62
ntfs fajlrendszer elonyei hatranyai fat32 hoz kepest.
-
supervisor #22 NTCopy.exe
ntfs_for_win9x_107
pl
Megy win98 alatt,sőt gyorsabban másol ha win98 ról bootolok mert nem kezeli a file szintű jogokat.. -
TheZsenyka #18 Nézd, teljesen attól függ mire használod... nem kell mindenhez nagy procc és döbbenet memória... -
Borg #16 Seek time != olvasási sebesség! -
#15 nameg azon gondolkozom hogy az xp proffessionalt vagy a home editiont rakjam fol.Csak a halozati reszben kulonboznel vagy van egyeb hianyossaga is a home e. nak a prof. hoz kepest?De a lenyeg meggyoztetek az ntfs javara legalabb annyi elonye lesz hogy pill alatt lemegy a scandisk vagy a norton. :) -
#14 persze hogy latom. eleg hulye kerdes volt szinte biztos voltam benne hogy igen de azert meg kellett kerdezni:P -
#13 persze
te latod win alol a linux szerverek adatait?:) -
#12 lenne egy kerdesem ezzel kapcsolatban
vazolom mivan:
mar jo reg van ntfs-en egy nt5 om.
a masik particiot FTP servernek hasznalom azon progik filmek stb van. eddig fat32 es semmi gond nemvolt. de ha pl atnyomnak ntfs re akkor a win9x as felhasznalok is latnak? -
#11 "- Kissebb mértékű (elenyésző) töredezés
- Újabb jobb indexelési és seek eljárás"
pont ettől gyorsabb az ntfs -
#10 Menni fog a dolog, nekem is így épül fel a rendszerem. Slack pedig gyakorlatilag nincs ntfs-en. A lassulás minimális, nem észrevehető, viszont egy checkdisk pillanatok alatt lefut, míg fat-nél hosszú percek kérdése. Mindenképpen tedd át! -
TheZsenyka #9 Az NTFS gyorsabb... -
#8 naszoval.Van egy 40gb 7200 maxtor ket particioba.Ezt megformazom ntfs re szinten ket particioval.A masik vinyom az egybe van es fat32 be lesz es ezt fogom haveroknak hurcolaszni.Nos a kerdes az az hogy ha hazahozom haverol a vinyot en azt tudom e kezelni es tudok e masolgatni a ket vinyo kozott? -
Borg #6 Jah, és több memóriát eszik. Mig FAT32 8MBot evett particionként! addig ez valamivel többet. De persze a mai memória méretek mellett nehogymár ez gondot okozzon valakinek:)
128mega ram alatt meg nincs az a féleszű aki NTs rencert rakna a gépére:)
És még 1 dolog. Win9x vonalhoz létezik NTFS read/write támogatás. Nézz körül valami warez oldalon, asszem Apollon van, ha jól hallottam.
De ezt a win9x dolgot amugy is el kellene már felejteni nem? -
Borg #5 Nem gyorsabb. Éppen ellenkezőleg.
Előnyök tehát:
- Jogok minden könyvtárhoz, filehoz külön állithatóak
- Dinamikus particionálási lehetőség
- Kissebb slack méret FAT32höz képest ugyanakkora partició méretek mellett
- Kissebb mértékű (elenyésző) töredezés
- Újabb jobb indexelési és seek eljárás
Hátrányok:
- az új eljárás és több feature miatt lassabb az olvasási sebesség, azonban ez csak minimális (-4-5% FAT32höz képest) -
#4 ja memoria nem gond meg van direkt kulon vinyo a mobilrackbe.Ugyhogy akkor az marad fat32 amin meg lesz az xp azon meg ntfs lesz.Remelem nem lesz gubanc.Fogom latni windows alol mindket vinyot? -
TheZsenyka #2 NTFS hátránya: Win9x vonal nem látja...
Előnye: gyorsabb, hatékonyabb, biztonságosabb... -
#1 Sziasztok
Az erdekelne hogy erdemes e atterni ntfs re mert az xp felajanlja hogy fat32 vagy ntfs re telepuljon.Van elonye esetleg hatranya az ntfs bek?