22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • bertino
    hát ilyen alapon uakkora a kockázat, mint DSL-el...
  • Borg
    Engem a sávszél nem érdekel, max a ping.
  • bertino
    a sávszél nemtudommennyi %át garantálják :(
    NSD irta le ANNO hwswn chello topicban, de már nem emlékszem :(
  • PyRex
    kb. hasonló garanciát, mint bármely más szolgáltató: gondolom 99%-os rendelkezésre állás és a minimum 64kbit -es sebesség...
  • bertino
    vmennyit biztos de tényleg: melyik részen laksz ? kelet-közép-nyugatmo. ? :D
  • Borg
    Az UPC nem vállal semmi garanciákat arra nézve, hogy nálam milyen minőségű lesz a szolgáltatás?
  • bertino
    belsős vagy netán ? :)
  • PyRex
    szerintem érdemes váltani. bár ez tényleg függ attól, hogy merre is laksz, sajnos vannak problémásabb körzetek.

Amúgy hamarosan adsl emelni fog megint és jövőre a chello is követi. Meghát a forgalomkorláttal is fog valami történni, de pszt :)))))
  • precision
    én a 8. kerben lakom, kb 1,5 hete kötötték be a chello classicot, sebessége stabil 290-300k/sec, egyszer sem szakadt még, cs szervereken pingem 18-25 között szokott lenni...szal eddig tökéletes, le is kopogom...
  • bertino
    merrefelé is laksz ?
  • Borg
    Kérdésem volna a chellosokhoz.
    Mostanában mennyire megbízható a chello sebessége, és pingje?

Mert az adsl-em már nem köt, drága is, meg a pingem is relatíve magas vele (31ping bix.hu-ra). És most a chellonak a legjobb az ajánlata. 2.5Mbit + telefon, upc tv ugyis van már...

Szerintetek érdemes 2mbit adsl-ről váltani?
  • FtranX
    a Terayonokon biztos valahova el vannak rejtve :)
  • precision
    Ott néztem, de ezt adja be...
  • Aspyrin
    A megnyitott oldalon találsz majd egy linket az alábbi képen található címmel, klikk oda :)
  • Aspyrin
    Kukk:

• precision
    Üdv!

Ha megnyitom a faqban lévő linket (terayon t720 konfig oldalát) nem látok sehol signal menüpontot ahol ezeket a zajszint értékeket lehetne megnézni. Hol találom? Bocs ha nagyon lámát kérdeztem.
  • Aspyrin
    nyócker:
    Snr 36 dB
    Downstream 11dBmV
    Upstream 40 dBmV
  • PyRex
    Hmm, nálam a downstream power level az 16 dB...
    Mondjuk láccólag nincs hiba (lekopogom), de azért ez a 0-tól elég messze van...
  • mrzed001
    Torrent ;)
    DC-nél ott a teljes megosztásod egy klikk, és mellékelhető a vádirathoz 200 gigányi bűn :p
  • Szaruman
    Vicces:) A bittorrent mennyire megbízható? Mármint olyan szempontból, h mennyire lehet vele lebukni? Mert nálunk a hangszer bt néven van, nem tom, h azt jobban figyelik-e. Anno dc-t is ezért szüneteltettem, mer regeltem a mátrix hubon, és 2 nap múlva volt a híradóban, h lebuktak:)
    Szal dc vagy torrent?:)
  • precision
    max vársz míg ki nem szórnak pár embert (pl rossz arányuakat) és akkor regelsz...én sem tudok bejutni :(
  • Szaruman
    "Regisztráció

Hiba:
    A felhasználók száma elérte a maximumot"

Ha a chellotorrenten ezt írja, akkor így jártam?:)
  • skillless
    ezek szerint nekem valami szupermodemem van:
    "Az SNR minél nagyobb, annál jobb. 19 dB fölött jó, 15-18 dB között lassú, pasketlossos, de megy, az alatt critical. A huszon-harmincas számokkal semmi gond.
    - A downstream power level (RX) értéke ideális esetben 0 dBmV, optimális esetben -10 és +10 között van (azaz a nullától max 10-zel tér el), úgy -15 és +15-ig még nincs vele gond, ha jobban kilóg, -20 vagy +20 felé, az már jelentkezhet hibaként.
    - Az upstream power level (TX) értéke ideális esetben 40 dBmV, optimális esetben 30 és 50 között van (azaz a negyventől max 10-zel tér el), úgy 55-ig még nincs vele gond, ha jobban kilóg, 30 alá vagy 50 fölé, az már jelentkezhet hibaként."

Signal To Noise Ratio 40.2 dB (SNR)
    Power Level 0.0 dBmV (RX)
    Power 44.8 dBmV (TX)
  • bertino
    ott sokan panaszkodnak hwswn is
  • Szaruman
    13. ker rulz:) Nekem is sokat szarakodik, mindig "központi hiba" van:D
  • Balumann
    Budapest XIII
  • Aspyrin
    Köszi, legalább most már tudom, hogy remek értékeket produkál a modem(csakhát a szolgáltatás nem az igazi:S).
  • mrzed001
    Fele bennevan :))
  • bertino
    Chellotech FAQ

nm ^^
  • Aspyrin
    ööö hát igen :D
  • mrzed001
    + mit tegyen a modemmel/routerrel, ha nem megy a net
    + ha nem megy honnan lehet tudni, hogy szolgáltatóhiba-e
    + hogyan lehet megosztani lakáson belül netet
    + forgalommérő link (már aki nem használja a forgalomfigyelő bugyuta progim :)))
    + mikor nem mér a chello (belső IP címek)
    + melyik csomag mennyivel tölt és mennyi a limit
    + ... ami még nem jut eszembe :))
  • Aspyrin
    Esetleg a speedtes linkjét belehetne illeszteni
  • mrzed001
    Lehet, ide is készíteni kellene egy FAQ-t a legfontosabb infókkal
  • Aspyrin
    köszi
  • robotnyk
    speedtest
  • Aspyrin
    Nálam is elég gyengén muzsikál a hangszer :/ Btw betudná valaki linkelni a speedtest oldalt?
  • deicide
    hol lax...?
  • Balumann
    Én nem töltök olyan sokat, mégis néha szakadozik a net. Illetve nem úgy hogy elmegy, előző hónapba ment el egyszer, pontosan akkor mikor egy másik ugyan ebben a kerben lakó régi osztálytársamnak is (ugyan az a nete van). De mostanában is észlelem hogy néha nem adja azt a teljesítményt a net amit kéne.
  • robotnyk
    akkor az első 5-10 napban is szar lenne, amíg a töltőket le nem korlátozzák.
  • Cat #2703
    a megszakadásnak és a sávszélességnek nincs köze egymáshoz