22959
-
#3867 vegyen mindenki agregátort -
#3866 Már nem kell sokat aludni . . . . . -
#3865 hm, nálunk itt elment kb. 2 és fél órára a net, telefon, és tv is. -
#3864 Tehát akkor a modemen keresztül nem jöhet a gépbe a villám ugye(itt is a föld alatt jön a tv kábel)? NEM
a villám mindig a konektoron keresztül csap le az áldozataira -
Dodo55 #3863 Nekem van is túlfeszvédős elosztóm, a gép arra van kötve.
Meg a tápomban is(450-es Chieftec) van vagy 4 féle védelem, igaz azok inkább ingadozások ellen védenek, bár lehet, hogy túlfesz/túláram ellen is.
Tehát akkor a modemen keresztül nem jöhet a gépbe a villám ugye(itt is a föld alatt jön a tv kábel)?
-
#3862 az "jó", mert arra tudok tenni tulfesz védőt -
#3861 220V -
#3860 És a 220 vagy a kábel a "közvetítő"? -
#3859 Igen létezik. Ha villámlik és komoly felhőszakadás van én azért kihúzom a konektorból a Tv-ét meg a Pc-t. Sokszor voltam ilyen után kint ügyfélnél, hogy a villámlás után tönkrebaszta a Tv-ét. -
#3858 Mo.Organ
Lehetséges, hogy belecsap a villám a tv-be vagy a pc-be?
Mivel, hogy kábel tv ami a földben közlekedik. Vagy az mindegy?
Hallottál már ilyenről, hogy egy chellos tv-be vgay pc-be belecsapott a villám? -
#3857 én meg még csak nem is céloztam arra hogy a light-hoz kapsz is bármit grátiszba még ha zsír új előfizető vagy akkor sem -
#3856 én csak annyit írtam, hogy light-hoz nincs ajándék. -
#3855 "a csomagok közül felfelé bármikor léphetsz még "értékes" ajándékokban is részesülsz " -
#3854 Chello light-hoz nem jár ajándék -
#3853 Chello light-hoz nem jár ajándék -
#3852 ha lejárt a szerdzsód akkor tudsz "ingyen" visszafelé lépkedni a csomagok közül felfelé bármikor léphetsz még "értékes" ajándékokban is részesülsz -
#3851 ha át akarok nyergelni a light-ra akkor bemegyek az ügyfélszolgálatra, átiratom és rögtön light lesz vagy van valami átfutási idő? -
deicide #3850 Hol is kezdjem..
elöször is kösz mindenkinek aki hozzá szolt a megjegyzésemhez..!
Kaspersky..Kerio tűzfal és támadásokhoz..!
Észre vettem hogy ha torrentröl töltök több a probálkozás is a gépem irányába
szereté azt a protot de igy nem sikerül!
Konkluzió..
Én ilyet a m.társamnál láttam nem hittem volna hogy az én gépemet is b@sztatná valaki főleg hogy a chello hállózat milyen nagyon jó..de hát úgy tűnik nem..!:(
Nem igazán vég sem a virus támadásoktol sem mástol sem:((
Ha valamiért belassul a net és bont 2-3 percenként és furcsa dolgokat müvel meg van rá a gyanú hogy a valaki kokánykodik a gépen..!
A winfos tűzfal halvány..igy mindenképpen érdemes 1 tűzfal vagy Kerio vagy Karpersky Anti Hacker..!!
Köszöntem még 1x mindenkinek:))
-
#3849 nincsmit -
Aspyrin #3848 Dear user .. :)
-
#3847 én vipmailt használok, és azt írták hogy a chellos smtp címet kell beírni. Én úgy emlékeztem, hogy azt mondták, hogy smtp.chello.hu, akkor nekem nem is jól volt beállítva, és el se mentek a leveleim? :|||| -
katalány #3846 Hú, de jó, hogy segítettél. tényleg azt volt a probléma, hogy a felhasználó névbe nem írtam a..... @chello.
nagyon köszönöm. -
#3845 pop3 fiók: pop.chello.hu
smtp fiók: mail.chello.hu
felhasználónév: [email protected] (@chello.hu is kell a felhasználó névbe)
jelszó: ez egyértelmű
sok sikert -
katalány #3844 Tudna nekem valaki segiteni, hogyan kell létrehozni email cimet az "Eszközök" alatt, hetekig nem volt gépünk , most meg hiába írtuk fel, mégsem sikerül létrehozni a postafiókot.
Kiszolgálótip.POP3 -at jelölök ki? utána jön a levelezés beállitás része, itt segitsen valaki nekem.
A "Felhasználói adatokba , mit kell beírni....... -
#3843 jah asszem értem. De azért inkább jobb megszabadulni az ilyenektől. Ha vírusírtó ismeri, akkor letudja szerintem törölni csökkentett módba (majdnem biztos). Én legalábbis nyugodtabb vagyok ha tom hogy tiszta a gép :) -
Aspyrin #3842 Nincs gond vele mert a tűzfal ezt alapból megfogja, de mivel a virusírtó is ismeri az ilyenféle támadásokat ezért ő is jelzi. -
#3841 hát de attól még szerintem ez a "worm" vagy mi ez, nem lesz kiírtva, meg ha támadja a gépet vagy adatokat közöl ki, ez még nem lesz jobb :S
Ez most olyan mitnha lenne egy vírus a gépen, és azt mondanád a vírusírtónak hogy ne mutassa, ne csináljon vele semmit :| (nem?:S) -
#3840 viruslist.com - Hellkern
Ebbe próbáltam beleolvasni, de nem nagyon értem sajna
Végén van egy link, ami erre mutat, lehet hogy ez segít erre a "Intrusion.Win.MSSQL.worm.Helkern" -re -
Aspyrin #3839 Kilehet kapcsolni azt a funkciót a virusírtóban ami után nem láthatsz majd ilyen üzeneteket. -
Aspyrin #3838 Itt a megfejtés:
Kaspersky Labs, an international data security software developer, is warning users to look our for the new Internet-worm "Helkern" (also known as "Slammer" or "Sapphire") that infects servers running under the popular Web-enabled database Microsoft SQL Server 2000. -
#3837 mármint volt egy valamilyen 30 kb-os exe fájl, bármire átlehet nevezni, és azt is belehet állítani hogy milyen hibát írjon ki ha elindítja. (például nem win32 alkalmazás, vagy hibajelentés küldése, stb.) -
#3836 hát, én olyan trojanokat ismertem, amit így elkell küldeni a másiknak, valamilye néven, és akkor az elindul. Átküldi az IP-t aki letölötte, és akkor az akinek megvan ahoz a kliens, az látja hogy kiknek küldte el, és azzal már tudja irányítani azt, amit a trojan tud. Ismertem ilyesmiből 3-4 fajtát, haverom mutatta, de azokat nagyon könnyen észrelehet venni, hogy mik történnek, és meglehet akadályozni, ráadásul nod32 nekem kitörölte mindet amíg a gépen volt. Ebből következtetek arra hogy ez is egy ilyen, de erre kaspersky mellett csak akkor van esély, hogyha a trojan aktiválódása után lett feltéve a vírusírtó, mert ha windows indulásakor elindul, és memóriába van, akkor így nem lehet leállítani, vírusírtó nem tud vele mit csinálni. Na meghát úgy vannak megcsinálva, hogy ha kitörli hogy ne induljon el regisztriből, akkor vissza rakja magát, leállítani se nagyon lehet, ezt is megoldják. Egyetlen megoldás a csökkentett mód, ahol csak a legszükségesebb dolgok indulnak el elvileg.
Vagy mondjuk a routerrel ha letiltja azt a portot, amin jön ez az adat, akkor tuti hogy azon a porton nem tudja megtámadni. Bár nem igazán értem hogy ez mi lehet. -
#3835 az a baj hogy eddig ment tökéletesen és semmi baj nem volt csak most 1szercsak kiakad.. áh inkább csinálok 1 másik mailcímet nem kínlódok fölöslegesen :/
és köszönöm a segítséget :) -
Aspyrin #3834 Köszi, tehát akkor ez egy szerverekre szakosodott kártevő de nem kell tartani tőle. -
#3833 sztem hülyeségeket írtam
http://forum.kaspersky.com/lofiversion/index.php/t10632.html
Találtam egy ilyen forumot, itt lehet tudnak rendes megoldást a problémára -
#3832 nem vagyok túlságosan szakértője, bár naggyából sejtem mi lehet probléma.
Valami olyasmi trojanra gondolok, amit másik irányítanak. Nem emlékszel valami olyasmira, hogy küldtek valamit, vagy letöltöttél valamilyen indítófájlt, és elindítottad, és nem történt semmi, vagy valamilyen hiba? (vagy megosztóról töltöted esetleg)
Szerintem töltsd le a NOD32-t, asszem a Kaspersky is jó, és csökkentett módba(!) futtasd végig (mert ha memóriába fut a trojan akkor nem tudja leállítani).
Remélem nem mondok nagy hülyeségeket ezzel kapcsolatban :S (nem értek annyira ezekhez) -
#3831 ha webesről meg megy, akkor outlook beállítás hiba gondolom (,vagy ilyen is van hogy valaki ip-jét letiltják, mert spamokat küld?). Fényképezd le a beállításokat, és akkor talán tudunk segíteni, hogy kell beállítani! -
#3830 sehova nem tudsz küldeni e-mailt a chellos címedről, vagy csak bizonyos címzettnek? Illetve webes felületről próbáltad vagy üzenet küldő programmal? Ha programmal, akkor próbáld webes felületről, ha webesről próbáltad akkor fogalmam sincs mitől lehet (bár gondolom programmal próbáltad, mert akkor tartalmaz ip címet az e-mail ha jól tudom) -
#3829 nekem is írt ki hasonlót, de csak akkor, ha bizonyos címekre küldtem mailt, de attól még elment.
javaslom használj gmailt, annak van saját smtp szervere. -
#3828 üdv.. kéne egy kis segítség..
nem tudok a chellos címemről mailt küldeni.. (fogadni tudok)
hibaüzenet:
"Az üzenet nem küldhető el.. (stb stb) Kiszolgáló: 'mail.chello.hu', Protokoll: SMTP, Kiszolgáló válasza: '551 Mail from your IP address is currently blocked based on RBL listing', Port: 25, Biztonságos (SSL): Nem, Kiszolgálóhiba: 551, Hibaszám: 0x800CCC79"
utánanéztem és ez az rbl listing ez egy oan lista ahova a "biztonságtalan" ip-címeket írják, vagyis ahonnan spam özönlik + ilyenek.. csak az a baj hogy tőlem elég távol áll hogy spammeljek.. szóval nem tudja valaki hogy ez mitől jöhetett,vagy hogy lehetne megoldani? vagy +int irány a júpíszí hadiszállásra idegeskedni? ááh kezd már elegem lenni :/