126
Arctalan eladók a pult mögött...
  • MuERTe
    #126
    Hát jól átcsesztek. A régit meg gondolom eladják másnak újként.
  • PeTTi
    #125
    Köszönöm a jó tanácsokat, megoldodott az ügy. Állították nekem hogy jó,habár kerreg meg minden amikor haldoklik egy winyó.Ök foglalkoznak használt árú vétellel is.Rendeltem egy 60Gb maxtort a régit beszámítsák 20k-ba.És még azt sem mondhatják ,hogy bad a winyó.
    Muszáj volt valamit tennem mert 340Mb winyo ami most a gépemben van ...
  • Borg
    #123
    Nem akár hetekig, hanem konkrétan 2-3 hét minimum. Ha megalapozott a vádad (akár saját ügyvéded által felülvizsgált) és úgy érzed hogy neked adnak igazat mindenképp, akkor viszont ne habozz irni nekik, mert megéri..legalábbis neked.
  • Inquisitor
    #122
    Mike1 én úgy szeretnék olyan helyen dolgozni, ahol az ilyesmit megtehetem a vevővel ...
  • Inquisitor
    #121
    Szerintem már elsőre e Fogyasztóvédelemhez kell fordulni, ha kukacoskodnak ...
    Viszont nem árt tudni, hogy ha nem találja az FF megalapozottnak a gyanút (Ti. hogy szar a kártya), akkor a vizsgálat díját a kuncsaft fizeti :(
    Ráadásul akár hetekig is rajta ülhetnek.
  • FreeHome
    #118
    Vissza kell vinni a boltba,hogy cseréljék ki,mert szar
    -Ha nem cserélik ki,akkor be kell írni a panaszkönyvbe!
    -Ezek után nekik hivatalosan válaszolniuk kell a panaszodra.
    -Ha nem elégít ki a válaszuk,akkor a válaszlevelet csatold hozzá,egy általad írt panaszlevélhez,és postázd el a lenti címre!
    Fővárosi Fogyasztóvédelmi Felügyelőség
    Budapest
    József körút 9
    1088
  • MuERTe
    #117
    Persze hogy "jó volt", mert a formázás eltünteti a fat táblábol a hibás szektorokat. Az a dolga. De attól még ott vannak a lemezen és szaporodnak!!!
  • PeTTi
    #116

    Hát sajna én már nem tudom mi van.Ott leformáztuk a boltban jó volt.Igaz sok hejen kerreg meg probálkozik hejreállítással.De a végén az jött hogy nincs rossz szektor.Azért én ragaszkodtam a javításhoz mert a müködése nem szabájos.
  • MuERTe
    #115
    A bad sector hardver hiba (a lemez mágneses bevonatának a hibája), semmilyen szofveres megoldás nem javítja!!! A format csak lokalizálja, hogy az oprendszer oda ne írjon!! Azonnal vidd vissza és ha nem cserélik ki, dugd föl a seggükbe!!!!
  • Borg
    #113
    Az is csak annyit tud mint a scandisk, csak csicsásabb:)
  • PeTTi
    #112
    Igen az egyszerü gyorsformat fdisk után látszólag tényleg eltünteti a bad sectort.És a scandisk meg megtalálja. Én igazábol nem gondoltam ,hogy ilyen együgyüek abban a bótban.Hallottam valami Norton Disk Doctorrol vagy valami hasonlórol én arra gondoltam hogy azt használták.
  • Pheel
    #111
    Állítólag az egyszerű format simán legyalulja. Utána persze az első használatkor előjönnek, mert csak logikailag törlődnek.
  • Atus01
    #110
    Sehogy, az lemezhiba. Annyival kevesebb lesz a szabad hely. Pech, ha épp a fixen lefoglalt rendszerterületre esik.
  • PeTTi
    #109
    A vinyo probléma adott .
    A paciens Q 30gb /5400 rpm
    Elkezdtek gyülekezni a badsectorok,és visszavittem mivel garanciás még szeptemberig.
    Ma mentem érte és azt mondják rá, hogy jó ,volt fdisk ,format ,és a win98 is fel lett másolva.
    Hazahoztam ,fdisk ,format,...bad bad bad.
    Hogy lehet kitörölni a badsectort?Ugy érzem hüjének néznek, attól még hogy kitörlik a badsectort még ott van.

    Majd a fejleményeket leirom, de most úgy érzem hogy feltöröm a taposót a boltba (persze a Q30 al).
  • Pheel
    #108
    Az "okos" emberek a saját hibájukból tanulnak. Utána már majd hallgatnak rád :)
  • PeTTi
    #107
    Laci!
    Ajánlanám hogy olvasd el: MX400 HIBÁS!? topikot,mert lehet hogy a te kártyád is hibás!!!
  • Inquisitor
    #106
    Hmmm. Én eladó vagyok egy boltban, de soha nem szoktunk ekkora baromságokat mondani
    Viszont elég fura módon vannak olyan vevők, akiknek ha megmondod az igazat valamilyen áruról: "ez a gyengéje" vagy "erre nem annyira jó" vagy "shit", akkor megsértődnek!
    Aztán elmennek egy másik bóltba és megveszik az ultragyors MX200-at ...
    Az ilyesmin sose tudom túltenni magamat.
    Vagy amikor venni akar valaki egy szuperolcsó (Br. 80.000 alatti!) gépet és te megmondod neki, hogy nem lehet normális gépet ennyiért kapni, vagy azon nem fog játszani, stb.
    Erre megy a Medi Markt-ba vagy valami gagyi garázscéghez (létezik normális garázscég is) és megveszi a Szuperfos Ultraintegrált SiS630/730 vagy ALI+TNT gépet ... és 2 hónap múlva belehelyezi egy szemétkonténerbe.
  • MuERTe
    #105
    Várd meg az ATI-t, az mx kártyát vidd vissza és azt az üzletet messzire kerüld el! Hihetetlen milyen eladók vannak, a haveromat is rá akarták beszélni egy mx400-ra, mert hogy az mennyivel jobb, mint az ATI radeon! Ugyhogy a srác átment a konkurenciához, ott megrendelte(az eladók egyetértő bólogatása mellett), és azóta is röhög a markába, mert még spórolt is 5000 Ft-t.
  • Laci
    #104
    Bemegyek számítástechnikai szaküzletbe és mondom az odajövő úriembernek miután egy másikkal megbeszéltük a gép alkatrészeit, hogy nekem kéne egy jó videókártya, ami mindent tud és van egy választásom, csak attól tartok az soká fog megérkezni. Elárultam, hogy az Ati All In Wonder 8500DV-ről van szó és, hogy inkább megvárom a megjelenést, minthogy valami nem túl használható kártyát tegyek a gépbe. Erre elkezdte maygarázni ez az úriember, hogy nem túl jó ötlet ez a kártya, mert biztos benne, hogy nekem felesleges a nagyfelbontású digitalizálás és, hogy nekik is lesz digitalizálókártyájuk és az nekem bőven elég. Elárulta, hogy ő éppen múltokr 640*480-as felbontásban digitalizált és az is feleslegesen nagy volt mert nem bírta a projektor???! Ekkor kezdtem el gondolkodni azon, hogy miféle ősrégi, vagy rossz projektor az, mely egyátalán a 800*600 alatti felbontást igényli a működéshez. Vajon egy 352*288-asból mit lát ép eszű ember amit a falra 4,5méteres átmérővel kivetítenek. Természetesen nekik ebből a kártyából a közeljövőben egy szem sem lesz. Egyszerű önszórakoztatásból megkérdeztem az általa erősen ajánlgatott és általam ugyan nem ismert, de gyengének titulált GeforceMX400-as kártya tulajdonságait. Természetesen kiváló a kártya, habár nem tud digitalizálni és 32mega ramos. Sajnos az a helyzet, hogy muszáj volt azt a nem éppen használható kártyát megvenni, mivel abban a boltban nem volt más, ami sokkal jobb lehetett volna. Most benne van a gépembe és úgy 5-10 perc 3D-s igénybevétel után(játék) csíkozott lefagyásokat produkál. A gépet kijebb húzom és lehűtöm jéggel, meg ilyenekkel 45 fokra és a játékidő így is maximum 20 perc. Namost attól tartok a kártya visszakerül és kivárom azt az Ati-t...
  • [Walaki]D`Lair
    #102
    Én + 1x a Matávot hívtam fel érdeklődtem az ADSL iránt és a csaj képes volt azt mondani , hogy rosszul tudom az nem ADSL hanem ISDN (!!!!!) Na gyorsan elköszöntem. Felőlem azóta sem igen hallottak. :DDDD
  • vice
    #101
    Jaja, minket is kioktattak a hangkártyákról, de azért megkértek minket, hogy várjuk meg a boltban dolgozó srácokat. Mevártuk őket, de ugyanazt mondták mint a csajok. Sirály.
  • Pheel
    #100
    Mikor először mentem be, akkor én is defaultból azt hittem, hogy ők is csak a kirakatba jók, de nagyon pozitívan csalódtam. A kedvenc boltom :)))
  • Mathias
    #99
    Költözök Debrecenbe:) Pesten ilyen nincs:(
  • l3alF1aKe
    #97
    perswze lehet hogy az le lett tépve róla...nemtom..mindenesetre egy frankó kis sakprogramom volt rá, meg a trapper sörösbödön dobálós kool game-)
    a monitorja meg a videokártyája még tuti megvan..szekrény tetején
  • l3alF1aKe
    #96
    XT rulz...talán még megvan valahol az alaplap.meg a procko...-)
  • TheZsenyka
    #94
    Ja... mielőtt valaki beleköt abba, hogy miért vettem meg rossz 'kúlört' közlöm hogy tökre nem az volt a számlán és a dobozra írva mint ami a dobozban volt... nahááát...
  • TheZsenyka
    #93
    Szarik a READY mindenre... még a viszonteladókra is... csesszék meg...
  • TheZsenyka
    #92
    Na, újabb élmények...Teljesen friss, most hétfőn este még mainak nevezhető...

    Pénteken vásároltam a Ready nagykerben egy 256MB DDR SDRAM-ot, egy 1.2GHz TB-t meg egy hozzávaló 'kúlört'... mire visszaértünk a kollégámmal ki is derült hogy P4 423 tokozású hűtővel lettem gazdagab... vissza... új cooler... ok... na, estére már kiderült hogy gázos a RAM... már nem voltak nyitva a Ready-s arcok így Hétfőre maradt (mára) a garó érvényesítése... Kollégám vitte vissza... Válasz:

    -Sorry... nincsen ilyen RAM-unk...
    -Sorry... másmilyen DDR sincsen...
    -Sorry... visszatéríteni sem tudjuk...
    -Sorry... majd valamikor nézz be...

    Sorry... a tököm...

    EZ VOLT AZ UTOLSÓ MOCSKOS ALKALOM HOGY A READY-BE BETETTEM A LÁBAM... ILLETVE MÉG EGYSZER LESZEK KÉNYTELEN MENNI, JELESÜL MAJD A RAM-ért...

    - = S O H A T Ö B B E T = -
  • Pheel
    #87
    Még mielőtt jön valaki azzal, hogy már azelőtt is volt: én az IBM PC XT-re gondolok nagykeményen :)
  • Pheel
    #86
    PC 1980 óta van hivatalosan. Én előtte születtem. Akkor én most milyen szinten is vagyok? :-DDDD
  • Mathias
    #84
    Wizzard: Hát akkor ird be még egszer.:)
  • Pheel
    #80
    De az nem is árul tintapatront.
  • Laalee
    #78
    te mesz patront venni ugy hogy nem tudod milyet kell venned, leszolitod a villanyszerelöt és ö a buta...
  • Pheel
    #77
    És te mit gyártasz? Villanykörtét? :-PPPP
  • Laalee
    #74
    ready az telleg tré...

    meg jo regen a 486 dlc koraban vettem ott egy ilyen alaplapot, kb 2 heti folytonos visszajaras utan jutottunk el odaig hogy 1 mukodott is :), viszont a szerviz alandoan csurig volt volt hogy 2 orat is sorba kellett allni... szal asszem ez jelent valamit :)
  • Pheel
    #73
    Sokat reklámozták azt is. Sz@r?
  • TheZsenyka
    #72
    Na a Ready egy komoly hely érdemes oda benézni egyszer, persze csak jó messziről .
  • Pheel
    #71
    Hát ja. :DDDD
  • zacsko
    #70
    Pheel
    Akik szidják ezt a bizonyos céget nem csak hallomásból ismerik, legtöbbünknek személyes negatív tapasztalatai vannak a céggel kapcsolatban. Persze biztosan vanak olyanok is akik lejáratás céljából találnak ki dolgokat.
    Egyébként az tényleg érdekes kérdés miért is járnak oda az emberek a sok negatív híresztelés ellenére. Lejjebb írtam, hogy egy kis cégből remek árpolitikával az egyik legnagyobb forgalmú céggé váltak, óriási vevőkörre tettek szert. Mivel az áraik most is alacsonyak a hasonló kaliberű konkurens cégekhez képest képest (ez az egy pozitivumuk megvan), még mindig rengetegen járnak oda vásárolni és inkább elviselik a lentebb írt kellemetlenségeket csak azért, hogy megspóroljanak egy kis pénzt a marha nagy fizetésből.
    Abban igazad van, hogy nagyon kiszúrtuk ezt a céget, amikor ott van még egy rakás "nagy" számtech bolt amik annyira parasztok, hogy az áraik vagy 10-20%-kal nagyobbak a szóban forgó cég árainál, nyilván ezekről a boltokról azért irnak keveset mert oda tényleg csak a nagyon lámák mennek vásárolni, vagy olyanok akiknek mindegy plussz pár ezer forint. Ezek az emberek viszont nem írogatnak hardver fórumokba.
    De igazad van, most bassszogassuk egy kicsit a Ready-t is:)) Életemben talán egyszer voltam a Readyben, megnéztem a kiállított monitorokat, egy olyan nettó 10-15 ezerrel voltak drágábbak mint más helyeken, ugyhogy azota én ott nem jártam.
  • Pheel
    #69
    Az a baj, hogy kiszúrtatok egy céget, hogy az milyen degec és szivatjátok agyba-főbe. Én nem kicsiny országunk legnagyobbnak nevezhető településén élek és fogalmam sincs, hogy hol van ez a Mistral. Hallomásból ismerem, hogy egy cég és kész. Amúgy annyira nem lehet rossz, ha annyi ember odajár és még a nem a legnagyobb magyar településen élők is hallottak róla.