22959
-
Aspyrin #1326 a szokásos -
Pontius #1325 na?
Nálatok mien mostanában a kapcsolat minősége?
Nálam csoda történt. Folyamatosan tok 180-183-al tölteni, néha gyorsabban!
(Bár attól félek ez ugysem lessz hosszúéletű) -
#1324 nekem az upload szokott behalni éjjszakánként. átlagban lemegy 1-2 K/sec-re. -
#1323 cselló néha nagyon kiakaszt a szar rendszerével.
nekem adjanak stabil, megbízhazó elérést, ne azzal szúrják ki a szememet, hogy héten egyszer tudok tölteni 100 kval, többi nap meg még a DNS szerverük se megy normálisan..
két DNS szerverükről ennyit:
[i]
--- 213.46.246.52 ping statistics ---
546 packets transmitted, 328 packets received, 39% packet loss
round-trip min/avg/max = 13.6/42.1/1125.0 ms
--- 213.46.246.51 ping statistics ---
268 packets transmitted, 58 packets received, 78% packet loss
round-trip min/avg/max = 14.0/36.7/306.6 ms -
#1322 Már a speed jo is csak a limitet emelhetnék már! Igaz a chello hubon nincs számolás csak onnan nagyon lassu a letöltés! Amugy zsir a hub! -
#1321 Ha jol tudom, Nyhazan nagyon elavult kabelhalozat van. Ott a csucsidoben extrem lassulasok vannak. NSD asszem marc-aprilisi idopontot emlegetett a DOCSIS atallas kapcsan. -
#1320 10 hónapja van chellóm,előtte 36k modemmel nyomultam,szal én nem érzem annak :-) -
#1319 Türelem van. A baj ott van, hogy esténként annyira elszáll néha, hogy még a régi szinthez képest sincs sehol. 30k-val is szokott menni néha. Az meg kicsit röhejes azért nem? -
#1318 emelés után pár napig rossz volt nagyon,most is kicsit bizonytalan,de azé már türhető,és egyre jobb,türelem -
#1317 Ez így van. Nekem elég gyors, csak stabilnak nem az sajnos... -
Ronny #1316 április 1. kategória...a srác idióta:)Axelero meg ugye nem emelt semmit(matáv nem egyenlő axival) -
#1315 fasznak emelnek már? előbb csinálják meg ezt rendesen! emelés után 1-2 hétig faszául ment most meg szar. csinálják meg! ha meglesz onnantól kezdve tőlem emelhetik a felhők közé is nem érdekel -
#1314 1,5mbit azé már kellően gyors,de akinek nem,annak ott a 3mbit,az már télleg elég kell,hogy legyen -
#1313 Még egyenlőre ez legyen stabil. Asszem ezt is március végére ígérték, hogy megcsinálják rendesen. Szóval addig valszeg nem lesz. Bár ha az axelero megint emel akkor nekik is kell majd. Pár éven belül lesz itt süvtés! -
Pontius #1312 Csello HUB-on egyik gyerek ugyhallotta és aszonta, hogy:
"Lehet, hogy a csello ujra emelni fog a sávszélen a közeljövőben" -
Aspyrin #1311 -
#1310 -
Aspyrin #1309 heheö, kusé= -
#1308 Remélem nem... :)
kusé... valamilyen hülye gumiszleng (szamomra idiotak nyelvjarasa) -
Pontius #1307 lessz ez még igy sem...
Aspyrin: Mi az a kusé? -
Aspyrin #1306 Hehe, öröm olvasni a sok lázadó hangját, térjetek át az erő sötét oldalára és kusé -
#1305 Nalam semmi problema nincs. Ezert sem akarok gyujtogatni :)
Szoval van, ahol UPC tud rendesen is szolgaltatni. Miskolc es par masik varos most sajnos a torkos borz szerepet jatssza.
Meg tudom erteni a helyzeteteket, mert nekem is volt mar ilyenben reszem ketszer, egyenkent 1-2 honapig. -
Pontius #1304 nem azért gyujtogatok, hogy megjavuljon... :P (csekéjke elégtétel, hogy a pénzemért SZART kapok)
Amugy neked cselos vonalad van? Ha igen nálad mijen a minősége? -
Ok. Menj es gyujtogass. Biztos megjavul a neted :P -
#1302 mmorpg annyira zabálja a sávszélességet,hogy 36k modemen is elfutkorászik :-D -
Pontius #1301 "Ez is ennyire biztos? Nem tudom, mert nem olvasok nemet, olasz, sved, stb forumokat, ahol az esetleges elegedetlenkedok tepnek a szajukat :)
Szoval en nem tennek ilyen kijelenteseket, bar te lehet olvasod az egesz internetet"
Cinizmus... Légy vele boldog...
Haverom kint lakik németben, ő mondta.
Van ismerősöm kanadában ő mondta.
Meg néha beszélek amerikaiakkal, németekkel, meg hollandokkal icq-n. Ők mondták...
+ én is voltam kint egy családnál 1 hónapot és SZAJÁT szememmel láttam, én mondom!
"Nem arrol beszeltunk, hogy warezzel vagy massal megy el a savszel. Olvasd at meg egyszer Pontius hozzaszolasat.
Nem is kell keresgelned, beidezem neked:
"Ha a kibaszott UPC álldozna pár millát (csepp a tengerben) és rendberakná a rendszerét akkor a warez KURVÁRA NEM terhelné le a hálót... Mindenki annyi warezt tölthetne amennyit csak akar..."
A warezt behelyettesidheted webradioval, linus isokkal, stb.
Nincs az az ISP, aki ki tudna szolgalni a max savszelesseggel az osszes elofizetojet."
#1286:
"Nyugat Európában átlagosan 4-5x ennyien netelnek, 4-5x gyorsabb vonalon... Hát nem is tom, igaz ott nincs ennyi warez "(warez helyett pl.: netradio vagy DEMO töltes Mighty kedvéért :))" na de akkoris... Ott soha a büdös életben nincs lassulás, nemhogy teljes lehalás..."
Nem volt kedvem mégegyszer leírni...
És szerintem igenis országhatárhoz kötött a dolog, merthogy németben vagy hollandiában elsőre, normálisan meg tudják csinálni az egész rendszert.
Itt viszont ha valamit cserélnek (mert tegyük fel, hogy cseréle vagy fejlesztésre szorul) akkor azt is elbasszák szal 1 év után ujra cserélhető az egész, de persze azt sem csinálják jól meg, hogy 1 év után ujra lehessen az egészet csinálni. (hasonlóképp az országvezetés/kormány) Ekkor kérnek állami támogatást amniből egy csomó pénz eltünik és miközben mi itt a fórumon tépjük egymás száját addig a sok pénzlenyúló faszkalap veri a farkát valamelyik kanári-szigeten...
Na de nincs kedvem vitatkozni ilyen hülyeségen de ha januárig tényleg nem rakják rendbe a cuccot; rájük gyujtom az épületet... -
#1300 nekem néha megy.
- miskolc -
-
Lev07 #1299 Udv!
Elarulhatna nekem valaki hogy ez baszott UPC miert nem kepes legalabb 1 levelet kikuldeni, hogy "karbantartas lesz szarakodni fog az interneted te paraszt", igy legalabb meg tudnam magyarazni fateromnak, hogy mi a k****a eletert nem tud itthonrol dolgozni.
A masik, azzal hogy kb ~1 hete ilyen fos a chello (Miskolc), mondjuk hasznalhatatlan (nem csak warez szempontjabol:), hanem pl. tavmunka vegzesere sem alkalmas) megteriti-e az UPC????
-
#1298 Amint latod, a BIX savszelesseg (amit Garrett linkelt az csak az egyik 1 gigas vonal) nem keves, mert meg nem erte el a maximumot (771Mbit). Gondok a Cat altal is emlitett BP-Miskolc, BP-Varpalota, stb vonalakkal ill switchekkel van. Miskolcot (talan mas varost is) most meg egy ismeretlen hiba is terheli, amit jelenleg nem tudnak kijavitani, de van egy sejtesem, hogy ezerrel meloznak rajta. -
#1297 Nem arrol beszeltunk, hogy warezzel vagy massal megy el a savszel. Olvasd at meg egyszer Pontius hozzaszolasat.
Nem is kell keresgelned, beidezem neked:
"Ha a kibaszott UPC álldozna pár millát (csepp a tengerben) és rendberakná a rendszerét akkor a warez KURVÁRA NEM terhelné le a hálót... Mindenki annyi warezt tölthetne amennyit csak akar..."
A warezt behelyettesidheted webradioval, linus isokkal, stb.
Nincs az az ISP, aki ki tudna szolgalni a max savszelesseggel az osszes elofizetojet.
Megint csak BKV-s peldaval elve: ha az osszes berletes + jegy vasarlo (+bliccelok) az osszes viszonylat egy jaratara szeretne felszallni 12:16 perckor, szerinted sikerulne? -
#1296 chellos technikus mondta hwsw forumon. és ő is adta a képet. -
Cat #1295 nem a bix a szük sávszélesség, azt viszonylag olcson lehet bővíteni
jóval drágább pl a budapest-miskolc vonal
no meg egy bizonyos szint felett csak tizmilliós routerekkel lehet a forgalmat szabályozni <- ez a nehéz ügy -
#1294 gondold át még egyszer ^.^
és ha mindenki mondjuk webrádiót halgatna .. vagy valami filmet/közvetítést néznek .. simán játszanának valami sávigényes gémmel [mmorpg..] vagy demókat töltenek ^.^ , ez a 2 gigabit BIX akkor is kevés .. az UPC forgalmának ez nemtudom hány %-át teszi ki , de biztos nem az összeset , az túl kevés lenne ... 2 gigabit 256megabájt/s az alap csellóval számolva 1 300 júzer .. és akinek csellója van ha csak 10 % töltöget , akkor is simán üti az 5 000 főt a wareznépesség ...
szóval a bix statisztika szép meg jó , de azért ideje lenne bővíteni esetleg nem csak a cap-en állítani .. -
#1293 ezt ki mondta / miből szűrted le ? :]] -
#1292 Legutob Belgiumban halt le az orszag bankkartya rendszere. Technikai problemak, hibak mindenutt vannak. Ezek a hibak sem ismernek allamhatarokat, mint ahogy a szelviharok sem. Azert, mert nem hallunk, olvasunk konkret esetekrol, azok meg letezhetnek. -
#1291 "Ott soha a büdös életben nincs lassulás, nemhogy teljes lehalás..."
Ez is ennyire biztos? Nem tudom, mert nem olvasok nemet, olasz, sved, stb forumokat, ahol az esetleges elegedetlenkedok tepnek a szajukat :)
Szoval en nem tennek ilyen kijelenteseket, bar te lehet olvasod az egesz internetet
-
#1290 ""a kabelTV halozat teljes cserere szorul(t)"
Ez sem teljesen igaz. A csillagpontos (visszirányusított) rendszerre átállást nem a chello miatt csinálták, hanem mert a régi kábelek kapacitása már nem volt elegendő a ma fogható 40-50 tévécsatorna sugárzásához."
Es ez valtoztat valamit a dolgon? Meg kellett csinalni vagy sem? Meg kellett. Ergo sulyos osszegek mentek el ra.
""Szoval biztos vagy te abban, hogy az a par milla csepp lenne a tengerben?"
Ha jóltudom ez UPC-Chello szoba, szal itt a kisvállalatokat hagyuk ki a dologból. Abban biztos vagyok, hogy az UPC-nek még több tíz milliárd sem kottyananna meg..."
Milyen kisvallalatok? Nem ertem...
Az anyaceg nemreg majdnem csodbement. Nem hinnem, hogy most sokkal rozsasabb lenne a helyzet. Szoval a tobb 10 milliard igen is megterhelne a ceget.
"A másik amit el kell mondani, hogy ez nem technológia kérdés, nem a kábel vs. adsl téma, hanem központi, fejállomás és gerinchálózati kérdés. A matáv fel volt készülve az ADSL sávszélességének növelésére, a Chello a bejelentést másnap kénytelen kelletlen tette meg. Egyszerüen muszáj volt nekik is növelni, hiába nem birja a hálózatuk, mert olyan versenyhátrányba kerültek volna, ami megengedhetetlen."
Ezzel mar egyet tudok erteni. ADSL fronton is volt egy kis megtorpanas a bovites utani napokban, de MATAV (leven kapja a milliardokat fejlesztesre) gyorsan ki tudta kuszobolni a tulterhelest ujabb eszkozok uzembe helyezesevel. UPC-nek ez sajnos tovabb tart.
-
Cat #1289 "az ADSL halozat kiepitesre nem nagyon kellett penzt forditani"
Ez nagyon nem igaz. A DSLAMeket többtucatnyi telefonközpontban kellett telepíteni, és egy-egy ilyen csak párkilóméteres körzetben hatékony.
"a kabelTV halozat teljes cserere szorul(t)"
Ez sem teljesen igaz. A csillagpontos (visszirányusított) rendszerre átállást nem a chello miatt csinálták, hanem mert a régi kábelek kapacitása már nem volt elegendő a ma fogható 40-50 tévécsatorna sugárzásához.
"Állami támogatással vagy EU-s támogatással vagy azt is megkockáztatom, hogy saját zsebből is megoldhatná DE nem!"
kapott egyes körzetekbe állami támogatást (monortel, eger, cirka 150 milliót), és monortel körzetben 98%os a szélessáv lefedettsége.
A fő gond itt azzal van, hogy hibás az IHM támogatási rendszere. A fejlesztésekhez pénzt az adóbevételek visszaigénylésével lehet kapni, de magyarországon egyetlen egy teco szolgáltató nyereséges, és ez a Matáv. Pont a legnagyobb kap évente 3-4 Mrd ftot fejlesztésre, a kicsik meg lévén veszteségesek a rengeteg befektetés miatt, semmit.
A másik amit el kell mondani, hogy ez nem technológia kérdés, nem a kábel vs. adsl téma, hanem központi, fejállomás és gerinchálózati kérdés. A matáv fel volt készülve az ADSL sávszélességének növelésére, a Chello a bejelentést másnap kénytelen kelletlen tette meg. Egyszerüen muszáj volt nekik is növelni, hiába nem birja a hálózatuk, mert olyan versenyhátrányba kerültek volna, ami megengedhetetlen.
-
Pontius #1288 "ugyanakkor a kabelTV halozat teljes cserere szorul(t)?"
Az UPC már régen megoldhatta volna a problémát csakhogy magasról szarik bele az egészbe... Állami támogatással vagy EU-s támogatással vagy azt is megkockáztatom, hogy saját zsebből is megoldhatná DE nem!
Balkáni balfasznak jó lessz a hulladék is ugysem tud semmit sem tenni ellene... -
Pontius #1287 Erröl beszélek...