ntfs vs. fat32
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
lenne egy kérdésem
az ntfs vagy a fat32 es fájlrendszer a jobb
vagy mi a jellemzõi a az ntfsnek ésa fat32 nek ha valaki tud válszolni az kérem tegye megérdekelne köszönöm szépen
\"Once you go Mac. You\'ll never go back\"
Asus cusl-t alaplap,Intel Celeron Tualatin 1200mhz@1410mhz,128+128+64 mb sdram 133mhz fsb, Inno3d geforce fx 5600 ultra 128mb vga,audigy 2 hangcard,80gb winyo,cd/dvd iró ,cd rom,rack
Tuborgs are better than one... two beers or not two beers?..thats the question :)
Tuborgs are better than one... two beers or not two beers?..thats the question :)
Az a jobbik eset, ha az alap MS driver marad, mert az NV ide driver elég bugos.
FÕLEG, ha a BIOSodban az APIC mode enabled, akkor NE tedd fel az nv ide drivert semmi esetre sem.
Hányas verzió van fent? Az telepítéskor rákérdez, hogy az nv sw ide drivert tegye-e fel. Feltetted?
Még két SATA winyo között sem jön létre általában ekkora átviteli sebesség.
A normális az kb 15-25MB/s közötti. A csökkenés lehet az IDE drivertõl is.
Pozitívumok: Az Xp progress bar-ja eddig min. 3 kört tett meg bootoláskor, most 1 körnél többet nem tesz. A Norton Ghostal történõ rendszer-újratelepítésénél a korábbi 460 mb/min-os megszokott sebesség most 1350-re ugrott. Óriási.
Negatívumok: Bootolásnál, mikor bejön a kék képernyõ, és "Üdvözöl" az Xp, akkor tragikusan lelassúl. Kb. 15 másodpercig tölt, a korábbi 3-4 helyett. A másolás valami borzasztó. Eleinte még volt olyan, hogy 50 mb/sec-el kezdett, de már akkoris rögtön csökkent, és végûl elérte nagyobb file-oknál a 3 mb/sec-es határt is, bár néha-néha vissza próbál kapaszkodni, mintha valami memória kiürûlne, és újra töltõdne. Ilyet FAT alatt még sosem tapasztaltam. Ott stabilan 40 mega környékén volt a sebesség (+/- 5) Mi lehet a probléma? Az gáz, ha 2 vinyó van 1 IDE-kábelen? Mert eddig nem volt vele baja. Segítsen valaki, ha tud!
Thx
Ahoj
Start > Run > regedit > HKEY_LOCAL_MACHINE > System > CurrentControlSet > Control > Filesystem. Add a new DWORD value - "NtfsDisableLastAccessUpdate" and set value to 1.
Gyorsabb lesz, mert nem használ utolsó módosítás bejegyzést a fileokhoz. (Ez nem az a dátum, amit a Total Commander kiír, az ugyanúgy meglesz.)
One Vision. One Purpose.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"
Az igaz, hogy Partition Magic-el a windows-os particiot is át lehet konvertálni FAT32-rõl NTFS-re adatvesztés nélkül??
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Most jutottam odáig,hogy kiprobáljam amit irtál,de nem jött össze.Betettem a cd-t és Új telepitést kérve feltettem ismét az oprendszert,de sehol nem kérdezte,hogy ntfs vagy fat-ot akarok feltenni.Végül is nem csináltam új particiot ,mert a d meghajtómról nem tudom hova tenni a cuccokat és nem akarom,hogy elvesszenek.
Egy játék /MGS/ miatt átkonvertáltam a a Fat32-õt NTFS-be mindkét meghajtomon. A c meghajtomon van az operácios rendszer/XP/ és az egyik nap ujra kellett tennem az op.rendszert, de gondom volt vele, mert mikor formatálni akartam ,nem engedte ,mondván hogy semmilyen fat-rendszert nem talál. Kénytelen voltam rátelepiteni lemezrõl a régi op.rendszerre az ujat. Lécci valaki magyarázza el ,hogy tudom visszakonvertálni az ntfs-t fat32-re, vagy hogy lehet ntfs-en formatálni, illetve ha nem kell rajta formatálni, akkor mi a teendõ ha uj oprendszert akarok feltenni.
Elõre is köszike a segitséget.
1. FAT fájlrendszer.
2.Operációs rendszerek elhelyezkedése a lemezen.
3.Betöltésük.
4.RAID eszközök.
Lécci ha valaki tud segiteni akár ideirással akár magyarnyelvû leirást tartalmazó honlappal, kérem jelezze. Köszike ,elõre is.
Én is megköszönném az ntfs for win9k elérhetõségét...
Elõre is...
ntfs_for_win9x_107
pl
Megy win98 alatt,sőt gyorsabban másol ha win98 ról bootolok mert nem kezeli a file szintű jogokat..
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!
te latod win alol a linux szerverek adatait?😊
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
vazolom mivan:
mar jo reg van ntfs-en egy nt5 om.
a masik particiot FTP servernek hasznalom azon progik filmek stb van. eddig fat32 es semmi gond nemvolt. de ha pl atnyomnak ntfs re akkor a win9x as felhasznalok is latnak?
- Újabb jobb indexelési és seek eljárás"
pont ettől gyorsabb az ntfs