22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • Cat #3062
    nem jelzik, mert kurvára nem érdekli őket :) ez csak nyűg a nyakukon
  • Mighty
    Igen, azt jelenti, hogy semmi közük a magyaroknak a forgalomméréshez. Jelezhetik a hollandoknak, hogy szar van a palacsintában, de ez a hollandoknál is seperc alatt kiderülhet.
  • PyRex
    Naponta mér kb. +3 MB-ot - ezzel így ki is egyeznék :)))))))))))))
  • mrzed001
    Teljesen egyetértünk :)

Egyébként deicide, csak hogy tudd nekem most sem nagyon mér :pp
  • PyRex
    Egyértelmű. Én sem értem a siránkozó embereket, hogy: "jajj, pszt, ne írjátok be, mert megtudják" - hát komolyan, GIGALOL! :)))
  • bertino
    persze, hogy tudták, én is ezt mondom :D
  • mrzed001
    Mond csak, te hol dolgozol, hogy ilyen hülyének nézel egy multit ???
    Egy láda sörbe, hogy már másnap pontosan tudták (1,5-2 hónapja), hogy nem müxik a mérő (azt követő nap pedig hogy még jó ideig nem is fog).
    Persze lehet, hogy valami project keretében éppen fejlesztettek rajta valamit (tehát előre tudták hogy nem fog mérni), és a fejlesztés/bevezetés félre is sikerülhetett ...
  • bertino
    és akkor az azt jelenti semmi köze a magyar chellosoknak hozzá ? Tévedés.
    Lehet, hogy a hollandok végzik...(anyahálózat révén) ettől függetlenül a magyarok uugy tudnak róla, maximum nem tudnak mit csinálni vele...
  • Mighty
    Már csak azért sem, mert a mérést a hollandok végzik :)
  • PyRex
    Figyelj: qrvára semmi köze nem lesz ahhoz a mérés újraindulásának, hogy beírják-e. Te TÉNYLEG azt hiszed, hogy nem tudnak a problémáról??? Te jó ég...
  • Mighty
    Eddig is mértek, csak NSD magyarázata szerint valami elkúródott azon adatok feldolgozásában, amik a mérő oldalon lennének megjelenítve.
  • PyRex
    ÉRTSD MÁR MEG, HOGY JELENLEG NEM MŰKÖDIK RENDESEN.
    Itt komolyan mindenki ilyen okos??
  • hmhm
    Ma is behalt egy félórára, meg tegnap is kiment a net. Gratulálni tudok nekik.
  • deicide

HIVJÁTOK FEL MINDENKI FIGYELMÉT sok okos irjárok ki szépen mindig és mindig hogy most nem mér a Chello meg ennyi most és annyi most..!

most már mérnek..ezt akartátok nem..? b@szátok meg
  • skillless
    nem a minimum, több mint egy napja jött a lekorlátozós levél, a mérő szerint 32Gb-nél járok és még mindig full speedem van! mint legutóbbis, mikor túlléptem a keretet...
    Ez a kettő számomra bizonyíték, hogy nem kell visszafognom magam, korlátot nem kapok, egyenlőre!
  • PyRex
    De az egyben a minimum is, nekem elhiheted :)
  • skillless
    semmi új nincs benne, de a hangsúly a MAXIMUM 90%-os lassításon van...

nem az van, hogy pont annyira lenyomják és kész, hanem ha másnak kell a net, akkor lecsökkenti amennyire kell, de max 90%ig...
    vagyis nálam soha, mert nagyon kevés a Chellos a környéken! :lol:
  • bertino
    és ebben mi van, ami uj ?
  • skillless
    "isztelt Elöfizetönk!

Szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy chello szolgáltatásunk használata
    során az Ön adatforgalma ebben a hónapban már meghaladta az elöfizetett
    csomaghoz rendelt sávszélességen átvihetö adatmennyiség 90%-át.
    Tájékoztatjuk, hogy amennyiben adatforgalma ebben a hónapban eléri a csomaghoz
    tartozó, megállapodott havi mértéket, úgy a jelenleg érvényes Általános
    Szerzödési Feltételeink 10.1. pontja értelmében a következö hónap elsö napjáig
    !maximum! 90%-os mértékben lassítjuk az Ön rendelkezésére álló adatátviteli
    sebességet."
  • mrzed001
    Tévedsz, nem AKÁR és csökkentHETIK, hanem csökkentik és kész
    A 12 óra egy kicsit durva, én olyan 3-4 órát szoktam látni
  • skillless
    a mérő nem párhuzamosan számolja az adatokat és rakja ki az oldalra, előfordulhat, hogy 12-18órával a forgalom után írja "jóvá" a forgalmat a mérő... (persze gyakran elfelejt időközben dolgokat, vagy rosszabb esetben hozzá told)

Egyébként az egy jó megoldás a UPC-nél, hogy ha a korlátot eléred, akkor AKÁR 90%-kal IS csökkentHETIK a sávszélt, ha másnak szüksége van rá, de ha nem... (mint pl most nálam)
  • Balumann
    Nekem is össze-vissza mér. 1 hete letöltötem 12 gigát kb. Megnéztem a számlálót, 4 giga. tegnap előtte is néztem, 4,2 giga. Azóta 3-4 peccset meg kis programot töltötem csak le, erre már 8 giga az eddigi adatmennyiségem :/
    Nekem úgytünik mintha ez tényleg nem az enyémet mérné, mindig akkor nő mikor nem is én töltök. Mind1 amíg kisebb amennyit töltök, és nincs közel a 30 gigához addig nem reklamálok
  • bertino
    másik ? melyik másik ? vagy a hwsw-ről van szó ?
  • Borg
    Nem a fórumon reklamált, csak oda irta, hogy az ÜSZ egyből elintézte neki, amint telefonált.
  • mrzed001
    Aki oda ja talán -bár ritkán olvasgatom NSD-t- , aki meg ügyfélszolgálaton keresztül az így járt. Személyesen ismerek 3 eset 3 különböző személy
  • Borg
    Nemtom, másik fórumon eddig akárki reklamált miatta - ÉS VALÓBAN JOGOS IS VOLT - annak levették a korlátot sec perc alatt.
  • mrzed001
    Azért hallottunk már ellenpéldákat :p
    Utána sem néztek, vagy épp bizonygatták hogy az bizony pont az ő forgalma -vidéken volt szerencsétlen a gépével együtt-, ....
  • Borg
    Aki reklamál és jogos, annak leveszik a korlátot.
  • Borg
    A te logikád szerint, igen.
  • newl
    Sziasztok! Nekem is a forgalom méréssel van gondom.Egy honapban max 2gigát szoktam letölteni, de mióta decembertől ujraindult a számláló NAPI 3-4 gigát mér!!Elöször jött egy figyelmesztető email hogy tulléptem a letölthető mennyiség 80%-át , másnap90%-át utánna meg hogy lekorlátoztak. De nem veszek észre semmi lassulást a neten. Balhézzak a számlálo miatt, vagy haggyam a fenébe?
  • EvilDevil
    Hát ezaz kimutatták hogy a netezők 80%-a!!! csak a adatforgalom töredékét használja fel.... tehát Borg elmélete a rendzsertúlterhelésről is meg is bukott...
  • Aspyrin
    Közel harminc hozzászólás a korlátról
  • Cat #3030
    Ekkora forgalomnál a routerek az igazán drágák, egy ekkora kapacitást kiszolgálni képes eszköz soktizmillió forintba kerül, és nem egy kell belőle.
  • PyRex
    AORTA az volt. Vagyis lehet, hogy még mindig így nevezik, de alényeg az, hogy már nem saját, hanem bérlik...
  • mozesapo
    Ja rohadt drága, egy 10Gb-s BIX kapcsolat 1m Ft/hó, kb 20 Ft felhasználónként. És mást nem kell fizetni. Egyedül a külföld lenne drága, de tudtommal az upc-nek ott a csodás AORTA. Hogy ne beszélj hülyeségeket ha lehet légyszíves.
  • Cat #3027
    ugy, hogy a külső forgalom ráadásként komoly pénzbe kerül (fizetni kell a sávszélességért), a belső pedig ugyis ki van építve, belül nem adodik plusz költség a nagy forgalomból, max. lassul a net.
  • mrzed001
    Nos erről beszélek, bár mindenki tölthetett eszeveszetten, ment minden rendesen.
    Ergó, lényegtelen, hogy van-e korlátozás, vagy nincs.
    De még tovább gondolva ugyebár csak a JúPC-n kívüli forgalmat számolja az a szerencsétlen, tehát a belső forgalmad az folyamatosan maxon lehet a nélkül, hogy bárki rádpirítana (Chello-s DC, torrent, ...).
    Namármost a fejállomások és a többi letöltő szemszögéből teljességgel lényegtelen, hogy a többiek honnan is töltenek, egyazon sávszélt fogyasszák.
    Tehát akkor végülis mi a halál f.sza értelme van a korlátozásnak, hogy egyes userek ennyire örülnek neki ???
  • Super DANTE
    Egyszer nálunk már volt sávszélkorlátozás, küldtek egy e-mailt, amiben leírták, hogy átléptem a 30G-t vagy mennyit és hónap végéig korlátoznak, de a köv. hónap 1. napján már újból teljes sávszél áll a rendelkezésemre. (szerencsére csak az adott hónap utolsó 3 napjában volt lassú a net, azután jött 1-je és visszaállt a rend).

No de nem tudja senki sem, hogy a 3Sat benne van-e még az alapcsomagban, ha benne akkor melyik frekvencián, vagy áthelyezték a hülye EuropaEuropa adó miatt, amit nem is néz senki?
  • EvilDevil
    amint azt a belinkelt képből is láthattad a legtöbb forgalmam 60 giga volt egy hónapban.. ez nagyon messze van a több 100 gigától,,, csak annyit töltök amennyire szükségem van...
  • FtranX
    Nem hiszem, hogy emiatt neki lelkiismeretfurdalást kellene éreznie. Nekem csak a UPC-hez van közöm. Az ő feladata, hogy mindenkinek normális szolgáltatást biztosítson, ha kell erőszakkal korlátozva a letöltőket, ha kell, a hálózat szegmentálásával, stb. Mindenki tudja, hogy a korlát csak annyit ér, amennyire be tudják tartatni. (az kövezzen meg, aki pl. valaha is azért nem töltött le egy zenét vagy filmet, mert megsajnálta a kiadót :)) Másrészt, NSD is megmondta, hogy a masszív letöltők csak a felhasználók elenyésző százalékát alkotják. Ők mondhatnák azt, hogy hogy "A hülye játékosok miatt van a korlát! Nekünk jobb lenne 10 megabit 500-as pingekkel". :)
    Amúgy meg sztem biztos, hogy van még bőven tartalék a hálózatban.