1236
eDonkey2000
  • Garfield
    A régi tényleg olyan volt. Az újról nem tudok mit írni, csak azt, amit a megjelenéshez is írtak, mivel én a Protowallt használom, az pedig simán fut, nem akasztja ki úgy a rendszert, ahogy a régi PG.
  • Mp3Pintyo
    Az normális P2p progikba már mind bele van építve az IP szűrés :D
    Nekem cirka 10 percig futott a PeerGuardian. ugy lenyomta a procit, hogy meg egy jegyzettombot sem lehetett elinditani :D
  • Garfield
    Ha már szóba került az IP-szűrés, akkor egy progi, hátha valaki nem ismeri:

PeerGuardian

http://www.peerguardian.net/

Semmi mást nem csinál, mint bizonyos IP-kről érkező adatokat blokkol.

A régebbi verziók kicsit visszafogták a gépet, de állítólag az újabb, az 1.99b pr14-ben már javítottak rajta.
    Aki viszont 2000/XP/2003-at használ, annak ott a Protowall, ami kicsit fejlettebbnek tűnik a PeerGuardian-nál.

A PG előnye:
    - Win9x alatt is fut
    - az IP-adatok exportálhatóak több tűzfalprogram által használt formátumba

Nagy előnyük, hogy bármilyen fájlcserélő esetében blokkolják a kapcsolatot, ha "problémás" IP-címről indul.

Illetve egész pontosan bármilyen program esetén blokkolnak, ami a netre akar menni: így válik nem elérhetővé a bsa.hu a böngészőben.
  • Garfield
    Tudsz ilyen IPfilter-dat lelőhelyről, amelyben valaki összeválogatta a kevésbé rokonszenves IP-ket?
  • Garfield
    Az "old style part" mellett szól:

- kompatibilis a különböző kliensekkel (nálam 2 kliens is fennvan /eMule vagy valamelyik mod, Overnet/eDonkey2000/)
    - kevésbé töredeznek (nem mindegy, hogy pl. egy filmet egyetlen 700 megás fájlból raksz össze, vagy a vinyón szétszórt 10-15? fájlból)
    - számomra praktikus annyiban, hogy mindig tudom, mennyi hely van a partíción, mert a régi típusú part file lefoglalja a kellő helyet (lásd 2. pont)

Az az egy órás hashelés nekem akkor is természetellenesen soknak tűnik.
  • Mp3Pintyo
    A BSA Magyarország folyamatosan figyeli az edonkey halozatot is :)
    Az eMule mar jo parszor kiirta nekem, hogy kiszurte az IP cimuket :D
  • Mp3Pintyo
    Természetesen minden a letöltési listában freeware és demo volt :D
  • Garfield
    Na, ez már letöltési sor.
  • Garfield
    A temp könyvtár tömörítve van, azért, hogy amikor az eDonkey létrehozza üresen a többszáz megás file-okat, ne foglaljon el sok helyet (azt hiszem, ezt valki itt a fórumban javasolta).

Ugyan próbáld már ki azt, hogy kikapcsolod a tömörítést...
    Szerintem ezzel lesz gond.

A temp könyvtár mérete kb. 15 Giga és 35 letöltés fut az eDonkey-ban (most abba ne menjünk bele, hogy mit lehet ennyit letöltani, Bachtól Bartókig sokmindent meg lehet találni itt, ezért használom :-) )

Csak 35?
  • Mp3Pintyo
    Hm.. érdekes. Az eMule 100-150 fájlnál is pillanatok alatt indul el.
  • Mp3Pintyo
    Garfield: A Kademlia támogatásra gondolsz ugye? Az már régóta bennt van az emuléban (A Kademlias valtozatokban) és egyre több találatot kapsz onnan a fájlokra. Az edonkey hálózatot egyre többen használják amugy. Mostmár 2-2.1millió ember van folyamatosan online.
    Vannak amugy olyan progik amik több hálózatot is pásztáznak, Pl a Shareaza, KCeasy, MLdonkey, Supertella, XNap, Ziga, stb..
  • Garfield
    Jobb az "Old style part", azt hagyd.

Kérdések:

1. Milyen vinyód/procid van és hogy hány fájl van a letöltési sorban?

2. Mikor volt utoljára töredezettség-mentesítve?
  • Garfield
    Na várjál.

Az eMule, legalábbis az eredeti, illetve a modifikációinak nagy többsége szerveres. Abban max. annyit tudsz csinálni, hogy a keresésnél beállítod, hogy ne a szerveren, hanem globálisan keressen. Ekkor természetesen sokkal több találatot kapsz, mivel több szerveren keres.
    Az Overnet-es hálózatot eddig tudomásom szerint az Overnet és eDonkey2000 kliens használja, illetve a jelenleg bétaállapotú eMule fog egy új szerver nélküli p2p hálózatot használni.

Egyébként pedig attól függ, mit töltesz.

Ha a keresőjében keresel valamit, akkor lehet, hogy kevesebb találatot kapsz.
    Vannak viszont olyan oldalak, melyek ed2k-linkeket tartalmaznak; ezekben az a jó, hogy a link tényleg azt tartalmazza, ami oda van írva és sokkal többen osztják meg ezt a változatot.
    Nálam sokszor gyorsabb az Overnet, mintha a szerveres hálózatot használnám.
  • Garfield
    Hát a GUI-val szerintem jobban jársz.
  • Garfield
    Ugyanazon az oldalon ott az Overnet is. Azzal is ugyanezt csinálja? (Annyi a különbség, hogy az Overnet csak a szerverek nélküli hálózathoz kapcsolódik, míg az eDonkey2000 mindkettőhöz egyszerre.)
  • Gladiator
    hát nemtom, akármire keresek nem talál semmit.
  • Gladiator
    na, és a GUI, vagy a command line clientet kell leszednem?
  • Garfield
    http://www.edonkey2000.com/documentation/faq.html
  • Garfield
    1. Próbáltad magát a progit újrarakni?
    2. Más kliensekkel is ezt csinálja?
  • Gladiator
    vki el tudná pontosan hogy is működik ez? le van töltve és fel van rakva. onnan mi az út addig, hogy az Ultima 9 itt pihenjen a gépemen?
  • Mp3Pintyo
    Tűzfal mögött vagy? Valószínűleg letiltották.
  • Ben C
    Figyozzatok, mer 1 nagyon lámaságot fogok kérdezni.
    az edonkeyval hogy lehet tölteni?? nem csatlakozik sehove, úgyértem "not connected", és belemegyek servers, mindegyikben 0 user...
    naakkormostmiajóIstenbajavanennek???
  • skimmer
    Elnézést, barom vagyok, rájöttem. Bocs.
  • skimmer
    Sziasztok!

Bocs, de nagyon hülyét fogok kérdezni: Emule v0.30e klienst használok. Hogyan lehet rávenni, hogy megjegyezze az aktuális letöltéseket és következő indításkor ott folytassa, ahol abbahagyta? Eddig nem sikerült rájönnöm.
  • Garfield
    Javítok: Kademlia
  • Garfield
    Mi az isten az a Kaldemia?

Amennyit eddig sikerült kiderítenem róla, egy újfajta osztott, szerver nélküli hálózat, amelyet egyelőre csak a bétaváltozatú eMule, illetve az erre épülő modok támogatnak.
  • donpedro
    Nálam is NTFS és XP van, de nem MLdonkey, hanem emule 0.30. Más kérdés, hogy amióta felinstalláltam a Max Payne 2-t, illetve a Commandos 3-at, azóta megint alig van helyem...
    :)

Mondjuk nálam nem a temp foglal sok helyet, hanem az incoming. :)
  • donpedro
    160 GB általában elég szokott lenni, nem? :)

Egyébként igazad lehet, felszabadítottam kb. 5-6 GB-t, és felment a sebesség a 3-szorosára. Még mindig nem az igazi, de már alakul, most 15 kbyte/s körül mozog.
  • donpedro
    Na, eszembe is jutott, hogy esetleg mi is lehet a gond. Azért megy ilyen k***a lassan, mert a fájlok, amiket le akarok tölteni, túl sok szeletből állnak, és ugye egyszerre csak egy szeletet töltök egy embertől, utána nála visszakerülök a sor végére.

Jelenleg csak 4 fájl van a listámon (általában 10-12 szokott lenni, de most nincs hely a vinyómon), mindegyiknél megvan az 500 hasznos forrás, és meg se mozdul a letöltés. :(
  • donpedro
    Nekem az utóbbi egy-két hétben lassult le piszkosul, pedig hozzá se nyúltam. korábban 40-50 kbyte/s is megvolt, most meg örülök, ha felmegy 5-re. Kb. 80 GB van megosztva, és mindegyik letöltendő fájlhoz van legalább 500 hasznos forrás. (Ennyit állítottam maximumnak, mert amikor megpróbáltam 1500-al, akkor még lassabb lett, pedig 1500 forrást is talált.)

Általában egész éjjel megy, de így sem gyorsul fel. Nincs tűzfal, semmi ilyesmi, nincs low ID, és a feltöltés is 10-re van rakva. Egyszerűen nem értem mi lehet a baja, a netem jól szuperál, máshonnan max sebességgel tudok letölteni, csak a szamár szarakodik.
  • viccesimike
    előre
  • viccesimike
    Én azt nem bírom a donkey-ban hogy mindig a legfoglalja a még le nem töltött fájlok letöltéséhez szükséges helyet.
  • Mp3Pintyo
    Hmmm a max 90kbyte-os sebsségemnél nem mondanám lassúnak a 30-50kbyte/sec-et :)
    Amúgy pedig rengeteg midnentől függ a sebesség. Itt rengeteg ötletet találtok arról, hogy hogyan lehet begyorsítani.
  • viccesimike
    Ez a dolog megoldódott, most már megy de sajnos nagyon lassú. Pedig vagy 30 GB megosztok az upload korlát is 16
    és már vagy 4 órája be van kapcsolva.
  • Mp3Pintyo
    XP-s tűzfal egy rakás.... Nálunk bekapcsolta az egyik emberke és utána már a belső hálót sem látta :D
  • viccesimike
    Már vagy félórája próbálkozok emule+-al connectolni de nem sikerül. Mi lehet az oka esetleg az XP-s tűzfalat nem bírja?
  • Mp3Pintyo
    Ez nem semmi :))) Bérletöltés :)))))) Hihi :))
    Ember, szinte bármelyik kisebb netkávézóban meg tudod ezt tenni. Azt pedig senki nem hiszi el Neked, hogy nincs olyan ismerősöd akinek legalább egy ADSL ne lenne otthon.
  • 7th
    Sziasztok! Vállal valaki bérletöltést?
    A segítségeteket szeretném kérni! Én csak a munkahelyemen férek Internetközelbe, és le vagyunk korlátozva rendesen. Namármost nekem szükségem lenne 2 stuffra, amit az edonkey-n meg is találtam. /máshol nyoma sem volt :( / Ha valaki gyorsan letöltené nekem ezeket, / 2 héten belül szükségem lenne rá!/ akkor nagyon hálás lennék! Az üzlet az üzlet! Az anyagiak sincsenek kizárva! Árban megegyezünk, a fizetés, átadáskor. A cuccokat cd-re írva kérem! Aztán letesztelt, működőképes legyen! :) Akit érdekel az dobjon egy mailt!

A fileok:

fx realm studios creature creator 1.5 standalone iso
    Rating: 2.09 Type: (zip) Size: 228.88M
    Hash: dce28ce48679399ce1e611ee0b40d8b0

Bionicle Mask Of Light 2003 Xvid-Twist [DVD]
    Rating: 2.77 Type: (avi) Size: 698.17M Duration: 01:14:18 Hash: 57fb762017babce31dded5d9f2c59adf

Lego Bionicle
    Rating: 3.47 Type: (iso) Size: 611.36M
    Hash: 3eed2701593970ef429956e86cbafb0d
  • Mp3Pintyo
    Nálam 20-90kbyte/sec. Azért csak 90 mivel az a max :)
    Itt találsz róla egy topicot. Részletesen ki van vesézve a sebességgel kapcsolatos képek nagy része.
  • viccesimike
    Ti mennyivel tölttök az edonkey2000-ről. Nekem jó ha 1-2 KB-s-el tölt pedig szélessávú hozzáférésem van. Hogyan lehetne ezt növelni?