22959
-
#3947 naná, sosem warezolok -
#3946 csak annyit mondj fizettél érte -
#3945 nem adok tippeket... -
#3944 és honnan tudja szedni full sávszéllel 24 órán keresztül -
#3943 4GB-os dvd iso-ból 9-10.... :) -
#3942 Sok sok linux iso. -
#3941 nnnna úgylátom megkezdődött a szombat esti "vetítés"
áruld már honnan lehet egy napon keresztül 1.6GB-ot leszedni óránként csak nem kezdted el letölteni az "internetet" -
#3940 Közben megnéztem a statisztikát - volt egy 38.5GB-s tesztnapom. -
#3939 PLUS-szal én már 30-at is / nap :D -
#3938 Light-tal tényleg érdekes a 9GB egy nap alatt.
Plus-al már csináltam 17 GB-t egy nap alatt. -
#3937 haverom egyszer mérő szerint 12 gigát produkált egy nap alatt, van ilyen baleset -
#3936 lol
bocs nem a problémádon nevetek, hanem a upc -n...nem gyenge -
#3935 én olyasmire emlékszem a szerdzsóból hogy elúszhat a sávszél 90%-a de nem lehet kevesebb 16K-nál vagy az is lehet hogy ez a törvény mindegy valami ilyesmi rémlik -
#3934 Hali mindenki.
Bevallom nem vagyon nagy SG.hu olvasó, ha a gép elött ülök, akkor vagy játszok, vagy filmet nézek, vagy játékkal kapcsolatos oldalakat olvasok... néha :)
Chelló előfizető vagyok amióta elérhetővé vált itt Veszprémbe, de tavaj a fősuli miatt új szerződést írtam alá a light-ra, mivel nem szoktam letölteni, csak ami kell (film, zene).
A Chelló forgalommérővel ma (tegnap) kerültem összetűzésbe életembe másodszor, de ezért nem érzem magam hibásnak, inkább mérgesnek.
Történt ugyanis az, hogy költözés miatt Július 20.-a kürűl lett csak netem, amikor ugyanis ügye kijöttek az SG-1/Atlantis részek, és hát töltögetni lehetett őket. Kevés zeném is volt, így gyorsba leszedtem "pár" albumot.
A netes játékhoz ügye kell a sávszél, főleg ha az ember ventrilón beszélget másokkal közben, így vigyáztam, hogy se Júliusba, se Agusztus első napján se lépjem át a "kvótát".
Összesítve kb 4-5GB lehet a Július-Augusztusi adatforgalmam egybevéve. Beleszámoltam még azt is, hogy a letöltés mellett ment a feltőltés is... rettentő sebességgel, hajjjajj :)
Tegnap viszont, mikor haza tértem a 1,5 hetes LAN Party-ról meglepódve tapasztaltam, hogy "valami lassú". Úgy is volt, a letöltések alig mentek 4 kbps-el, ezért elnéztem a Chello oldalára, hogy ellenőrizzem az adatforgalom mérőt ami már hónapok óta 0 MB-ot mutat nekem, de most valami hihetetlen adattal találkoztam:
http://members.chello.hu/torok.adam/fckthechello.jpg
1221-n azt monták, hogy megnézik és majd hívnak.... hát ennyit róluk... -
#3933 Csatlakozom, nekem is azonnal volt chello-m, ahogy elérhető lett Bp-en és tényleg így van. Mostani IP-m már majdnem 7 hónapja ugyanez... -
#3932 Nem fejtettem ki rendesen a mondani valomat és így visszaolvasva tényleg nem úgy jön ki amire gondoltam. sry. -
#3931 "Kár hogy forgalom ugyanúgy mér... " Vagy mégse?? -
Cat #3930 szarabbat nem éri meg lefektetni, és később bármeddig bővíthető a kapacitása. -
#3929 veszprémben a upc optikai kábeleket fektet a már bekábelezett területeken. nem tudja valaki mi a céljuk vele? -
Cat #3928 nekem cirka 6 éve van chellom, az elsők között voltam Budapesten, és állíthatom, hogy mindigis a hálókártya alapján adták az IPt, szóval kvázi-fix volt. Mivel egyes belépőhelyekre biztonsági okokból regisztrálni kellett az IPmet, biztosan tudom, hogy kb. félévente változott meg kb., akkoris általában fejlesztések után (pl. több terayont raktak be a fejállomásra). Szóval fura azt hallani - főleg a te szádból -, hogy a nem-fix IP miatt szidta bárki is a UPCt. -
#3927 Azért kicsit nevetséges, emlékszem mikor mindenki azért szidta a chello-t mert nem fix IP-t adott. Most meg nagyon sok embertöl azt hallom és olvasom itt is hogy lehet másik IP-t kérni? Ez egy kicsit olyan nyuszikás efektus a sapkájával. -
#3926 bizony ugyanugy... erről van szó -
#3925 Én örülök hogy fix az ip... ha meg nagyon kell akkor másik hálókártyába be a net, vagy az usb, modemregisztráció és kész. Aztán vissza az eredeti helyzetbe a kábel, azt is beregisztrálom, és megvolt az ipcsere. Kár hogy forgalom ugyanúgy mér... :-/ -
#3924 "A chello dinamikus ip cimet oszt, tehát bizonyos id?közönként változik (kb. fél-, évente).
Hogyan kérhetsz uj ipt?
Start/Futtatás/cmd/OK
parancssorba beirod: ipconfig /release Enter majd ipconfig /renew Enter
Bizonyára észrevetted hogy az ip címed nem változott, miért? Erre NSD ad választ:
"Azért nem ad tökmás IP-t, mert minek. Szívunk eleget, minek szívassuk magunkat mégjobban. Forgalommérés, nyomonkövethet?ség (hatósági elvárások), abuse, rbl-ek (spamcop) stb miatt sokkal egyszer?bb, mint a teljesen dinamikussal. Pl képzeld el, gipszajakab spammelne, spamcopra felkerül, aztán megkapod az ip-jét, a chello smpt meg jól visszadob spammerként. Jól hangzik, mi? Így meg ritkán van ilyen, és az is viszonylag gyorsan magától elmúlik (48 óra). Aki meg anyázik cseten, vagy vmi abuse miatt kitiltják gameserverr?l az szvsz meg is érdemli. Legalább olvasgat netikettet. Support meg csíp?b?l elutasítja a "kérek-új-IP-t" jelleg? kéréseket. Nincs. Illetve van, de nem adunk. Pont."
muhahahaahahahahaaa -
CUCLI #3923 limit miatt? :D -
Shadow_THH #3922 nem bannoltak sehonnan ha ezt kérdezed, más okból kell -
#3921 miért is szeretnél IPt változtatni ?
-
Shadow_THH #3920 kérdés: chelloval hogyan tudnám megváltoztatni az ip-met? -
#3919 Időben gondolkodni, ügyesnek lenni, és akkor nem éred el a limitet. -
#3918 akkor meg csak az lehet a gondod hogy a cookie-t töröld, és minimumra vedd le a biztonsági szintet a gépeden. Ha van tűzfalad akkor azt mindenféle képpen kapcsold ki. Így biztos be kell hogy engedjen. -
#3917 azzal sem enged be hiába próbáltam a forgalmamat meg tudom nézni viszont a prov-ra nem enged be -
#3916 e-mail cím kell + jelszó -
#3915 A prov.chello-os oldalon hogy be tudjak lépni kér valami SID számot azt hol találom mert próbáltam minden szerződésen lévő számot de egyikkel sem enged be. -
Aspyrin #3914 Az ima gyermekem :) -
Jobson #3913 semmi más nem létezik? -
#3912 4.én már lekorlátozak? wow -
Cat #3911 1. várni honap végéig
2. felsőbb csomagra váltani -
Jobson #3910 sziasztok !
mit lehet az ellen tenni ha bekorlátoztak?
köszi -
#3909 "némán nézzük majd"
muhahahaha, talán ha a sok bamba töketlen ember nem ugy ugrált volna, ahogy a kormány eddig fütyült, talán másképp alakult volna
persze mi mást tehetne a magyar ember ? pedig nem csak a felsőházban levők alakították ugy a dolgokat ahogy, nekünk is volt beleszólásunk... -
#3908 Sajnos nézni kell mert mi mást tudsz tenni mész tüntetni haha, kapsz némi könygázt meg pár fogászati beutalót és mehetsz szépen haza... aminek értelme lenne a passzív ellenállás, mondjuk nem ülni kocsiba 3-4 napig de ez meg sajnos kivitelezhetetlen szóval marad az ami van..