22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • node
    Sziasztok!

Hát én ma fizettem elő, de kurva nehezen szántam rá magam. Onnan indultam, hogy de jó lesz a chelló. Ezután láttam egy-két fórumban, hogy milyen szar. Ekkor kicsit beadagoltam a gatyómba, hogy mégse olyan jó.

ADSL-t, vagy Axelero Kábel-t akartam. De az optikai gerinc miatt nem lehet ADSL-t bekötni a 13.kerületben, és itt pedig az egész kábeltévé a madafaka UPC-é.

Ezután jött volna egy kibebaszott jó megoldás: LANPORT. Csakhát ez egy kis cég, ami valszeg tönkrement időközben. Gyanúsan jó áron gyanúsan jó megoldást kínáltak.

Oké, akkor Enternet RDSL: az is egész korrekt áron, korlát nélkül 384kbit/sec. Mondom erre, hogy OK! De a rohattgeci kormány rendeletet hozott arra vonatkozólag, hogy a 2,4 GHz-en nem lehet adatátvitelt biztosítani, és másik frekvencia nem lesz helyette.

Ezek után miabüdösretkes.......-ra találták ki a távközlési piac liberalizálását???? Mert ennél nagyobb hazugságot még nem hallottam politius-ááálattól (na jó ez így nem igaz, de most nagyon mérges vagyok rájuk). Hát egy KUBAszott szélessávú szogláltatást lehet itt igényelni, ami nincs is megversenyeztetve, ebből nem lesz így nyugat/EU, hanem megyünk a balkánra, jó kis komcsi mentalitás, itt a választék: kell vagy nem?? Hogy legyenek mind átkozottak, akik segíthetnének az ilyen problémákon, és nem teszik!!!

A bérelt vonal meg nem egy szerény magyar polgári fizetéshez van igazítva...

Szal maradt a UPC, mert a telefon számla már min 16ezer/hó volt. Egy héttel a telefonos igénylés után, ma el is jött két - amúgy elég korrekt -szerelő gyerek. Megcsinálták, azt kérdem, hogy mikor lesz netem...hát lehet, hogy 10 perc, de az is lehet, hogy 2 óra. Na ez kicsit gyanús volt. 5 órával a beszerelést követően telefon be, hogy mi lehet. /előtte azért az automatát végignyomkodtam, mert nem akartam hülyét csinálni magamból :) / Azt mondja a hanyasvagy fickó a telefonnál, hogy megnézi mi lehet a probléma oka, maj visszahív. Mondtam, ok!
    Pár óra múlva visszahívott, hogy a központban van a gáz, de valőszínüleg holnap már lesz net...nah ezek után már legszívesebben ledugnám a chello felszerelést a torkán az összes UPC-s naplopó dögnek, akik felveszik a fizetést ezért a fosért. Egyék meg a kábelüket, és engedjenek be ide egy másik szolgáltatót!!!

Uff, én beszéltem

Sziasztok
  • ÁjjLe BoBBi
    nekem olyan jó mint még soha :))
  • Tikal #152
    Már megint szar, nektek?
  • The Garrett
    jött a faszt rá egy félórával teljesen elment. Most lett ujra. :P
  • The Garrett
    DE attól még
  • The Garrett
    Helyrejött.
  • Ron Ragm
    egyetértek
  • Tikal #146
    Én csak ennyit tudok hozzáfűzni:
  • Ron Ragm
    nálam is
  • rage
    Jelenleg némely magyar oldal lassan, némely külföldi sehogy sem jön be.
    Némelyik meg normálisan

Érdekes
  • The Garrett
    Jajaa + nekem 1 külföldi oldal se jeleníthető meg. + külf. szerverekre se tudok felmenni.(amellett hogy a levelezés is behalt. :P
  • mozesapo
    Király, mire jövök haza? Elszállt az egész net+levelezés országos szinten. Ez már kész röhej ami az upc-nél folyik.
  • Taptarap
    ok
  • The Garrett
    Simán bármikor. Quakenet #code.hu gyere/gyxertek fel megbeszéljük.
  • ÁjjLe BoBBi
    mi is warozunk ! csak szólok :)
  • Tikal #137
    Nekem most faszán megy a chello, 50-el szedek éppen...
  • FrezeR
    nem tudjátok véletlenül hogy hol és hogyan lehetne megpályázni a kábel szolgáltatást kis településeknek?
    Köszi
  • Taptarap
    Garrett örülök, hogy itt is összefutunk eccer egy funwar??
  • The Garrett
    Velem is basztak már ki íg.y :P

Ugylátom a netem tartja a negatív csúcsot. Elküldöm az eredményt a UPC "techsupportnak", és megírom nekik hogy hova dugják...
  • Xboxman
    Eggyáltalán nem technologiából adódik.Ne kezdjünk már el olyan "hülyeségeket" terjeszteni mint annó az adsl-nél("3-4% packet loss az adsl technolgia sajátossága ",szólt régen a pletyka)Egy szarúl "megcsinált" Kábelnetnél elég sűrűek a kiesések ,de ez a Kábeltv szolgáltatók sara a legtöbb esetben(az RF részek nem megfelő állapotúak,nincs felszerelve minden usernél zajszűrő,rossz erősítők,kábeltörés,ilyesmi)
    A pingek meg alacsonyabbak jóval mint adsl-nél(ahol megfeleő fejállomásokat használnak és elég a gerinc kapacitás is).Axelero/Tvent Kábelnetnél pl 8-10ms körűl mozog Bixig a ping,de a Chello már más fejállomás-modem rendszert használ(Terayon)ami asl szintű pingeket produkál.Szal nem lehet álltalánosítani,hogy a Kábelnet rossz!
  • ÁjjLe BoBBi
    ehh :) na igen ez olyan dolog hogyha valaki télleg hackelni akar akkor ugyanúgy akadály nélkül téged is tud, nem kell neki az hogy közzétedd az ip-det.....a másik meg az hogy ha valamelyik mocsok abban éli ki a hajlamait hogy mások gépét piszkálja, esetleg töröl le róla mindent(ha megtörténne akkor picikét bepöccennék). Az 1ik haveromnak 40gigát pusztított le egy rohadt mocsok fasztarisznya, csak mert neki úgy esett jól...a haveromnak meg minden rajta volt(könyvelés stb.
  • SoDI---
    A Windows betegeskedésének ehhez az égvilágon semmi köze! Széttöredezett vinyóra való kicsomagolás, vele párhuzamos divx kódolás, és fél éve telepitett WinXP-vel nem ugrik le nekem pl. az ADSL sebessége, pedig szinte a nap 24 órájában töltök le. Azt a keveset mindenképp le kell tudnia kezelni egy mai átlagos gépnek, akárhogy is túlterheled, akárhogyis betegeskedik a Windows.
  • SoDI---
    Természetes a technilógiából adódóan. Arról van szó, hogy olyan az egész, mintha egyetlen LAN szegmenssen lennél a szomszéd Chellozóval. Ha ő terheli a rendszert, neked már annyival kevesebb szabad sávszélesség jut.
  • Met
    Hi!
    Az természetes dolog (a Chellonál persze), hogy ingadozik a letöltési sebesség?
    Nemrégen volt karbatartás és utána 2-3 hétig 60 Kb/sec felett volt a sebesség. De mostanában 50 körül kezdi aztán csökken néha nulla is, aztán vissza. A Flashget monitroja úgy néz ki mint egy sündisznó:)
    Náluk van a hiba vagy nálam mert elég régen volt már winreinstall és gondolom kicsit széthullott már a kis lelkivilága.
  • SoDI---
    Nincs választék.
  • Tikal #127
    töltöd a kapitalista judeoliberális filmeket? amik mind zsido pénzből készültek? :)))
  • SoDI---
    Ha igy nézzük, aki csak fórumozgat, böngészget, meg néha leszed egy-két mp3-at, esetleg hetente mondjuk egy filmet, annak tényleg tökéletes a Chello.

Nekem főleg a filmmennyiségben más az igényem :-)
  • PetruZ
    Neked meg a netes fps/multi a szempont, ami engem meg abszolút és teljesen hidegen hagy, életemben nem multiztam még és nem is akarok. :)
  • SoDI---
    Sokaknak ez a szempont.
    Nekem nem az ár.
    Illetve az is, de a havi 3500 Ft MATÁV havidij megéri azt amivel az ADSL többet nyújt.

Nekem a jó alacsony PING a fontos, mert igy lehet néhány potya FRAG-et vadászni a pontlövő fegyverekkel. Olyan szinten tudok teljesiteni, mint egy nálam cseppet esetleg jobb Chello-s játékos :-)

Most ne jöjjön nekem valaki azzal, hogy ez igy tisztességtelen, mert nem tisztességtelenebb, mint a magasabb FPS-ért betuningolni a geforce 4-emet mondjuk
  • PetruZ
    Ja, és per pillanat úgy néz ki, nincs limit.
  • PetruZ
    Az gondolom eszedbe sem jut, hogy a vonalas telefon ma már nem mindenkinek létszükséglet, főleg, hogy lassan már azért is többet kell fizetni alapdíjban, mint egy olcsóbb kábelnetért...
    Nekem ki van kötve a telefon és a mobil+chello összesen is olcsóbb. Azt a kis sebességtöbbletet te meg ki is fizeted.
  • SoDI---
    Minek a szar kábelnet?
    Kiszámithatatlan, hol az egekben szárnyal, hol szivsz vele mint az állat.

Az ADSL a király, főként az Axelero ADSL szolgáltatása. Atomstabilan tudok leszedni állandóan a legkisebb akadás nélkül 66.5 K/s-sel, feltölteni 16 K/s-sel, ha azt tarja kedvem, már több hónapja sose szakadt meg (a 24 óránkénti ledobást leszámitva), ráadásul, ha felmegyek bármelyik UT2003 szerverre, általában mindig nekem van a legalacsonyabb pingem, de a legrosszabb esetben is a második legalacsonyabb.

Nem tudom, milyen vonalon csatlakozik az Axelero, de a múltkor csatlakoztam egy német Wolf szeverre, hogy ha már németek a játékban a katonák, hát legyen a mögöttük álló ember is német :-)))

Na szóval még ott is a jó középmezőnyben volt a PING-em. Megelőzve a legtöbb országon belüli játékost.

Kábelnettel persze lehet élvezni rá, hogy felmegy néha az egekbe is a sebesség, de én nagyon örülök a magam atomstabil 512 K-jának, mert ez legalább kiszámitható, és nincs semmi 15 Gb-os határ (amit a mostani statisztikáim szerint néhány nap alatt el is használnék)
  • Tikal #120
    String
    Übertragungsdauer: 19 sec.
    Bandbreite: ~421 Kbit/s

String SSI
    Communications 416,00 Kilobits pro Sekunde
    Storage 52,00 kilobytes pro Sekunde
    1MB file download in 19,69 Sekunden

• The Garrett
    a 2. nál:
    Communications 285,80 Kilobits pro Sekunde
    Storage 35,72 kilobytes pro Sekunde
    1MB file download in 28,66 Sekunden

a grafikon meg kb így:
    chello 600kbyte: --------------------------------
    your connection: --------
  • The Garrett
    kössz az IP det. Bátor ember vagy :)
  • The Garrett
    Elsőnél:
    Speedtest

xxx.xxx.xxx.xx
    Übertragungsdauer: 28 sec.
    Bandbreite: ~285 Kbit/s
  • PetruZ
    Naná, nem is mondtam, milyen időszakban. ;)
    Egyébként délután olyan max. 350-390 körül szokott menni, és ahogy esteledik, egyenes arányban gyorsul. :P
  • ÁjjLe BoBBi
    milyen játékban ?
  • ÁjjLe BoBBi
    Speedtest
    0% .... 10% .... 20% .... 30% .... 40% .... 50% .... 60% .... 70% .... 80% .... 90% ....100%
    --> Dateigrösse: 1000 KByte
    80.98.16.80
    Übertragungsdauer: 18 sec.
    Bandbreite: ~444 Kbit/s
  • ÁjjLe BoBBi
    lol nem mutatja :)