22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • CUCLI
    "I can download a 4GB linux DVD in 11 minutes :) Thats @ about 6mb/s"
    KAPJABE o:
  • Aspyrin
    Flém be
    Angol sávszél :/

• Mo.Organ
    Szevasztok :)
    Azért jó viselkedés kutatónak lenni mert az emberek reakciót is meglehet figyelni bizonyos helyzetekben.

Hajrá UPC hajrá CHELLO
  • bertino
    meg ilyesmiről most hallok először, még belsősöktől se hallottam hasonlót o_O
  • bertino
    privátba jöhet, mert tényleg érdekelne
  • pedestrian
    Ebbe ne menjünk bele, mert még a végén ötleteket adok.
  • bertino
    mi köze más chellosnak a te adataidhoz ?
  • pedestrian
    Nem megyek utána, mert nincs értelme. Csak attól tartok, hogy egy vagy több csello korlát kijátszó miatt van ez.
  • robotnyk
    előfordulhat hogy nem jól számol, utánamehetsz a dolognak ha idő előtt lekorlátoznak, de mire túljutsz a bürokrácián, kirügyeznek a fák.
  • pedestrian
    Úgytűnik valaki szivat. Ebben a hónapban eddig letöltöttem max 6Gb-t, a chello mérő meg leszámolt 15.5Gb-t. THX.
  • Mighty
    Volt már dolgom upc-s "segghülye" pultos csajjal (fickóval is). Képzeld, meg lett oldva a problémám.

Vagy te tőlük vársz technikai segítséget? Azt várhatsz... :)
  • Punker
    kb az is akkora, lehetb kissebb
  • tomsolo
    a pultos csajok akkora segghülyék, hogy arra nincs szó... és tökmindegy, hogy maguktól vagy a upc által...
  • Dodo55
    Végül az RTBR04-et vettem, mert arról az eladó biztosra tudta mondani, hogy működni fog, a 7004VBR egy másik boltba volt, arról csak annyit tudtak mondani, hogy elméletileg jó. De ez a múlt héten volt, akkor vettem, tehát akkor még nem volt infom a 7004VBR-ről, és olcsóbb is lett volna kicsit, mint az RTBR04, de nem baj, ez is tökéletesen működik.

A 7004VBR egyébként méretre mekkora(csak kíváncsiságból kérdezem)? Ez elég kicsi. Kb. 14X9 CM.
  • H. Peti
    Nekünk is VBR van, teljesen jó.
  • FtranX
    Nálunk több mint egy éve 7004VBR-rel van megosztva a net. Eddig remekül működött.
  • Mighty
    Izé, a biztonsági ork meg tovább malmozik majd közben?
    Nyugodtan elmondva a problémádat, hamarabb megoldódna a gondod...

Persze néha ki kell adnunk a dühünket, de a pultos csajok tehetnek a legkevésbé a hibákról.
  • ÁjjLe BoBBi
    holnap bemegyek, kibaszom az összeset a pult mögül és rájuk markolok egy álassal :@@@@@
  • Dodo55
    E-tech RTBR04, SMC 7004VBR
    Ezek közül valamelyikkel meg lehet osztani a chellot?
    Mert valaki azt mondta nekem mikor kérdezgettem a chello megosztásáról, hogy nem mindegyik routerrel lehet megosztani. Most úgy van megosztva, hogy ebbe a gépbe van az integrálton kívül még 1 hálókártya, és egyikbe a chello, másikba a másik gép van dugva, és egy proxy server program fut ezen a gépen. Azonban így csak http protokollt tudok megosztani, és csak akkor van net a másik gépen ha ez be van kapcsolva.

Szóval szeretnék venni egy routert, de szinte a legolcsóbb kéne, mert eléggé el van fogyva a pénzem. Ezeket láttam olcsón(7-8 ezer körül vannak).
  • BenceYCE
    Nekem nincs bajom csupán az, hogy eteted Zzozzo-t azzal a dumával, hogy külön van dsl router meg kábel router. Mit nem értesz?! BROADBAND ROUTER!
  • Mighty
    ZyXEL's Prestige 300 Broadband Sharing Gateway series is an ideal solution for multiple home and office users to access the Internet using the existing ADSL or cable modem.
  • bertino
    ne nézzek már utána a beállításoknak ember, én csak mondtam egy hibalehetőséget, neked van bajod, ugyhogy maradj nyugton a seggeden, mert nem én vagyok ott, hanem te, ugyhogy nézz utána te a bajodnak!
  • bertino
    DSL routerrel ettől még továbbra sem fog menni a kábelNET, elmondom még 1x
  • BenceYCE
    Micsodaaa???? ...Ez faszság. DSL és Kábel között nincs különbség hiszen a modemből ugyanolyan jel jön ki. A modemig meg kit érdekel, hogy kábeltv-n vagy telefonon keresztül jön a cucc? Egyszerűen nézz utánna a beállításoknak.
  • mozesapo
    Na ez nekem nem működik
  • bertino
    ehhh ha a T online ADSL volt, akkor bizony ADSL routerrel nem fog menni a kábelNET...
  • bertino
    ehhh ha a T online ADSL volt, akkor bizony ADSL routerrel nem fog menni a kábelNET...
  • Zzozzo
    Nagy segítségre lenne szükségem!
    Bekötötték a chello-t a T-online helyett! A t-s net 1 routerrel ketté volt osztva és most a chello-s netet hiába dugom be a routerbe nem lehet egyik gépnél sem netezni! A router neve ZyXEL Prestige 300 series!
    Elég sürgős lenne előre is köszönöm!
  • Dodo55
    thx
  • mrzed001
    Feltettem:
    JúPC progi

És így nézett ki az év eleje a chello mérő adatai szerint (nagy, ezért inkább link)
    Forgalom

Használata bababiztos, csak a csatolt htm-be kell beírni a chello-s user-pass-t ("ide ird be" helyére), és már megy is :))
  • Dodo55
    Tedd fel valahova!
  • Dodo55
    Megpróbáltam és nem műxik, pedig jól jönne, mert nem kellene proxyval szarakodnom, és nem csak http protokollt tudnék megosztani.
  • bertino
    azért ez durva
  • Dodo55
    elődleges email címed(teljes formában, tehát: [email protected]), és annak jelszava
  • GregSB
    És a kezelés.chello.hu-ra mivel lépjek be? Én nem emlékzem,hogy regisztráltam volna bármile nevet a cellonál
  • bertino
    nem küldenéd el ezt a progit ? :D elkérném, hasznomra válna
  • mrzed001
    kezeles.chello.hu, meg írtam egy kis progit (neve JúPC, chello-s HUB-on még talán kering :)) ), ami leszedi helyetted x percenként, leteszi egy access adatbázisba, és grafikusan is megjeleníti, ha épp ezt szereted :)))
    Szóval ha egyik percről a másikra megjelenik nállad 30 GB forgalom (volt rá példa), akkor van mivel menni reklamálni (egyébként meg kijelzi taskbar mellett, hogy éppen hogy állsz, így tudod hova-mennyi)
  • mrzed001
    Megosztandó (Internet felöli) hálókártya beállításánál advanced, connection sharing ha jól emlékszem. Másik nem direktben interneten lévő gépen meg beállítod az internetes gép nem internetes -azaz másik gép felé néző- hálókártya ip címét mint default gateway és kész :))
  • bertino
    nem IP beállítós módszerre gondoltam, de már megoldottam
  • BenceYCE
    egyszerűen jelöld ki mindkettő hálókártyát a hálózati kapcsolatokban és jobbklikknél ott figyel az internetátjáró :)