22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • mozesapo
    Múlt héten volt a BIX-en egy kis bővítés - bixes - és azóta szar. Már keresik a probléma okát. Hívták már David Merlinit, Uri Gellert és David Copperfieldet is hogy segítsenek.
  • CUCLI
    nemlehet ,h azé döglödik annyira chello mert szar a limit és mindenki tölt mint a barom?
  • Pontius #2700
    Itt Szombathelyen szerencsére minden rendicsek.
    (pedig akkora hóvihar van, hogy csak na... )
  • ozz
    lehet hogy a chello , miatt szarakszik, csak kicsit rossz hogy bekapcsolom a gepet es nincs net, ujra kell inditanom a modemet es a gepet is hogy legyen.
    ez zavaro, es ezt csak mostanaban kezdte el surun, elotte csak ritkabban.
  • FtranX
    a main link-é is:
  • FtranX
    Tök mind1, hogy a bixben vagy a UPC-nél van a probléma, ez nem változtat a probléma tényén.

itt a forgalom grafikonja:
  • bertino
    ez sztem hülyeség... nem nagyon szokott olyan lenni, hogy országos probléma, maximum véletlen egybeesések (najó volt olyan is, hogy a holland vagy svéd vagy milyen "anyahálózat" problémája miatt voltak gondok országosan, de ritkán és akkor tényleg ugy szar az egész, ahogy van)
    nem a chello, hanem általában BIX problémára vezethető vissza(ha már országos,szerintem)
  • FtranX
    Szerintem a te gondod is a chello országos problémájára vezethető vissza. Mindenki arra panaszkodik, hogy bizonyos időközönként kb. fél percre elmegy a net. Nálunk itt Debrecenben szerencsére valamivel jobb a helyzet, mert pl online játéknál amikor az összes chellós kiesik, akkor én csak egy pár mp-s lagot tapasztalok (de bentmaradok).
  • bertino
    nekem igen (Miskolc, győri kapu)
    volt 300as pingem is :@@@@@@
  • CUCLI
    nektek is szakadozik ez a retek mostanában? bp9ker O_o
  • precision
    Thx
  • ozz
    sziasztok!

Van laptopom wirelessel + smc wireless router, 1 geppel netezek a router csak a wireless miatt kell, az a problemam hogy nem mindig latja a gep az internetet, a halozatot igen, de a net van ugy hogy csak elmegy es ujra kell inditanom a kabelmodemet meg a gepet is hogy ujbol legyen net.

Nem tudja valaki mi miatt lehet ez?
    Beallitasi hiba lehet?

Ha tudtok kerlek segitsetek!

elore is koszonom
  • miltonn
    Hali! Nincs itt vki a Chello torrentről? Szeretnék kérdezni 1-2 dolgot, nagyon érdekel.
  • Csupáncsak
    A forgalom mérése nem modemfüggő. Normális.
  • precision
    Üdv!
    Ma kötötték be nekem a chello -t, és Terayon TJ 720 -as modemet adtak hozzá. Ennél a típusnál hozzáadódik a chello - chello közti adatátvitel a forgalomhoz? Ja és az szerintetek normális, hogy a Cable led nem folyamatosan világít hanem villog? Köszi a válaszokat előre is.
  • deicide
    www.chello.hu
  • bertino
  • carbo
    sziasztok!

Ez a chello oldal hogy érhető el?Csak beírom és annyi?
  • Balumann
    ok megtörtént nagy nehezen
  • deicide
    irtam neked privet..!

olvasd el..és probáld megérteni is...!:))
  • Balumann
    de előző hó végén is ezt írta, aztán a statisztikába mégis 12 GB-t töltöttem (csak :/ )
  • robotnyk
    örülj neki :D
  • Balumann
    Nekem a chello adatmérésre ebbe a hónapba nem írja hogy hány MB-ot töltök le. Kiadja hogy november, és ott az a gép ikon is, és nem írja hogy hány Mb,csak azt hogy MB (mintha semmit nem szedtem volna még)
  • Barnus
    Sziasztok!

Keresek olyan embert, aki a torrenten regelve van. Keressen meg privátban pls. Hamarosan költözöm, Chello-s leszek ismét, és szükgségem lenne segitségre reggel kapcs.

köszi elöre is.
  • mateus33
    Köszi!
    Szemétsééég:)))
  • Cat #2677
    általános hiba
    persze sokszor ettől még ugyanugy mér
  • mateus33
    A forgalommérés már napok (sőt van az már hetek is) óta ezt írja: "Nincs adat. Kérem próbálja késobb! "
    Mi lehet a baja?
  • Cat #2675
    nem láma kérdés, nekem kb. 4 évig igy volt megosztva a chellos net
    w2k, a neten lévő gépben két hálókártya, ip cimeknél egyik cim a neten lévő, másik az 192.168.2.1. A "hátsó" gépben egy hálókártya, a gép cime 192.168.2.2, és gatewaynek a 2.1-es gépet kell beállítani, tehát minden hálózati forgalmat azon keresztül bonyolítson.

A router ára manapság csak párezer ft, és ha kiszámolod hogy mennyibe kerül a megsporolt áramfogyasztás, pár hónap alatt bejön az ára. (nekünk sokszor volt, hogy csak a hátsó gépen netezett apám, én meg közben itthon se voltam).
  • Szaruman
    K, köszi a válaszokat, meg fogom próbálni:) Szombaton veszem meg az új gépet, szal akkor jön majd a kövi kérdésdömping, ha nem megy valami:)
  • The Garrett
    meg crosslink kábelnek ^^ nekem csak így vágták a boltban miről van szó :D

szaru: ha igy kotod ossze a 2 gépet készülj fel az xps hálózatkezelős magátólfelismerős rémálmokra ^^
    LEírhatatlan mennyit szenvedtem a 2 geppel mire belöttem hogy a leosztott gepen is legyen net. azota (lekopogom ) siman megy a lent leirt modszerrel. ^^
  • Mighty
    Ha jól tudom "patch" kábelnek hívják.
  • skillless
    Láttam, hogy vannak kisebb nagyobb kavarodások ADSL és Chello ügyben, itt egy kis szemléltető ábra (a teljesség igénye nélkül) így talán könnyebb lesz megérteni, ha kell még tudok csinálni pár ilyen (sorry saját scan) képet, vagy egy jegyzetem, aminek a fele erről szól... (és a vizsgán is átmentem)

• skillless
    Szaruman:
    csak annyi kell, hogy legyen 2 hálókártyád a "szerverben" és egy a másikban. Továbbá ajánlott, hogy mindkettőn XP legyen (bár XP+98 variációban is csináltam már ilyet)
    De a legfontosabb: a sima utp kábel NEM jó!!! Un. "fetch" kábel kell (remélem jól írtam) külsőre olyan mint az utp, csak az erek benne megvannak csavarva, kb a sima kábel áráért beszerezhető, vagy speciális eszközzel "házilag" csavarható utp-ből.
    Összedugni, és hálózatokban egy kishálót létre hozni nekik, majd azt a háló kártyát, amin a netet kapod megosztani (Kapcsolatok résznél)

Ez után minden megy, még ha a másik tölt le az se szabad, hogy zavarja a "szervert", a koliban ezt többször is megcsináltuk (így csak egyszer 1000Ft volt egy hónapra a 100Mbites net :D )
  • mrzed001
    proxy nem kell, elég a hálózati beállítások -> net-es hálókártya tulajdonságok -> 3. fülön: internet kapcsolat megosztás, és ennyi.
    Procit egyáltalán nem eszik
  • Szaruman
    Igen, ezt sejtettem abból ,h proxyt kell futtatnom.
    A szervert ez mennyire terheli le? (3 ghz, 512 mb ram, ilyesmi)
    Ill milyen proxyt kell futtatni?
    És főleg, hogy kell ezt beálítani?:) Ezzel lesz a legnagyobb gondom:P
  • deep
    Annak a gépnek is mennie kell, amelyiken keresztül a másik kapja a netet.Tehát ha csak a másik akar netezni, a tiednek is mennie kell.
  • Szaruman
    Helló!

(előrebocsájtom, ha marhaságot kérdezek, ne szóljatok le:P)
    2 gépet szeretnék rákötni chelo classicra, ami alapesetben nem lehetséges. Routeren kivül ez még milyen megoldással lehetséges? Hallottam olyat, h utp kábellel összekötöm a 2 gépet, és az egyire egy proxyprogramot rakok. Ezzel megspórolnám a router árát. Ennek van vmi hátránya a routeres megoldáshoz képest? Aki jobban ért hozzá, mint én, az magyarázza el plz:)
  • kelkaposzta
    Hűhh, nyah végre bekötötték nálunk is, pénteken a telefont is rákötik a hálózatra ^^
    Most h bekötötték már nem is olyan izgi :D Ráadásul semmi gond nem volt vele, szal gyanussan könnyen ment....
  • mrzed001
    Itt nincs komoly verseny, szóval nem félek attól, hogy itt komolyan gondolná bárki a 10 megás korlátlan internet elérést normális áron (még 2-3 évig minimum)
    Pedig én aztán örülnék neki :)))
  • PyRex
    Szerinted ennyi.

Szerintem meg szívem szerint mennék Svédországba (azt hiszem ott van a következő csomag), ahol a chello plus (vagy nemtom mi ott a neve) az alábbi paraméterekkel rendelkezik:

24Mbit (le) / 8Mbit (fel), természetesen korlát NINCS, az ár pedig átszámítva a hazai chello plus árához van közel...

Na ennyit erről :)