22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • FtranX
    A tracker cookie-k "csak" annyit csinálnak, hogy nyomonkövetik milyen oldalakat látogatsz (mikor, hányszor, stb) és azt továbbítják a cookie-t elhelyező oldalnak.

"Juteszembe az normális hogy a modem gyakran vált IPt?"

Ez telejesen független a gépedtől. Akkor kapsz új IP-t, amikor a UPC-nek olyanja van. Szerencsére viszonylag ritkán változtatják. Haveromnak ADSL-je van, és minden egyes felcsatlakozásnál be kell állítania a DC-ben a címét.

"Miért? Ez az igazság! Van elég tapasztalatom windózbn ahhoz hogy tudjam hogy nincs két egyforma windóz (és telepítés) még akkor sem ha csak azonos gépre azonos lemezről telepítek többször! És ez innentől kezdve mindenre igaz, ami a gépen fut, hiszen a windóz a platform..."

Valóban nincs két egyforma oprendszer (kivéve ha ghost-tal telepítették :)), de az első mondatodban azt sugalltad, hogy a különböző spyware-ek más-más gépeken más-mást csinálnak. Ez így nem igaz. Egy spyware minden rendszeren ugyanazt akarja csinálni, azt, amilyen célból írták. Nem valószínü, hogy egy spyware másoknál kevés adatot forgalmaz, nálad meg lefogja a 2,5 megabites netet. (de megint csak szóljon, aki tud ilyenről)
  • Zsolo007
    Tudom, hogy a modem dumcsizik a géppel, észrevettem :)
    A gond az, hogy itt nem pici sávszélcsökkenésről van szó! Ha arról lenne szó akkor jóformán leszarnám a dolgot :). Abban az esetben ha akármilyen tracker cookie vagy tudomisén micsoda spyware kirül a gépre (havonta 1x talán 2x előfordul..), akkor jóformán nem tudok netezni, mert a reakcióideje iszonyúan megnő a netnek, és mindezen kívül olyan 10kb/s nél nagyobb sebességet elérni képtelen....

Juteszembe az normális hogy a modem gyakran vált IPt? Errőla részéről a dolognak nem sok fogalmam van, de nálam nagyob spywarek után minden esetben IPcím váltás következik be! (automatikusan..modemreset után..(modemreset..minden éjjel ki van kapcsolva szal..))

"Az hogy nektek nem fogja le a netet az egy dolog, minden rendszer egyedi, mindegyik máshogy reagál egy spywarere...."

ilyeneket meg szvsz nem kéne írni.

Miért? Ez az igazság! Van elég tapasztalatom windózbn ahhoz hogy tudjam hogy nincs két egyforma windóz (és telepítés) még akkor sem ha csak azonos gépre azonos lemezről telepítek többször! És ez innentől kezdve mindenre igaz, ami a gépen fut, hiszen a windóz a platform...

UI.: Köszi a tippet az activeports-al kapcsolatban, nemismerem meg is nézem azonnal mi is az!
  • bertino
    Képzeld nekem Microsoft Anti Spyware van Spyware doctorral és Ad Aware-al szintén, de még mindig nem tudom honnan tudod, hogy egyáltalán azok-e azok amik lebénítják a sévszéled, bocs, de ez igy alaptalan ( jó ha tudod, hogy a modem is kommunikál a géppel) sőt más, következő eszközzel is, bármi lehet! Ez normális és ha tényleg olyan nagyon lefogja, hogy ekkora hepajt csinálj miatta, sztem tök felesleges, de komolyan! Olyan sokat számít neked az a pici sávszélcsökkenés ?
  • FtranX
    Meg lehet nézni pl. ActivePorts-szal, hogy mely processek milyen IP-kre csatlakoznak.
    Én úgy szoktam, hogy ha felkerül valamilyen hírdetőprogi, akkor megnézem, hogy honnan szedi az anyagot és tűzfalban letiltom.
  • Balumann
    Én nem használok tüzfalat, viszont amit találtam, ilyen spyware írtók meg vírusírtókat, regisztrytiszíttók, trojan keresőt, meg ezeket mindent felraktam, és a gépem már majdnem 5 hónapja jól működik ,a net csak 1x lassult le amit nekem is megoldott egy vírusírták meg spywaretisztítás
  • FtranX
    túlreagálod a dolgokat.

A témához:
    Négy éve van netem és szinte az összes létező ártó progi (malware/spyware/adware) megfordult a gépemen. :) Volt olyan ami átbuherálta a hálózati beállításokat, lelassította a gépet, tönkretette az oprendszert, stb, de olyannal még nem találkoztam, amely számottevő adatforgalmat generált volna. (de cáfolj meg, ha név szerint tudsz ilyen(ek)ről)

"Az hogy nektek nem fogja le a netet az egy dolog, minden rendszer egyedi, mindegyik máshogy reagál egy spywarere...."

ilyeneket meg szvsz nem kéne írni.
  • Zsolo007
    de mivel semmi sem 100%-os így előfordul, hogy bejön pár dolog
    ez az elsőre a válasz

Második:
    Onnan, hogyha leirtom akkor megy megint full speeddel a net...

Harmadik:
    Hogy hogy fogja le ennyira a netem a spyware? Na ez egy nagyon jó kérdés, halovány lilám sincs, ezek nem használnak akkor sávszélt(igazából szerintem ezek úgy vannak megírva hogy minél kevesebbet használjanak, hogy ne tűnjön fel az embernek..), hogy mindez indokolná azt hogy ennyire belassul..Szóval ezt a részét nem értem teljesen, dehát windóz... :))

Mellesleg ha kíváncsi vagy rá elmondom, hogy Ad-Aware SE Pro 1.06-ot használok, 2005-ös norton antivírussal (mindkettőnek bentvan az automata figyelője, folyamatosan naprakész), és mindemellett Zonealarm Pro tűzfal van bent....
  • bertino

ez pontosan így van :)

oké, bocsi de akkor magyarázd el, hogyha esetleg "lefogja" a sávszéled a spyware vagy vírus, miért teszi ha egyáltalán használsz irtót ? o__O Másrészt honnan tudod, hogy épp az fogja le ? Harmadrészt hogyan ?
  • Szabi84
    A chello.hu a Classic-nal 2560Kib/sec a letöltési sebesség azt irjak. Az adatforgalmamat miért nem engedi hogy megnézzem?
  • Zsolo007
    ???
  • FtranX
    :DDDDDDd
  • Zsolo007
    Nmeigaz ne nézz már hülyének, ki mondta hogy én nem használok ilyesmit???

Aztmontad hogy nem befolyásolja a netet a spíware, vírus, erre válaszoltam hogy ez nemigaz, mert igenis nagyon le tudja húzni a sebességet (trapasztalatból beszélek)
    de azt honnan a jó büdös picsából veszed (már bocsáss meg) hogy én nem használok vírusirtót, spywareírtót, meg tűzfalat, meg egyéb nyavaját, de mivel semmi sem 100%-os így előfordul, hogy bejön pár dolog, és ezt mindíg abból veszem észre, hogy észveszejtő módon lelassul a net, és ekkor foganatosítok további intázkedéseket, a mindenféle automata scennelő cucc felett hogy lekerüljön...

Szóval nagyon boldog lennék ha semmi infó alapján nem néznél hülyének..

Az hogy nektek nem fogja le a netet az egy dolog, minden rendszer egyedi, mindegyik máshogy reagál egy spywarere....
  • FtranX
    Eddig spyware/malware nekem sem generált jelentős forgalmat. Egyedül akkor volt gond, amikor szarul beállított proxy szervert futtattam a gépen és kívülről spambotok akaszkodtak rá. Hihetetlen volt, hogy amikor elindítottam azonnal elkezdték max sávszéllel nyomatni a spamet a gépemen keresztül. :)
  • bertino
    jolvan... értsd jol :)
  • Pontius #2087
    nekem nincs semmi, még tűzfal sem
    egyedül proxy-t használok de azt keményen :))
  • Balumann
    Nekem eddig jó helyekről mindig ment 192-vel, most 290-vel megy
  • bertino
    spyware és vírusölő nélkül pedig józan ember ha teheti ma már jobb ha nem is kapcsolódik a NETre, ugyanis szabályos öngyilkosság-tűzfalról nem is beszélve
  • bertino
    de, hogyha ugy gondolod, hogy így is a több mint 1 mbites sávszéledet(vagy majd ha megjavul, a 2.5-öset) ez olyan komolyan befolyásolja, hát gratulálok, nekem eddig egyszer sem tette, eddigi 180as sávszélem gyors szerverről mindig megvolt, az ujat nem tudom sajnos élvezni, mivel le kellett mennem light csomagra, ami 512 kbit/s-os kapcsolatot jelent, de bevallom a 60 kbyte/s itt is megvan, szal így rálátásom az egészre az, hogy csak sajnálni tudlak

...
  • bertino
    ehhh feltalálták a spyware ölőt és vírusirtót, bocs
  • FtranX
    amúgy az a 10-15 kB/sec különbség nem mind1? :)
  • Sil3nt
    vannak mázlisták...amúgy néha nekem is felugrik 310-re...de nem marad ott sokáig :) ..az átlag jó helyről 300k
  • FtranX
  • robotnyk
    nem lesz több
  • ÁjjLe BoBBi
  • FtranX
    nekem jó helyről lazán megy 310-315-tel :)
  • Sil3nt
    ha kiszámolod tényleg 320k , de mint tudjuk anniyval sosem fox tölteni. Max kb. ~ 300K de azt is ritkán. Ez így van már mióta....
  • Balumann
    classicra gondoltam, annak kéne 320 KB/sec-el mennie elvileg (2560kpbs)
    Nekem még 290-nél nm ment többel és mérések se mutatnak többet
  • Zsolo007
    Igen, ezt valahogy sejtettem :) mind1 mostmár úgytűnik ma már meg fog oldódni a dolog...Majd legközelebb :)
  • Mighty
    Nos, ami fontos és sürgős azt telefonon vagy személyesen kell bejelenteni. Ami ráér, az mehet e-mailen.
  • Zsolo007
    Ezer THX!!!!

#2060: Igen bejelentettem, de nem telefonon, hanem ímélt küldtem nekik....nem jött válasz....
  • Zsolo007
    Ne nézz hülyének KURVA SOK KÖZE van a vírusnak meg a spíwarenek a nethez, mivel hazsnálják a netem információküldésre így igen durván be szokták lassítani!!!

Szal inkább ne izélj engem, ha nem vegy elég tájékozott!!!!
  • ÁjjLe BoBBi
    Communications 2417,14 Kilobits pro Sekunde
    Storage 302,14 kilobytes pro Sekunde
    1MB file download in 3,39 Sekunden
  • Pontius #2069
    plus?
  • Balumann
    és 300-nál nem töltöttem még gyorsabban
  • Balumann
    á 320, bocs
  • Balumann
    én 200-al még nem töltöttem gyerosabban
  • Balumann
    Van akinek megy tényleg az új, teljes sebességen? 1536 kbps (230 KB/s) ?
  • Mighty
    Klikk ide miskolci lassulók.
  • coltcannon
    Ugyanez van nalam is, mint a #2056 hozzaszolasban. De nem csak nalam, hanem az osszes chello-s ismerosnel. Ezek utan is azt allitjatok, hogy nem az upc-nel van a hiba?
  • FtranX
    az internet nem csak a upc-ből áll. ha egyik helyről gyorsan tudsz letölteni, a másikról pedig lassan, akkor szinte biztos, hogy a hiba nem a upc-nél van. (túlterhelt szerver, letöltési sebesség-korlát)