22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • ozz
    megosztod velünk is?
  • PyRex
    Számomra már eldőlt, most beszéltem két chellós (ott dolgozó) haverral is :)
  • Aspyrin
    A kérdés késő délután eldől. A rokonnál már van egy aktív classic előfizetés, ott cserélték le a modemet, de sajna a vacak jelszint miatt csak ma tudják helyrehozni a kábeleket. Egyébként megkérdeztem telefonon, a modem típusa Webstar.
  • PyRex
    Nem mondtam, hogy te találtad ki, annyit mondtam, hogy szerintem ez nem igaz. Nem osztalak le, hanem helyreteszem a dolgokat. Ha neked van egy meglévő előfizetésed a chello-nál és kapsz egy másik modemet, de nem nyúlnak a szolgáltatónál (bent) a neked járó sávszélességhez, az kurvabiztos, hogy az új modem miatt nem fogsz gyorsabban letölteni. Ha te az ellenkezőjéről akarsz meggyőzni, akkor itt be is fejeztem. Mégegyszer leírom: aki ÚJ előfizető (tehát most kötik be neki a szolgáltatást) az lehet, hogy már egy megemelt sávszélt kap. De ez NEM a modem miatt van.
  • Aspyrin
    Fárasztasz isten bizony. Fogd már fel, hogy nem én találtam ki ezt a sztorit erre te nekiállsz leosztani. Méghogy tesztelés céljából nagyobb sávszélt kapnak.. Na jó, nem akarlak megbántani(új modememkről nem is hallottál de azért nagyon vágsz mindent). Én is tisztába voltam vele, hogy nem a modemtől függ a sávszél..
    De ha nagyon akarod délután/este szerzek egy screenshotot (mert veszem a fáradtságot) és belinkelem ide a modemet és a speedtestet is (rokonnál délután kötik).
  • Borg
    Néhány napon belül hozzám is bekötik, majd kiderül :)
  • PyRex
    De figyelj már ide. Nem én okoskodom, hanem te. A szolgáltatás NEM függ a modemtől és nem a felhasználói oldalon van belőve a sebességlimit. Hanem a szolgáltatói oldalon. És milyen új modemekről van szó? Nem vágom, ha bent a chellónál le van limitálva 2,5 megára, akkor 600 féle modemmel is próbálkozhatsz, akkor sem fogsz többel letölteni. Maximum az lehet, hogy az új előfizetőknek alapból egy picit magasabb sávot adtak (tesztelés gyanánt, vagy nemtom), de ennek köze nincs a modemhez.
  • Szaruman
    Nekem a havinál a diagram megjelenik a forgalommérésnél(helyesen). Napihoz azt írja, h nincs adat. A sima forgalomhoz meg annyi, h MB (nincs előtte szám). Pedig tegnap is lejött 1-1,5 giga.
  • Aspyrin
    Bírom az okoskodást.
    Utoljára mondom el(gy.k.): a szerelő ürge azt mondta, hogy a minap kötött be több helyen(szám szerint nem említete) új modemeket, ahol ő is meglepve tapasztalta, hogy a classic előfizetéssel 3-3.5mbit sebességgel töltött le. Direkt rákérdeztem, még a speedtest oldalát is megnézte, mert ő sem hitt nagyon a szemének.
    További ész osztását kérem mellőzni, htx, nem a kisujjamból szoptam ki és nem is vagyok hajlandó flémelni ezért.

• bertino
    igen, maximum egy két embernél teszteltek, tényleg baromság :)
    a modem kap egy cfg-ot NETbekötésnél, ez az a bizonyos csomag (vagyis sávszél, amire előfizetett az egyén) persze ha az egyén bővíti vagy kisebb csomagra vált, akkor azt a modem cfgot küldik ki neki a hálón keresztül, és onnantól kezdve az él, ennyi
    hwsw chello topicot sose olvas senki ? :(

nincs olyan, hogy vkinek már ennyivel meg annyival megy...
  • Dodo55
    Jó, akkor nem kell halgatnom megint a szerelőt amint meglátja a jelenleg 86 ikonnal rendelkező asztalom: "Jajj ez a gép totál tele van, hú ezt a windows-t azonnal újra kéne telepíteni, jézusom csoda, hogy még elindult..."
  • mrzed001
    Szerintem most tesztelve lett, hogy nincs korlátozás és forgalommérés, és mégsem omlik össze a rendszer ..... ergo meg lehetne szüntetni
  • PyRex
    Nem függ, ha csomagot váltasz, akkor egyszercsak gyorsabb / lassabb lesz. Esetleg új IP.
  • PyRex
    Ez baromság :)
  • Aspyrin
    1221
    jóéjt
  • Dodo55
    Tényleg függ a modemtől a sebesség? Tehát ha én váltok Lightról Classicra, akkor ki kell cserélni a modemet, és jön a szerelő meg minden, vagy csak simán átkapcsolnak valamit ott náluk és kész? Szóval mivel jár a Classicra váltás?
  • Aspyrin
    Igen de ezt a sávszél emelése nélkül használja ki az új modem..
  • PyRex
    najah, 1mbit már ránk férne :)
  • Laky
    mondjuk a feltöltést is megemelhetnék :|
    #sékhed
  • PyRex
    mondjuk a 3-3,5 az a 2,5-nek nagyon nem a duplája :)
    De örülnék, ha duplázás lenne, mert akkor classic menne 5 megával én meg 10-zel :D
  • Laky
    chello classic-nál annyi :)
    light-nál azt hiszem 5 giga
  • bertino
    nem is fog... örülj neki :)
    ha lesz emelés megint sux lesz (remélhetőleg) mert mióta legutoljára volt azóta nem megy a korlát nekem sem
  • rhinoelekes
    nekem sem mér már régóta(2 éve van csellóm, kb 1,5 éve nem mér, mondjuk nem is szoktam nagyon sokat tölteni)
    tényleg menniy is lenne msot a korlátozás? 30 G?
  • Laky
    már több mint egy hónapja nincs adat a kezeles.chello.hu-n
    miért van ez?
    viszont mintha nem nagyon működne a korlátozás :)
    nemrég újra raktam az windows-t, megújúlt az ip-m, stb.stb., 3 GB-ig mért a chello, utána megállt és nem korlátoztak le, pedig legalább 70 GB-t töltöttem :)

sry, hogy nem olvasok vissza :D
  • rhinoelekes
    nemtudom ezt mennyire ismeritek, nem nagyon reklámozzák, de van egy olyan leehtőség a UPC-nél, hogy a közszolgálati dolgozóknak olcsóbb a classic. közszolgálati dolgozó pl, kórházban dolgozók, tanár stbstb.
    nekem magyarul
    7490 Ft
    2,5 Mbit down
    0,5 Mbit up

(1 év hűségnyilatkozatot kell vállalni)
  • Aspyrin
    Azt nemtom. A duplázást is csak nehezen tudtam kiszedni az emberből..
  • robotnyk
    no shit??? uploadot is?
  • Dodo55
    Nekem Chello Light-om van, és Motorola Surfboard SB5101E modemem. Lesz valamikor Chello Light-ra is emelés?
  • Aspyrin
    Duplázás.
  • bertino
    duplázás ? inkább csak emelés, nem ?
  • Aspyrin
    Most már tuti, éppen jelen voltam egy modemtelepítésnél amikor is kérdőre vontam a szerelőt, hogy mit tud. Megerősítette, hogy valóban duplázni fognak :)
    Akik most kapnak új modemet(valami embertelen neve van) azoknál már most is 3-3.5-el zakatol a classic.
  • Cat #2791
    chello = kábel
    nincs adsl
    nem kell telefon
  • CalebJoe
    Helló!

A chellónál a kábelnethez meg a ADSL-hez nem kell telefon?
    Én is voltam még régen chellós csak már nemtudom hogy is van ez.
  • FtranX
    neketek is hülyéskedik most a net?

15-20% packetlossom van minden irányban. A játékban lagzok, a TS-en akadozva hallok midnenkit.
  • deicide
    nekem most telik le a kerek 2. évem...és mindig kérem hogy na akkor jöhet az a szerződés...!

de oda kell figyelni mert hajlamosak kokánykodni..mert küldi a csekket...meg a felszolitást is hogy fizesem be..meg irgum burgum..!

igy volt most is..és figyelmeztettem öket hogy na mivan az 1 honap ajándék meg szeretünk tégeddel...??

Ja...!!
    akkor is fizessem be majd jóvá irják az évvégén..!
    Tudod mit sz@rom le az évvégét és moat nem fiezetek..!
    és igy is lett..!
  • bertino
    bővebben ?
  • ranGer2
    Van és elég régóta kaki a net kb úgy másfél hete..
  • robotnyk
    megyek is be holnap, mert már felemelték az enyémet is, mivel lejárt a 2 év, thx
  • Aspyrin
    Elhiszem, de az elmúlt évek alatt egy kezemen megtudom számolni hányszor jártam ott.. Mindenestre a tévéreklámokból nem értesültem ilyesmiről.
  • Borg
    Pedig elég nagy betűkkel kint van az akció a UPC honlapján is.