22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • Balumann
    huh ez keményen megírta a kritikáját
    Én eddig azt hittem hogy az ADSL nem is méri hogy mennyit tölt le valaki
  • deicide
    Mond te valami chellos belső ember vagy...????
  • robotnyk
    indexes jegyzet a letiltott adsl vonalakoról

részletek:

"A forgalomkorlátozás semmiképpen sem újdonság, a Chello például mindig is így működött, és oda is írta a hirdetéseiben, hogy mennyi a limit. Az újítás az, hogy a T-Online eltekint a korlát publikálásától, sőt jó alaposan kihúzza tussal, hogy nincs határ, aztán egyszer csak mégis van."

"Azért csöndesen megjegyezném, hogy egyelőre a T-Online-nak és Simó Györgynek kurvára semmi köze hozzá, jogtiszta tartalom forog-e a hálózaton vagy sem"
  • kassai
    én olyan 700kb/s al tok tölteni
  • CUCLI
    nah. egy német oldalról szedtem egy farcry modot és jött végig stabilan 350(!)kval. :D fear demo meg 290..
  • deicide
    Na most akkor mi van....?

Meg volt a nagy emelés....?

Mennyiröl is beszélünk...?

Én már mértem minden szarral de az a 2 m is alig érte el:(((
  • kassai
    Semmi baj :) http://maci.org.hu/ elég jo oldal és a legfontosabb hogy részben minekt véd
  • Pontius #2134
    jah télleg :) fáradt vagyok, bocsi :)
    Mi a honlapjuk címe?
    Ha tényleg úgy van amit mondassz annak csak örülni tudok :)
  • robotnyk
    nem módosították a szerződést
    ettől még úgy reklámozzák hogy korlátlan net, tehát igen, megtévesztő a reklámjuk
    persze ettől még lehet hogy a szerződés 42dik oldalának 14dik alcikkelyében van egy kitétel, ami alapján a nagyon magas adatforgalom miatt szerződést bonthatnak egyoldalúan.
  • kassai
    Ott van hogy .----> Azaz: film, zene magáncélra szabadon letölthető. <---
    Ezért alakult meg a MACI hisz nem egyértelmüek a jogszabályok!!! keresd fel a honlapjukat és nem lesz kifogásod.. Ami a T-online illeti ők se követtek el bűnt mert megváltoztathatják bármikor a szerződést!
  • Pontius #2131
    Ebben hol van szó a letöltésről?
    Itt arról van szó, hogy eredeti műről (amit a boltban saját célra megvettél) saját célra lemásolhatod. ENNYI.
    Szoftvereknél is van ilyen engedmény, pl: Win biztonsági másolata, de ehhez a gyártó előzetes engedélye szükséges.
    Ne keverd ide a netröl leszedett eleve másolt, tört, hekkelt cuccokat. Ezekre hiába próbálnád ráhúzni ezt a jogszabályt, mivel ezek eleve másolt egyszóval illegális cuccok. Szal amit netről töltessz le 24óráig birtokolhatod, utánna ELVILEG törölnöd kellene :)
  • kassai
    "Magánszemély szabadon készíthet a műről másolatot magáncélra, ha jövedelemszerzés vagy jövedelemfokozás célját közvetve sem szolgálja. Kivétel: szoftver és digitális adatbázis. Azaz: film, zene magáncélra szabadon letölthető. Akár jogsértő forrásból is." elnézést az előbbi hozzászólásomba bele írtam a szoftvert is ... szóval.. nem kell törölni 24 órán belül
  • Pontius #2129
    nem is az adatforgalom miatt, hanem az adatforgalom miértje miatt, vagyis illegális anyagok ekkora méretű átmozgatása miatt...
    Persze magyarországon a netezők 85%ához ki lehetne menni ellenőrzésre, de ott a letöltött adatok mennyisége elenyésző.
    Ekkora adatmozgatás esetén viszont joggal következtethetnek arra, hogy illegális dolog működik a háttérben, ezért kérhetnek házkutatást esetleg ha szerencséjük van egy nagyobb hálózatot fülelhetnek le...
  • Pontius #2128
    persze bármit le lehet tölteni, viszont 24órán belül törölnöd kell, különben azon túl törvényt sértessz...
    Vagy ha kiirod adathordozóra azzal kapásból törvényt sértessz...
  • kassai
    Hello azt az ötven felhasználot nem nagyon lehet megszívatni hisz a jelenlegi jogálás szerint bármilyen illegális film game illetve program letöltése nem bűncselekmény!
  • báttyó02
  • robotnyk
    adatforgalmi mennyiség alapján nem rendelhetnek el házkutatást, másrészt viszont simán perelhetőek a félrevezető reklámért
  • báttyó02
    ja mondjuk nem egy-két illegális cuccot találtak volna náluk....de szvsz. ez köcsögség akkoris...ha korlátlan akkor legyen korlátlan
  • Pontius #2123
    örüljenek neki, hogy csak ennyi következménye lett a dolognak...
    Ha a Rózsaszinek nagyon ki akart volna velük baszni akkor simán rendörségi ügy, feljelentés, házkutatás, stb... a letöltések mennyiségére hivatkozva. És hát gondolom a 200GB adatforgalom nem chateléből, fórumozásból, meg legális dolgok letöltésével jött össze.
    Ezek után én biztos meghúznám magam, nem hogy problémázok, és a szerződést lobogtatom, hogy ez sehol nincs leírva... Persze élnék a jogaimmal de hogy lázadjak a döntés ellen, merész... :)
    És a Rózsaszinek erre mit tudnak mondani?
    Max annyit, hogy akkor legyen belőle bírósági ügy, pereljen be minket. Aki bepereli őket az meg a legnagyobb hülye a világon :)
  • báttyó02
    lol.....mekkora köcsögség
  • Balumann
    :DDDD
  • Aspyrin
    azért durva havi 200 giga
  • artschi
    no comment...
  • robotnyk
    motorola sztem
  • Zsolo007
    Standby led??? Milyen modemed van neked? Nekem csak power, cable, PC, Data, Test ledek vannak...
  • Taptarap
    nekem tegnap óta ugy is mükszik a internet, hogy a modem be sincs kapcsolva csak a STANDBY led ég, jól megcsinálták a netet
  • DePreSsZYo
    :DDDDDDDDDDDD
    Még jó , hogy pont emiatt választották dsl-t.
  • Zsolo007
    Úgynézki, hogy mára már jó a net, de nem akarom magam elszólni...(kopp-kopp)
  • robotnyk
    A korlátlan ADSL
  • Zsolo007
    Majd ha legközelebb lesz bent spyware akkor felírom és elmondom :)
    Ok?
  • Puntigamer
    hihi, már dupláztak nekem is, most vettem észre 317-el töltök:)
  • FtranX
    igen, de még mindig érdekelne, hogy milyen spyware csinál ilyet. :)
  • báttyó02
    hmm
  • Zsolo007
    Ugyanúgy lassan villog a modem cable ledje, hogy gyenge a jel, remélem holnapra már jó lesz...
  • Zsolo007
    Hát nekem továbbra sem az igazi, de remélem holnapra jó lesz...

de az első mondatodban azt sugalltad, hogy a különböző spyware-ek más-más gépeken más-mást csinálnak. Ez így nem igaz. Egy spyware minden rendszeren ugyanazt akarja csinálni, azt, amilyen célból írták. Nem valószínü, hogy egy spyware másoknál kevés adatot forgalmaz, nálad meg lefogja a 2,5 megabites netet. (de megint csak szóljon, aki tud ilyenről)

Ez így igaz, félreérthetően fogalmaztam a gond az, hogy "nem tudom mire" fogni a hibát.. :) Elég egyértelműnek tűnik, hogy felkerül a gépre spyware-->behal a net, leirtom--> jó a net. Nem értem én se de mégis ez van valamiért....
  • bertino
    látod az meglehet :)
  • maozedong
    mostmár normálspeeed
  • ÁjjLe BoBBi
    najó amúgy bebasztam de lépek is mert punker lekapcsol azt pihensűvara keróülöük!!!4
  • báttyó02
    260kb/s-el jön a fear demoja (H)
  • FtranX
    olvasgasd a hwsw-s topicot. ott írták, hogy miskolcon a catv-rendszer hibája, gyengesége miatt szarakodik a net.