69
    Hartmann jó eséllyel bele sem ment volna egy Yaeger elleni légiharcba, ha nincs előnyösebb helyzetben.
    Marseille pedig biztosan, a leggyengébb szituban is harcolt volna.
    Hartmann túlélte a háborút, Marseille nem...
  • Lacusch69
    Szerintem feltételezhetjük Hartmannról (Rall, Barkhorn, Galland stb...), hogy egyetlen pillantással fel tudta mérni a találata hatását és ez került be az igazolás indoklásába.
    Attól, hogy becsvágyó volt, nem feltétlenül jelentett hamisan.
  • artivizsla #50997
    Na jó, ezt megadom, de a többit majd csak a holnap reggeli kávéhoz szervírozom.

[URL=http://www.hadakutjan.hu/tortenetek_hangfaltoro.php]Charles "Chuck" Yeager[/URL]

Itt egy másik, de ne kövezettek meg, ha meglátjátok, hogy honnan van !

Fóka, szegfűvel !

Tényleg a sors fintora, hogy a háború elején az egyik fél pilótái, míg a vége felé a másik oldal pilótái harcoltak az tapasztalatlanabb ellenféllel. Nem tudom, hogy maradt-e fent annyi adat a különféle nemzetek ászainak a repüléséből, amennyiből egy szimulátor képes lenne virtuális légiharcot vívni, hogy el lehessen dönteni egy Yeager vs. Hartmann párbajt.