22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • FtranX
    de ha visszamondom a chello-t, és ezt megteszik még mondjuk 5000-en, akkor valszeg arra külföldön is fel fognak figyeleni.
  • Mighty
    Amilyen sok időm van otthon internetezni, nem vettem észre szakadozást, lassulást. Letöltéseket, ha netán elindítok néhanapján egyet-egyet, nem figyelem árgus szemekkel (már csak azért sem, mert éjjel elketyeg magában), hogy jön-e max. sávon vagy sem.
    WoW-ozás közben sem vettem észre semmi különöset.

Ja, és mindez Újpesten, egy az uszoda mögötti házban.
  • bertino
    hö KKM...

mellesleg nekem nem volt, és elég rendesen kihasználják itt körülöttem a sávszélt, meg én is kihasználom a light-al, mert ezzel is lehet havonta olyan forgalmat produkálni, mint classic-al (septemberi forgalom: 79GB le, 26GB fel)
  • mrzed001
    Szóval mellesleg nem igazán működik, mint az elmúlt 1,5 hónapban.
    Nállad valami extra durva a szokásostól eltérő szakadozás, lassulás, .... valami komoly gond volt ????
  • Mighty
    Már minek tenne le többet (gondolom nem két fillér egy ilyen eszköz), ha tud élni a korlát adta lehetőséggel (ami most mellékesen nem igazán működik)? :)
  • mrzed001
    Nos, személy szerint nem szoktam átlépni a 25 GB-ot :p
    De miértisnem ?
    Nem nézhetek online TV-t, mert az forgalom ám a javából (meg a hőnszeretett UPC ugyebár baszik sajátot indítani)
    Nem videotelefonálgathatok (esetleg videokonferencia), mert forgalom ám de rendesen
    VoD ugyebár nincs, úgyhogy marad a torrentes megoldás

De mielőtt gyökeresen rossz elképzelések rögzülnek, egy valamit azért nem szabad elfelejteni !
    Te játszani nagyjából 18-23 között fogsz ami a csúcsidőnek számít sztem.
    Tök mindegy, hogy mekkora a korlát, a legtöbben miután hazaérnek kapcsolják be a gépet és kezdenek el letölteni pont ebben az időszakban. A legtöbben akik sose lépik át is főleg ebben az időben töltenek le, szóval attól hogy működik a korlátozás nem lesz jelentősen jobb neted.
    És nem a szerencsétlen előfizetőket kellene b.sztatnod, hogy hogy mernek tölteni, hanem a JúPC-t, hogy miért nem tesz le több fejegységet úgy mellékesen
  • Borg
    Az a baj, hogy hiába magyarázod el neki, mert amíg "erőszakkal" nem korlátozzák le, addig ő szarik rá, hogy másoknak hogy megy a netje.
  • bertino
    jolvanna hát..^^ :)
  • Mighty
    Hidd el, ha nem lenne a korlát, tapasztalnál ilyet. Volt ilyen időszak és nem kivánom, hogy megint előforduljon (packet loss, 200+ pingek nem éppen leányálom annak, aki online játékokkal tölti az idejét).
  • Mighty
    Így van. Ha teszem azt, az egy fejegységen lévő összes chellos töltene ezerrel, igencsak belassítanák egymást, míg ADSL oldalon ez nem jelent problémát.
  • mrzed001
    Ez elég gyenge magyarázat, végülis a fürtök számának növelésével chello-nál is kivédhető lenne egymás sávszéljének lefogása ugyebár :)
    Meg aztán ott a tapasztalati tényező.
    Valakinek voltak nagyobb fennakadásai (nemmegy, nemjön szokott helyről ahogy szokott ....) az elmúlt 1,5 hónapban ???
    Nekem speciel semmi BPXIV
  • skillless
    hozzá nem értők megint osztják az észt!
    A korlátozás a kiépítés jellege miatt van! Míg az ADSL hátrány, hogy minél messzebb vagy az erősítőtől (telefon központ) annál kisebb az elérhető sávszél. Addig Chello-éknál az egyszerre fentlévő felhasználók csökkentik a sávszélt. Ezért van az, hogy korlátozás van, aki őrülten töltöget attól elveszik a sávszélt, hogy más is neten maradhasson. Lásd a múltkor már mellékelt, érdekes scannelésű ábráim:

• mrzed001
    Nem értetted a finom célozgatást :)
    Magyarán ugyanolyan kb mindkettőnek a kiépítettsége, ADSL-nél mégis engedik a korlátlant (illetve T-ohonya 150 GB/hó sztem már azért eléggé súrolja a korlátlan fogalmát, bár még ez is csak kb az elméleti max 1/3-a)
  • tomsolo
    adsl-en hol korlátlan a letöltés ??????????????????????

akik ezt hitték - nagy letöltők - azokat tudtommal tékomék szó nélkül leválasztották....
  • robotnyk
    ha a félévenkénti sávszélemelgetést bírja, akkor a korlátlan töltést is bírnia kellene, főleg ott ahol normális fejegységek vannak
  • Balumann
    Sőt inkább a forgalom mérés akadályozza a netet, mert azzal van baj sztem állandóan, hoy elromlik, aztán megkell szakítani a felasználóknak a netet, mert megkell javítani. Ha csak szabad "vonal" lenne és mindenki tölthetne amenyit bír, sztem nem lenne ilyen hogy megszakad a net 10 percekre. (gondolom xD)
    Sztem azért műholdas teknikával sokkal többet bír mint az ADSL sebesség és adatkorlát szempontból is.
  • Balumann
    De akkor mér van hogy nem mindenhol van korlátozás, hoygha terheli a szervert ha sokat töltenek?
  • bertino
    nincs az ADSL se vlszleg fullosan jól kiépítve, nem csak a chello problémás...
  • mrzed001
    Végülis igazad van, az a hülye aki használja amiért fizet, és nem az aki csak böngészni veszi meg a szolgáltatást
    Az, hogy "állítólag" nem felkészült technikailag a sok letöltőre csak annyit jelenthet, hogy míg ADSL esetén elég állítólag rendesen kiépítették a hálózatot, ezért ott "korlátlan", addig itt az állítólag "gyengusz" kiépítettség miatt korláttal kell lefogni a usereket.
    Bár állítom hogy nem kellene, végülis láthattuk hogy ~1,5 hónap nem mérés ellenére -azaz mindenki töltött mint az állat- szépen ment a háló.
    Szivatás ^ 3 ???
  • Borcsa
    off:
  • Borg
    Valszeg nem is lenne korlátozás, ha a Chello rendszere technikailag alkalmas lenne rá, hogy mindenki többszáz gigákat töltsön le szabadon. Dehát ehhez gondolkodni is kellene ugye.
    Persze ha más földjére dobod a szemeted az nem érdekel, amíg a tiéd tiszta. Ha te úgy gondolod, hogy 100gb-ok letöltésével nem érdekel, ha kibaszol más chellosokkal, akkor nincs miről beszélnünk.
  • Borg
    Én tegnap este óránként szakadtam 10 percekre. Este jött is az infó, miszerint "tudnak róla, hogy valami gáz van".
  • Cat #3000
    nem a magyar részleg felelős a forgalommérésért, nem náluk van ez a felület, szóval semmit nem tehetnek.
  • Balumann
    Sztem a UPC-sek is tudják hogy nem megy normálisan a számláló, nemhiszem hogy eddig csak úgy hagyják így. És nemhiszem hogy azért csinálják meg mert itt panaszkodunk :D...
    A másik sztem a rendszer nem úgy megy, hogy ha valaki sokat tölt és nem korlátozzák le, terheli a másikét, hisz ha jól tom külföldön nincs letöltési korlát.
    Én mondjuk még egyszer nem értem el a 30 gigát, engem annyira nem érint ez a letöltési korlát meg számláló, 23 giga volt eddig a rekordom...
  • FtranX
    Aki masszív letöltő akar lenni, az jobb, ha ADSL-t köttet be. Akire pedig csak néha jön rá a letölthetnék, attól sztem nem kell sajnálni azt a pár plusz gigát. Ha majd anyáznak a gémerek (mint pl. én) akkor valaszeg meg fogják csinálni a forgalommérő rendszert.

amúgy most 5 percenként szakadok...
  • EvilDevil
    az ilyen "mintaemberek" mint te a legnagyobb sumákok...

Olastam már nem egy hozzászólásod...határtalanul nagyképű és bunkó vagy... persze lehet hogy csak ezzel próbálsz valamit ellensúlyozni.. az ilyen embereket messziről elkerülöm az életben,,,

• Balumann
    nekem 6 gigát mutat, most töltötem le 2 nap alatt 12 gigát (és előtte is). Mondjuk a 30-hoz még akkor is messze vagyok, engem a túllépés szempontjából nem nagyon érint.
    De ha nem működik rendesen amúgyse a mérő akkor minek erőltetik
  • Balumann
    ha letölti valaki az 5/30/60 gigát, akkor lelassul, hó első napján meg felgyorsul elvileg
  • bertino
    hm, akkor sry, én erre emlékeztem
  • PyRex
    Hmm...
  • Cat #2992
    ha az én 2 gigás forgalmamhoz hozzárendelnének egy lekorlátozott 60ast, igencsak nagy balhét csapnék!
  • mozesapo
    Adatbázis hiba van a mérőnél, nem jól rendeli hozzá az adott ip-n történő forgalmat a megfelelő felhasználóhoz. HWSW-t olvasgassátok, már rengeteg embert lekorlátoztak, volt olyan is, hogy a mérő szerint korlátozva letőltött 1 nap alatt 4GB-t. Hogy akinek keveset mutat az oldal az örüljön neki.
  • PyRex
    de
  • robotnyk
    adott hónapra vonatkozik a korlátozás
  • Dodo55
    Nem úgy van, hogy annak a hónapnak a végéig, amelyikben átléptem a határt?
  • bertino
    köv hónapban jár a korlátozás...
  • Tmac
    Nekem rendesen mér a chello...(chello light-val) letöltöttem ebben a hónapban 16Gb-ot de még nem korlátoztak le úgy hogy tényleg valami gáz lehet!!!
  • Super DANTE
    Azt tudod, hogy milyen frekvencián jön?
  • PyRex
    eszedbe ne jusson telefonálni. megőrültél??? :)
  • Borcsa
    nekem is ez a bajom... de nem akarok nekik telefonálni, mert évekbe telik mire élő ember kerül a vonalba.