22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • schrank
    3 éve mennyit fizettél a chello-ért meg most mennyit fizetsz akkor mennyivel töltöttél meg most mennyivel
    "... gondolkozz micimackó gondolkozz !!! "
  • bertino
    bizony
    és ez csak rosszabbodni fog...
    szal tökmind1 mit mondunk, mert ugyis csak szívunk, erre nem lehet mit mondani...
  • Mighty
    Gondolkozz már ember. Párizsban az elővárosokkal együtt laknak többen, mint Magyarországon összesen.
  • Ronny
    ott sem ennyiért kinálták amikor a hazaival megyeggyező penetráció volt.
  • Ronny
    ott a pont. Ami viszont Mo sara az az NHH töketlensége...
  • bertino
    nyja, más kérdés, hogy ott 8 mbit kerül havi 8ezer Ftba vhol, azért ez se mind1
    neszenekünk Magyarország
  • zeki
    Miskolcon az Avason hosszu idő után ujra SZARakodott a Net!
  • mozesapo
    Meg figyelembe kell venni, hogy kint többszöröse az előfizetői létszám a hazainak. Az eszközök meg ugyanannyiba kerülnek. Kint kevesebb jut egy előfizetőre az árából mint itthon. Valamiból ki kell fizetni.
  • Mighty
    Ember!
    Amig Mo-on ennyiért is megveszik, miért csökkentse le az árait? Te megtennéd?
  • STFU
    chello oldalan volt ilyen szogen europa legnagyobb internet szolgaltatoja biztosan csak kar hogy nalunk nem eri el az europai szintet pl francia 8megabit atszamitva kb 8ezer forintert vagy nemetorszag ahol 24megabites adsl-t tesztelnek
  • nyamiag #4017
    htx
  • Dodo55
    Asszem:
    -86.101.XXX.XXX
    -80.99.XXX.XXX
  • nyamiag #4015
    mik a chello-s ip tartományok? [láma]
  • Mighty
    Azért az a fél Mbit is több a semminél. Én örülök, hogy minimálisan, de gyorsabban tud lejönni valami.
  • bertino
  • mrzed001
    Sajnos T-rélány hülye helyekre hülye központokat rakott ... ezért is lettem chello-s mert pest egyik gazdagabb lakótelepén (XIV. ker) nem volt képes ADSL kapcsolatot sem kiépíteni (mert az a telefonközpont üvegszálon kapcsolódott, vagy mit gagyorásztak)

Tényleg, ez a lentebb emlegetett chello-s sávszélbővítés mennyire valós infó?
    Na nem mintha annyira nagyon kéne az a szar semmi +fél mega ... tőlem aztán az igazgatónak fel is nyo--------
  • bertino
    idővel persze terjezkednek -.-
    kérdés mikorra lesz hol-merre elérhető...
  • Mighty
    Asszem maradok chellos. IV. kerulet az ábra szerint kimarad a szórásból...
  • precision
    Igen, azt néztem, írja is hogy "a II., III., VIII., X., XI., XII., XIV., XV kerületben részlegesen érhető el a szolgáltatás, melyről utcanév alapján tájékoztatást nyújtunk ügyfélszolgálatunkon"...igy is tettem, írtam mailt, hogy az én utcámban elérhető e, és jött a válasz: "Sajnálattal közlöm Önnel , teljes szolgáltató váltásra nincs lehet"osége !". Pedig a 8nak nem a lepukkant környékén lakom, a ház a körút sarkán van, itt megy el a 4-es 6-os az ablakom alatt szinte. És mégsincs...
  • mrzed001
    Á, nem off az ha lehetőséget mutatunk szegény korlátoktól terhelt sorstársainknak :))
    Egyébként a területi térkép szerint nekem úgy tűnik, hogy a 8.kerben is tervezik, hogy aktivizálódnak

Amúgy sok bajom nincs a Chello internetszolgáltatásával, csak
    - felesleges korlát
    - gyengusz emelés idén (az eddigi "bőven legnagyobb sávszél" kategóriája igencsak elvész)
    - Nincs IPTV szolgáltatás (pedighát az anyacég a JúPC tévészolgáltató, szóval nem esne le az aranygyűrű az ujjukról)
    - és nincs AXN (Matáv Ip-n adja, JúPc direktnek is van, mindenki más meg le van ------ )
  • precision
    jó lenne a pantel ha elérhető lenne itt ahol lakom, de sajna nem az, írtam nekik mailt (BP. 8. kerület)...szal így jártam :|
    nade ne offoljuk, ez egy upc -s topik :)
  • mrzed001
    Bizony ez az ADSL2 egyik nagy hátránya. Mellesleg amit a Pantel nem tud megvalósítani a távolságok miatt, az a T-akony sem (pedig már T-aberált is tesztelgeti a saját kis 15 megás ADSL2 megoldását, szóval nagy általánosságban ez sztem megoldható lesz BP nagyrészén).
    A T-rágyakom nem éppen arról híres, hogy értelmes helyeken (pölö nagy lakótelepek kellős közepén) tette le a központjait.
    Egyébként 1 km-en belül kb 24 mega
    2 km-en belül kb 18 mega
    3 km-en belül kb 10 mega
    4 km-en belül kb 5 mega érhető el (erre meg van egy olcsóbb csomag)
    Ami még tetszik a hozzáállásukban, hogy a 24 megás esetén a garantált 6M / 512 k, 4 megásnál 2M/512 k (mi is van chellonál most? 256 / x ?)
  • Munch
    Ja... erre lenne jó a chellos torrent, ami ugyan üzemel, de semmi értelme nincs kb.
    Mocskosul durvamódon működhetne a dolog, ha nem kéne feltöltenie mindenkinek, sokan vannak akik örülnek ha be bírják adni a torrentet a letöltő proginak, nem még irgalmatlan leírásokat készíteni mindenről.
    Nem hiába van nulla letöltő majdnem minden torrentnél...
  • bertino
    ha szavakkal dobálózól, persze, hogy nemhiszem, max ha van mivel alátámasztanod...
  • bertino

szerintem nem azt kértem, hogy térj ki a válasz elől
  • mozesapo
    Ja, meg mikor visszafelé számol néha, az is érdekes. De a mérő mindezek ellenére pöpecül üzemel mi? Egy nagy rakás fos az egész. Már rég ki kellett volna kapcsolni, vagy behozni korlátlan csomagokat is, úgy mint tőlünk nyugatra, pár 100km-re van.
  • PyRex
    Amúgy van egy alap tűzfalad, mondjuk beállítod, hogy XY alkalmazás csak chello-s ip tartományokből fogadhat adatot és csá, ennyit a korlátról...
  • Met
    sokan azt se veszik figyelembe, hogy chellostól töltenek ami nem számít a forgalomba
    ezért hiszik, hogy rosszul mér
  • Mo.Organ
    Igazábol bár mit is mond neked az ember nem igazán hiszed el. Akkor meg minek is beszélgetünk.
  • mozesapo
    Meg akiknek soha nem mér, meg össze-vissza mér, stb., lehet ragozni. Egy nagy rakás fos az egész. Semmi értelme nincs. Mikor nem mértek, akkor is simán tudtam multizni, stb., pedig sokan kihasználták azt az időt.
  • bertino
    másrészt meg mi a helyzet azokkal, akiket "le kellene" korlátolni ?
    erre nehogy azt mondd, hogy mindenkit le is korlátoltok, akit kell...
  • bertino
    pff
    én is mondhatnék bármit :D
    bocs
  • Mo.Organ
    Bocsánat igen félreértelmezhető amit irtam 1% az akit lekorlátoznak forgalom túllépés miatt. Ennek az 1%-ak a jelentös része csak az utolsó napokban kerül túl a limiten. Ennek oka az, hogy látja hogy még van "szabad kapacitás" a letőltésre és ezt kis használja.
    Szerinted több! Én meg pontosan tudom.
  • PyRex
    Na akkor ennyit erről. Meg ugye a 24 az az elméleti max, az kb. az esetek 95%-ában NEM érhető el... A legtöbb ember jó, ha 10 megás sebességet elér majd, minél távolabb vagy a központtól, annál kisebb lesz a sávszél...
  • schrank
    mi a félreérthető B+ korlátozás alá kerül
    nem korlát határ alatt marad
  • bertino
    szerintem több az 1%nál...
  • precision
    szerintem is, csak arra akartam rávilágítani hogy ez a megfogalmazás félreérhető ám :)
  • mozesapo
    És még esne kb 10%, de nem esik, mert.......
  • Met
    szerintem úgy értette, hogy 1% korlátozódik le mert túllépte
  • precision
    korlát alá kerülő előfizetők száma 1%??? akkor a 99 százalékuk túllépi??? naneee....