22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • Mighty
    Ha a radiomax.hu a chello hálózatán van, akkor nem számít bele.

Megnéztem, nem a chello hálón van.

radiomax.hu
    megfelel ennek:
    195.56.146.186

IP whois kérdés eredménye:

whois.arin.net - kapcsolódás...

Továbbadva a következő whois szervernek: whois.ripe.net...

inetnum: 195.56.146.176 - 195.56.146.191
    netname: COLOCATION-DATANET-HU
    descr: org_unit_en: GTS-DataNet Telecommunication Co. Ltd.
    descr: org_unit_hu: GTS-DataNet Tavkozlesi Kft.
    descr: Budapest
    country: HU
    admin-c: ZR1-RIPE
    tech-c: MK1117-RIPE
    rev-srv: ns.datanet.hu
    rev-srv: ns3.datanet.hu
    status: ASSIGNED PA
    mnt-by: AS3340-MNT
    source: RIPE # Filtered

route: 195.56.0.0/16
    descr: DataNet Telecommunications Ltd.
    descr: Public Internet Access Provider
    descr: Hungary
    origin: AS3340
    mnt-by: AS3340-MNT
    source: RIPE # Filtered
  • schrank
    ha felmegyek a chello.hu-ra és azokat a csellós rádiókat hallgatom azok beleszámítanak a adatforgalomba vagy mivel hogy csellós fasság nem mérik ? kérdezi egy classic-osból vált light-os
  • CUCLI
    délóta szarozik ez a rohatt szar. néha van net de akkor g*ci lassú. másnak is szar vagy csak nekem?
    (bp 9ker)
  • mozesapo
    Egy picit oda kell figyelni, és ügyesnek lenni, azt bye-bye korlátozás.
  • Mo.Organ
    Én nem mondtam hogy a következő hónapban teljesen le leszel korlátozva. Ha meg nem korlátoztak le annak meg csak örülj.
  • bertino
    nem is történik ugy szerintem se, nálam is hasonló példák voltak, inkább csak ugy kellene történnie, sztem mondjuk ezt :)
  • robotnyk
    akkor ezt magyarázd el részletesen, ugyanis általában a hónap utolsó 1-2 napjában rengeteget töltök, és a számláló is volt amikor 40 giga fölött állt meg, és a 30 giga fölötti rész mindig az utolsó napokban jött hozzá, az elmúlt kb 2,5 év alatt ez legalább 8-10 alkalommal megtörtént, és soha nem voltam az egész következő hónapban lekorlátozva. a figyelmeztető email alapján sem hiszem hogy ennek úgy kéne történnie ahogy mondod...
  • Mo.Organ
    Én nem csak olvasom, de a gyakorlatban is alkalmazom minden nap.
  • mozesapo
    Mindenkinek. Olvassátok az ászf-et. A hónap első napján feloldják a korlátot, nullázzák a forgalmat.
    És lighttal is el lehet érni a korlátot 1-2 nap alatt.
    Ha meg valami nem jó akkor hívni kell a 1221-et, azt ha jól adod elő, stb, és ők is látják, hogy nem is ment a neted, akkor feloldják a korlátot.
  • Mo.Organ
    ezt nekem irtad ?
  • mozesapo
    Nincs olyan hogy az elöző hónap miatt korlátoznak le, ez hülyeség. Olvasd már el az ÁSZF-et is.
  • Mo.Organ
    priviben a segítség
  • Met
    Ez hogy működik akkor?
    31.én még nem korlátoztak le, a csúszás miatt később mondjuk 2-3.án kerülök korlát alá
    olyankor hó végéig marad a korlát vagy mi?
  • Mo.Organ
    De van
  • mozesapo
    Olyan nincs hogy átcsúszol a másik hónapra. Minden hónap elején 0-nak. Érdemes felhívnod a 1221-et, hogy a mérő hibája miatt lekorlátoztak, bla, bla, bla.
  • Mo.Organ
    A forgalom mérés az mindig van csak olykor sajna te nem tudod nyomon követni. Ettől függetlenül ha eléred lekorlátoznak. A rendszernek is van feldolgozási ideje és ebből adodott hogy te átcsuztál a hónap elejére.
  • bertino
    pfu, nekem már vagy 4 honapja nem jött mail, hogy 90%nál járok, szal
  • Penge4
    De igen, a saját számlálóm szerint igen, mert nem számoltak akkor sem, szinte egész hónapban csak 2-3 napot ment a számláló, de előző hónapban sem küldtek semmit, hogy túllépem és nem is lassítottak.
    1.-én még ment normálisan, majd tegnap reggel amikor bekapcsolatam a gépet, csak lestem, hogy milyen lassú. Felmentem a chello.hu-ra megnézni, de ott kérés nem teljesíthető. Ebben a hónapban még 300 megát sem forgalmaztam...
  • Mo.Organ
    a múlt hónapban nem lépted át az 5 GB-ot?
  • Penge4
    Ma mindenkinek ilyen tetűlassú a chello?
    Chello Light-om van és olyan a sebesség, mint amikor lekorlátoznak. A vicc az egészben, hogy biztos, hogy nem korlátoztak le, mert 1: még csak másodika van.
    2: a számláló nem is működik és múlt hónapban se számolt nagyon.
    Ja és nem olyankor mailt is szoktak küldeni. Valami karbantartás van? Mert arról talán illene tájékoztatni az előfizetőket...
  • BenceYCE
    Van eladó 3 havi chello lightom féláron :) Érden nincs upc :(
    PM-ben várom a jelentkezőket.
  • Aspyrin
    Pocsék a net, pocsék a tv-is itt a nyóckerben.
  • Mighty
    Tegnap valami gubanc volt a IV. kerületben. Szerencsére nem volt rá szükségem :)

Ma reggel már jó volt, szintén új IP-t kaptam.
  • Pogány
    Kösz a válaszokat.
  • precision
    dinamikus az ip-cím chellonál, ami kb félévente változik :)
  • Pogány
    A leállás nem gond,mert 3 hónap óta most tapasztaltam először,csak azt hittem,hogy a kiosztott IP-cimem az maradandó.
  • Cat #3520
    ha neked az nem gond, hogy leállt egy kis időre (én anyáznék rendesen), akkor nem.
  • Pogány
    Hello. Lenne egy kérdésem. Az internet leállt egy kis időre,visszajött de más lett az IP-cimem. Ez gond?
  • Mo.Organ
    Itt a központban sincs semmi gond
  • Aspyrin
    Háhá, egy újabb utcabelim :)
  • Tmac
    8-ban (Nagy Fuvaros u.) is minden ok.
  • Cat #3515
    szintén. nagyon idegesítő, hogy rendszersen megszakad. Apám telefonált tegnap vagy tegnapelőtt, aztmondták hogy ebben a kerületben ez van. Kb. két hete kezdődőtt, azelőtt évekig nem volt semmilyen gondom :/
  • Met
    VII.-ben minden ok
  • precision
    tökömkivan, csak nálam ilyen szutyok most a net? naponta minimum 3x szakad, van amikor 1 órán keresztül nincs net (!)... amúgy 8. kerület
  • Mighty
    Nincs korlátozva, viszont hálóba kötött gépekhez nem kapsz supportot. Plusznál is csak 3 gépes hálózathoz kapsz supportot.

Szóva: annyi gépet használhatsz egy előfizetéssel (egy háztartásban!), amennyit csak akarsz.
  • bertino
    elméletileg 1 ;)
  • Met
    A Classik csomaggal hány gépet lehet használni?
  • Mo.Organ
    prov.chello.hu
  • AnonymouS
    hehe, nekem ment :P
  • zilahi
    Hát ezt elb....tam. ma végre meg tudtam nézni a forgalma. az elmult 1 hét = a 0-val. ha ezt tudom éjjel nappal ment volna.