22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • deicide
    szerintem hagyd még lógni a chello torrentett..!
    mjad 3-4 hónap mulva lesz az majd ok..!!
  • Balumann
    Nem tudjátok van-e lehetőség csatlakozni a chello torrentesekhez, mert azt írja hogy már elérte a maximumot a chello torrent tagjai ? :(
    Mondjuk nem nekem kéne, hanem egyik haverom, akinek chello lightja van és jó lenne neki, bár nekem se lenne rossz (mondjuk még egyszer nem sikerült 30 gigát letöltenem furcsa módon)
  • Mighty
    Amúgy meg a magyarországi chello árak szinte a legjobbak a hozzánk hasonló országokéban található chello árakkal összehasonlítva.
  • Mighty
    Nyugat>Magyarország>Szerbia

Az összehasonlítás egyik esetben sem mérvadó. Erre akartam rávilágítani...
  • Cat #2658
    csupán annyiban, hogy ugyanugy UPC és T-Com szolgáltat nálunk is, mint hollandiában és németországban
  • mrzed001
    Nem nyugtattál meg azzal, hogy a balkán balkáni részén még rosszabb.
    Mi már csatlakoztunk az EU-hoz (elméletileg :)), ők nem (mint ahogy a bantu négerek sem, és az sem vidít fel, hogy nekik mégdrágább)
  • robotnyk
    nincs kevesebb értelme, mint minket hollandiához, vagy németországhoz hasonlítani
  • Cat #2655
    azért nem egy olyan országhoz kéne hasonlítani magunkat, amiben évtizeden át háború dúlt. Jó hogy nem afganisztánnal jössz.
  • Mighty
    Hasonlítgatni nem érdemes, vagy ha mégis, akkor hasonlítsátok össza a magyar és a szerb sávszélt/árakat. Ők még jobban le vannak maradva...
  • mrzed001
    inkább ne politizáljunk, abból jó még sosem sült ki
    vicc:
    Petőfi március 16-án bemegy a Pilvax kávéházba.
    - két felest kérek.
    mire a pincér:
    - ugyanmár Sanyikám, látod tegnap is mi lett belőle
    :)
  • bertino
    behozhatatlan lemaradásunk van, hogy a kádár korszakos kölcsöntartozásokról ne is beszéljek
  • mrzed001
    Majd egyszer mi is felnövünk .... igaz addigra a nagyok meg mégnagyobbak lesznek :))
  • bertino
    nahja
  • mrzed001
    Persze, mégis mit vársz itt a balkánon ? :)
    Amikor itt az 512 volt a király >11-ért, akkor volt a németeknél 2-3 mega 5 ezer, szóval kb ennyi a lemaradásunk :(
  • bertino
    Mo.-n valóban nem... de külföldön... ott azokhoz képest, mi a sárga föld alatt vagyunk
  • FtranX
    a Docsis-nál meg az "egy kábelen" lévő felhasználók között oszlik meg a sávszélesség, szal' valószínüleg nekünk sem tudnák az elméleti határig emelni a sávszélt.
  • mrzed001
    A 8 mega egyenlőre csak a messze jövő. Most, amikor az chello plusz a maximum, és ez is csúnya korlátozás mellett, sztem vágyálom kategória a >8 megás kapcsolat.
    Egyébként miért lenne muszáj nekik átállni ?
    Nem kergeti őket sem a tatár, sem a komoly konkurencia :(
  • robotnyk
    szóval nem lassabb, hanem lassabb
  • PyRex
    magyarul annál lassabb :)))))))
  • Cat #2643
    nem annál lassabb, hanem egy felhasználónak annál kisebb sávszélességet tudnak biztosítani minél távolabb van a telefonközponttól.
  • Balumann
    hát azt gondoltam dehát ennyire
  • bertino
    nem, de számít, teljesen más a felépítése egy ADSL kapcsolatnak egy kábelNEThez képest, emiatt is
    hwsw fórumban chello topicban irta le ezt ANNO egy belsős chello hozzáértő szakértő :)
  • Balumann
    ?? ezt valahogy nagoyn nem értem?
    Az ADSL szolgáltatójánál minél messzebb van a felhasználó annál lassabb a netkapcsolata?
  • bertino
    mellesleg ezért jó a kábelNET, ott nem számít a távolság, csakhogy mennyit bír az elosztó/modemek/kábelek, ennyi
    100km-re is el tudja vinni uazt a sávszélt, amit 10km-re
  • Cat #2638
    Gondolod ezért átállnak az ADSL2 technológiára?

Mindenképp átállnak, muszáj, mert 8 megabit fölé másképp nem növelhető a sávszélesség, másrészt valóban, a távolság kérdése is számit
    A kép egyébként innen van: http://www.sg.hu/cikkek/37136
  • FtranX
  • mrzed001
    Gondolod ezért átállnak az ADSL2 technológiára ?
    Egyébként az ábra szerint 3 km-re kb 5 megabit a sávszél ADSL esetén, és ADSL2 esetén sem sokkal több, max 5,5-6 megabit. Az ADSL2-re pláne igaz, hogy csak kis távolságokra érdemes, még kisebbekre, mint az ADSL-t. Árbra szerint ADSL 1 km-ig a 8 megabitet, ADSL2 0,5 km-ig a 10 megabitet képes nyújtani, szóval nem tűnik igazából kifizetődőnek első ránézésre :)
  • [HUN]PAStheLoD
    nekem 25-öt .. meg 40 gigával ezelőtt is annyit mutatott ^-^
  • Cat #2634
    gyakori hiba
  • FtranX
    bah. nekem 17 gigát mutat...
  • Balumann
    megpróbálom
  • PyRex
    nyugi... nem kell nagydobra verni. inkább csendben örülni neki...
  • Balumann

?
  • Balumann
    jááááj alig várom a karácsonyt ;)))))
  • deicide
    elöször is nem vagyok öreg még..!ne becézges..nem vagyok a haverod..!
    a másik..az én hangnemem olyan amilyen..de hogy te kioktatol és azt gondolod másik hülye..na ezt már nem..!

és téma lezárva..!
  • Cat #2627
    "ha jól tévedek az ADSL 6-8 megát simán elvisz"
    8at, de már kezd előjönni az adsl nagy korlátja, a távolság arányában történő sávszélességcsökkenés. A központtól 3 kmre már örülnek ha 2 megabitet nyujtani tudnak...

• mrzed001
    Öreg, tanulj meg magyarul. Nem csak nekem nem esett le, hogy a chello-s torrentről zagyoválsz, másnak sem.
    L E Í R N I pedig, hogy chello-s torrent oldal egyszer sem írtad, csak hőbörögtél (ami elég kultúrálatlan viselkedés, lévén hogy nem mi vagyunk nyomorúságod okozói, vagy igen ? )

Emelés
    "a vállalat sajtóosztályán megerősítették, 2006-ban a T-Com valóban beindítja az ADSL2-szolgáltatását"
    Ez nem úgy nangik, mintha az eredeti ADSL helyett akarnák adni azonos áron, ráadásul felesleges is lenne, mert ha jól tévedek az ADSL 6-8 megát simán elvisz, szóval ez inkább mint új szolgáltatás várható. Ennek eredményeképpen max a chello pluszt emelik, hogy azért látszatra még jobb legyen (korlátot persze nem biztos, hogy szintén emelnek, pedig inkább arra lenne szükség, a sávszél már elég jó)
  • Aspyrin
    ki van zárva
  • bertino
    vlszleg növelés, törlést már idáig is megtehették volna
    (már ha egyáltalán lesz vmi ebből...)
  • PyRex
    Nem csak emelés lesz, hanem más is (én a forgalomkorlát törlésére tippelek, vagy legalábbis a növelésére - mint ahogy azt anno mondtam már párszor). De főleg a jövő évben lesznek durva dolgok, csak tudjátok kivárni... :)