22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • Aspyrin
    Tanulságos történet:

A minap gondoltam egyet és felhívtam üfsz-t, hogy lecseréljem a classic szolgáltatásom lightra, mivel mostanában nem használom annyit, hogy megérje megtartani. A reklámokból ugye az ember azt hallja, hogy havi 5990-ért már meg is tehetem mindezt. Természetesen a vonal túlsó végén már kiderült, hogy mindez csak 2 év hűségnyilatkozattal együtt érthető, 1 évvel havi 6990, anélkül pedig 7990. Hát mondom csak azért nem fogok 4000-rel kevesebbet fizetni, hogy lightom legyen.

Erre kiderült a következő:
    Ha vállalok még egy évet akkor a drága upc eleneged egy teljes hónapot és csökkenti a havidíjat is 10990-re. Döbbbenet, ezt eddig sehol sem hallottam(természetesen vállaltam).
    Ha valaki hasonló cipőben jár nyugodtan reklamáljon egy ingyen hónapért :)
  • Cat #2781
    ez is kábelnet.

4 éve chellozom, és simán megéri.
  • bertino
    eh
    chellosok közül volt már vkinek 86.101.x.xxx kezdetű IPje ?
  • M@TriX
    persze, csak úgy kérdztem hátha valaki ilyesmit rendelt...
  • bertino
    www.upc.hu vagy 1212 telefonon tán :D
    én nemtom
  • M@TriX
    köszi, még a kábelnet és e között gondolkozom, de hamarosan megszülöm ;)
    jah nem tudjátok nincs valami olyan akció, hogy műsoradók és light internetbe egybe?
  • bertino
    a lightnak épp ez a kis sávszél a lényege (ezt is NSD mondta :))) )

kis sávszél kisebb pénzért (mint classic vagy plus)
  • bertino
    amire leirtad, hogy kell (sokkal többre én sem használom)

szal tökéletes, 6ezret simán megér
  • M@TriX
    na az legalább jó hír ;)
    a light-ról mi a vélemény?
  • Borcsa
    a telefont nem kell vele megrendelni... fakultativ
  • precision
    ha nem kell a telefon akkor választhatod azt a lehetőséget, hogy év végéig ingyen netezhetsz, vagyis nincs havidíj, én is ezt választottam
  • M@TriX
    internet beszerelését tervezem egy helyre, de telefonvonal sincs, így UPC-re gondoltam.
    lenne pár kérdésem:
    - A light az elégséges, 6rugó/hó? (játék, internet, kis letöltés)
    - van olyan csomag amiben mondjuk light+TV csatornák vannak?
    - mi a francnak erőltetik a UPC telefont, ha mondjkuk nekem nem kell, IP alapú telefon mindenhol ismerik mindek akasztják az ember nyakába ráadásul pénzért?? :)
  • Borcsa
    nem se...

meg a multkor fogta magát a net és pikk pakk elszállt. pont abban a pillanatba telefonált a csoporttársam, h elküldte a zh feladatokat mailben. isszonyuan örültem :-(((
  • Cat #2769
    valamennyi garanciát minden szolgáltatónak kell vállalnia. Ez általában 512 kbit és háromnapos hibaelhárítás. Ezt nem nagy kunszt tartani. (Ez sztm már közmű, azaz ha három napig nincs net én meghalnék)
  • Mighty
    Őőőőőő Lehet lemaradtam valamiről, de mióta ad a UPC garantált netet (chello)?
  • FtranX
    nekem sajnos megy. tegnap jártam kicsivel 30000 mb fölött
  • Dodo55
    Csak nehogy hirtelen beinduljon
  • precision
    van jópár chellos ismerősöm senkinek sem megy a forgalömmérő...nekem sem megy
  • Dodo55
    Nekem 14ms pingem van bix.hu-ra chello light-al. A chello light-nak fogják növelni a sávszélességét valamikor? Nekem kb 1 hónapja az adatforgalommérő nincs adat próbálkozzon később hibát ad ki. Másnak működik az adatforgalommérő?
  • bertino
    na jol haladunk, ennyit a garantált NETről, ma csak 4x indult ujra vmi router vagy fejállomás miatt ^^
  • deep
    Hálám a sírig üldözni fog:D
  • FtranX
    a DC beállításainál találod őket. van egy TCP és egy UDP port. mindenkettőt beállítod a routerben és már megy is a dc.
  • deep
    ühüm
    és a dc portjait hogy is tudom meg?
  • bertino
    routercfg oldalán a te géped IPje felé irányítod a DC portjait... ennyi
  • deep
    Drága kedves Chello-s sorstársak!
    Azt szeretném kérni, hogy valaki ossza meg velem, hogy a nyüves francba kell meghekkelni, hogy router mögül aktiv módban DC-zhessek:DD
  • bertino
    sztem az most növekedni fog 768ra és az már télleg zsír, torrent powa
  • Balumann
    :| az már túl szép lenne ;)
  • hmhm
    1mbit up jóa lenne :)
  • robotnyk
    3/1 mbit, no limit? :P
  • FtranX
    4 éve van chello-m és eddig még alig volt vele gond.

Magyar szerveren általában nekem vannak a legjobb pingjeim. Német, angol és francia szervereken is sokkal jobb, mint az ADSL-eseké, 60-80 közötti. Az utóbbi hónapokban volt egy pár hetes időszak, amikor esténént 100-200 ms között ingadozott, de ennek már vége.

Ha megoldják az jelenlegi problémákat, akkor megint jó lesz minden.
  • robotnyk
    igen, ezt mondtam csak kevésbé tudmányosan :P
  • PyRex
    a pinget csdak működö nettel mérhetik le, de ahhoz meg kell rendelni a szolgáltatást, stb. max. jel-erősséget mérhetnek meg ilyeneket.
  • bertino
    bocsi, de ezt nem lehet biztosra megmondani... hiába jó ott teszemfel 2 hónapig hibátlan LAGmentes a NET, ha BIXben beüt egy kis hiba vagy az egyik ottani router elromlik... és arra a területre terjed ki, ahol te is laksz, a NET sosem biztos
  • robotnyk
    még év eleje felé volt valami gáz, akkor hoztak egy ilyen cuccot amire rádugták a kábelt, szal biztos megoldható, csak abból nem biztos hogy megmondják, mennyi lesz a pinged
  • Borg
    Marhára nem érdekelne, inkább biztosra megyek.
  • bertino
    sztem ha van bent ismerős, az előny :D
  • robotnyk
    de biztosan megoldható, csak ha így kéred akkor lehet hogy a kiszállást fizetni kell
  • PyRex
    hú, ezt nemtom, hogy chello-nál ilyen eccerű-e a dolog...
  • bertino
    ezt nem tudom, hivd fel Júpíszít és tegyél egy próbát...
  • Borg
    Nem lehet kihívni ezeket a fószereket, akik a tv-hez is jönnek, hogy dugják rá a koaxom végére a laptopjukat, és nézzék meg?